Azwar Syuhada

Sunday, 17 February 2019

Tutorial Makeup Mudah with Althea Beauty Product
4:59 pm 2 Comments
Salam to all readers,

| Tutorial Makeup Mudah with Althea Beauty Product | Siapa yang kenal aku pasti tahu berapa kali aku ber makeup, itu pun sebab-sebab tertentu. Umur dah jangkau usia 25 tahun baru tahu pakai eyeliner. Sedih kan? Never mind, practice make perfect orang kata. Buat julung kalinya, aku nak share cara aku bermakeup menggunakan keluaran kecantikan tidak lain dan tidak bukan off course dari Althea Korea. Maigaddd excited gila! Finally, keluar juga makeup beauty keluaran Althe sendiri.

Jom tengok apa yang menarik!


Barangan ini hadir dalam kotak edisi khas yang dinamakan Happy Luna New Year. Very cute okay. Antara item yang terdapat dalam kotak tersebut adalah sticker, Note for beauty Angels, Eye Pallete Sunrise & Moonrise BCL X A, Althea Creamy Consealer (4 shades), Lips Tint (4 shades), Althea Sportlight Eye GLitter (2 shades) dan juga Althea Skin Relief.

1) Althea Skin Relief Spot Film Gel

 Althea Skin Relief Spot Film Gel membantu menutup cela (jerawat) area kering. Kaya dengan minyak pokok teh, centella dan ekstrak daun pinas. Cecair berbentuk gel ini mampu melegakan serta merawat serta melindungi cela dari pencemaran luar.

Antara khasiat yang terkandung dalam Althea Skin Relief Spot Film Gel

Minyak pokok teh: Mempunyai sifat antibakteria untuk merawat bintik-bintik jerawat
Ekstrak Centella asiatica: Melegakan kemerahan dan menguatkan kulit
Ekstrak daun pine: Kaya dengan antioksidan untuk memperbaiki dan menenangkan kerengsaan

Pling penting sesuai digunakan untuk semua jenis skin type. *Dematologically tested



Cara penggunaanya cukup mudah, hany picit sedikit dan sapukan pada area yang bermasalah secara nipis dan biarkan kering dalam masa 5 minit. Pastikan benar-benar kering sebelum menggenakan sebarang solekan. Nak kesan yang lebih efektif seelok-eloknya, pakai sebelum tidur, tempek secara menipis masa memakai yang lebih lama.

Harga: RM19.00
Nak beli boleh rujuk link ini: https://my.althea.kr/skin-relief-spot-film-gel

2) Eye Palette Sunrise & Moonrise BCL X A

Barangan seterusnya adalah Eye Palette Sunrise & Moonrise BCL X A. Eyeshadow palette ini diperbuat dari kolaborasi bersama artis terkenal di negara Indonesia iaitu Bunga Citra Lestari merangkap ikon fesyen dan kecantikan. Terdapat 8 pilihan warna yang mampu menawan hati anda. Semua cantik weiii! Ada shimmers, mattes & glitters, paling best senang nak sental pada kelopak mata kita. Aku rasa nak bantai semua colour je. Alih-alih pakai 3 colour je. 


Aku lebih suka pakai macam ini, tak terlalu terang tak terlalu gelap.Nude2 gitu, nampak natural sikit. Sesuai sangat nak bawa dalam beg makeup palette eyeshadow ini. 

Harga: RM140:00

3) Althea Watercolor Cream Tint 4.5 ml

Terdapat 4 pilihan warna kemerahan yang gahh kau rasa? Sapu sikit je dah terserlah kemerahan. Bak orang kata, jauh sebatu aku dah nampak kau dah. Bersinar mataku nengok bibir kau gitu. Warnanya agak pekat sapu sekali dah cukup, paling best ia tidak mudah luntur dan kekal lama. So lepas makan, lip tint still elok dekat bibir. 


4 jenis colour yang ada terdiri daripada:

>>Plum Cream
>> Strawberry Cream
>> Peach Cream
>> Marron Cream

Menariknya Althea Watercolor Cream Tint ini kaya dengan asid hyaluronik dan squalene bagi mengekalkan bibir dari kering dan menggelupas. Sesuai digunapakai untuk semua jenis bibir. Ia diperbuat di Korea dan formulated with both water dan oil. Tekstur yang berkrim onto the lips for a plump and kissable pout.

Antara kelebihan Althea Watercolor Cream Tint ini adalah;

>>Menghapuskan garis-garis halus untuk pout yang halus
>> Senang apply pada bibir tanpa rasa melekit
>> sebagai pigmen pada bibir 
>> Bau haruman yang menenagkan
>> Kesan pengkhidrat yang tinggi dengan 5 lapisan asid hyaluranik

Harga: RM20.00
Nak beli boleh rujuk link ini: https://my.althea.kr/watercolor-cream-tint

4) Althea Spotlight Eye Glitter 4.5ml

Lepas tempek eyeshadow palette tadi baru apply Spotlight Eye Glitter ini sebagai pelapis atasnya. Bagi mata berkilau dengan sinaran glitter. Ini juga diperbuat dari Korea dan terdiri daripada 2 jenis colour iaitu #01 Gold #02Pink

Hadir dengan berus untuk eyeliner memudahkan kita untuk apply dekat mata. Beginner pun elok sangat nak pakai.

Cara penggunaanya cukup mudah, mula-mula sapukan pada penutup menggunakan aplikator, kemudian sapukan perlahan pada kelopak mata dan tunggu 3-5 saat bagi kering. Kalau nak ikut gaya Aegyesol, sapukan ke bawah garisan lash, campurkan dengan jari/ tunas kapas dan tunggu 3-5 saat biar kering.

Harga: RM24.00
Nak beli boleh rujuk link ini: https://my.althea.kr/spotlight-eye-glitter

5) Creamy Concealer

Had ini paling best sebab ianya mampu menutup segala jerawat dekat muka. Tak sampai 3 minit muka kaww kelihatan flawless jahh!! Didatangkan dengan 4 pilihan shades. Semua balance dengan warna kulit aku.

Creamy Concealer ini mengandungi aquaxyl iaitu Derived from birch tree sap. Dimana, ekstrak ini  mampu menghasilkan halangan kelembapan pada kulit dan menghalang dehidrasi.

 A pigmented concealer with buildable coverage. 4 shades itu terdiri daripada;

#01 Vanilla 
#02 Ginger
#03 Honey
#04 Mocha

Cara Penggunaan Concealer;


LANGKAH 1 : Colitkan (titik titik sahaja) ke kawasan yang hendak ditutup seperti di bawah mata, di sekitar hidung atau di mana sahaja kawasan yang ada cela di muka. Kemudian ratakan dengan jari atau span.

LANGKAH 2 - Gunakan warna yang lebih cerah untuk di bahadian mata dan kontur dengan warna yang lebih gelap untuk membentukkan wajah. Kalau tak faham boleh rujuk link bawah aku sertakan. Nanti korang akan lebih faham.

LANGKAH 3 - Gunakan berus halus untuk meratakan kawasan yang sukar seperti sudut mata, bibir dan cela kecil. Nak lagi senang gunakan beauty blender. Dijamin mampu meratakan tone kulit korang dalam masa beberapa saat sahaja.

Harga: RM15.00
Nak beli boleh rujuk link ini: https://my.althea.kr/flawless-creamy-concealer

MALUUUUUU!!!!!!! Jarang makeup, nak tengok tutorial penuh boleh refer link youtube ini:



Buat mereka yang nak dapatkan barangan keluaran Althea bolehlah rujuk link di bawah ini, macam-macam ada :

Website : http://my.althea.kr/

Jangan lupa follow sekali mereka di sini :
Facebook : http://www.facebook.com/altheamalaysia
Instagram : http://www.instagram.com/altheakorea
Youtube : http://www.youtube.com/c/AltheaKoreaTV
Blog : http://blog.althea.kr/

Thanks you for reading!
Reading Time:

Friday, 25 January 2019

Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser
10:20 pm 7 Comments

| Beauty Review: Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser | Lately, makin banyak pula jerawat naik dekat muka, mungkin faktor hormon tak berapa stabil dengan factor cuaca yang tak menentu. Bila muka kategori sensitif dan berjerawat ini bukan sebarangan produk boleh guna. Ada baiknya tengok terlebih dahulu apa ingredients yang ada pada produk tersebut sama ada sesuai ke tidak dengan kulit kita.

Kalau dah pakai dan tidak memudaratkan bolehlah teruskan penggunaannya. Kalau betul-betul skin ada problem yang tak dapat dikawal ada baiknya, terima nasihat pakar terlebih dahulu. Buat mereka yang mengalami masalah seperti aku iaitu masalah kulit berjerawat + sensitif bolehlah cuba pakai pencuci muka Aloe AC Clean Bubble Cleanser dari Hansaegee Nature. Menariknya, produk ini 100% Original Made in Korea. Siapa yang nak cantik macam Park Shin Hye bolehlah try pakai.


Produk ini dihantar kepada aku atas tujuan review. Ini pertama kali aku mencuba produk keluaran Hansaegee Nature. So, I'm super excited to give a honest review to uoalls based on my opinion. Sekiranya berminat nak cuba, pastikan check the ingredians, rujuk nasihat docor ataupun healthcare partitioner sebelum membeli bagi mengelakkan ketidaksesuaian dengan kulit muka kita. Ok?



Serba Sedikit Info Mengenai Hansaegee Nature?
Kalau nak tahu, Hansaegee Nature ini merupakan satu jenama yang terkenal dengan penjagaan kulit wajah yang bertapak dekat Malaysia dan kesemua produk jenama ini 100% Original Made in Korea. Banyak juga aku baca feedback positif pengguna produk jenama Hansaegee Nature ini. Hansaegee Nature mula ditubuhkan sekitar tahun 2011, start up with direct importing high & 100% Original skin care produckt from Korea. Kau rasa?

Bertambah menarik lagi, kesemua bahan-bahan yang terkandung dalam produk Hansaegee Nature legaly approved dan dijamin selamat digunakan oleh pengguna. Ianya sejajar dengan tujuan utama Hansaegee Nature dimana mereka akan memastikan untuk menyediakan sesuatu yang berkualiti dan selamat penggunaan produk Korea kepada pengguna. Salah satu produk yang terlaris setiap tahun adalah Gold Nano CC Cream. Masuk tahun 2016, Hansaegee Nature keluarkan “Hansaegee Nature” Aqua Whitening Cream. DIikuti dengan produk yang aku tengah pakai ini iaitu Hansaegee Nature by Aloe AC Bubble Cleanser pada tahun 2018. All product of course 100% Original Made in Korea.

Aloe AC Clean Bubble Cleanser by Hansaegee Nature ini diperbuat dari Aloe Berbandesis Leaf (daun lidah buaya) dan tea tree leaf oil. Memang tidak dinafikan kedua-dua bahan ini selalu digunakan dalam pembuatan produk kecantikan kerana ia membantu memelihara kulit wajah.

Di mana, Aloe Vera adalah bahan yang baik  untuk kelembapan pada kulit wajah dan mengatasi masalah kulit berjerawat. Manakala, Tea Tree Leaf Oil bertindak untuk merawat masalah kulit berjerawat, jeragat, kurangkan infeksi kulit, anti fungus, sekaligus memberi kelembutan pada kulit wajah. Selama hampir seminggu lebih dah cuba produk ini, Alhamdulillah sesuai sangat dengan kulit wajah aku yang tengah berjerawat sekarang ini.

Selain dari 2 bahan utama di atas, Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser turut kaya dengan Salvia officinalis ( Sage ) Leaf Extract, Lavandula Angustifolia ( Lavender ) Extract, Rosmarinus officinalis ( Rosemary ) Extract dan Jasminum Officinale ( Jasmine ) Extract.

Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini hadir dalam bentuk botol sederhana besar yang bersaiz 150ml. Nak tahu boleh tahan lama ke tidak, bergantung pada penggunaan korang juga. Kalau jenis yang suka pump banyak-banyak tak sampai sebulan dah boleh habis.

Sekali pump dah banyak buih keluar. Moist betul, bila start cuci muka memang bestlah!

Jangan terkejut bila pump Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini keluar buih. Yes, Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini berbentuk foam. Kalau nak tahu lagi, asalnya pencuci muka dalam botol ini adalah dalam bentuk cecair tapi bila kita pump sahaja automatik dia akan bertukar menjadi buih yang banyak. Tak percaya boleh scroll bawah tengok sendiri.

Jadi, buih-buih yang banyak inilah yang akan membantu membersihkan pori-pori atau daki yang tersumbat dalam kulit wajah kita. Lepas bilas dengan bersih, sure muka korang rasa fresh dan bertenaga gitu!


Bagaimana Cara Penggunaan Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser?
Caranya cukup mudah, sama seperti pencuci muka yang lain. Basahkan muka korang dengan air terlebih dahulu, kemudian picit cleanser pumb Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini sehingga keluar buih. Rata keseluruh wajah, dan urut perlahan-lahan dalam bentuk bulat dalam masa 1-2 minit. Akhir sekali, bilaslah dengan air bersih. Senang kan?

Antara Perkara Menarik Mengenai Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser?
·         Membantu membersihkan liang pori secara mendalam dan menenangkan kuli wajah
·         Super Clean Bubble Cleanser Skin Care
·         Merawat masalah jerawat + jeragat
·         Membantu mengeluarkan sebum dan minyak yang berlebihan
·         Mengawal minyak
·         Memberi kelembapan + tidak mengeringkan kulit wajah
·         Sesuai digunakan untuk semua jenis kulit termasuk kulit berminyak, kulit kering, kulit sensitive, kulit berjerawat, blackhead/ whitehead

Kesan Penggunaan Selepas Mencuci Muka dengan Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser?
Off course best! Tambah-tambah sebelum pakai pencuci muka Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini waktu tu pula jerawat berternak beramai-ramai, stress aku. Lepas pakai sehari, keesokkan harinya jerawat makin mengecut. Setakat ini, pencuci muka Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini tak pernah lagi memberi kemudaratan pada kulit wajah aku.


Feeling confort skin and moisture bubble
Paling syok sekali, lepas cuci muka itu kulit wajah rasa lembap dan licin sahaja + kesan minyak yang berlebihan dah makin berkurang. Rasa tak puas bila cuci muka dengan Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser. Rasa nak pump banyak kali je.

Feel dia tak boleh nak cakap. Rasa nak lumur satu badan. Lembut je bila dah apply dekat kulit wajah.

Boleh tengok lebih dekat lagi tekstur buih dia yang sangat soft, watery and moisture and tak terlalu dry. Kalau pump banyak kali, buih akan keluar lebih banyak.

Bukan itu sahaja, teksture Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser yang mengeluarkan buih banyak ini sangat lembut + ringan dan meresap jauh ke dalam kulit wajah sekaligus dapat membersihkan segala kotoran degil, daki, kulit mati denan cepat.  Paling pasti, kulit wajah rasa lebih segar, lembut, lepas bilas dengan air bersih.


Bau pencuci muka ini ala-ala herba gitu, tapi sedaplah baunya yang menenangkan. Buat korang yang kaki makeup, seelok-eloknya cuci muka 2 kali kalau nak betul-betul bersih.

Bagi mereka yang masih tercari-cari produk pencuci muka dari bahan-bahan semulajadi, aku syorkan korang cuba pakai Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini. Mana tahu, ianya boleh mengatasi masalah kulit wajah korang!

Bagi mereka yang ingin mendapat Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser ataupun produk Hansaegee Nature AC Clean Bubble Cleanser ini boleh layari website di bawah;



Website : www.hansaegee.com/shop
Instagram : https://www.instagram.com/hansaegeenature/
Facebook page : https://www.facebook.com/HansaegeeNature
Youtube Page : https://www.youtube.com/c/HansaegeeNatureMalaysia

Thank you for reading!
Reading Time:

Tuesday, 22 January 2019

Cara APPLY Pengurangan MARA.
8:00 am1 Comments
Alhamdulillah, permulaan tahun baru yang baik kali ini. Tahu-tahu sahaja keputusan pengurangan mara dah pun lulus. Tak perlu tunggu lama, dalam masa 1 bulan lebih tahu-tahu sahaja dah pun lulus. Sebelum pengurangan total kos pembelajaran buat Degree di Unikl adalah RM64+++. Sekarang bila dah lulus melakukan pengurangan hanya perlu bayar RM12+++ sahaja. Alhamdulillah! Syabas untuk diri sendiri. hehehe...


Siapa anak MARA dekat sini? Mana-mana student UniKL, KPTM mesti tahu punya. Buat adik-adik yang study di UniKL belajar betul-betul, dan score exam kalau boleh. Nanti takde la senak lepas belajar nak bayar hutang. Buat mereka yang masih belum tahu cara untuk apply pengurangan mara ini boleh tengok tutorial ini okay. Sharing is caring gitu!

Kadara Pengurangan MARA Mengikut Pointer (Update Terkini)
3.5 and above: bayaran balik 15% dari total pinjaman
3.0-3.49: bayaran balik 20% dari total pinjaman
2.5-2.99: bayaran balik 25% dari total pinjaman
2.0-2.49: bayaran balik 30% dari total pinjaman

*Kasi semangat sikit dekat korang yang masih study dekat UniKL tu, especially UniKL Business School!

Cara Mudah untuk APPLY Pengurangan MARA.

1) Photostat skroll & transcript akademik, minta pengetua sekolah cop SAHKAN. Lepas CONVO terus buat okay, jangan tangguh-tangguh. Haritu lepas 2 minggu baru aku terhegeh-hegeh isi tu pasal awal tahun baru lulus. Tahun sebelum-sebelum ini aku ada baca juga, dimana ada orang apply bulan 3, bulan 7 baru lulus. Batch aku, ALhamdulillah ramai yang lulus dalam masa sebulan sahaja.

2) Dah setel photostat skroll & transcrit akademik + sahkan. Buka laptop dan pergi ke website ini >>online06.mara.gov.my/ecoversation Paparan skrin utama macam ini korang akan nampak;


3) Klik pada pautan "LOG MASUK". Perhatian! Pengguna harus masukkan ID & Password yang telah didaftarkan di sistem ebaki. Sebab nak tahu dah lulus ke belum melalui sistem ebaki nanti tau.

4) Skrin butiran pelajar akan keluar seperti bawah ini. Wajib lengkapkan butiran peribadi & pelajaran seperti paparan bawah ini;


*Jika pengguna klik statu 'BEKRJA" pengguna perlu lengkapkan butiran pekerjaan seperti contoh di bawah ini;

5) Masuk pula pada bahagian butiran pelajaran. Pengguna wajib melengkapkan butiran pelajaran seperti paparan di bawah. Kalau tak ingat waktu bila masuk & habis rujuk sijil tamat belajar, kalau tak ingat juga call sahaja fakulti tempat korang belajar.


Setiap butiran yang korang dah isi, akan dipaparkan seperti berikut;


6) Kemudian klik pada pautan 'upload dokumen' untuk upload dokumen scroll + transcrit akademik yang telah disahkan. Aku buat semua dalam satu pdf. So, upload satu file sahaja terus. Settle!


Dia akan keluar paparan macam ini, aku buat satu file sahaja haritu, so upload file yang sama untuk scroll and transcript. Dinasihatkan, file yang dimuat naikkan nanti tidak boleh melebihi 5mb.

Dah berjaya upload dokumen, klik pada pautan 'TUTUP". Skrin butiran pelajaran yang telah lengkap akan dipaparkan sperti bawah ini. Klik pautan 'SELESAI" untuk ke fasa seterusnya.


Fasa seterusnya adalah paparan penuh pengguna. Boleh refer contoh di bawah. Pengguna boleh menyemak semula mana-mana bahagian yang masih belum di isi.

Panel Bayaran Komitmen Conversion RM300

Bagi menyempurnakan proses penggurangan MARA ini, pemohon harus memunaik resit bayaran komitment conversion dengan menekan button 'upload' di bawah;


Dah upload wajib lengkapkan butiran ini. Bila tarikh pembayaran dibuat dan no. rujukan. No rujukan / resit boleh tengok dalam resit tersebut. Okay?


Permohonan yang telah lengkap diisi akan diproses oleh pihak BKK. Pemohon boleh menyemak status pada icon 'status" seperti gambar dibawah.


Status permohonan yang tidak lengkap akan dipaparkan seperti ini. Dia akan maklumkan apa yang kurang. Nak update just klik pada pautan 'kemaskini kelayakan'.
Contoh status permohonan telah diterima akan keluar seperti ini. Perhatian! Setelah status permohonan telah diterima, pengguna atau pemohon tidak boleh sama sekali mengemaskini butiran pelajaran yang telah dihantar. Ini baru diterima belum lulus lagi tau! Jangan lupa cetak permohonan untuk rujukan korang!
Reading Time:

Monday, 21 January 2019

Beauty Review: Althea Pore Puryfying Serum Cleanser
8:00 pm1 Comments

Gilaaaaaaaaa!! Ini memang gila, lepas satu ke satu produk Althea keluarkan tahu tak. Semuanya best-best belaka. Baru haritu keluarkan Stay Fresh Body Sparkling Mist, kali ini dia keluarkan pula Althea Pore Puryfying Serum Cleanser.


Althea Pore Puryfying Serum Cleanser

Produk 2 dalam 1, gabungan pembersih + sserum dalam satu produk iaitu Althea Pore Puryfying Serum Cleanser. Dimana produk ini boleh digunakan sebagai pencuci wajah dari make-up, kotoran degil, minyak dan ekstrak pudina sekali gus membantu kulit kekal segar dan terhidrat.


Antara Kelebihan Pore Puryfying Serum Cleanser

1) Dual Moisture Cell System: A ombination of water and all in overlapping layers that gently yet effectively remove makeup and dirt residue. 
Menariknya, ciri ini berfungssi untuk menutupi kulit wajah dalam formula serum, sekaligus menghalang kulit daripada kering serta membantu mengecilkan liang-liang pori. Jadi, pada mereka yang ada masalah liang pori yang terbuka luas bolehlah cuba ini. Yang pasti kulit jadi lebih licin lepas pakai serum cleanser ini.

2) Keseimbangan pH
Bukan itu sahaja, Pore Puryfying Serum Cleanser ini juga mampu menyeimbangkan tahap pH kulit kita bagi memastikan ia berfungsi dengan baik dalam kondisi yang optimum gitu. Paling syok sekali, ia lembut bila dikenakan pada kulit wajah an sesuai untuk digunakan untuk semua jenis kulit termasuk sensitive skin.

Kandungan Utama Althea Pore Puryfying Serum Cleanser

  • Ekstrak daun pudina: Membantu sejukkan kulit & kerengsaan
  • Minyak benih jejoba: Melembabkan kulit
  • Ekstrak Daun Pokok Teh: Mempunyai sifat antibakteria untuk membersihkan kulit

Bagaimana Cara Menggunakan Althea Pore Puryfying Serum Cleanser?

Cara penggunaan cukup mudah, basahkan kulit wajah, kemudian ambillah Althea Pore Puryfying Serum Cleanser sedikit sapu pada permukaan muka. Urut perlahan-lahan dari dagu hingga serata muka dalam gerakan bulatan selama 5-10 saat pun dah okay! Kemudian, bilas dengan air bersih. Settle!

Nak kesan yang debomm, kenalah pakai secara konsissten. Insyallah, kulit bertambah cantik dan mulus gitu. Seperti bontot bayi. hahahah..Wei!! Muka aku tak flawless pun, bekas jerawat merata dekat muka tu, still dalam progress untuk mencantikkan diri.



Reading Time:

Saturday, 19 January 2019

Coklat Ruby Semula Jadi Keluaran terbaru dari KitKat. Dah Rasa ke Belum?
3:20 pm 3 Comments

| Coklat Ruby Semulla Jadi Debut di Asia Tenggara dilancarkan di KITKAT Chocolatory Store Baharu| Minggu sudah aku berkesempatan hadiri majlis pelancaran COklat Ruby di KITKAT Chocolatory Mid Valley. Ada sesiapa peminat tegar coklat dekat sini? Kita geng! Berita baik untuk penggemar coklat terutama keluaran KITKAT, kini anda boleh menikmati wafer bersalut coklat serba baharu dengan kemunculan KITKAT Ruby di Malaysia.
Reading Time: