Azwar Syuhada

Sunday, 17 March 2019

Pengalaman Makan Meatballs di IKEA, Cheras
11:00 am0 Comments
Salam to all readers,

Jujur aku cakap sepanjang aku pergi IKEA baik dengan family mahupun kawan-kawan, tak pernah pun merasa makan meatballs dekat IKEA. Semalam lepas habis kerja aku and Ain (officemate) aku ke IKEA Cheras. Ain dah biasa makan meatballs dekat sini, so dia tahulah cara nak beli macam mana.

Dalam pukul 2.15pm sampai IKEA, kena beratur panjang mak kau nak makan meatballs punya pasal. Speciall juga aturan nak beli makanan di sini, macam dekat kantin sekolah rasanya. hahaha.. Aku JAKUN! Tambah-tambah ada trolley nak ambil hidangan. Semua makanan nampak sedap okay!



Alih-alih aku order Pasta with Meatballs, memandangkan dekat skrin iklan dia tu nampak begitu menyelerakan. Harganya hanya RM10.40. Ain macam biasa sudah pasti order meatballs if dia singgah ke mari katanya. If nak air buah boleh ambil gelas boleh topap-topap lagi. Air serendah RM2.10.

Kegigihan orang kita sedang beratur untuk mengisi perut. Aku pun tergolong dalam kalangan mereka. Gigih kau! First time kot, so nak tahu sedap ke tidak kenalah beratur demi sesuap Pasta with Meatballs. hhahaha..


Ini baru beratur nak ambil makanan, belum beratur nak bayar dan cari tempat duduk nak makan. Tambah-tambah pergi hujung minggu, memang ko kena struggle sikitlah nak cari tempat duduk.

Finally, dapat juga tempat makan. Nikmatnya dapat makan, segala masalah pun hilang. Kau rasa? Ain ada order ayam telur masin tak silap aku. Maigad!! Sedap nak mati, tapi ghasak laaa aku lepas ini kalau jerawat naik. 

 Dah puas makan, aku dan Ain beransur pula masuk IKEA sambil cuci mata. Datang sini, macam terapi jugalah bagi aku. Tengok decoration setiap bilik, ruang tamu, dapur. Macam-macam idea wei. Tambah best kalau dah ada rumah sendiri. hahaha

 Sambil tu usha katil bujang juga, tengah plan nak menyewa bilik single tahun depan. Doakan ya! Aku datang sini nak beli benda bawah ini, nak datang sini bukan ada masa. Dah alang-alang datang beli terus. Satu jerlah aku tak suka masuk IKEA ini, kita dah tahu nak beli apa, nak dapatkan benda alah ini, satu kerja plak kena round dia punya direction tu untuk dapatkan barang.



Finally jumpa pun! Dapat ini terus balik rumah dengan muka bahagia sekali!

p/s: Dalam pada kita bergembira, ada orang tengah dalam berduka lara. Jom sama-sama kita doa untuk #Christchurch Dalam sekelip mata kita kehilangan 49 umat Islam. Al-Fatihah.

Thank you for reading!
Reading Time:

Sunday, 10 March 2019

Keberkesanan Safi Expert Solution Mengurangkan Flek Hitam, Garis Penuaan & Lingkaran Gelap Bawah Mata
11:53 am 2 Comments
| Keberkesanan Safi Expert Solution Mengurangkan Garis Penuaan & Flek Hitam | Lama pula rasa tak berupdate blog ini kan. Harini aku nak share dengan korang berkenaan penjagaan wajah. Makin kita meningkat usia, kalau perasan garis penuaan mula ada dekat wajah kita. Bagi mereka yang bekerja di luar dan kerap terdedah pada cahaya matahari mungkin ada masalah flek hitam. So, dari awal inilah kita patut menjaga. Jadi, aku na share dengan korang satu produk ini yang mampu mengurangkan garis penuaan dan flek hitam iaitu dengan menggunakan set Safi Expert Solution.


Keberkesanan Safi Expert Solution Mengurangkan Garis Penuaan, Flek Hitam, Lingkaran Gelap Bawah Mata

Kalau nak tahu, flek hitam merupakan kelompok bintik-bintik yang ada pada permukaan kulit wajah, dada, lengan, leher yang berlaku akibat peningkatan melanin atau pigmen (hyper pigmentation) pada kulit kita. Yang pasti ia tidak kiralah kau muda ke tua mungkin boleh ada flek hitam ini. Siapa-siapa yang memiliki kulit wajah yang cerah mudahlah kita nampak masalah flek hitam tu. Contohnya seperti gambar di bawah;


Apa yang menyebabkan flek hitam? Sebenarnya, banyak faktor yang boleh menyebabkan flek hitam muncuk di permukaan kulit wajah dan badan. Salah satu faktor utama sudah semestinya, faktor cuaca negara kita, dimakan kita kerap terdedah pada sinar matahari atau sinar uv. Antara faktor lain yang mendorong berlakunya flek hitam ini adalah;
  • Faktor genetik atau perubahan hormon
  • Kurang vitamin
  • Penggunaan prodk kosmetik yang tidak sesuai
  • Pencemaran udara
Manakala garis penuaan terbentuk apabila proses semulajadi pembaharuan sel kulit dan proses pengeluaran kolagen menjadi semakin lambat dan lapisan pelindung kulit menjadi lebih lemah. Salah satu faktor utama yang mendorong berlakunya garis penuaan ini adalah faktor gaya hidup kita sendiri, pencemaran udara, pancaran sinar UV, dan juga faktor usia.


Safi Expert Solution merupakan set terbaru dari Safi yang mengandungi beberapa produk dibawahnya. Antaranya ialah Intensive Ampoules Anti Hyper Pigmentation dan Anti Dark Circles. Nak tahu lebih lanjut, kenalah baca sampai habis naa.


Intensive Ampoules Anti Hyper Pigmentation

Safi Exper Salution Intensive Ampoules Anti Hyper Pigmentation merupakan 2 Step Multi-Action Ampoulese System yang diformulasikan dengan bahan aktif lagi berkhasiat. Dimana ia didatangkan dari DN Age Technology tanpa peraben, tanpa mineral oil, tanpa alkohol, tanpa silikon dan tidak diuji pada mana-mana haiwan pun. Kombinasi kedua-dua langkah ini bertindak pantas dengan menembusi ke dalam lapisan kulit untuk memerangi flek hitam secara mendalam dan efektif serta membekalkan kelembapan dan tingkatkan pembaharuansel kulit untuk kulit yang lebih sihat dan cantik semulajadi. 

Ujian klinikal yang dijalan menunjukkan;

85% Flek Hitam Berkurang
91.7% Kulit lebih Berseri
100% Kulit Lebih Elastik
100% TOna Kulit Meningkat
100% Pembaharuan Kulit

Bagaimana Cara Penggunaan Safi Expert Solution Intensive Ampoules Anti Hyper Pigmentation ini?






Caranya cukup mudah, [Renewal Hydra Complex], titiskan ampoule ke tapak tangan secukupnya menggunakan dropper. Kemudian apply pada muka dan dap dap sehingga Renewal Hydra Complex diserap sepenuhnya kedalam kulit wajah. Seterusnya, [Supreme Anti-Spots Complex] titiskan ampulse ke tapak tangan secukupnya dan ratakan pada kulit wajah dengan urutsan ke atas.





Apa yang menarik mengenai ampulse ini sudah semestinya haruman yang menenangkan. Bila apply dekat kulit wajah terasa kesegarannya. Dari segi teksturnya pula, dia agak berminyak sedikit tapi bila apply dekat muka cepat sahaja meresap dan tidak berminyak pun. Best gila! Boleh tengok gambar dekat atas kalau tak percaya.

Eye Therapy Serum Anti Dark Circles



Paling best sekali bila dapat tahu, Safi Expert Solution turut mengeluarkan Eye Therapy Serum beb! Aku memang ada masalah lingkaran bawah mata gelap. Siapa yang rajin tidur lambat mesti cenderung dengan masalah ini. 

Safi Expert Solution Eye Therapy Serum ini adalah formula yang sangat berkhasiat yang membantu mengurangkan penampilan lingkaran hitam, bengkak mata dan crow-feet wrinkles. These are caused by multitude of triggers such as pollution. UV rays, ageing, fatigue and stree that deteriorates the appearance around eye area.

This lightweight eye therapy serum is specially formulated for fast and easy absorption into skin for quick restoration of skin density.

Rescue for Gloomy & Tired Looking Eyes
Reduce dark circles & puffiness
Brighten gloomy eyes
Smoothen 'Smile Lines'


Buat pengetahuan korang, set Safi Expert Solution ini belum dilancarkan lagi. Make sure korang follow FB page dan IG Safi Malaysia rapat-rapat kalau nak tahu lebih lanjut produk keluaran terbaru dorang ini.

Facebook: Safi Malaysia 
Instagram: SAFI Malaysia

Thank you for reading!
Reading Time:

Sunday, 24 February 2019

Pengalaman Pertama Jejak kaki ke Negeri Kelantan
10:43 am 5 Comments
Kalau diikutkan aku tak pernah sampai lagi ke Pantai Timur. Nak dijadikan cerita, housemate aku dah banyak kali mengajak datang ke rumah. Asal dia nak ke kampung, selit sepit dia mengajak aku balik kampung dia. Aku bukan taknak pergi, tapi bila dah cuti lama aku lebih selesa balik ke rumah aku sendiri. Kebetulan awal bulan 2 haritu, housemate nak tunang, dia ajak lagi datang ke kampung. Minggu terakhir bulan 1 tu aku tanyalah pada mak aku, boleh tak pergi kampung Wan dia nak tunang? Mak aku cakap, pergi jerlah orang dah mengajak. Kalau nak pergi sendiri, jangan harap dapat sampailah. Aku tak tahu nak pergi sendiri. Sambil tu dapatlah tengok adat Pantai Timur bertunang macam mana.


Bila mak dah bagi green line untuk pergi. Aku terus Whatsapp Wan nak pergi ikut dia balik Kampung. Terus dia suruh si Ayie (tunang dia) belikan aku tiket. Khamis malam Jumaat (31/1/2019) gerak pergi ke Pahang tidur rumah kakak Wan semalam. Pagi Sabtu baru gerak ke Kelantan. Perjalanan nak ke Kelantan dari Pahang naik kereta around 4 jam lebih jugalah. Tolak berhenti singgah makan dan makan. Wan cakap kalau balik dengan kakak dia sorang ini banyak persinggahan sikit, ada je dia nak beli. hahaha..Aku follow jerlah, yang aku tahu sampai Kelantan. Mak aku duk Whatsapp sampai mana dah? Aku pun tak tahu. Biasalah, masuk kereta je aku dah buat tahi mata, kereta berhenti je, mulalah terpisat-pisat dekat mana dah.



Kampung si Wan ini are Kubang Kerian. Sebelum nak ke rumah Wan, sempat singgah ke Pasir Putih untuk ambil cincin tunang dia. Misi utama aku datang ke Kelantan ini juga sebab nak beli seutas gelang emas juga. Mak aku kata, ada duit sikit belilah emas nampak sikit dah bekerja jangan takde langsung. Sampai-sampai kedai mas, aku pilih random je mana yang cantik pada mata aku tulah yang aku grab. 

Ikut Wan ini, takyah gaduh bab makan, mak dia memang kaki masak. Sebut je nak makan apa, teringin nak makan apa. Celik mata dah atas meja. Sebab tu bila aku balik ke KL orang pun pelik kenapa tiba-tiba badan aku macam belon. Bagai dipam-pam. Mula tu aku tak perasanlah, bila tengok depan cermin, Masyallah, this is me! Niat di hati pergi Kelantan nak tengok tempat-tempat yang Indahh la. Walhal, aku duduk rumah Wan melantak makanan. Aku balik KL dulu dari Wan, sebab Khamis aku dah masuk kerja. So hari nak balik tu, Wan sempat bawa aku jenjalan dekat Pantai Senok dan juga festival makanan. Okaylah tu, dapat jalan juga kan.



 Salah satu tempat memang aku teringin nak pergi dekat Kelantan iaitu Pantai Senok. Aku sampai sini around 10.00am. Panas lelit-lelit, gigih gak nak bergambar. Waktu ini ramai je orang tengah berkelah lagi. Dekat sejam lepak sini, kita terus berkunjung ke Festival makanan area stadium.

Orang Selangor buat festival makanan aku tak pergi. Negeri luar beriya pula aku pergi kan. hahaha..Banyak benor makanan, sampai tak tahu nak beli apa wei. Alih-alih aku beli kueh teow je. 






Mak aku kirim kain batik, tapi aku ikut orang terbatas sikitlah nak jenjalan tu. Alih-alih belikan tudung bawal yang ada batu ini. Murah wei, sehelai RM10 ringgit je, banyak batu lagi RM15 sehelai. Okaylah. Sempat beli 5 je haritu. Kalau beli dekat jalan tar ini mahu RM30 sehelai. Moral of the stories, kalau nak jalan puas datang sendiri tau dapat pergi banyak tempat. Apa-apa pun aku puas hatilah, perut kenyang hati banyak senang. 

Lepas magrib, aku bergerak pulang ke KL naik bas! Itu jerlah serba sedikit perjalanan bersiar-siar ke rumah Wan di Kelantan. hahaha..


Thank you for reading!
Reading Time:

Sunday, 17 February 2019

Tutorial Makeup Mudah with Althea Beauty Product
4:59 pm 4 Comments
Salam to all readers,

| Tutorial Makeup Mudah with Althea Beauty Product | Siapa yang kenal aku pasti tahu berapa kali aku ber makeup, itu pun sebab-sebab tertentu. Umur dah jangkau usia 25 tahun baru tahu pakai eyeliner. Sedih kan? Never mind, practice make perfect orang kata. Buat julung kalinya, aku nak share cara aku bermakeup menggunakan keluaran kecantikan tidak lain dan tidak bukan off course dari Althea Korea. Maigaddd excited gila! Finally, keluar juga makeup beauty keluaran Althe sendiri.

Jom tengok apa yang menarik!


Barangan ini hadir dalam kotak edisi khas yang dinamakan Happy Luna New Year. Very cute okay. Antara item yang terdapat dalam kotak tersebut adalah sticker, Note for beauty Angels, Eye Pallete Sunrise & Moonrise BCL X A, Althea Creamy Consealer (4 shades), Lips Tint (4 shades), Althea Sportlight Eye GLitter (2 shades) dan juga Althea Skin Relief.

1) Althea Skin Relief Spot Film Gel

 Althea Skin Relief Spot Film Gel membantu menutup cela (jerawat) area kering. Kaya dengan minyak pokok teh, centella dan ekstrak daun pinas. Cecair berbentuk gel ini mampu melegakan serta merawat serta melindungi cela dari pencemaran luar.

Antara khasiat yang terkandung dalam Althea Skin Relief Spot Film Gel

Minyak pokok teh: Mempunyai sifat antibakteria untuk merawat bintik-bintik jerawat
Ekstrak Centella asiatica: Melegakan kemerahan dan menguatkan kulit
Ekstrak daun pine: Kaya dengan antioksidan untuk memperbaiki dan menenangkan kerengsaan

Pling penting sesuai digunakan untuk semua jenis skin type. *Dematologically tested



Cara penggunaanya cukup mudah, hany picit sedikit dan sapukan pada area yang bermasalah secara nipis dan biarkan kering dalam masa 5 minit. Pastikan benar-benar kering sebelum menggenakan sebarang solekan. Nak kesan yang lebih efektif seelok-eloknya, pakai sebelum tidur, tempek secara menipis masa memakai yang lebih lama.

Harga: RM19.00
Nak beli boleh rujuk link ini: https://my.althea.kr/skin-relief-spot-film-gel

2) Eye Palette Sunrise & Moonrise BCL X A

Barangan seterusnya adalah Eye Palette Sunrise & Moonrise BCL X A. Eyeshadow palette ini diperbuat dari kolaborasi bersama artis terkenal di negara Indonesia iaitu Bunga Citra Lestari merangkap ikon fesyen dan kecantikan. Terdapat 8 pilihan warna yang mampu menawan hati anda. Semua cantik weiii! Ada shimmers, mattes & glitters, paling best senang nak sental pada kelopak mata kita. Aku rasa nak bantai semua colour je. Alih-alih pakai 3 colour je. 


Aku lebih suka pakai macam ini, tak terlalu terang tak terlalu gelap.Nude2 gitu, nampak natural sikit. Sesuai sangat nak bawa dalam beg makeup palette eyeshadow ini. 

Harga: RM140:00

3) Althea Watercolor Cream Tint 4.5 ml

Terdapat 4 pilihan warna kemerahan yang gahh kau rasa? Sapu sikit je dah terserlah kemerahan. Bak orang kata, jauh sebatu aku dah nampak kau dah. Bersinar mataku nengok bibir kau gitu. Warnanya agak pekat sapu sekali dah cukup, paling best ia tidak mudah luntur dan kekal lama. So lepas makan, lip tint still elok dekat bibir. 


4 jenis colour yang ada terdiri daripada:

>>Plum Cream
>> Strawberry Cream
>> Peach Cream
>> Marron Cream

Menariknya Althea Watercolor Cream Tint ini kaya dengan asid hyaluronik dan squalene bagi mengekalkan bibir dari kering dan menggelupas. Sesuai digunapakai untuk semua jenis bibir. Ia diperbuat di Korea dan formulated with both water dan oil. Tekstur yang berkrim onto the lips for a plump and kissable pout.

Antara kelebihan Althea Watercolor Cream Tint ini adalah;

>>Menghapuskan garis-garis halus untuk pout yang halus
>> Senang apply pada bibir tanpa rasa melekit
>> sebagai pigmen pada bibir 
>> Bau haruman yang menenagkan
>> Kesan pengkhidrat yang tinggi dengan 5 lapisan asid hyaluranik

Harga: RM20.00
Nak beli boleh rujuk link ini: https://my.althea.kr/watercolor-cream-tint

4) Althea Spotlight Eye Glitter 4.5ml

Lepas tempek eyeshadow palette tadi baru apply Spotlight Eye Glitter ini sebagai pelapis atasnya. Bagi mata berkilau dengan sinaran glitter. Ini juga diperbuat dari Korea dan terdiri daripada 2 jenis colour iaitu #01 Gold #02Pink

Hadir dengan berus untuk eyeliner memudahkan kita untuk apply dekat mata. Beginner pun elok sangat nak pakai.

Cara penggunaanya cukup mudah, mula-mula sapukan pada penutup menggunakan aplikator, kemudian sapukan perlahan pada kelopak mata dan tunggu 3-5 saat bagi kering. Kalau nak ikut gaya Aegyesol, sapukan ke bawah garisan lash, campurkan dengan jari/ tunas kapas dan tunggu 3-5 saat biar kering.

Harga: RM24.00
Nak beli boleh rujuk link ini: https://my.althea.kr/spotlight-eye-glitter

5) Creamy Concealer

Had ini paling best sebab ianya mampu menutup segala jerawat dekat muka. Tak sampai 3 minit muka kaww kelihatan flawless jahh!! Didatangkan dengan 4 pilihan shades. Semua balance dengan warna kulit aku.

Creamy Concealer ini mengandungi aquaxyl iaitu Derived from birch tree sap. Dimana, ekstrak ini  mampu menghasilkan halangan kelembapan pada kulit dan menghalang dehidrasi.

 A pigmented concealer with buildable coverage. 4 shades itu terdiri daripada;

#01 Vanilla 
#02 Ginger
#03 Honey
#04 Mocha

Cara Penggunaan Concealer;


LANGKAH 1 : Colitkan (titik titik sahaja) ke kawasan yang hendak ditutup seperti di bawah mata, di sekitar hidung atau di mana sahaja kawasan yang ada cela di muka. Kemudian ratakan dengan jari atau span.

LANGKAH 2 - Gunakan warna yang lebih cerah untuk di bahadian mata dan kontur dengan warna yang lebih gelap untuk membentukkan wajah. Kalau tak faham boleh rujuk link bawah aku sertakan. Nanti korang akan lebih faham.

LANGKAH 3 - Gunakan berus halus untuk meratakan kawasan yang sukar seperti sudut mata, bibir dan cela kecil. Nak lagi senang gunakan beauty blender. Dijamin mampu meratakan tone kulit korang dalam masa beberapa saat sahaja.

Harga: RM15.00
Nak beli boleh rujuk link ini: https://my.althea.kr/flawless-creamy-concealer

MALUUUUUU!!!!!!! Jarang makeup, nak tengok tutorial penuh boleh refer link youtube ini:



Buat mereka yang nak dapatkan barangan keluaran Althea bolehlah rujuk link di bawah ini, macam-macam ada :

Website : http://my.althea.kr/

Jangan lupa follow sekali mereka di sini :
Facebook : http://www.facebook.com/altheamalaysia
Instagram : http://www.instagram.com/altheakorea
Youtube : http://www.youtube.com/c/AltheaKoreaTV
Blog : http://blog.althea.kr/

Thanks you for reading!
Reading Time:

Friday, 25 January 2019

Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser
10:20 pm 7 Comments

| Beauty Review: Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser | Lately, makin banyak pula jerawat naik dekat muka, mungkin faktor hormon tak berapa stabil dengan factor cuaca yang tak menentu. Bila muka kategori sensitif dan berjerawat ini bukan sebarangan produk boleh guna. Ada baiknya tengok terlebih dahulu apa ingredients yang ada pada produk tersebut sama ada sesuai ke tidak dengan kulit kita.

Kalau dah pakai dan tidak memudaratkan bolehlah teruskan penggunaannya. Kalau betul-betul skin ada problem yang tak dapat dikawal ada baiknya, terima nasihat pakar terlebih dahulu. Buat mereka yang mengalami masalah seperti aku iaitu masalah kulit berjerawat + sensitif bolehlah cuba pakai pencuci muka Aloe AC Clean Bubble Cleanser dari Hansaegee Nature. Menariknya, produk ini 100% Original Made in Korea. Siapa yang nak cantik macam Park Shin Hye bolehlah try pakai.


Produk ini dihantar kepada aku atas tujuan review. Ini pertama kali aku mencuba produk keluaran Hansaegee Nature. So, I'm super excited to give a honest review to uoalls based on my opinion. Sekiranya berminat nak cuba, pastikan check the ingredians, rujuk nasihat docor ataupun healthcare partitioner sebelum membeli bagi mengelakkan ketidaksesuaian dengan kulit muka kita. Ok?



Serba Sedikit Info Mengenai Hansaegee Nature?
Kalau nak tahu, Hansaegee Nature ini merupakan satu jenama yang terkenal dengan penjagaan kulit wajah yang bertapak dekat Malaysia dan kesemua produk jenama ini 100% Original Made in Korea. Banyak juga aku baca feedback positif pengguna produk jenama Hansaegee Nature ini. Hansaegee Nature mula ditubuhkan sekitar tahun 2011, start up with direct importing high & 100% Original skin care produckt from Korea. Kau rasa?

Bertambah menarik lagi, kesemua bahan-bahan yang terkandung dalam produk Hansaegee Nature legaly approved dan dijamin selamat digunakan oleh pengguna. Ianya sejajar dengan tujuan utama Hansaegee Nature dimana mereka akan memastikan untuk menyediakan sesuatu yang berkualiti dan selamat penggunaan produk Korea kepada pengguna. Salah satu produk yang terlaris setiap tahun adalah Gold Nano CC Cream. Masuk tahun 2016, Hansaegee Nature keluarkan “Hansaegee Nature” Aqua Whitening Cream. DIikuti dengan produk yang aku tengah pakai ini iaitu Hansaegee Nature by Aloe AC Bubble Cleanser pada tahun 2018. All product of course 100% Original Made in Korea.

Aloe AC Clean Bubble Cleanser by Hansaegee Nature ini diperbuat dari Aloe Berbandesis Leaf (daun lidah buaya) dan tea tree leaf oil. Memang tidak dinafikan kedua-dua bahan ini selalu digunakan dalam pembuatan produk kecantikan kerana ia membantu memelihara kulit wajah.

Di mana, Aloe Vera adalah bahan yang baik  untuk kelembapan pada kulit wajah dan mengatasi masalah kulit berjerawat. Manakala, Tea Tree Leaf Oil bertindak untuk merawat masalah kulit berjerawat, jeragat, kurangkan infeksi kulit, anti fungus, sekaligus memberi kelembutan pada kulit wajah. Selama hampir seminggu lebih dah cuba produk ini, Alhamdulillah sesuai sangat dengan kulit wajah aku yang tengah berjerawat sekarang ini.

Selain dari 2 bahan utama di atas, Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser turut kaya dengan Salvia officinalis ( Sage ) Leaf Extract, Lavandula Angustifolia ( Lavender ) Extract, Rosmarinus officinalis ( Rosemary ) Extract dan Jasminum Officinale ( Jasmine ) Extract.

Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini hadir dalam bentuk botol sederhana besar yang bersaiz 150ml. Nak tahu boleh tahan lama ke tidak, bergantung pada penggunaan korang juga. Kalau jenis yang suka pump banyak-banyak tak sampai sebulan dah boleh habis.

Sekali pump dah banyak buih keluar. Moist betul, bila start cuci muka memang bestlah!

Jangan terkejut bila pump Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini keluar buih. Yes, Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini berbentuk foam. Kalau nak tahu lagi, asalnya pencuci muka dalam botol ini adalah dalam bentuk cecair tapi bila kita pump sahaja automatik dia akan bertukar menjadi buih yang banyak. Tak percaya boleh scroll bawah tengok sendiri.

Jadi, buih-buih yang banyak inilah yang akan membantu membersihkan pori-pori atau daki yang tersumbat dalam kulit wajah kita. Lepas bilas dengan bersih, sure muka korang rasa fresh dan bertenaga gitu!


Bagaimana Cara Penggunaan Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser?
Caranya cukup mudah, sama seperti pencuci muka yang lain. Basahkan muka korang dengan air terlebih dahulu, kemudian picit cleanser pumb Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini sehingga keluar buih. Rata keseluruh wajah, dan urut perlahan-lahan dalam bentuk bulat dalam masa 1-2 minit. Akhir sekali, bilaslah dengan air bersih. Senang kan?

Antara Perkara Menarik Mengenai Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser?
·         Membantu membersihkan liang pori secara mendalam dan menenangkan kuli wajah
·         Super Clean Bubble Cleanser Skin Care
·         Merawat masalah jerawat + jeragat
·         Membantu mengeluarkan sebum dan minyak yang berlebihan
·         Mengawal minyak
·         Memberi kelembapan + tidak mengeringkan kulit wajah
·         Sesuai digunakan untuk semua jenis kulit termasuk kulit berminyak, kulit kering, kulit sensitive, kulit berjerawat, blackhead/ whitehead

Kesan Penggunaan Selepas Mencuci Muka dengan Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser?
Off course best! Tambah-tambah sebelum pakai pencuci muka Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini waktu tu pula jerawat berternak beramai-ramai, stress aku. Lepas pakai sehari, keesokkan harinya jerawat makin mengecut. Setakat ini, pencuci muka Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini tak pernah lagi memberi kemudaratan pada kulit wajah aku.


Feeling confort skin and moisture bubble
Paling syok sekali, lepas cuci muka itu kulit wajah rasa lembap dan licin sahaja + kesan minyak yang berlebihan dah makin berkurang. Rasa tak puas bila cuci muka dengan Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser. Rasa nak pump banyak kali je.

Feel dia tak boleh nak cakap. Rasa nak lumur satu badan. Lembut je bila dah apply dekat kulit wajah.

Boleh tengok lebih dekat lagi tekstur buih dia yang sangat soft, watery and moisture and tak terlalu dry. Kalau pump banyak kali, buih akan keluar lebih banyak.

Bukan itu sahaja, teksture Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser yang mengeluarkan buih banyak ini sangat lembut + ringan dan meresap jauh ke dalam kulit wajah sekaligus dapat membersihkan segala kotoran degil, daki, kulit mati denan cepat.  Paling pasti, kulit wajah rasa lebih segar, lembut, lepas bilas dengan air bersih.


Bau pencuci muka ini ala-ala herba gitu, tapi sedaplah baunya yang menenangkan. Buat korang yang kaki makeup, seelok-eloknya cuci muka 2 kali kalau nak betul-betul bersih.

Bagi mereka yang masih tercari-cari produk pencuci muka dari bahan-bahan semulajadi, aku syorkan korang cuba pakai Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini. Mana tahu, ianya boleh mengatasi masalah kulit wajah korang!

Bagi mereka yang ingin mendapat Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser ataupun produk Hansaegee Nature AC Clean Bubble Cleanser ini boleh layari website di bawah;



Website : www.hansaegee.com/shop
Instagram : https://www.instagram.com/hansaegeenature/
Facebook page : https://www.facebook.com/HansaegeeNature
Youtube Page : https://www.youtube.com/c/HansaegeeNatureMalaysia

Thank you for reading!
Reading Time: