Tuesday, 30 August 2016

Super Duper Jimat 3x500ml Cetaphil Gentle Skin Cleanser RM120 di Watson

Salam to all readers,

OMG!! Dah nak dekat-dekat merdeka, macam-macam promosi kita nampak. Sampai rambang mata, semua benda nak dibeli. Siapa je yang tak suka promotion kan? Kalau free, lagilah orang suka, sanggup beratur awal pagi tu. Penangan jualan murah katakan. 

Yes, baru-baru ini aku ada nampak sabun pencuci muka yang aku guna sekarang ada buat promotion. Siapa tak suka, pencuci muka 500ml tiga botol boleh dapat dalam harga RM120 je tau!! Kalau takde promosi memang sakit jugalah engkau nak membelinya. See, pencuci muka yang satu botol sederhana besar tu pun dekat RM30, kau rasa? Tak sakit kocek.. Nak cantik punya pasal, pejam mata sajelah. 

google

Aku memang jenis kulit yang sangat-sangat sensitif, dulu ada pakai pencuci muka farmasi apatah namanya C+ kalau tak silap aku. Lepas tu, aku ada terbaca banyak doktor syorkan pada wanita-wanita yang kulit sensitif gunakan pencuci muka yang aku guna sekarang. Tak lain dan tak bukan of courselah pencuci muka CETAPHIL! Mula-mula, apply haritu rasa tak bersih sahaja sebab sabun ini jenis yang takde buih. Kau applylah banyak-banyak, pasti takde berbuih pun. Ada orang kata pencuci muka yang takde berbuih ini better bagi kulit sensitif. Yang pasti pencuci ini bagus okay! Dah hampir setahun jugalah aku guna!

google
Kalau beli satu botol besar, rasa rugilah. Kalau satu botol dah cecah RM80.00!

Semalam, lepas settlekan hal dekat Tabung Haji terus singgah Watson. Lupa nak bagitau pada hampa semua, promotion ini hanya ada di Watson sahaja tau! Selama empat hari, bermula 28/8/2016 sehingga 31/8/2016 iaitu esok. Hanya serendah RM120 dapat tiga botol besar cleanser gentle cetaphil ini. Kalau engkorang, ahli member watson lagi jimat, ada potongan harga sebanyak RM12.00. Jadi, engkorang perlu hanya perlu bayar sebanyak RM108.00 sahaja. Suka tak? Jimat kan? Jadi, apa tunggu lagi serbu Watson yang berdekatan sekarang.

google
Nasib baik ada stok lagi wei. Dapatlah grab satu, walaupun duit terbang banyak. Asalkan jimat, stok untuk setahun lebih boleh guna. Esok last day promotion ini, hanya di Watson!


p/s: Selamat Hari Merdeka!

Friday, 26 August 2016

Susu Ducth Lady Serendah RM1 di 7Eleven!

Salam to all readers,

Seronok gila harini off day, dapatlah bersantai-santai, rehatkan kaki dan tangan yang lenguh asyik sental rambut orang. Bila dah lama tak kerja, mulalah merungut semuanya sakit. Takpelah, bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian hari. Tambah pula, cuaca hari ini mendung lagi syoklah cuti aku ini digantikan dengan aktiviti membuta sambil melayan drama korea. 

Banyak jugalah drama korea yang aku layan, sampai tak sempat nak share. Memandangkan harini aku free, itulah aku nak coret sikit cerita dekat blog. Nanti bila dah lama tak menaip, mulalah rasa janggal nak menulis. Baru-baru ini, aku ada nampak beberapa orang blogger grab susu ducth lady banyak-banyak dekat 7eleven. Bila baca komen, rupa-rupanya sekarang 7eleven tengah buat promosi sempena bulan kemerdekaan. Bukan semua barang yang ada promosi, hanya sesetengah item yang terpilih sahaja. 

Salah satunya, susu kotak Ducth Lady yang kecil tu kita boleh dapatkannya dengan hanya serendah RM1.00 sahaja dekat 7eleven. Biasanya, RM2.00 kan? Jimat RM1. Nasib aku memang baiklah harini, aku orang last dapat beli 1 katun, rupanya ramai yang dah grab. Ramai betul peminat susu dutch Lady sampai licin disapu orang. Aku memang suka susu ducth lady ini dari kecik lagi, rasa memang super duper sedap jika nak dibandingkan dengan susu lain. 

google
See! Aku tak tipu okay! Jadi siapa peminat susu Ducth Lady jangan lepaskan peluang yang ada ini untuk grab banyak-banyak susu ducth lady dekat 7eleven yang berdekatan. Lambat-lambat pergi, takut gigit jari pula nanti. Aku pun nyaris-nyaris tak dapat beli tadi, sebab staff dia kata dah habis, sekali double check ada lagi. 

google
Selain susu ducth lady, ada juga air lain yang buat promosi salah satunya air cool tea. Beli 1 percuma 1. Tapi, niat dalam kepala aku ini nak grab susu ducth lady je, aku pandang susu sahajalah barang lain memang aku dah tak pandang. Sebelum-sebelum ini ada sahaja 7eleven buat prmosi, tapi aku memang takde luck untuk grab. Memanjang dah habis stok. Orang pantang nampak promosi laju sahaja habis. Gigih tu cari setiap ceruk, janji dapat beli. Tak gitu?

google
Inilah hasil tangkapan susu ducth lady yang aku dapat grab tadi. 1 katun ini ada 24 kotak susu, separuh susu strawberry separuh lagi perisa chocolate. Kalau engkorang nak beli, baik pergi cepat-cepat sebab promosi ini sampai 28 August 2016 iaitu sehingga hari Ahad ini sahaja! Kira siapa cepat, dia dapatlah. Jadi, cepat serbu 7eleven yang berdekatan!

p/s: Agak-agak siapa yang bakal tersingkir dalam SuperSpontanSuperStar malam ni?

Since 2012, Copyright by Azwar Syuhada. Blog Design by Ms.Azhafizah