Azwar Syuhada

Sunday, 31 May 2020

Misi Makeover Bilik Sewa!
11:35 am 5 Comments
Salam to all readers,

Selamat Hari Raya guys! Harini aku baru nak start puasa 6, mana-mana dah habis tu, selamat hari raya. Hopefully boleh bertahan sampai Jumaat ini. Aku pun dah start masuk office semula since PM benarkan pergi kerja. Aku just nak share dengan hampa semua aku dah ubah suai sikit keadaan bilik yang aku menyewa ini. Bilik aku sewa share 3 orang sebenarnya, masing-masing memang sekepala so senang sikit nak ubah sikit. Memandangkan, sorang roomate aku nak pindah keluar duduk dengan suami, aku dan sorang lagi decide duduk berdua sahaja. Tapi bayar harga bilik sama, tuan rumah pun dah maklum dia kata okay je.

Kami dua apa lagi, susun baik punya rencana, memandangkan yang lain belum balik KL, kami order katil dekat Shopee, aku memang dah ada tilam, just beli katil sahaja jadi selesa sikitlah. So, semalam Sabtu pagi kami berdua ke MyTown Cheras, misinya untuk ke terjah Kaison untuk cari carpet dan juga cermin. Jom tengok apa kiteorang borong. Oops, kami dua ambil LRT sahaja pergi Mytown memandangkan dua-dua tak ada kenderaan sendiri. Jangan lupa jaga jarak anda. Mostly, retail dalam mall dah buka seperti biasa, orang ramai juga datang cuma yang membezakannya orang sekarang datang dengan penutup mulut, jarak naik escalator pun  dua tangga dari orang seterusnya. Its okay for new norm. Boleh pupuk amalam jaga kebersihan diri.

Kalau ke Mytown kena turun LRT Pasar Seni, tukar naik MRT turun Cochrane. Semalam ke MyTown memang misi ke Kaison and then balik, tak masuk pun IKEA sebab aku pasti sana memang penuh orang, semalam outlet Adidas, Body Bath orang beratur panjang kejar sales. Nasib, Kaison tak berapa ramai orang. Seperti biasa, setiap kali nak masuk mana-mana kedai, kena ambil suhu / scan bar code, ataupun isi nama, no phone dalam buku disediakan. Make sure bawa pen sendiri, pen yang disediakan dah banyak orang pegang-pegang jadi was-was nak guna. I so takuttt..

Ini entrance nak masuk ke MyTown, sila beratur mengikut line disediakan okay! Naik public transport lagilah kena berhati-hati, balik jangan lupa terus mandi.

Here we go! Tak tunggu lama mana pun, kami gerak dari rumah around 10.30am macam tu, 11.00am dah sampai pergi makan jap dekat foodcourt baru borong barang dekat Kaison. Follow the flow if korang nak jalan-jalan dalam mall okay. Sebabkan kami pergi balik naik LRT, lepas beli terus balik nak masuk kedai lain macam tak terlarat nak angkut barang dah penuh dekat tangan. Kami shopping bukan beli in bulk, belilah sikit-sikit. Boleh dikatakan rumah aku sewa ini memang kosong habis, tuan rumah just provide peti ais, kira sehelai sepinggang. So bila dah kerja, nak duduk selesa sikit kenalah invest sikit-sikit. Duduk pakat-pakat dengan yang lain kongsi duit, beli barang. Nama pun duduk menyewa sama-samalah menolong each others. Walaupun ada sorang memang tak boleh control perangainya. Persetankan, make sure tuan rumah tahu kita buat apa. 



Aku rasa bersyukur gila, since aku belajar dekat UniKL, intern dekat Kuala Lumpur sampailah kerja dekat Kuala Lumpur aku didampingi dengan orang-orang yang baik, terutama roomate/housemate yang okay. Ada gak yang tak okay tapi tu aku tolak tepi malas nak cakap. Yang penting roomate aku memang okay. Aku hargai sangat-sangat jasa korang. Siapa yang pernah duduk serumah, sebantal dengan aku memang dah imun dengan rutin aku. Pernah bercadang nak cari bilik sewa single, tapi takut tidur sorang-sorang. hahha...Nak taknak kena ada orang dekat sebelah.

Ada juga yang perlekehkan orang duduk menyewa, kenapa nak hias cantik-cantik, bukan rumah sendiri pun. Buat perhabis duit je, pergi kerja balik kerja (balik rumah tidur je). Takyahlah nak membazir duit, boleh saving tempat lain.

Pada aku, tak kisahlah rumah sewa mahupun rumah sendiri, kenalah hias cantik-cantik (tak cantik at least bersih pun dah memadai). Why? Kita dah cukup penat pergi kerja, hujung minggu dah letih pasti duduk rumah, stress kerja lagi, at least bilik rumah keadaan rumah tu biarlah molek. Otak tak serabut, sedikit sebanyak masalah boleh jadi hilang bila balik rumah. Cuba kau pergi kerja, kena marah dengan boss dah stress, balik rumah, bilik bersepah, tak teratur. Makin serabut otak kau. Jadi, biar kita happy kan diri sendiri. Aku bab mengemas no. 1. 

Misi masuk Kaison just nak cari karpet dan juga cermin. Tak banyak pilihan pun karpet dekat Kaison My Town, stock tak sampai lagi maybe. Just grab mana yang ada. Kiteorang decide beli dua 1 (kecik), 1 (besar). Dulu letak tikar getak (corak budak-budak tu tapi aku tak suka nahh...Cadangnya lepas beli barang dekat Kaison ingat nak pergi groceries, alih-alih masing-masing tak larat nak mengangkut ke hulu ke hilir, balik terus. Orang perati je kami dua mengangkut barang. Nasib baik mulut tutup taklah segan mana.

Muka dah letih mengangkut barang naik MRT. Ingat nak naik grab macam malas. Dia tak berat mana pun cuma barang tu nampak besar je. Balik tu, masing-masing bertukang kemas bilik, sapu sampah, mop lantai dah kering baru pasang karpet. Katil kami dah buka siap-siap sebelum keluar rumah pagi tu.

See, inilah rupa bilik kami, tidur berlapikkan toto. Aku dah terbiasa since mengaji dekat UniKL. last year aku beli tilam tebal sikit bila dah start sakit belakang. Then, bila decide nak duduk berdua pula, baru decide beli katil. Malam tadi rasmi tidur atas katil maigadd nikmatnya tak boleh nak cakap. Rasa duduk atas katil rumah Klang.

Kiteorang duduk bilik master (tapi berapa master pun, sebab kecik nasib baik ada bilik air dalam bilik). Masing-masing ada sifat common sense, gilir-gilir cuci bilik air. kemas bilik. Bila aku cuci kipas, yang lain cuci bilik air, mop lantai. Yang tiada common sense ini yang sakit. Nak cari rumah lain dah malas dah, cantikkan jerlah kediaman sekarang. Aku text roomate sorang lagi, minta kebenaran untuk keluarkan almari baju dia. sebab aku nak letak baju aku. Rasa jahat gila pula, cadangnya dia nak balik kemas Jumaat, tak jadi tunggu esok pula katanya. Sebab weekend je aku free, weekdays aku dah masuk kerja. Alih-alih tengah kemas, baik kemas teruskan.

Rumah atau bilik sewa dekat KL ini memang berlambak, okay dengan tidak je. Aku tak puas hati tengok iklan rumah sewa lelaki cantik-cantik dan harganya jauh lebih murah dari rumah sewa perempuan. Why? Kalau nak cari bilik sewa, better pergi tengok rumah tu dulu jangan main bayar deposit. Sebelum aku decide menyewa dekat rumah ini. Aku ada pergi beberapa rumah sewa lain tengok keadaan persekitaran, maigadd nak nangis weyh. Sebaik aku pergi tengok, sorang memang kerja dari rumah (tapi keadaan dalam rumah masyaallah rasa tak boleh bernafas, baru tengok tengok ruang tamu, bilik air dia tak boleh nak cakap). Sebaik tak masuk, kalau tak boleh demam seminggu aku dibuatnya. Diam tak diam nak masuk 3 tahun aku stay dekat rumah ini. Roomate aku pun dah bertukar-tukar, masing-masing keluar sebab nak jadi bini orang. Aku kalau keluar maybe tittle single lagi. Shittt...


Tips susun atur keadaan bilik (untuk 2 orang);

1) Cari sudut mana nak kemas dulu, alihkan barang besar-besar ke sudut yang tak kemas lagi.
2) Sapu sampah, mop lantai (dah kering, kemudian pasang katil bentuk L, kami decide buat kaki bertemu kaki). Kalau kepala bertemu kepala, sorang lagi kata nanti nampak dia text dengan kawan dia. hahaha..
3) Alihkan rak baju masing-masing ke sudut yang lebih sistematik
4) Biarkan ruangan tingkap tu kosong tanpa sebarang perabot.
5) Cermin kami letak dekat tepi bilik air (meja pink tu memang aku punya so gunanya barang yang ada)
6) Tinggal nak beli penyangkut letak kain sebahnyang sahaja
7) Karpet merah kami bentang dekat depan katil, mana tahu if ada member atau mak nak datang tumpang tidur bolehlah duduk atas karpet selesa sikit. Tempat sembahyang dekat karpet cerah sana tu.

Settle!

Bilik rasa lebih luas lagi, bila atur macam ini. Dah penat berkemas, mandi siap-siap balik pergi Aeon Mid Valley cari barang dapur. Barang nak masak dah habis. Settle masalah bilik, tinggal nak buat kunci bilik sahaja lepas ini.

Takpelah, invest sikit untuk keselesaan diri sendiri juga. Hopefully, lepas ini rezeki lebih bertambah berlipat kali ganda hendaknya. Amin. Ruang tamu, dah ada meja makan kami beli haritu. Member sorang lagi kata dah beli pembalut meja dan juga rak nak letak barang masing-masing.Slow-slow, kalau ada rezeki boleh beli tv pula letak dekat depan. Hujung minggu boleh lepak dekat ruang tamu. Angan-angan dulu mana tahu jadi kenyataan. Tak semuanya indah macam sinetron akasia dekat tv3, bujang duduk rumah condo. 

Tak adalah ubah drastik sangat, susun atur barang semula bagi nampak kemas dan luas sahaja. Lepas ini balik rumah sewa taklah rasa kecewa sangat.. Ya dak.

Tips duduk menyewa bilik/rumah:

1) Jaga harta benda sendiri (barang berharga simpan elok-elok)
2) Belajar beradap, tolong menolong antara satu sama lain. Memang benar kita menyewa bilik sahaja, tapi ruangan dapur toilet, ruang tamu, peti sejuk guna bersama. If dah masak, rajin-rajinlah lap minyak dah tumpah, lap dapur, toilet gilir-gilirlah cuci, dah nampak orang tu cuci minggu ini, ambillah inisiatif untuk cuci for next day nya. Peti sejuk, janganlah monopoli macam peti BAPAK kau punya peti. Kalau memang overcook, rajin-rajin tengok barang korang beli tu dalam peti tu, elok ke tak, kalau tak elok pergi buang, bukan perap sampai dah berkulat tak reti nak buang. 
3) Bahagian mesin basuh pasti penuh dengan rambut, dah guna silalah kutip rambut masing-masing buang dalam tong sampah
4) Sampah, make sure buanglah (if dah ada jadual gilir-gilirlah buang). Janganlah sampai keluar ulat baru nak buang. Geli kot.
5) Jangan berkira!!  Aku tak boleh tolerate dengan orang berkira, tak kisahlah kau tua ke muda. Duduk sama-sama, kalau orang minta modal sikit nak beli barang hulurlah sikit. Boleh pakai bersama. If rasa semua tak kena di mata, pintu tu terbuka luas, tak payah duduk menyewa dengan orang. Pergi duduk sensorang.
6) Buat baik dan kenal housemate korang, sebab kita jauh dengan family, sakit pening apa semua yang tahu orang dalam rumah kita. Jadi, sama-sama tolong each other. 


Panjang pula entry kali ini, apa-apa pun enjoy your weekend okay! Selamat berpuasa siapa yang sedang berpuasa 6!

Thank you for reading!

Reading Time:

Thursday, 28 May 2020

Jom Shopping Guna Mikadeal, Dapat Pulangan Berlipat Kali Ganda Cashback!
8:46 am 2 Comments
 | Jom Shopping Guna Mikadeal, Dapat Pulangan Berlipat Kali Ganda Cashback! | Siapa dekat sini rajin shopping online? Kita geng wei, aku dapat agak juga mesti banyak gila korang borong time PKP ini juga kan? Baik mengaku cepat. Mana taknya nak keluar pergi mall rasa was-was nak beli, tengok online pakai phone, order je, selang berapa hari dah sampai depan pintu. Banyak juga aku borong, baru ini aku beli kail single dekat Shopee. Next entry aku share kenapaaku beli katil.

Siapa yang dah biasa online shopping mesti familiar dengan Shopback kan. Dimana setiap kali berbelanja dekat Shopee ke Lazada, Zalora, buka menggunakan aplikasi Shopback dahulu. Best tau, sebab setiap kali kita berbelanja dapat pulangan balik kadang boleh dapat RM1, RM0.80 diam tak diam dah cecah RM100. Kalau rajin shopping dengan pembelian tiket penerbangan pulangan lagi lumayan la. Aku banyak shopping dekat Shopee je setakat ini.


Awal bulan 4 haritu Shopee dah stop penggunaan Shopback, perghh rasa rugi gila. Frustlah tak dapat cashback bila berbelanja, banyak juga aku shopping time PKP campur barang mak aku juga, housemate aku juga. So bagi mengelakkan kekecewaan, ada 1 lagi apps dan juga website konsepnya sama macam Shopback. Tapi ini lagi best, siap ada promocode untuk Shopping. App/ website yang aku cakap kan ini adalah Mikadeal!

Mikadeal konsep dia sama je macam Shopback, tapi dia lagi best siap ada promocode, lebih 150 jenama/brand untuk kita shopping barangan. Orang Malaysia ini kaya-kaya semua kalau tak, takkan pos laju/ semua pusat servis penghantaran penuh lambakan penghantaran ya dak. Percentage pulangan kita boleh dapat boleh tahan. Berbelanja dekat Shopee naik sehingga 6%, kau rasa banyak kan.

Jom daftar Mikadeal guys!

Cara-cara mendaftar account Mikadeal;

1) Download Aplikasi Mikadeal di google playstore / pergi terus ke website depa https://www.milkadeal.com/
2) Create account menggunakan google account or sign up guna Facebook senang
3) Jangan lupa masukkan code "KKWK2D" If masukkan code ini automatik korang akan dapat RM5 nanti. 
4) Siap, dah boleh start berbelanja, make sure korang kalau nak berbelanja dekat Shopee ke, Lazada, Zalora korang buka Mikadeal ini dulu okay.



 Lebih 150 brand kolaborasi dengan Mikadeal ini. Best gila dapat berbelanja kalau ada cashback. Sebab setiap kali berbelanja kita dapat pulangan semula. Menarik kan, jom cecepat register okay! Kalau rajin buka Mikadeal ini bolehlah tengok promocode apa yang ada.


Dah siap register tu jangan lupa masukkan promo code ini tau "KKWK2D". Senang-senang boleh dapat RM5. Jom teruskan bershopping dengan Mikadeal - https://www.milkadeal.com/r/KKWK2D/w

Thank you for reading!

Reading Time:

Wednesday, 27 May 2020

Selamat Hari Raya Aidilfitri!
5:24 pm 2 Comments
 | Selamat Hari Raya Aidilfitri! | Sungguhpun tahun ini tak berpeluang kerumah saudara mara, tuk saudara seperti tahun sebelum-sebelum ini tak bermakna kita tak dapat raikan hari raya. Raya still going. Banyak platform sekarang untuk memudahkan kita semua berinteraksi. Boleh video call pakai whatsapp, skype (Whatsapp sekarang dah boleh 8 orang okaylah tu kumpul ramai-ramai.

Juadah hari raya still sama di rumah aku, masih anyam ketupat, buat kuah kacang, rendang daging, kari ayam. Cuma tahun ini kuih raya semua kuih tunjuk untuk makan sendiri. Kalau sebelum ini selalu pergi solat raya di masjid, tahun ini disebabkan covic-19, pak itam aku decide buat solat aidilfitri dekat atas rumah (pak itam duduk belakang rumah), tiap kali berbuka, makan raya kami berkumpul bersama. Tiada istillah merayap ke rumah orang k. Kami bergaya pun duduk depan rumah. haha.. Feeling hari raya sangat.

Abang aku beraya dekat rumah mertua dia di Shah Alam, petang tu baru balik Klang. (KL> Putrajaya> Klang = Dikategori Lembah Klang). Boleh refer page MKN okay. Raya ini memang duduk rumah, buat aktiviti apa aku nak buat. Nikmatnya tak tahu nak cakap. Dah lah aku ambil cuti sampai Khamis, macam beraya sakan. Lama gila tak balik Klang weyh, memandangkan housemate aku tinggal sorang tak dapat balik ke kampung jauh. Sebaik time raya ini dia balik ke rumah abang dia, tak adalah serba salah nak balik.

Dalam sejarah kita beraya dalam keadaan wabak covic-19 ini. Satu picture gambar pakai penutup mulut. Anak pak itam aku sorang tu memang tak ada mood di pagi raya. Kesian budak-budak tahun ini tak dapat keluar beraya. Aku dah tua bangka feeling aidilfitri tu taklah excited mana dah. Maybe sebab dah tak dapat collect duit raya. Last aku dapat collect time mengaji dekat UniKL. 

Feeling raya sangat. Pagi tu dah la hujan. Lepas hujan reda baru kiteorang pergi depan ambil gambar. Covic covic juga, melaram di pagi raya adalah HARUS okay. Jangan kerana covic kita tak beraya. Jadi dah diarahkan duduk rumah tu duduk jerlah rumah, tak payah merayap. Dekat sejam ber photoshoot, masing-masing masuk sambung makan ketupat. Hujan pun sambung membasahi bumi. Rasanya raya pertama haritu aku menghabiskan masa keluar masuk dapur dekat 10 kali buat tawaf. Membulatlah gamaknya. Hopefully naik kerja dapat kurus balik.

Kami mengikut SOP bergambar jaga jarak, kau hado. Ini port kiteroang bergambar setiap kali raya aidilfitri menjelang. Kumpul ramai-ramai tangkap gambar, tahun ini tak ramai dapat balik, memang tiada siapa balik So bergambar kita-kita yang di rumah sahaja.

Tangga ini pun port siaran ulangan bergambar. Abang aku sampai pukull 4.00pm macam tu, kebetulan mak usu aku sampai dari KL juga, sarung baju raya semula bergambar 1 family. Maka, berkahir sudah raya pertama di rumah sendiri, keluar pergi bilik air, ke dapur, ruang tamu, halaman depan, halaman belakang. Keesokan harinya sabung rutin semula, cuma tak pakai baju raya dah. Pakai t-shir, seluar untuk mengecat. 

Tahun ini cukup bersederhana. Mujurlah aku tak kerja jauh-jauh. Kalau tak aku beraya di perantawan jugalah gamaknya. Apa-apa pun selamat hari raya korang semua. Moga covic-19 ini cepatlah nyah dari muka bumi ini. Sekali lagi, selamat hari raya!

Thank you for reading!
Reading Time:
Raya Kedua: Misi Cat Bilik Ala-Ala Minimalist
4:02 pm 5 Comments

| Raya Kedua: Misi Cat Bilik Ala-Ala Minimalist | Hai korang, selamat hari aidilfitri semua. Mana yang tak dapat pulang ke kampung jangan bersedih okay, boleh facetime dengan keluarga via whatsapp or video call. Tahun ini punya raya betul-betul lain rasanya. Apa-apa pun, bagi mengurangkan rasa kesedihan tak dapat jalan beraya aku decide nak cat bilik pada raya kedua. Alhamdulillah, selesai juga operasi mengecat bilik petang semalam. Ambil masa 2 hari jugalah nak siapkan cat 1 bilik sahaja.

Masa MCO haritu ramai gila budak lelaki kemas rumah depa cantik-cantik. Kalah rumah perempuan. Aku suka tengok orang deko-deko rumah ini. Mana taknya suka berangan alangkah indahnya kalau ada rumah sendiri, lawa, kemas pula. Balik kerja penat-penat sampai rumah dapat cool sikit. Kalau rumah sepah, balik kerja dalam stress sampai rumah pasti bertambah stress. Jadi biarlah kemas. Sedap mata memandang. Yang aku cat ini bilik dekat rumah mak. Nak cat rumah sewa, menjerit pula tuan rumah. So jom tengok preparation aku nak cat.

Sebabkan PKP, cat pun beli online. Kali ini cat aku beli sendiri, previously suruh orang beli. Kali ini belajar beli sendiri. Aku beli cat dekat Bina Paint (facebook). Sebelum beli aku tanya dekat dia mana cat yang sesuai untuk dinding lembab, yang tak bercapuk. 2 tahun lepas aku cat, awal-awal dia okay, selang beberapa hari ada certain tempat dia jadi lembab macam ada kesan basah. Frust okay, penat cat tak hilang, tengok hasil tak memuaskan sakit juga hati. So, orang Bina paint tu syorkan aku untuk guna cat ini. Pilihan colour dia banyak juga dekat website. Cat putih kecil tu aku beli dekat kedai.

Banyak pilihan warna yang ada dekat Bina Paint ini. Yang bestnya, semua cat yang ditawarkan adalah anti kulat. Cuma kemasan akhir je berbeza, ada 3 jenis iaitu;

Bina Vinyl Sheen - Pantul Cahaya dan boleh lap

Bina Supercoat - Tak berkilat dan boleh lap

Bina Maxicoat - Tak berkilat dan tak boleh lap.

Aku beli jenis Vinyl Sheen (colour silver). Ini bukan sponsored post ya, ini memang keluar duit sendiri nak cantikkan bilik. Sekian! Cadang nak start cat lepas subuh, alih-alih pukul 11.00pagi baru start tu yang sampai 2 hari baru siap. Hari seterusnya dah pengsan sakit kaki. Huh! 

Antara barangan yang di perlukan untuk cat:
  • Cat
  • Berus kecil dan sederhana besar seperti gambar di atas
  • Roller
  • Cermin mata
  • Sarung tangan bagi mengelak cat tumpah dekat tangan
  • Tempat letak cat
  • Tina setelah selesai mengecat (lap tempat-tempat cat tumpah)
Sebelum mengecat, alihkan barangan yang besar-besar di tempat lain, buang habuk sawang-sawang atas kepala supaya nanti sapu cat tak adalah habuk melekat dekat berus.


Bilik sebelum colour pink, now colour silver. Okay jugalah hasilnya bila dah sudah. Ini dah masuk hari ketiga, tiada tompok, atau kesan lembab pada dinding. Hopefully bertahanlah naknya. Gambar duk gantung dekat dinding sebelum ini aku bawa turun dulu, cadang nak pasang hook dekat dinding. Tunggu aku turun IKEA nanti. 

Nah hasilnya, warnanya aku suka. Sedap mata memandang. Kau tak suka ko punya pasal. Aku ambil half jerlah, orang kata tak elok tunjuk bilik pada umum. hahaha.. Okaylah, nak up gambar raya untuk next entry.

Aku ada good news juga nak kongsikan. Ada masa aku update nanti. Selamat hari raya dan selamat bekerja! Jangan lupa kerap cuci tangan dan jaga penjarakan anda okay.

Thank you for reading!
Reading Time:

Monday, 11 May 2020

Koleksi Baju Raya 2020, Harga Bawah RM200 Hanya di Zalora
5:30 pm 5 Comments
| Koleksi Baju Raya 2020, Harga Bawah RM200 Hanya di Zalora | Sungguhpun PKPB bersambung sehingga 9 June 2020, raya tetap raya. Kalau ikutkan aku dah ada 2 pasang baju raya, nomally raya tahun lepas dah selesai, hujung tahun dah hantar kain dekat tailor untuk baju raya tahun hadapannya. Tak dapat beraya rumah orang, bergaya depan cermin pun jadilah ya dak.

Jangan sedih-sedih okay mana yang tak dapat balik, jom Shopping baju raya. Aku shopping sepasang baju sahaja memandangkan baju aku terkandas dekat tailor lagi. Aku selalu tempah sekali dengan mak aku, dekat je dengan rumah aku. Haritu, abang aku ada whatsapp gambar baju raya dia anak beranak sedondon, jadi esoknya aku buka website Zalora. For me, dekat Zalora ada brands dan dia punya size ngam-ngam dengan badan aku sepertimana aku beli dekat kedai. Online shopping lain aku tak berani nak beli.

Antara Koleksi Baju Raya 2020 Bawah RM200 di ZALORA

Kalau ikutkan dekat Zalora ini ada 3 brands je aku prefer beli, iaitu Zalia, Lubna dan juga Umma. Had lain macam over sangat kalau beli, lagipun over bajet aku. Ketiga-tiga jenama ini aku suka beli sebab design dia simple and tampak elegen. Bukan hanya sesuai pakai raya, nak pergi office or mana-mana majlis amat sesuai. Taklah menonjol sangat. For simple is better.

Kalau korang rajin, gunalah SHOPBACK if berbelanja di Zalora. Rajin-rajin check email, tengok code diskaun yang Zalora bagi. Kekadang baju yang harga RM188 pun boleh dapat RM80 kalau korang pandai guna code diskaun tu. Bagi yang first time berbelanja atau sign up akaun di Zalora ada rebate diskaun lagi. I like okay!


Antara KELEBIHAN Shopping Baju Raya di Zalora;

- Pelbagai koleksi dari berbagai jenama
- Potongan harga tak masuk akal
- Ada ukuran disertakan sebelum pilih size (kalau takut salah pilih size, boleh ukur siap-siap_
- Code diskaun banyak
- Harga berpatutan
- Servis penghantaran cepat
- If tak muat ataupun ada rosak boleh RETURN back



Kalau ikutkan banyak lagi koleksi dan design yang cantik-cantik lagi, kalau nak tengok design lain boleh klik SINI.

Thank you for reading!
Reading Time: