Friday, 31 March 2017

Kekal Sihat dan Bertenaga bersama Jus Harmoni

Salam to all readers,


|Kekal Sihat dan Bertenaga bersama Jus Harmoni| Tak dinafikan, sem kali ini memang mencabar juga memandangkan dah last semester. Disebabkan kena struggle lebih sikit kali ini, kerap kalilah tidur tak cukup, mata sembab, tak bermaya, yang lagi stress jerawat pula naik sambung menyambung. Lagi stress kehidupan aku dibuatnya.

Bila class pagi hingga petang, lagi haru hidup ini dibuatnya. Kalau class pagi okay lagi, masuk class tengahari mulalah mata rasa berat, dah mula lemau, jadi apa yang lecture ajar di depan dengar tak dengar je rasanya. Tention okay macam ini, bila kita tak dapatkan tumpukan perhatian di depan, sudah semestinya kita ketinggalan kan? Jadi, aku taknaklah terus menerus rasa letih, tak bermaya bila pergi kuliah, kalau boleh nak kekal cergas dan cerdas sepanjang hari.

google

Lately, aku ada kongsikan problem aku menerusi instagram, tak sangka pula ada member sorang ini prihatin dan suruh aku cuba satu produk ini yang dapat membantu masalah yang aku alami sekarang ini. Dalam pada taknak cuba, tergugat juga iman jadi aku cuba jugalah mana tahu mampu menceriakan hidup aku kembali. Cewahh...

Alhamdulillah, setelah hampir 2 minggu aku mencuba produk ini aku rasa bertenaga dan kurang rasa mengantuk. Kalau dulu, masuk 12 tengahari je tangan dah landing atas meja sebagai alas nak tidur je rasanya. Disebabkan, dah consume satu produk ini semua kerja jadi lancar dan cemerlang gitu. Agak-agak korang, produk apa yang aku consume? Jeng..jeng..jeng..

google

Produk yang aku maksud adalah produk Jus Harmoni. Kalau nak tahu, Jus Harmoni ini merupakan produk keluaran Beauty Fame and Health Enterprise yang mengandungi 18 jenis herba tradisional dan moden tanpa ada bahan kimia. Kira Jus Harmoni ini 100% asli. Antara herba semulajadi yang terkandung dalam Jus Harmoni ini adalah seperti Aqua, Punica granatum (delima), Phoenix dactylifera (kurma), Prunus domestica (prunes), Honey (cecair), Kunyit (cucurma longa), Ficus carica (buah tin), Labisia pumila (Kacip Fatimah), Quercus infectoria (Manjakani), Affican manggo (Irvingia gabonensis), Euricoma longifolia (Tongkat Ali), Parameria polyneura (Serapat), Ascorbia Acid (vit C), Centella asiatica (pegaga), Peuraria mirifica Vit A, B5 & B3, Trigonella foenum-graecum (halba), Nigella sativa (Habatusauda), Collagen (marine collagen).

Yang bestnya, Jus Harmoni ini bukan kaum wanita sahaja boleh consume, lelaki pun boleh kalau nak cuba dan pastikan korang berumur 20 tahun ke atas dan ia juga selamat diminum oleh wanita yang sedang hamil.

Aku suka gila consume Jus Delima ini sebab rasanya manis-manis gitu, ia di datangkan dalam bentuk cecair dan bekasnya dalam bentuk spray. Comel sahaja, mudahlah untuk kita bawa ke mana sahaja, boleh simpan dalam handbag gitu.

Penggunaan Jus Harmoni ini sangat mudah. Hanya perlu dua atau tiga semburan di bawah lidah, sebanyak dua atau tiga kali sehari sebelum makan. Ia perlu disembur dibawah lidah untuk memudahkan dan mempercepatkan proses penyerapan nutrisi ke dalam badan. Semudah ABC sahaja kan?

Bertambah menarik lagi, sekiranya korang consume Jus Harmoni ini untuk tujuan hilangkan jerawat mahupun jeragat. Then, bila muka korang dah clear tanpa jerawat, dan korang ambil keputusan untuk stop consume Jus Harmoni pun boleh tiada masalah sebab ia tiada beri kesan sampingan seperti sebahagian produk lain. Jadi, tak payah khuatir okay!

google

Selain dari masalah jeragat, antara masalah yang boleh dibantu oleh Jus Harmoni termasuklah masalah kulit seperti jerawat, bekas jerawat, masalah senggugut, masalah peredaran darah haid sukar hamil, sukar untuk tidur, kulit kusam, sakit sendi dan otot, gout, pigmentasi, lemah badan, stress dan masalah-masalah dalaman yang lain.

Kalau korang mengalami masalah yang sama dengan aku, stress, rasa tak bertenaga ataupun masalah yang tercatat dekat atas itu, aku syorkan korang cuba dulu Jus Harmoni ini dan rasa sendiri keberkesanannya. Sekiranya, korang berminat untuk mendapatkan Jus Harmoni ini bolehlah dapatkannya secara online menerusi laman Facebook Jus Harmoni by B'Famme.

Buat pembaca setia blog aku, yang teringin nak mencuba dan merasa sendiri keenakan Jus Harmoni, bolehlah komen di bawah post ini. Hanya nyatakan sebab kenapa korang teringin nak sangat mencuba Jus Harmoni ini. Mudah kan? Hanya 5 pembaca bertuah sahaja akan memilikinya, siapa cepat dia dapat. Tapi korang yang bertuah nanti hanya perlu tanggung kos penghantaran sahaja, bagi penghantaran ke Semenanjung hanya RM10, manakala postage Sabah & Sarawak RM12. Jimat kan? Siapa nak, komen cepat-cepat dekat bawah ini. =)


Nama Syarikat : Beauty Fame and Health Enterprise (002582251-K)
Alamat : No 1, Jalan Kent 3 Off 1, Jalan Semarak, 54200, Kuala Lumpur
Email : bfammehq@gmail.com
No Tel : +6017-3713010
Website : www.bfamme.com

Read More»

Wednesday, 29 March 2017

UNBOXING LAZADA Suprise Box Sempena Ulangtahun ke-5!

Salam to all readers,


Maybe dah terlambat, tapi takpelah aku still nak share barang apa yang aku terima dari Lazada. Aku tak tahu, nak cakap apa-apa sebab seronok sampai terkata bila terima box dari Lazada! Teruja + gembira yaa ampun. Rasanya bukan aku seorang sahaja merasa keseronokan ini, malah terdapat ramai lagi blogger, peminat tegar shopping online Lazada turut merasa keseronokan ini. Rasa berbaloi jugalah, kredit aku terbang sampai RM9 bila terpaksa communicate dengan orang yang hantar barang tapi tak tahu jalan ini.

Macam berjanji sahaja, Lazada dengan aku ini. Mana tidaknya, bulan March memang bulan kelahiran aku, kebetulan Lazada pula menyambut hari ulangtahun yang ke-5 pada bulan March juga. Memang berjodoh sangat! Diam tak diam 5 tahun Lazada ada dalam industri, aku doakan semoga terus kekal sukses. Suprise Box yang aku terima ini pun merupakan hadiah bersempena ulangtahun Lazada yang ke-5 beb! Jom tengok, apa yang ada dalam box yang aku terima.

I got many item in 1 box, kalau nak tahu keseluruhan harga barangan dalam box ini bernilai RM400.00!!! Maigad, seumur hidup aku tak pernah lagi dapat hadiah semewah ini. Kau rasa? Class juga kau mak ngahhh!! Tak puas tengok dalam kotak, relax okay, aku review satu-satu barangan yang aku terima.


Sekali pandang, macam power bank. Dua kali pandang, baru perasan botol air, unik sangat berbentuk segi empat dan ada simbol LAZADA. Ianya amat sesuai dibawa ke mana sahaja, dan tahan lasak! Tak besar sangat, dan tak terlalu kecil, sedang-sedang sahaja. Bolehlah dibawa kalau rasa nak berjongging di taman.

2) EVERSOFT SKINZ YOUTH RECALL

 Selain alatan dapur, perabot, alatan sukan, pakaian lelaki dan wanita, korang juga boleh dapatkan produk kecantikan seperti jenama Eversoft Skinz ini. Jadi kalau nak cuba produk ini boleh dapatkan di SINI.

3) PURSE BONIA
 Purse ini comel gila, ada gambar burung hantu dan warna purse ini adalah warna mint green. Cantik sangat, nak sumbat dalam handbag pun boleh. Yang pasti tak makan ruang banyak! Berminat, boleh dapatkan di SINI.

4) MAYBELLINE SUPER BB CUSHION

 Benda pertama yang mak aku nampak dan dia terus cop dia punya! hahaha.. Ini juga produk terbaru dari MAYBELLINE iaitu BB Cushion, kalau semua jenama bedak compact dah ada BB cushion, takkan MAYBELLINE tak nak buat kot kan? Nak merasa pakai BB Cushion jenama MAYBELLINE bolehlah dapatkan di SINI.

5) LOREAL PARIS BROW ARTIST


6) LOSYEN ENCHANTEUR PARIS

 Losyen Enchanteur Paris, bau dia wangi gila. Yang pasti, wangian tahan lama. Elok sangat, pada mereka yang bekerja dalam aircond, terutama student yangpergi ke kuliah, eloklahlah bawa losyen Enchanteur ini supaya kulit korang lembut dan lembab sepanjang hari. Takdelah kering kontang, berminat bolehlah beli di SINI.

7) LEVI'S KIT


8) NYX FULL THROTTLE LIPSTICK

Tak sempat singgah ke SEPHORA, jangan risaulah, LAZADA kan ada! Semua benda dah tersedia dekat LAZADA, semua barangan dijamin berkualiti, berjenama, dan berpatutan. Berminat untuk mendapatkan lipstick NYX boleh dapatkannya di SINI.

Sebenarnya, ada dua jenis barangan lagi yang aku terima, tapi tak dann nak snap picture. Kalau ada masa lapang lagi, aku share gambar okay! Kalau korang berminat untuk mendapatkan kesemua barangan seperti aku, bolehlah dapatkannya di SINI.

Dengar cerita, sekarang LAZADA still tengah buat sales kaw-kaw punya. Jangan lupa, layari laman web LAZADA!! Untung-untung boleh memenangi hadiah menarik pula.

Thanks you for reading!

Read More»

Wednesday, 22 March 2017

5th BIRTHDAY SURPRISE BOX FROM LAZADA!

Salam to all readers,


Bulan ini penuh kejutan aku rasa, kadang-kadang benda yang aku tak jangka pun aku terima. Tambah-tambah, bulan ini merupakan bulan kelahiran aku, bila hari-hari dapat hadiah sepanjang bulan ini, dah rasa macam sepanjang hari bulan March ini adalah hari kelahiran aku. kahkahkah.. 

Last week, aku terima panggilan dari personal courier service katanya nak hantar barang ke rumah. Aku bagi alamat rumah halaman aku, bukan dekat kl. Punya payah jugalah nak communicate nak bagi direction dekat dia. Biasalah area kampung, susah jugalah nak jumpa. Hampir, setengah jam abaang aku pergi pick up dekat dia. Then, mak aku kata aku terima box macam kotak kek, she took picture to me, so bila zoom nampak logo dari LAZADA! Maigaddd! Rasa tak sabar nak balik jumaat ini untuk membelek barangan dari Lazada wei..


Kalau nak tahu, bulan ini merupakan bulan kelahiran Lazada yang ke-5! Tahniah Lazada, kerana masih utuh di arena perniagaan online seiring dengan bisnes online yang lain. Semoga terus maju ke hadapan!

Bagi memeriahkan lagi ulangtahun Lazada yang ke-5 ini, pihak Lazada telah melancarkan jualan khas kepada semua pelanggan setia mereka dengan menawarkan pelbagai barangan dan tawaran esklusif buat korang semua. Yang bestnya lagi, lebih dari 10 juta produk yang terjual di Lazada dengan pelbagai barangan dari perkakas rumah, telefon pintar, alatan senaman, pakaian wanita dan lelaki, perkakas bayi dan macam-macam lagi. Senang cerita, macam-macam ada di Lazada.

Jadi, sempena 5th Birthday Suprise Lazada kali ini, jangan lupa save the date bermula pada hari ini, 22 March 2017 until 24 March 2017. Jangan pergi mana-mana, duduk depan laptop and pegang smartphone korang mulakan shopping! Pelbagai tawaran barangan berjenama korang boleh dapatkan dengan harga runtuh, lagi beberapa bulan sahaja lagi nak raya, bolehlah buat persiapan awal. Pakat dengan keluarga, jiran tetangga dan kawan-kawan shopping di Lazada okay!

google

Apa tunggu lagi, jom serbu Lazada sekarang untuk shopping barangan yang korang idamkan, nak beli barangan dapur stok sebulan pun berbaloi-baloi. Yang penting, jangan terlepas pandang tarikh jualan hebat ini tau, iaitu pada 22 March until 24 March 2017 sahaja ualls!! Selamat bershopping di Lazada!

Selamat bershopping di Lazada!

p/s: Apa suprise yang aku terima, up pada hari Jumaat okay!

Read More»

Saturday, 11 March 2017

Senarai 4 Produk Hilangkan Parut Terbaik di Dunia

Salam to all readers,


| Senarai 4 Produk Hilangkan Parut Terbaik di Dunia | Setiap orang pasti mengimpikan kulit yang mulus tanpa sebarang cela kan? Aku pun tidak terkecuali berangan-berangan nak kulit macam Siti Nurhaliza, alih-alih bagaikan Siti Wan Kembang. Hakikatnya, kulit aku memang tidak semulus kulit Siti Nurhaliza, banyak scar juga menyebabkan confident level pun down.

Bila dah meningkat dewasa ini, penampilan diri itu sangat penting memandangkan rutin harianku kena selalu communicate dengan orang ramai. Macam-macam alternatif sekarang ini, untuk tampak cantik, kaedah tradisional ada, moden pun ada. Dulu aku rajinlah, tempek telur putih dekat muka, now masa tak mengizinkan, jadi kenalah cari alternatif lain dengan harga yang berpatutan. 

Kenapa ada orang sanggup berhabis berpuluh ribu, untuk rawatan kecantikan sedangkan terdapat 4 Produk Hilangkan Parut Terbaik di Dunia. Antaranya adalah;

1) MEDERMA

Salah satu produk yang terkenal untuk menghilangkan kesan parut pada anggota badan dan muka, sehingga aku sendiri terpengaruh mencubanya iaitu Mederma. Ia dirumus khas dengan kandungan vitamin E, dan aloe vera secara tidak langsung mampu menganjalkan permukaan kulit wajah, melicinkan kulit serta menegangkan kulit

Mederma ini memang okay, cuma dia mengambil masa yang lama untuk hilangkan parut, ada yang pakai sampai 2 tahun baru nampak kesannya. Siapa yang mempunyai kesabaran yang tinggi bolehlah cuba. Disebabkan kesabaran aku pun tak cukup kuat, aku pun stop. Mederma ini didatangkan dalam dua size iaitu 20gm dan juga 50gm. Korang boleh dapatkannya di mana-mana farmasi yang berdekatan di Malaysia ini.

2) Bio Oil

Selain itu, produk Bio Oil juga produk yang paling lejen sekali yang bertapak di Malaysia untuk menghilangkan kesan parut. Member aku ada pakai produk ini, katanya bagus untuk hilangkan parut. Ianya diformulasikan dengan Purcellin Oil yang bertindak menghilangkan parut, mengatasi regangan kulit, atasi tona kulit tidak sekata, penuaan kulit dan ianya amat sesuai digunapakai bagi para wanita yang telah mencecah 3 series.

Pada mereka yang mempunyai masalah kulit kering dan sensitif skin, Bio Oil adalah produk yang sesuai untuk anda. Bio Oil ini didatangkan dalam dua size iaitu 60ml dan juga 125ml. Boleh didapati di mana-mana farmasi yang berdekatan di Malaysia ini.

3) Azanis Scar Serum


Azanis Scar Serum tidak asing lagi kerana ianya terbukti berkesan sehingga mendapat pasaran meluas seperti Malaysia, Singapura, Indonesia, dan juga Thailand. Produk yang menjadi viral sehingga ke hari ini, bukak tv Azanis Scar Serum, bukak FB, IG semua share testimoni Azanis Scar Serum. Ramai juga orang yang dah berjaya menghilangkan parut degil setelah menggunakan Azanis Scar Serum. Kawan aku sendiri pun ada guna, ianya terbukti berkesan setelah menggunakan Azanis Scar Serum. Rasa rugi pula tak join sama itu hari.


Banyak feedback customer yang mengatakan produk Azanis Scar Serum ini lebih cepat untuk menghilangkan parut jika dibandingkan dengan produk lain. Ianya diformulasikan 100% Vitamin-E semulajadi (d-alpha tocopherol) yang dirumus dari soya yang bertindak sebagai anti radang dan mempunyai kandungan antioksida yang tinggi selain mempunyai kandungan Cocoa Butter. 

Azanis Scar Serum ini didatangkan dengan size 15ml. Rata-rata pengguna menunjukkan fedback yang positif terhadap penggunaan Azanis Scar Serum ini mampu menghilangkan kesan parut dengan cepat, tidak kiralah parut lama mahupun baru. Korang boleh dapatkan Azanis Scar Serum ini di farmasi-farmasi yang terpilih ataupun secara online.

4) White Lotus
Di samping itu, White Lotus juga merupakan salah satu produk yang berfungsi sebagai menghilangkan parut secara semulajadi. White Lotus merupakan produk keluaran negara China. Produk ini diformulasikan daripada bahan-bahan semulajadi sahaja, penggubalan itu dibuat daripada 100% organik minyak Teh Hijau yang berfungsi untuk menghilangkan parut pada anggota badan, muka dan serta membantu memperbaiki sistem kitaran aliran darah. Ia merupakan salah satu produk yang menggunakan herba China terpilih yang mampu mengatasi menghilangkan parut pada anggota badan

White Lotus ini didatangkan dalam size 25ml. Ianya boleh didapati dimana-mana cawangan farmasi terkemuka di negara Malaysia.

Inilah senarai 4 produk hilangkan parut terbaik di dunia. Semuanya ada kelebihan tersendiri untuk menghilangkan kesan parut pada anggota badan. Tak semua orang sesuai dengan produk yang kita pakai kan? Jadi, buatlah pilihan yang bijak untuk kegunaan diri sendiri. Yang penting jangan mudah putus asa atau harapan untuk tampil cantik. Tepuk dada tanya selera mana satu menjadi pilihan hati. 

Thanks you for reading!

Read More»

Friday, 10 March 2017

Jom dapatkan Membership Card Benang Hijau!

Salam to all readers,

| Jom dapatkan Membership Card Benang Hijau! | Dah alang-alang aku hebahkan Benang Hijau Warehouse Sale pada korang semua, baik aku pengaruh korang join membership card Benang Hijau sekali. Apa guna kalau pakai sahaja koleksi Benang Hijau tapi tak jadi ahli kan? Siapa yang addicted kumpul card macam aku ini hah, wajiblah daftar jadi ahli.

Ada berita gembira buat peminat tegar koleksi Benang Hijau. Terutama buat semua pemegang kad Member Benang Hijau yang dilahirkan pada bulan March! Benang Hijau nak kasi surprise pada hampa semua. Kebetulan, bulan March adalah bulan kelahiranku. Bertuah badan!

Kepada semua March baby dan pemegang kad Member Benang Hijau, korang boleh redeem free shawl korang dimana-mana lokasi Benang Hijau yang berdekatan dan dapatkan diskaun 20% untuk semua produk Benang Hijau (tidak termasuk promosi). Best kan? Siapa yang suka potongan harga macam ni, ayuh serbu ke Benang Hijau sekarang!

Promosi ini hanya sah sepanjang bulan March sahaja! Kalau datang bulan April, Mei, Jun, memang tak dapatlah jawabnya. Terdapat pelbagai jenis koleksi busana muslimah yang cantik, material pun best, selesa dipakai, harga pun berpatutan di Benang Hijau ini seperti shawl, instant shawl, jubah, dress, blouse, palazzo yang amat sesuai digayakan ke mana sahaja. Kalau nak tahu, Benang Hijau sekarang tengah buat sales gila-gila di beberapa buah negeri, kalau nak tahu negeri mana Benang Hijau jelajah boleh baca di SINI.

google
 ANTARA KOLEKSI BUSANA MUSLIMAH BENANG HIJAU

BLOUSE
Nina, Dolly, Layla Midi, Elle, Fabulous, Rika, Azalea

DRESS
Anisa, Luna, Sophie, Sophia, Leia, Maia, Lana, Marissa 2.0, Sakura Blossom, Autumn tree, Arianna, Hana, Medina, Innara, Zaria, Mikayla, Suraya Plain, Suraya Polkadot

SCARVES
Inner Sofya, Wide Shawl, Maira, Naura, Laura Plain, Laura Printed, Ashley Plain, Asyley Printed, Lily Plain,Wonderlily (M), Wonder Asyley, Lily Lace, Lily Kayla

Dan macam-macam lagi koleksi korang boleh dapatkan di Benang Hijau ini. Kesemua koleksi keluaran Benang Hijau memang superb awesome. Cantik-cantik sehingga membuatkan, aku sendiri rambang mata haritu nak beli yang mana. Bukan aku sorang je haritu rambang mata, ramai kakak-kakak yang tak menang tangan memilih koleksi Benang Hijau di warehouse sales di Selangor minggu lepas. 


Semuanya excited dan gembira bila dapat tahu Benang Hijau buat julung kalinya buat warehouse sales. Semua koleksinya boleh dapat dengan harga yang sangat-sangat murah gitu.

Banyak-banyak blouse, aku paling berkenan dengan blouse Azalea ini sebab nampak elegant gituw sesuai sangat dengan tagline Benang Hijau "Inspirasi Wanita Anggun". Aku suka sebab ada dua tone warna dekat blouse tu, disebabkan size aku dah habis stok haritu mampu pandang sahajalah. Harganya hanya RM20 dari RM129 di warehouse sale.

google
Kalau korang ada membership card lagi untung beb, semua barangan korang boleh dapat potongan sebanyak 10% gitu. Itu pasal aku suruh korang join membership card Benang Hijau. Banyak benefit korang dapat akan datang.

google

KELEBIHAN DAFTAR MEMBERSHIP CARD BENANG HIJAU

Yuran Pendaftaran sekali sahaja hanya RM20 dan Yearly Renewal hanya RM10 sahaja. Antara kelebihan yang korang boleh grab, selepas menjadi ahli adalah;

1. Diskaun 10% untuk semua produk Benang Hijau. 
2. Automatik menjadi EJEN DROPSHIP Benang Hijau dan boleh promosikan produk Benang Hijau secara online. 
3. Diskaun 20% pada hari jadi pemegang card. 
4. Preview produk baru dan promosi khas untuk Member yang akan diadakan dari semasa ke semasa. .
Banyak benefit yang korang boleh dapat kan? Siapa yang kaki berniaga, inilah peluangnya untuk mulakan bisnes. Kalau dah buntu tak tahu nak jual apa, Benang Hijau kan ada! Tak payah keluar modal banyak pun, hanya perlu daftar membership card Benang Hijau sahaja. Simple right?

google
Bagi mereka yang tiada card Benang Hijau, tapi teringin sangat nak join membership card Benang Hijau bolehlah kunjungi Benang Hijau yang berdekatan. Mana yang frust tak dapat berkunjung ke Benang Hijau warehouse sales di Bangi haritu, jangan bersedih sebab minggu ini iaitu harini Benang Hijau jelajah negeri Johor pula. 

Hai warga Johor!! Jangan lepaskan peluang ini untuk grab koleksi Benang Hijau dengan harga runtuh. Kalau tak berkesempatan juga, cecepat hubungi personel shopper Benang Hijau untuk dapatkan koleksi yang korang nak tu.

Untuk ketahui update terkini mengenai "Benang Hijau Warehouse Sale" bolehlah layari terus;


Thanks you for reading!

Read More»

Thursday, 9 March 2017

Kemeriahan Benang Hijau WAREHOUSE SALE di Selangor

Salam to all readers,


| Kemeriahan Benang Hijau WAREHOUSE SALE di Selangor | Yes, baru-baru ni aku sempat singgah ke warehouse sale Benang Hijau, bila mana ramai orang up status mengatakan Benang Hijau tengah buat sales gila-gila murah beb. Tambah-tambah, aku memang peminat setia tudung keluaran Benang Hijau, memang seharusnya aku pergi.

Kalau nak tahu, Benang Hijau merupakan butik yang menjual pakaian muslimah, seperti tudung, shawl, blouse, dress, jubah yang sudah semestinya berkualiti tinggi untuk tampil elegant. Benang Hijau cukup sinonim dengan tagline "Inspirasi Wanita Anggun". Tahun 2017 ini merupakan tahun pertama buat Benang Hijau mengadakan warehouse sale. Jadi, rugilah pada mereka yang tak grab peluang yang ada ini untuk mendapatkan koleksi Benang Hijau.

Menariknya, Benang Hijau warehouse sales ini, korang boleh dapatkan diskaun sampai 80% lepas tu 50 TERAWAL boleh dapat promo BUY 1 FREE 1 pulak? Menarik kan? Siapa yang tak gembira bila mendengar ada diskaun sampai 80% untuk dapatkan koleksi Benang Hijau. Rambang mata dibuat untuk membuat pilihan, boleh katakan 1 jam belum rasa puas untuk memborong gitueww! Kalau blouse tak payah cakaplah, semuanya cantik-cantik belaka, sadisnya size aku dah habis stok. Jadi mampu borong shawl sahaja, sudah mampu menceriakan hidupku.

Jom ikuti apa yang menarik di Benang Hijau WAREHOUSE SALES;
✔ 50 pelanggan terawal dapat promosi BUY 1 FREE 1 !
✔ LUCKY DRAW untuk pembelian RM150 ke atas
✔ Mini kalendar Benang Hijau PERCUMA untuk pembelian RM150 ke atas 😍
✔ Bouncy Castle serta tempat duduk untuk anak-anak dan bapa bapa yang penat menunggu isteri shopping

Untuk pengetahuan korang semua, Benang Hijau warehouse sale di Selangor sudah pun berakhir pada Ahad lalu. Aku dengar ramai juga orang duduk jejauh turun ke Selangor untuk ke warehouse sale Benang Hijau dan ramai juga yang frust tak dapat pergi disebabkan faktor jarak. Never mind guys, lepas ni Benang Hijau warehouse sale akan gegarkan negeri Johor, dan negeri-negeri lain juga akan menyusul. Jadi, save the date bawah ini;

Jadi aku seru warga Johor untuk turun padang bagi memeriahkan Benang Hijau Warehouse sale kali ini. Buat julung kalinya, Benang Hijau mengadakan sales besar-besaran. Di mana, blouse yang berharga RM1++ korang boleh dapatkan dengan harga serendah RM20 sahaja wei. Gila tak seronok, jadi cepat-cepat pergi selagi stok masih ada. Dinasihatkan keluar awal dari rumah, takut stok barangan korang nak tu habis. Gigit jarilah jawabnya.

google
See, aku tak tipu kan? Macam-macam ada di Benang Hijau Warehouse sale ini, seperti blouse, dress, palazzo, tudung dan shawl yang korang boleh dapatkan dengan harga serendah RM5, RM20 dan RM50.

Ingatkan tau, save the date korang hujung minggu ini 10-12 MAC lawati Benang Hijau Warehouse Sale di Johor. Kalau terlupa lagi, tunggulah road tour negeri lain pula.

Kalau takde masa juga tapi teringin sangat untuk mendapatkan koleksi Benang Hijau, call terus personel shopper negeri Johor yang tertera dekat atas ini.

ANTARA SEBAB KORANG MESTI KENA KUNJUNGI BENANG HIJAU WAREHOUSE SALES;

1) Potongan harga sebanyak 80% + pelbagai koleksi  menarik keluaran Benang Hijau

Tak dinafikan memang juling juga mata aku bila berkunjung ke Benang Hijau warehouse sale haritu, ikutkan hati memang rasa nak borong semua koleksi yang ada kalau boleh. Malang sekali, duit poket aku pula makin menipis, jadi beli ikut keperluan sahaja. hehehe...

google
See? Harga blouse AZALEA MIDI hanya RM20 dari RM129 hanya di Benang Hijau warehouse sale. Boleh borong 6 helai sekaligus, pilihlah warna yang berbeza, boleh tukar hari-hari tak gitu? Design ini memang lawa, rugilah kalau tak grab dengan harga promo hanya serendah RM20.

 Satu lagi blouse yang aku duk berkenan adalah blouse Dolly ini hah. Harga promo hanya serendah RM20 daripada RM109. Gila murah kan? Cantik pun cantik, tapi malang sekali tiada size aku. Hanya tinggal size s dan XS sahaja. Sedih!

google

Nampak tak tudung yang berlambak dekat belakang tu? Itu semua berharga RM5 sehelai. Semuanya design cantik-cantik dan material kainnya pun best. Yang pasti memang selesalah bila tersarung di kepala.

Tengok, bukan aku sorang je berkenan dengan blouse Azalea Midi ini, akak-akak lain pun turut berkenan. Selain blouse, shawl, palazzo, korang juga boleh dapatkan jubah di Benang Hijau warehouse sales ini. Semua design lawa-lawa belaka dan yang paling pasti harga yang mampu dimiliki. Hanya serendah RM100 sahaja.

Kesemua koleksi Benang Hijau amat sesuai digayakan untuk semua majlis, especially student macam aku ini. Nak pergi ke class, event, dinner teramat sesuai sekali menggayakan koleksi Benang Hijau. Terserlah keanggunan  kita uoall..

Tambah-tambah, tinggal beberapa bulan sahaja lagi nak raya. Memang elok sangat korang borong koleksi Benang Hijau di warehouse sale ini. Nanti nak dekat raya, tak payah shopping lagi, tinggal gayakan sahaja koleksi Benang Hijau. Bila orang tanya beli dekat mana, jawab sahaja beli dekat Benang Hijau warehouse sales.

2) Harga runtuh dan kualiti yang baik

Kalau ditanya, dekat mana nak beli pakaian muslimah, sudah semestinya aku akan syorkan korang belilah dekat Benang Hijau. Ini kerana, kualiti koleksinya sangat cantik, materialnya pun best dan yang paling penting harga pun berpatutan.


google

Yang paling best, sempena "Benang Hijau Warehouse Sale" ini, korang boleh dapatkan kesemua barangan dengan harga yang lagi-lagi murah. Contohnya, macam LEIA dress ini. Harga asal RM209, tapi sempena warehouse sale, korang boleh dapatkan dengan Harga serendah RM50 sahaja. Boleh borong 4 sekaligus kalau macam ni. Jimat kan?



google
Kalau shawl pula, tak perlu cakaplah lagilah murah. Contohnya shawl Ashley Premium atas ini, hanya RM15 dari RM42. Murah kan? Design semuanya lelawa dan kain dia pun selesa sangat bila disarung. Tak panas pun.

Jelas terpancar kegembiraan, dapat beli shawl Benang Hijau dengan harga serendah RM15 haritu wei. Lepas ini, nak pergi kuliah bolehlah sarung tudung Benang Hijau

3) Debit Card and Credit Card ACCEPTED

Duit tak cukup? Jangan risau kerana Benang Hijau warehouse sale turut menerima pembayaran melalui debit card dan credit card juga. Tapi, pastikan dalam card korang tu ada duit la ya. Kalau si isteri lupa bawa, pinjamlah kad encik suami. Kejam kan aku? Idea jahat aku pengaruh dekat korang. Pastikan korang borong banyak-banyak, supaya tak menyesal kemudian hari. Akan datang tak tahu ada lagi ke tidak warehouse sale ini ya dak?


4) Bouncy Castle

Bagi ibu-ibu yang bawa anak-anak kecil dan risau tak dapat shopping puas-puas. Jangan risau, kerana Benang Hijau turut menyediakan Bouncy Castle buat anak-anak korang. Bapa-bapa pula boleh duduk santai sambil memerhatikan anak-anak bermain. Nak shopping dari pagi sampai petang pun boleh. Bagi aku Benang Hijau amat teliti akan keperluan pelanggan. Bukan semua warehouse menyediakan Bouncy Castle buat kanak-kanak kan? 


Sepanjang aku hidup, tak pernah lagi aku main benda alah ini. Haritu tengok budak-budak main rasa nak loncat sama wei! Bouncy Castle ini terletak dekat bahagian belakang, ibu-ibu, kakak-kakak boleh shopping di bahagian belakang. Jadi taklah bimbang sangat kan. Nasib baik, aku tak kahwin lagi bolehlah shopping puas-puas. hehehe..

Bagi mereka yang tidak berkesempatan nak pergi ke Benang Hijau Warehouse Sale Selangor janganlah sedih-sedih, kerana Benang Hijau warehouse sale akan ke negeri Johor, Kelantan, Terengganu, Sungai Petani dan juga destinasi terakhir di Kuantan lepas ni. Jadi, bookmark tarikh negeri korang okay? Bagi yang tak boleh pergi, boleh terus contact personel shopper negeri masing-masing. Aku pun rasa nak contact personel shopper sebab rasa menyesal tak beli dress haritu. huarghhh.. Menyesal tak sudah pula rasanya. 

Untuk ketahui update terkini mengenai "Benang Hijau Warehouse Sale" bolehlah layari terus;


p/s: Rajin-rajinlah baca update terkini Benang Hijau, mana tahu ada kejutan buat anda semua. Satu lagi, siapa yang pergi warehouse sale negeri Johor, nak kirimmm please! =)

Read More»

Copyright © Azwar Syuhada Made with ❤ by azhafizah.com