Wednesday, 11 January 2017

Chinese New Year Megasales @ www.nile.com.my

Salam to all readers,

Cepat betul masa berlalu dah masuk tahun 2017, adik-adik pun dah mula bersekolah semula, aku pun dah nak exam bermula jumaat ini (13/1), 7 paper aku kena hadam. Tak sabarnya nak cuti weii.. Hujung bulan ini cuti lagi, sempena tahun baru cina, jadi dikesempatan ini juga aku nak ucapkan selamat menyambut tahun baru cina pada mereka yang menyambutnya. Sekali arung sahajalah, takut aku pun tak sempat nak update. Semalam, belek-belek facebook nampak Lyssa Faizureen update status dia akan membuat giveaway bermula harini, dan blogger berpeluang memenangi hadiah wang tunai berjumlah RM1,000!! Lumayan kan? Jadi, petang ini aku ambil masa sikitlah untuk turut serta dalam giveaway ini!

Nile.com.my yang merupakan website online shopping untuk baju muslimah, pakaian, kasut, beg, buku, barang-barang gym, barang dapur dan banyak lagi, akan mengadakan giveaway semasa Tahun Baru Cina iaitu jatuh pada 28 Januari 2017 ini. Boleh dikatakan, setiap kali tahun baru cina, pasti Nile.com.my akan mengadakan contest untuk para blogger. Rugilah siapa yang tak ambil bahagian.

Sempena Tahun Baru Cina yang akan tiba akan datang, Nile.com.my akan mengadakan "Chinese New Year Megasales Items", dimana terdapat pelbagai barangan yang kita boleh dapatkan dengan harga yang murah-murah belaka. Terdapat 5 barangan yang telah menambat hatiku, antaranya; 

Product: Sweater Coat
CNY2017 Sales price: RM12.90
Date: 11/01/2017
Time Start: 12.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 300 units only

Product:  Backpack
CNY2017 Sales price: RM22.60
Date: 12/01/2017
Time Start: 4.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 98 units only

Product: HandbagCNY2017 Sales price: RM17.90
Date: 23/01/2017
Time Start: 12.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 260 units only

Product: CardiganCNY2017 Sales price: RM24.90
Date: 24/01/2017
Time Start: 12.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 96 units only

Product: Storage BoxCNY2017 Sales price: RM7.90
Date: 19/01/2017
Time Start: 4.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 316 units only


p/s: Hopefully, adalah rezeki aku join giveaway by Nile.com.my kali ini ya. Pada mereka yang belum join, apa kata join sekarang, rugi ooo kalau tak join!! Wish me luck okay! =)

Read More»

Friday, 30 December 2016

My 2017 Planner | Planner Muslim yang Berpatutan

Salam to all readers,

Alhamdulillah, harini merupakan Jumaat terakhir bagi tahun 2016. Diam tak diam dah nak masuk 2017. Begitu cepat masa berlalu, teringat awal tahun haritu masa mula-mula melangkah masuk universiti, berkenalan dengan kawan baru, dan tahun 2017 ini merupakan tahun terakhir aku menuntut di universiti. Perghh, kejap sahaja rasanya, tak sabar nak menempuh alam pekerjaan pula. Bila dah tempuh alam pekerjaan, mulalah teringat alam belajar. Jadi, nikmatilah masa belajar ini puas-puas!!

Jujur aku cakap, hampir suku juga impian dan target aku telah terlaksana pada tahun 2015/2016. Hopefully, tahun 2017 kali ini akan mendorong melunaskan impianku yang masih belum dapat digapai. Yang paling aku tak sangka-sangka adalah target untuk memakai braces, cadangnya bila dah kerja baru nak pakai, namun Tuhan makbulkan doa aku dengan segera. Syukur sangat wei, hutang gigi pun tinggal berapa sen sahaja lagi. Alhamdulillah, syukur tak terkata.

Bercerita perihal hala tuju, target dan impian sudah pasti kita perlu ada perancangan kan? Memang tiap-tiap tahun, aunt aku akan bagi planner, namun aku ini terlampau rajin, bila ingat barulah terhegeh-hegeh nak catat. Sudahnya, aku catat dalam phone sahaja. Sekarang nak catat dalam phone pun susah, selalu memory asyik full memanjang. Geram jugalah tak boleh nak save apa-apa. Baru-baru haritu, aku ada terjumpa 1 ig ini yang menjual planner 2017, tengok feedback dari customer pun macam best je! Aku teruslah DM tanya harga planner tersebut, memang tak jangkalah harganya hanya serendah RM30.00 sahaja! Biasanya kalau singgah kedai TYPO, harga planner tak cecah RM60 dan ke atas memang tak sah. Aku suka masuk sini, tapi tak pernah beli pun, hanya ambil inspirasi sahaja. hehehe..

Disebabkan, misi, target, dan impian aku semakin bertambah jadi aku harus ada 1 planner untuk tahun 2017 kali ini. Berharap kali ini tidak lagi hangat-hangat tahi ayam sahaja. Jom tengok apa menarik planner 2017 dari bukumasa.

Simple, tapi isi dalamnya penuh warna warni menaikkan lagi semangat untuk melangkah ke tahun baru 2017. Alhamdulillah, parcel planner 2017 ini aku dapat dalam keadaan elok lagi, tidak keronyok. Walaupun ianya hanya helaian kertas, menjadi atau tidak perancangan kita, harus ada target dalam hidup ini. Masa aku beli planner ini, percuma bookmark bukumasa sekali! Cantik sangat!


Bukak-bukak sahaja, dah dihimpunkan dengan kalender yang berwarna-warni, belakangnya calender ini disertai sekali dengan list holiday guys! Siapa tak suka holiday kan? Kalau waktu zaman sekolah kalendar ada warna kuning hujung tahun tulah yang ditunggu-tunggu, sekarang? nan hado guys.



Ke mana destinasi percutian kita untuk tahun 2017 kali ini? Bolehlah buat perancangan sekarang di sisipan Travel Log. Lukisan di muka surat sebelah pun dah menarik perhatian.

Ada juga part medical checkup, fitness, recipe, notes, untuk rutin harian kita. Malah turut, ada sisipan bajet kewangan, tahun ini punya perancangan kalau boleh sehari aku menabung RM1 untuk bulan 1. Bulan 2 RM2, bulan 3 RM3, dan seterusnya. Harap menjadilah. 


Yang bestnya, bukumasa turut sediakan sticker untuk memeriahkan lagi planner tahun 2017 kali ini. Nak tambah menarik lagi, boleh beli seletib corak-corak dekat daiso or popular untuk lekatkan dalam planner 2017 ini. 

Bila nak masuk tahun baru ini, semangat pun mestilah kena bertukar. Apa yang aku tak capai lagi tahun lepas akan kusambung target tersebut pada tahun baru ini 2017 dengan beberapa penambahan target lain. Moga tahun baru kali ini, sifat malas bertukar menjadi rajin, yang melopong-lopong tu perlulah diisi dengan sebaik mungkin, yang mana tak tercapai lagi, akan kuusahakan untuk cuba dapatkan. Moga tahun baru kali ini, lebih baik dari tahun sebelum ini, moga dilimpah dengan kehidupan yang lebih berwarna-warni.

Mudah-mudahan segala perancangan berjalan dengan lancar, dipermudahkan segala urusan, dilimpah rezeki yang banyak, yang paling penting memberi manfaat pada semua orang. Apa-apapun selamat tahun baru pada korang semua! Kalau takde aral melintang, aku sambut tahun baru di KL sahaja, memandangkan minggu depan nak balik juga!

p/s: Jika korang berminat dengan planner macam aku ini, bolehlah beli menerusi instagram bukumasa.

Read More»

Friday, 23 December 2016

Penawar Batuk dan Lelah, Semput, Melalui Minyak Herba Asma Mujarab

https://www.facebook.com/PenawarSemputLelahDanAsma/
Salam to all readers,

Aku memang jarang batuk, tapi bila sekali terkena virus batuk memang susah nak berhenti. Mujur, ada kawan yang prihatin dan bagi aku cuba satu minyak angin ini. Alhamdulillah, sedikit sebanyak dapat melegakan sakit batuk aku ini. Jadi, kali ini aku nak juga kongsikan produk minyak angin ini pada engkorang semua. Minyak yang aku maksudkan ini adalah "Minyak Herba Asma Mujarab". 
Agak terkenal jugalah minyak ini, kerana rata-rata yang menggunakan minyak ini rasa berpuas hati.

Hanya tuang sedikit minyak herba asma mujarab ini pada telapak tangan lalu sapu pada bahagian leher dan dada, engkorang pasti berasa berangin yang pasti ia sama sekali tidak merasa melekit. Malah rasa lebih selesa dan melegakan batuk.

Minyak Herba Asma Mujarab ini adalah herba botani 100% yang digunakan turun temurun. Senang cerita minyak herba asma mujarab ini salah satu usaha kita untuk memnyembuhkan penyakit.

Minyak Herba Asma Mujarab juga sesuai untuk;

1) Batuk dan Lelah
2) Asma
3) Menghilangkan kembung perut
4) Sakit perut
5) Luka
6) Terkena api dan digigit binatang berbisa
7) Sakit gigi dan tergeliat

Minyak Herba Asma Mujarab ini sesuai untuk siapa?

Semua lapisan masyarakat boleh menggunakan produk ini, baik dari budak kecik sehinggalah ke orang tua. Seandainya, bayi selalu meragam tengah malam akibat kembung perut, bolehlah sapukan minyak herba asma mujarab ini. Bagi mereka yang mengalami sakit sendi, bolehlah cuba sapukan minyak ini pada bahagian yang sakit. Nak lebih afdal lagi, hadiahkan parent korang satu minyak herba asma mujarab ini, pasti mereka suka punya!

AWAS dengan produk tiruan!!

Lumrah hidup, dalam pada sibuk kita berniaga di lorong yang betul, ada sahaja yang mengambil kesempatan untuk mendapatkan keuntungan dengan mengambil langkah mudah. Mereka menggunakan labels dan design yang sama. Dan mereka juga cuba membuat R&D daripada Kilang tanpa kebenaran pemilik asal. Sekilas pandang, memang nampak sebijik sama dengan yang ori.

Namun, ramai yang mengadu produk tiruan ini tidak berkesan dan berbau seperti asap rokok. Warna jenih, cair dan kurang berangin. 

TIRUAN PERINGKAT (1) PERTAMA
Penjual Minyak Asmak ini telah menipu ramai pelanggan dengan mengatakan Minyak Herba Asma Mujarab ini telah menukar label. Hakikatnya, pihak Minyak Herba Asma Mujarab tidak pernah menukar label baru seperti ini sama sekali. 

TIRUAN PERINGKAT (2) KEDUA
Pembuat produk Minyak Herba Asma palsu juga berani menggunakan Meditag KKM palsu semata-mata untuk mengaburi mata pelanggan.

TIRUAN PERINGKAT (3) KETIGA

CARA UNTUK PASTIKAN YANG ASLI

Pastikan ada Hologram QR code dan nombor siri ada di lekatkan di belakang botol Minyak Herba Asma Mujarab. 

google

Korang bolehlah Scan QR Code ini dengan menggunakan Smartphone dan setiap produk yang di scan akan mempunyai nombor siri berbeza di dalam sistem website kami.

Hologram beserta sistem QR Code ini sudah dilekatkan dan sudah dipasarkan dari peringkat ke peringkat. Pastikan yang Original baru beli.

google


Boleh hadam tak?

Kalau korang nak tahu lebih lanjut mengenai "Minyak Herba Asma Mujarab" ini bolehlah layari youtube, segala maklumat terperinci boleh didapati seperti video di bawah ini;


Bila aku baca feedback dekat fanpage produk ini, sudah ramai orang memberi feedback yang memberangsangkan. Tambah-tambah, bila aku google, ramai yang kata produk ini bagus. Justeru, aku menggalakkan korang semua harus ada satu untuk digunakan seisi keluarga.

Untuk mengetahui agent produk Minyak Herba Asma Mujarab yang berdekatan dengan anda semua, boleh terus ke official facebook Penawar Semput Lelah dan Asma (KLIK SINI).

google
Harga Minyak Herba Asma Mujarab ?

Harganya hanya hanya serendah RM39 sahaja. Korang perlu tambah RM10 untuk penghantaran ke rumah.

Untuk tempahan atau ingin tahu tentang produk lebih lanjut boleh terus hubungi : Puan Nurul : 017 623 9935 (Produk Owner) atau En. Hafis : 013 480 6787 (Bahagian Pemasaran).

Read More»

Wednesday, 21 December 2016

Bedak Ruam Bayi | Ruam Bayi Powder Mampu Merawat Bayi dengan Semulajadi

google
Salam to all readers,

Setiap mak ayah pasti inginkan anak yang dilahirkan dalam keadaan baik dan sihat tubuh badannya. Tambah-tambah, hati seorang ibu yang melahirkan kita sendiri, sudah pasti tidak sanggup melihat keadaan anaknya yang terkena ekzema, naik bintik-bintik merah di muka mahupun seluruh badan. Kita yang tengok pun rasa kasihan tau. Ada juga aku terbaca status ibu-ibu yang mempunyai anak-anak ekzema ini, rasa sedih bila membaca status yang diupdate. Mereka meluahkan perasaan, dimana ada di kalangan orang ramai yang memandang jijik terhadap anak mereka. Seboleh-bolehnya, kita support, bantu mereka untuk cari penawar untuk anak-anaknya. Dari kita membuat dosa, baik kita buat pahala kan?

Jadi, hari ini aku nak berkongsi satu produk khas buat bayi yang ada penyakit kulit, bintik-bintik merah seluruh badan, ataupun penyakit eczema bolehlah cuba produk ini iaitu "Ruam Bayi Powder". Produk ini merupakan 100% dari tanah liat putih yang telah dicampurkan dengan air galian asli. “Asal Kita Dari Tanah, Ruam Bayi Powder Ini Juga Dari Tanah, Insya Allah akan Serasi”.

Tanah liat putih yang bermutu tinggi ini adalah tanah liat putih yang terbaik di dunia.
Permintaannya telah mendapat sambutan hingga ke negara Jepun dan China. Ia dicampur dengan 100% air galian yang ditapis khusus bagi menjaga kualiti tanah tersebut.

DARI TANAH KITA DIJADIKAN DAN DARI TANAH JUGA SEGALA PENAWAR TERCIPTA

Dari Aisyah r.a.d, Berkata: “Sesungguhnya Nabi saw berkata/berjampi bagi penyakit; Bismillah, Ini tanah bumi kami, dengan campuran air liur di kalangan kami, disembuhkan orang yang sakit di kalangan kami, dengan izin Tuhan kami.” (Sohih Bukhari: Kitab Attib; Bil:5745)

Jadi, adakah kita masih tidak yakin bahawa Nabi S.A.W. juga mengaplikasikannya untuk kesihatan kulit dan penyakit kulit?

 Untuk menghasilkan Ruam Bayi Powder menggunakan tanah liat putih paling bermutu tunggi di dunia dan air galian semulajadi.

Tersangat banyak kelebihan menggunakan "Ruam Bayi Powder" ini kerana mampu meyembuhkan segala jenis penyakit kulit.

 Kanak-kanak ini pernah mengalami ekzema yang teruk sehingga merebak ke pergelangan tangan. Alhamdulillah dengan izin Allah adik ini sembuh dengan Ruam Bayi Powder.

google
Bayi ini juga hampir sembuh keseluruhannya setelah menggunakan Ruam Bayi Powder.

Apa yang best sangat Ruam Bayi Powder ni?
  • Bedak ini dihasilkan daripada 100% tanah liat yang mengandungi mineral semulajadi.
  • Ia mengandungi mineral semulajadi yang bertindak menyerap segala kotoran dan toksik yang terdapat pada kulit.
  • Cepat meresap dalam kulit. Kulit terasa sejuk dan lembut .
  • Satu bekas tahan agak lama. Selalunya saya guna beberapa bulan.
  • Walaupun ia tidak semahal produk-produk lain, Alhamdulillah setiap kali sapu ruam atau penyakit kulit anak-anak kita semakin berkurangan.
  • Bebas Paraben dan juga bahan-bahan kimia berbahaya.
  • Selamatlah anak-anak anda terutama yang masih bayi, sebab kandungannya dari 100% bahan semulajadi seperti tanah liat putih dan air galian yang telah ditapis secara khusus.
  • Ruam Bayi Powder ini sememangnya sangat menjadi pilihan ibubapa untuk bayi mereka terutama masalah berkaitan ruam. Ramai yang cakap berbaloi, murah dan berkesan! Banyak testimoni pelanggan yang sangat berpuas hati. Alhamdulillah!
Testimoni para pengguna "Ruam Bayi Powder";


google


Pastikan ianya "ORIGINAL" baru beli!

Inilah rupa produk "Ruam Bayi Powder" yang telah dibekaskan. Pihak HQ tidak pernah sama sekali menukar packing untuk Ruam Bayi Powder ini. Harganya hanya serendah RM38.00 sahaja! Ianya sememangnya halal, bersih dan suci.

Untuk maklumat lanjut mengenai "Ruam Bayi Powder" bolehlah terus berhubung;

Nombor telefon HQ : En. Hafis 013 480 6787 (Bahagian Pemasaran) & Puan Nurul : 017 6239935 ( Produk Owner)

Read More»

Copyright © Azwar Syuhada Made with ❤ by azhafizah.com