Saturday, 20 January 2018

Trollbeads Malaysia - Inspirasi Setiap Wanita

Salam to all readers,

Wanita dan aksesori tak dapat dipisahkan bagaikan irama dan lagu. Kalau diperhatikan, banyak barang aksesori wanita di pasaran baik di kaki lima mahupun di toko-toko besar. Dulu sewaktu aku kecik, orang selalu pergi ke kedai emas dimana emaslah menjadi tumpuan kaum wanita.

Aku sendiri salah seorang wanita yang cenderung untuk memiliki aksesori wanita seperti gelang tangan. Kalau diperhatikan zaman mak-mak kita dulu, gelang emas kalau tak sampai ke siku memang tak sah, rantai pula nak labuh cecah ke lutut boleh. Bila ada kes ragut berleluasa, kaum wanita mula mengurangkan memakai barang kemas dan mereka mula menggayakan rantai dan gelang tangan Zhulian. Kebanyakan kaum wanita zaman milinium ini lebih suka menggayakan emas putih ia seperti bewarna perak. Selain daripada Pandora, aku baru tahu kewujudan Trollbeads ini, sedangkan ia sudah lama bertapak rupanya. Nak tahu sejarahnya, jom teruskan pembacaannya.

Kisah Trollbeads bermula di Copenhagen, Denmark pada tahun 1976, ketika Soren "Silversmith" Nielsen mencipta Trollbead pertama, Faces. Manik perak sterling, wajah, yang dinamakan untuk tidak kurang daripada 6 muka yang menghiasinya. Soren "Silversmith" Nielsen menjual Manik Wajah dari toko perhiasan Svend Nielsen ayahnya di Central Copenhagen. Jika dilihat fesyen ini cenderung pada masa penciptaan Trollbeads adalah memakai manik perak tunggal pada kalung tali kulit. Daripada menggantungkan manik dari lubang, Nielsen meletakkan pembukaan melalui pusat manik. Kemudian kakaknya, Lise Aagaard, mula meletakkan manik pada gelang perak.

Lise Aagaard, pengasas Trollbeads, mula menggorak langkah dengan membuka kedai perhiasannya sendiri. Nak dijadikan cerita, pada suatu hari datang satu pelanggan ke kedainya dan meminta untuk meletakkan lebih daripada satu manik pada gelangnya. Lalu penjaga kedai itu terkejut, atas permintaan menambah manik lain kepada gelang pelanggan. Kalau nak tahu, ini adalah bagaimana konsep perhiasan manik-on-gelang dilahirkan.

Daripada cadangan pelanggan tersebut, jenama dan pengembaraan Trollbeads telah dicipta. Bekerjasama dengan pelanggan dan dengan harapan mereka, koleksi itu meningkat. Kini, Trollbeads boleh didapati di lebih daripada 400 bandar di seluruh dunia. '

Antara perbezaan yang kita dapat lihat dari jenama Trollbeads dengan Pandora dan juga Thomas Sabo adalah dari segi;

Reka bentuk
Jika diperhatikan, Pandora Essence lebih cenderung menawarkan beberapa reka bentuk abstrak, dan amat mementingkan terhadap penggunaan warna dan tekstur bagi mewakili nilai setiap daya tarikan yang sepatutnya mewakili. Berbeza dengan momen Moments, mereka tidak menawarkan reka bentuk 'daya tarikan' tradisional; pesona mewakili warna, rasa, idea. Manakala, Thomas Sabo hadir dengan reka bentuk spektrum yang hebat, dari kepingan bunga manis hingga dan reka bentuknya lebih banyak ke arah Gothic. 

Jika dilihat reka bentuk jenama Trollbeads bukan sahaja sesuai digayakan oleh kaum wanita sahaja, malah kaum lelaki turut boleh menggayakannya. Setiap manik yang direkacipta mempunyai sesuatu simbolik tersendiri.

Konsep
Kalau diikutkan, ketiga-tiga mempunyai konsep yang lebih kurang sama iaitu sebagai barang fesyen, dan mempunyai konsep rohani / emosi teras yang menyokong jenama mereka sendiri. Dimana, Thomas Sabo menggambarkan koleksi Karma sebagai perayaan 'perkara-perkara yang indah dalam hidup', dan menunjukkan sikap positif terhadap semua kehidupan yang dilemparkan kepada kita. Manik fokus mereka, contohnya, diberi nama The Whell of Karma menggambarkan 'keseimbangan dalaman peribadi'.

Manakala, Pandora mencadangkan bahawa daya tarikan Essence harus mewakili nilai-nilai yang paling intim dan penting yang mewakili anda sebagai seorang individu - sama ada itu kegembiraan, kesejahteraan, kekuatan atau kepercayaan, dan lain-lain. 

Harga
Seperti mana yang semua orang tahu, Thomas Sabo terkenal dengan jenama yang mahal, walaubagaimanapun itu tidak mengatakan bahawa Pandora betul-betul murah. Walau bagaimanapun, pelbagai Karma nampaknya menawarkan beberapa kepingan yang lebih sederhana - mungkin lebih daripada koleksi Essence Pandora. Charms bermula dari RM92.52, dan terdapat banyak pilihan yang baik di sekitar titik harga itu. Sebaliknya, manik Essence bermula dari RM136.46, tetapi hanya terdapat tiga pesona sahaja yang boleh dapat dengan harga tersebut. Kebanyakan manik berlegar sekitar tanda RM191.05. 




This Spring we fill with jewellery of magic and beauty. Get mesmerized by the pearls of the peakcock, awed by the colourful glass beads and enchanted by the fantasy animals in Sterling silver. The collection is a bricolage of whimsical wonders handcrafted with details to surprise you. Enter the Enchanted Forest with an open heart and magic just might happen.

Hampir lebih dari 40 tahun, keluarga Nielsen / Aagaard kreatif telah mengambil bahagian dalam arca, reka bentuk dan pembuatan Trollbeads. Sehingga tahun 2000 semua ciptaan Trollbeads telah direka oleh ahli keluarga Nielsen / Aagaard. Untuk menambah kepelbagaian koleksi Lise Aagaard menjemput 10 pereka perhiasan Denmark terkenal untuk setiap membuat reka bentuk Trollbead tandatangan untuk ditambah ke koleksi Trollbeads. Kini Trollbeads mempunyai lebih dari 100 pereka perhiasan dari seluruh dunia yang menyumbang kepada koleksi Trollbeads.

Apabila koleksi itu semakin meningkat, katalog Trollbeads bertukar menjadi koleksi yang pelbagai. Reka bentuk emas dan mutiara juga ditambah kepada katalog Trollbeads yang semakin meningkat. Gelang Rantai Foxtail pula telah direka semula untuk menjadikannya lebih mudah untuk menambah dan mengeluarkan manik dengan penciptaan sistem geseran mudah alih.

Trollbeads Malaysia kini boleh didapati di MidValley, Sunway Pyramid dan Vivacity Megamall, Kuching. Mereka telah berada di pasaran selama lebih dari 40 tahun, dengan lebih dari 50 buah negara di seluruh dunia. Untuk maklumat lanjut layari www.trollbeads.com dan Trollbeads Malaysia FB.

Read More»

Tuesday, 16 January 2018

I'm back!

Salam to all readers,

Alhamdulillah, lega tak terkata apabila dah selesai menjalani latihan industri pada Jumaat baru ini dan secara tidak langsung maka dengan ini "Degree life" aku dah pun selesai. Tak perlu serabut kepala, nak pergi kuliah pakai baju apa, nak bangun pukul berapa, buat nota, bangun 3 4 pagi study untuk struggle pagi esoknya nak jawab exam punya pasal, buat assignment, serius sekarang benda itu dah tak perlu pikir dah. Cepatnya masa berlalu, pejam celik pejam celik dah 3 tahun rupanya. Tak sabar nak tunggu bulan 10, hari paling bersejarah dah hadiah paling berharga buat keluarga aku tak lain tak bukan hari konvokesyen.

Sepanjang praktikal, banyak benda aku belajar dari orang keliling. Jujur aku cakap first time aku jejak office ini aku paling teruja dan agak chewy sekali, almaklumlah orang tiada pengalaman kerja dalam office. hehehehe... Agak mencabar jugalah tugasan yang diberikan, sepanjang praktikal, aku diberi peluang untuk membuat keputusan, handle task, liase dengan orang, communicate dengan orang (ini paling tak best), belajar mengenai IT daripada orang hebat, dan yang paling aku kena ingat sekali hingga ke harini setiap benda mahupun perkara yang kita nak buat kena ada reason, dan setiap perkara yang kita buat tiada betul atau salah. Ini baru namanya proses pembelajaran orang kata. Hakikatnya, aku sendiri tak puas dengan hasil kerja yang aku deliver dekat my supervisor. Banyak benda yang aku kena belajar lagi.

Aku teringat kata arwah nenek aku "hidup ini biarlah ada angan-angan, kerana dari angan-angan itu juga boleh jadi kenyataan dengan syarat harus dilakukan dengan usaha". Begitu juga dengan kerjaya, dalam arus permodenan sekarang ini, agak mencabar jugalah untuk menempuhnya. Apa orang kata, peluang yang datang hanya sekali, sekali kita lepaskan mungkin boleh putih mata. Kalau kita lihat mana-mana sosial media, baik instagram, facebook, mahupun twitter banyak sahaja perkongsian mengenai kejayaan orang di awal usia yang muda, contoh paling terdekat kita dapat lihat adalah Kak Neelofa, dimana dia membina kerjaya diawal belasan tahun dalam industri hiburan, orang kutuk orang maki ke dia still steady, dan sekarang dia sudah pun berjaya dengan empayar kedai tudung dia. Begitu juga dengan Elfira Loy, bergiat aktif dalam industri lakonan diawal usia muda kini dah berjaya membuka cafe.

Why not? Mereka boleh, takkan aku tak boleh? Aku always pesan pada diri sendiri, aku mampu buat lebih baik dari orang tu, kalau orang lain boleh kenapa aku tak boleh kan? Paksa diri, jangan manjakan diri jika mahu berjaya. Kalau diikutkan angan-angan aku terlalu tinggi, sehingga aku sendiri terkadang tertanya-tanya pada diri sendiri mampu ke aku buat. Apa yang aku harapkan sekarang ini adalah kerjaya, aku nak kerja taknak bergelar penganggur. 


Setiap gambar ada ceritanya, gambar ini diambil masa sesi photoshoot BCA groups, sempat selfie dengan Kak Khairina yang sentiasa tersenyum. Senyuman dia begitu menawan sekali, duduk sebelah dia ada je benda dia nak sembang. Sebelah itu En. Wan merangkap HR dekat company aku intern, baik orangnya suka bagi nasihat berguna. Andai kata kau ada 10 masalah, 9 masalah dah tentu boleh selesai. Bak kata En. Wan mencari ilmu biarlah dengan ilmu.

Ini pula gambar rakan sekerja aku sepanjang praktikal. Tengah-tengah itu En. Shahfiq Nashrah merangkap supervisor aku. sebelah tu Kak Khairina banyak ajar mengenai sistem dan design. Sorang lagi tercicir belakang tembok iaitu Azim, orangnya hebat rajin tolong orang kalau tak faham.

 Inilah ahli-ahli BCA groups, sorry Fadhil banyak-banyak gambar aku pilih gambar mata tertutup. Aku rasa bertuah sangat kenal mereka ini semua, banyak input sihat dan vib positif yang boleh digunapakai di masa akan datang. 



Bila dah bekerjaya pula nanti, jangan pula kita berangapan semua hasil datang dari kita sendiri, hakikatnya yang mendorong kejayaan kita sebahagian besar adalah dari keluarga, orang keliling kita. Sama juga dengan pendapatan yang kita dapat, tak semua milik kita, mungkin ada bahagian yang bukan milik kita. Tetapkan matlmat, jangan sesekali lupa pada-Nya.


Thanks you for reading!


Read More»

Saturday, 2 December 2017

Beauty Review: Un Pore Gettable Box dari Korea

Salam to all readers,

Setiap wanita pasti ingin tampil cantik dalam setiap sudut bukan. Kekadang bila dah cantik nak cantik lagi, bila kulit muka dah breakout mulalah meroyan tak tentu pasal. Aku pula memang jenis kulit sensitif, so tak berani ambil risiko pakai produk kecantikan sebarangan kecuali hanya satu tempat dan aku percayamenggunakannya. Tidak lain dan tidak bukan iaitu jenama Althea Korea, kerana brand produk keluaran dorang 100% asli dari Korea bukan fake. 

google
Memandangkan, harini cuti naklah juga aku kongsikan pada korang semua kotak kecantikan Althea Box yang bertemakan "Lazy Sunday" dimana dalam box ini didatangkan dengan produk-produk kecantikan yang bertemakan "UN PORE GETTABLE BOX" yang amat sesuailah sangat dengan kulit muka aku sekarang. 


Dalam pada kita sibuk kerja, stress lagi, sampai tiada masa nak pergi spa, bolehlah manjakan kulit sendiri dekat rumah. Un Pore Gettable Box Althea ini mampu merawat liang-liang pori yang terbuka luas, siapa yang nak kulit muka berlubang-lubangkan dan kalau boleh semua wanita nak kulit muka gebu. Bila liang-liang pori dekat muka terbuka luas menyebabkan kulit wajah jadi tidak sihat.

Terdapat 7 item dari pelbagai brand dalam "Un Pore Gettable Box Althea" kali ini. Antaranya;

1. Laniege Powder Fit Cushion No. 23 Sand
2. Innisfree Super Volcanic Pore Clay Mask
3. Klairs Supple Preparation Facial Toner
4. Common Labs Mild Peeling Finger Pads
5. Rire All Kill Pore Tightening Ice Stick Dear
6. Innisfree Jeju Volcanic Pore Care Sample Kit
7. RICE Sheet Mask


Ketujuh-tujuh produk "Un Pore Getable Box Althea Korea" aku dah cuba dan aku dah mula jatuh cinta. Nak tahu kenapa? Jom baca apa yang menarik setiap item "Un Pore Getabble Box Althea"

1. Laniege Powder Fit Cushion No. 23 Sand

Aku salah seorang yang alah dengan compact powder, dulu-dulu ada pakai compact powder dari drugstore tapi disebabkan kulit wajah aku terlalu mahal sampai compact powder tu tak lut dengan kulit wajah aku, lepas pakai je kulit wajah  rasa berminyak berkilo plus bedak tak sekata. Masa pakai takde pula rasa bertompok-tompok. Alih-alih aku pakai bedak Baby Johnsons sahaja nak keluar rumah.

Tapi sekarang, dengan adanya "Laneige Powder Fit Cushion" masalah kulit berminyak dan tompok-tompok dekat kulit wajah tiada lagi. Setakat ini aku guna Laniege Powder Fit Cushion ini memang serasilah dengan kulit wajah aku, yang bestnya tak perlu tunggu lama hanya perlu dap2 dekat pipi dah siap. Code warna yang aku pakai adalah no. 23 Sand, sesuai sangat dengan tone warna sederhana tak berapa gelap dan tak juga berapa nak cerah.




google
Laneige Powder fit Cushion ini memang sesuai sangat pada mereka yang suka bersolek dan tampak natural dan yang pasti powder ini juga mampu menutup cela-cela dekat wajah. Kira, parut jerawat yang ada dekat muka kita dia boleh cover dengar syarat gunalah teknik solekan yang betul. Bertambah best, apabila Laneige Powder fit Cushion ini menyediakan Mesh Net Cushion yang sangat lembut, sedap je dap-dap dekat muka. Yang pasti Laneige Powder fit Cushion ini sangat mudah nak apply dan ringan sahaja dekat kulit wajah. 

 2. Innisfree Super Volcanic Pore Clay Mask

Benda ini dah lama aku aim nak beli, siapa sangka dapat mencuba pula. Innisfree Super Volcanic Pore Clay Mask ini diperbuat daripada Tanah Liat Gunung Berapi Pulau Jeju. Hebat kan? Kalau tak cantik juga, tak tahulah nak cakap apa, setakat ini aku baca jenama Innisfree salah satu jenama yang bagus, 100% dari organik. Innisfree Super Volcanic Pore Clay Mask ini sesuai pakai 2 kali seminggu. Setakat ini aku dah pakai 1 kali sahaja.

Cara pemakaiannya cukup mudah hanya perlu cuci muka terlebih dahulu, lap dengan tuala baru apply Innisfree Super Volcanic Pore Clay Mask, pakai dalam 20 minit, bila rasa dah kering baru bilas dengan air bersih. Aku pula memang suka pakai mask, tambah pula dapat pakai Clay Mask dari Innisfree ini lagilah best, bila dah bilas dengan air, kulit wajah terasa lebih lembut, bersih dan licin sahaja.. Kalau nak tahu, Innisfree Super Volcanic Pore Clay Mask ini sangat elok kerana ia mampu membersihkan kulit dari minyak dan kekotoran. Sekaligus, membantu menghapuskan bintik-bintik hitam dekat muka.

3. Klairs Supple Preparation Facial Toner, 30ml

Ini pula, Klairs Supple Preparation Facial Toner ia merupakan toner pelembap. Klairs Supple Preparation Facial Toner sangat elok dan mampu bertindak menghapuskan lebihan minyak dekat kulit wajah dan memberikan kelembapan sepanjang masa.


Siapa yang kulit sensitif macam aku, memang elok sangatlah pakai toner pelembap Klairs ini. Bila apply dekat muka, terasa meresap di seluruh wajah. Klairs Supple Preparation Facial Toner didatangkan dalam botol kecik, size 30ml. Sesuai sangat pada mereka yang nak pergi travel.

4. Common Labs Mild Peeling Finger Pads

Mild Peeling Finger Pads ini pula bertindak untuk membersihkan kulit secara mendalam dan sekaligus menghapuskan sel-sel kulit mati di permukaan kulit wajah. Dengan memakai Mild Peeling Finger Pads ini secara konsisten, dapatlah menghasilkan kulit yang cantik semulajadi dan membantu mengecilkan liang pori pada kulit wajah.

Mild Peeling Finger Pads ini didatangkan dalam kotak sederhana kecik sahaja tapi total semua ada 7 paket okay. Bolehlah bahagikan nak pakai bila perlu. Bukan itu sahaja, Mild Peeling Finger Pads ini juga boleh digunakan untuk menanggalkan makeup.

Cara pemakaiannya pula lagi mudah, hanya masukkan 2 jari dalam sarung Mild Peeling ini dah boleh oles dekat muka. Tengoklah hasilnya apa jadi?

5. Rire All Kill Pore Tightening Ice Stick Dear

Bukan cuaca je ada suhu, kulit wajah kita pun ada suhu juga rupanya. Rire All Kill Pore Tightening Ice Stick Dear berfungsi untuk mengecilkan liang pori dan sekaligus mengurangkan water retention dan kulit wajah. Rire All Kill Pore Tightening hadir dalam bentuk stik dan merupakan salah satu item yang aku paling suka pakai. Sebab apa? Sebab bila apply dekat muka terasa sejuk je.


Cara pemakaiannya cukup mudah, hanya perlu sapu dipermukaan Zon T sahaja. Rire All Kill Pore Tightening Ice Stick Dear ini mengandungi Glacial Milk Foam yang diperkaya dengan mineral dan hydrogen. Nak tahu best ke tak, korang kenalah cuba sendiri.

6. Innisfree Jeju Volcanic Pore Care Sample Kit

Ini pula Innisfree Jeju VOlcanic Pore Care Sample Kit, ia hadir dengan 3 item iaitu kapas muka, Jeju Volcanic Pore Toner dan juga Jeju Volcanic Pore Cleansing Foam. Cute sangat packging dia dan amat sesuai kalau nak travel luar, jimat space dalam bag.

google
Kalau nak tahu, Jeju Volcanic Pore Toner dan juga Jeju Volcanic Pore Cleansing Foam ini berfungsi untuk mengawal pengeluaran minyak dan sebum pada kulit wajah dan sekaligus membantu mengecilkan liang pori yang terbuka luas di permukaan wajah. Bukan itu sahaja, kedua-dua item ini juga mampu menanggalkan sel kulit mati, dan mengembalikan kulit yang sihat. Siapa pakai Inisfree pasti tahu akan kehebatan produk ini kan?

7. RICE Sheet Mask

Ia merupakan mask yang diperbuat menggunakan beras. Tak dapat dinafikan khasiat beras untuk menghasilkan produk kecantikan. RICE sheet mask ini mampu membantu menyegarkan kulit dan melembapkan kulit wajah.

Bila rajin pakai mask, tak mustahil kita dapat menghasilkan kulit yang cantik dan terpelihara sahaja. Sekali sekala rasa relax pakai RICE sheet mask ini memang best. Tapi kena hati-hati bila tarik mask ini dalam paket sebab ia mudah terkoyak. Nikmati pemakain mask ini dalam 15 minit, kemudian bilas dengan air bersih. 

Harga Un Pore Gettable Box dari Korea ini hanya RM127.00 sahaja di Althea.

Bertambah best dan syok setiap kali dapat box dari Althea pasti akan dapat ramdom sample kit dari pelbagai jenis jenama lain. Itu pasal aku selesa shopping dekat Althea.

Untuk pengetahuan semua, Althea Korea merupakan satu brand dan mempunyai website online sendiri yang menjual produk kecantikan dari Korea. Terdapat pelbagai jenama dan bermacam jenis penjagaan produk kecantikan korea yang ada di sini yang pasti 100% asli. No FAKE! Rugi kalau tak membeli di Althea Korea sebab Althea Korea menyediakan perkhidmatan penghantaran secara percuma di seluruh dunia beb! Siapa tak suka kan?


Nak cantik kena rajin, orang kata "Beauty is pain". Pada mereka yang berminat untuk mencuba dan nak dapatkan produk ini boleh terus layari website yang tertera untuk membuat pesanan;


Read More»

Sunday, 26 November 2017

Beauty Review: Safi Rania Gold BEETOX TECHNOLOGY

Salam to all readers,

Seperti biasa, aku sekali lagi berpeluang untuk memperkenalkan produk terbaru keluaran Safi Rania. Pada pandangan aku, produk kali ini lebih sesuai bagi golongan wanita yang berumur 30-an dan ke atas. Terutama bagi mereka yang kerap berada di luar dan sering terdedah pada cahaya matahari. Orang kata makin meningkat umur kita, makin terserlah kecantikan seseorang tu, nak lagi cantik kalau pakai produk jenama Safi Rania Gold BEEFOX TECHNOLOGY. 

Belum pakai lagi aku dah suka, sebab dia didatangkan dengan kotak emas sebatu dah menarik perhatian. Bila buka pula lagilah bersinar-sinar melihat packaging setiap barangan yang ada dalam kotak emas ini. Cantik kalau dijadikan hadiah atau barangan hantaran.

google
Inilah produk keluaran terbaru Safi Rania Gold BEEFOX TECHNOLOGY, rangkaian antipenuaan yang diperbaharui dengan formulasi TEKNOLOGI BEETOX dan BIO NANO GOLD 24K, agar anda boleh tampak anggun muda berkekalan dengan sel kulit yang memulih pada kadar muda remaja.
Mengambil insprirasi daripada gabungan teknologi dan keajaibab alam semulajadi, teknologi Beetox dicipta dengan gabungan kandungan bisa lebah, madu, jeli diraja, propolis untuk menguatkan struktur dalaman klit untuk menghalang penuaan.

Inilah rangkaian produk Safi Rania Gold BEETOX TECHNOLOGY terbaru.

google
 Pembersih Wajah Royal Jelly

Formulasi micro foam dan agen antioksiden membersih secara mendalam. Mak akulah orang paling gembira bila dapat stok terbaru dari Safi Rania Gold. Memandangkan dia salah seorang Safi Rania Gold Lover dan kulit mak aku memang sesuai pakai jenama ini. Bila cuci, muka jadi segar dan lembut je lepas cuci.

google
 Esen Emas Keremajaan bersalut Honey

Nak cantik kenalah rajin kan? Fungsi esen emas keremajaan bersalut honey ini pula adalah untuk mengunci lembapan sehingga 24 jam dengan Hydurania Acid serta menyediakan kulit untuk menyerap produk seterusnya.

Eliksir Keremajaan- Beetox & Propolis

 Diperkaya dengan BEETOX, Nano Gold 24K & Vitamin C bagi meningkatkan keanjalan 3x, merawat pada lapisan epidermis dan memudarkan pigmentasi dengan berkesan.

Krim Pelembap Siang SPF25PA++IR

Mampu melembap dan mengukuhkan struktur kulit agar tahan sinaran UVA, UVS & InfraRed (IR). Benda ini penting, kena pakai hari-hari, kalau tak kulit muka kita kusam. Tak biasa kena biasakan memakainya. Kebanyakan krim yang terdapat dipasaran, lepas setengah jam kita pakai menyebabkan kulit kita berkilat, kadang kala berminyak. Tapi dengan memakai krim pelembab Safi Rania Gold menyebabkan kulit muka kita sentiasa lembab dan tidak berminyak, yang bestnya haruman krim ini rasa smooth sangat.

Teknologi BEETOX berfungsi seperti suntikan yang mendorong sel kulit memilih muda agar kulit kekal anjal dan tegang secara semulajadi. Diperkaya dengan Propolis + Bee Venom dan Nano Gold sebagai agen antipenuaan dan antibintik hitam.


Untuk maklumat lanjut mengenai jenama SAFI sila layari laman facebook SAFI, www.facebook.com/SAFIMALAYSIA, laman instagram SAFI @safimalaysia dan saluran youtube SAFI di www.youtube.com/safimalaysia.


Read More»

Copyright © Azwar Syuhada Made with ❤ by azhafizah.com