Monday, 24 October 2016

Debaran Final Episode Patahnya Sebelah Sayap!

Salam to all readers,

Seronoknya tengok orang dah konvo ini, rasa terharu tengok mereka-mereka yang dah berjaya. Yang gempak Unikl tahun ini jemput ramai artis buat persembahan. Biasanya bila time aku, takde benda yang special, mana tahu ada tuah pula nanti bila aku konvo. Mohon, terbangkan Lee Min Ho dari korea buat persembahan.

Malam ini, malam yang penuh mendebarkan iaitu "debaran final episode patahnya sebelah sayap!" Boleh dikatakan aku dah jarang layan drama melayu ini, tapi disebabkan Aeril Zafril belakon terus la layan, tambah-tambah ceritanya boleh tahan bestlah juga. Drama melayu ini yang bestnya, kalau skip satu episode kita dah boleh tahu apa jadi episodenya. Apa orang cakap, drama melayu banyak klise gitueww..

google

SINOPSIS DRAMA PATAHNYA SEBELAH SAYAP

Mengisahkan seorang gadis kampung bernama Alisha (Ummi Nazeera) yang telah diuji dalam percintaan yang rumit bersama kekasihnya, Amzar (Izzue Islam). Pada awalnya, hubungan Alisha dan keluarga Amzar ini baik-baik sahaja, tapi dalam sekelip mata keluarga Amzar terutama ibu Amzar yang menepis hubungan percintaan mereka berdua selepas Amzar berjaya mendapat segulung ijazah dan berjaya menjadi seorang peguan di sebuah firma guaman.

Alisha ini paling teruja melihat kejayaan boyfriends dia yang berjaya menjadi peguam. Macam-macam si Alisha ini belikan Amzar untuk pergi bekerja, pendekkan cerita si Amzar ini belajar pun si Alisha yang tanggung. Amzar ini kira susah jugalah, bapak kerja guards je. Manakala, keluarga Alisha ini kira senang sikitlah sebab berniaga. Satu hari, Amzar bawa Alisha pergi makan sambil nak purpose jadi isteri. Selesai menjamu selera, hujan pula turun dengan selebat-lebatnya, waktu itu juga mereka sedang asyik bergurau senda dalam kereta. Dalam pada asyik bergurau senda, Amzar telah melanggar sesuatu ketika mengelakkan kereta dari arah bertentangan.

Mereka stop sekejap, Amzar seorang sahaja keluar melihat apa yang dilanggarnya. Setelah Amzar turun melihat apa yang dilanggarnya, dia terus masuk ke dalam kereta dan hanya memberi alasan kepada Alisha, yang dia hanya melanggar con besar sahaja. Seboleh-bolehnya, Amzar enggan memberitahu hal sebenar.

Sehingga satu hari, terpampang satu kes langgar lari dalam surat khabar, dan automatik Alisha mengesyaki kes itu ada bersangkut paut pada malam kejadian bersama Amzar. Alisha sempat berjumpa dengan Amzar, namun Amzar enggan mengaku perbuatannya. Alisha semakin trauma, apabila sekumpulan anggota polis datang ke warungnya lalu menahannya.

Alisha menjadi suspek utama dalam kes langgar lari ini memandangkan kereta yang dipandu oleh Amzar itu adalah milik Alisha. Oleh kerana terlalu cinta, Alisha sanggup merengkuk ke dalam penjara selama dua tahun. Pada mulanya, Amzar berjanji untuk membela Alisha, namun janji tinggal janji, Amzar terus menyepikan diri dan membiarkan Alisha menanggung derita dalam penjara. Selepas dua tahun berlalu, Alisha dibebaskan dan mula bekerja di pejabat Encik Kuzairi (Aeril Zafrel), suami kepada mangsa kes langgar lari.

google

Pandanganku cerita Patahnya Sebelah Sayap!

Pandanganku mengenai cerita Patahnya Sebelah Sayap ini not badlah jalan ceritanya, siapa minat layan drama korea tahulah cerita ini lebih kurang cerita "Secret". For me, cerita ini banyak bagi pengajaran tentang seorang wanita yang tabah menruskan hidup walaupun pelbagai dugaan yang diharungi, mak meninggal ketika dia berada dalam penjara. Akibat taksub dengan cinta, sanggup berkorban apa sahaja. 

Bila dah keluar penjara, kena caci pula dengan orang kampung terutama Makcik Salbiah, aku cukup meluat tengok character dia dalam drama ini. Orang dah tak ganggu anak dia, sibuk datang mengacau. Nasib baik, adik si Alisha tidak memulaukan dia malah memberi sokongan untuk teruskan hidup.

Orang kata jangan terlalu membenci orang, nanti jatuh cinta. Bila si Encik Kuzairi ini dah tahu rahsia, mulalah dia membenci dan membuli si Alisha. Namun, dah kerana dah jatuh sayang, adakala tak sampai hati. Bila dah banyak kali menelan hinaan orang, Alisha bangun semula dan berlawan untuk terus hidup. Jadi,  malam ini kita tunggulah, apa terjadi dengan percintaan Encik Kuzairi dan Alisha? Diterima atau ditolah. Jangan lupa tengok malam ini jam 10.00 malam di tv3!

p/s: Aku tak berapa berkenan tengok drama melayu satu je, bila syok-syok tengok, ending pula sad ending! Tulah yang rasa nak mencarut.. =)

Read More»

Sunday, 23 October 2016

Rahsia kulit cantik dan pesona diri yang memukau dengan ENCHANTEUR PARIS

Salam to all readers,

google

Buat apa hujung minggu ini? Meh sembang dengan aku bab kecantikan lagi. Yes, kali ini aku nak kongsi dengan engkorang semua perihal rahsia kulit cantik dan pesona diri yang memukau dengan ENCHANTEUR PARIS. Siapa tak kenal jenama terkenal, Enchanteur Paris, sekali sembur perfume, berderet lelaki datang. hehehe...

google

Sebagai sebuah jenama yang terkenal dengan rangkaian wangian mewah inspirasi Perancis, rangkaian produk penjagaan peribadi ENCHANTEUR  PARIS juga turut diperkaya dengan seleksi wangian mewah bagi memberikan setiap wanita kesegaran tubuh badan menyeluruh sepanjang hari. Tambah-tambah keadaan cuaca negara kita yang panas serta gaya hidup yang sibuk membuatkan wanita perlu memakai losyen atau serum bagi melindungi dan memelihara kulit mereka setiap hari.

google

Rangkaian wangian penjagaan badan ENCHANTEUR PARIS boleh didapati dalam 3 variasi wangian yang memukau iaitu;

google

ENCHANTEUR PARIS Mon Amie
Rangkaian ENCHANTEUR PARIS Mon Amie diinspirasikan dari keceriaan saat -saat indah persahabatan. Wangian yang menceriakan hari anda ini paling sesuai untuk bersantai dengan kawan - kawan. Wangian Mon Amie yang ringan dan menyegarkan diadun indah untuk memadankan ia dengan Losyen Wangian Formulasi Ringan & Segar (Light & Fresh Parfum Lotion) ENCHANTEUR PARIS Mon Amie. ENCHANTEUR PARIS Mon Amie turut menawarkan Serum Wangian Lembapan Berganda (Double Moisture Parfum Serum), diperkaya dengan Ultra Hyaluronic & Minyak Zaitun, kombinasi yang sesuai untuk memberikan manfaat hidrasi kulit serta merta yang intensif dan sepanjang hari di samping berbau harum dengan wangian ceria Mon Amie. Serlahkan lagi wangian ceria dan memikat tersebut dengan rangkaian Deodoran Wangian Anti - Peluh Mencerah & Menyegar (Whitening & Refreshing Parfum Anti-perspirant Deodorant) ENCHANTEUR PARIS Mon Amie atau Semburan Pewangi Deodoran (Parfum Deo Mist) ENCHANTEUR PARIS Mon Amie untuk memastikan kesegaran sepanjang hari.

ENCHANTEUR PARIS Belle Amour
Rangkaian ENCAHNTEUR PARIS Belle Amour menggambarkan bibit cinta dan putik asmara yang berkembang mekar. Ia adalah wangian untuk menjadikan anda yang paling si dia sayang. Pencerahan kulit kini lebih indah dengan Losyen Wangian Pencerah ENCHANTEUR PARIS Belle Amour 3 kali ganda pencerahan (Triple Whitening Parfum Lotion) yang memberikan manfaat pencerahan kulit dengan segera dan berseri untuk jangka masa panjang, dari 3 agen pencerahan - ekstrak Likoris, ekstrak Sakura dan Vitamin B3. Mempertingkatkan pencerahan tona kulit bawah lengan anda dengan Deodoran Wangian Anti Peluh Pencerahan Ekstra (Extra Whitening Parfum Anti-perspirant Deodorant) ENCHANTEUR PARIS Belle Amour dan kekalkan haruman menusuk kalbu yang berpanjangan dengan Semburan Pewangi Deodoran (Parfum Deo Mist) ENCHANTEUR PARIS Belle Amour.

google

ENCHANTEUR PARIS Adore

Rangkaian ENCHANTEUR PARIS Adore adalah kombinasi wangian bunga - bungaan dan buah - buahan yang membangkitkan keajaiban nostalgia indah berkekalan setiap hari dengan wangian yang kekal berpanjangan. Dalam mengecapi keyakinan, memiliki kulit yang sihat yang merupakan benteng pertahanan pertama kita dari kuman, sinar UV dan pencemaran adalah perkara utama yang amat penting. Losyen Wangian Badan ENCHANTEUR PARIS dengan Perlindungan Anti Bakteria (Antibacterial Care Parfum Lotion) memastikan kulit sentiasa dilindungi daripada pelbagai bakteria merbahaya sambil menjadikan kulit kekal wangi dengan wangian Adore yang tidak dapat dilupakan. Deodoran Wangian Anti Peluh Mencerah & Menyenangkan (Whitening & Soothing Parfum Anti-perspirant Deododrant) ENCHANTEUR PARIS Adore pula seterusnya memelihara bawah lengan dengnan memberikan kelegaan melindungi kulit dan terasa segar. Manakala Semburan Pewangi Deodoran (Parfum Deo Mist) ENCHANTEUR PARIS Adore pula memberikan semerbak haruman memukau yang menyegarkan.

google
Rangkaian Serum dan Losyen ENCHANTEUR PARIS boleh didapati didalam bentuk tiub 85ml dan 100ml yang mudah dibawa bersama ketika menikmati aktiviti luar untuk melindungi kulit di samping mengekalkan penampilan yang mempesona dan sentiasa berbau harum dengan wangian memukau. Rangkaian produk jenis tiub dijual dengan harga RM 7.90 / RM 7.50 (85ml / 100 ml) manakala bagi jenis botol ia dijual pada harga RM18.00 / RM16.95 (275ml / 300ml). Deodoran Wangian Anti - Peluh ENCHANTEUR PARIS dijual pada harga RM8.70 untuk 50ml sebotol. Semburan Pewangi Deodoran ENCHANTEUR PARIS dijual pada harga RM10.10 untuk 100ml sebotol. Rangkaian produk penjagaan peribadi ENCHANTEUR PARIS ini boleh didapati di semua rangkaian pasar raya / pasar raya besar dan farmasi. 

Untuk maklumat lanjut mengenai ENCHANTEUR boleh layari www.ENCHANTEUR.com.my atau lawati laman Facebook rasmi ENCHANTEUR di www.facebook.com/EnchanteurMY

Thanks you for reading!

Read More»

Friday, 21 October 2016

Cara atasi masalah button "FOLLOW" yang selalu keluar Whoops, that's an error!

Salam to all readers,

Arghhh, problem betul bila tak dapat follow blog orang ini. Bila mood rajin blogwalking datang, automatik nak follow sekali blog orang kan? Nak dijadikan cerita, setiap kali aku tekan button follow, setiap kali tu jugalah keluar 'WHOOPS, THAN'S AN ERROR! Langsung mood blogwalking ke laut. Pagi ini, tiba-tiba mood kerajinan aku datang jumpalah satu entry yang boleh selesaikan masalah besar aku ini yang tak dapat follow blog orang. Ada yang mengalami masalah yang sama dengan aku ke? Setiap kali tekan button follow, nanti naik "Whoops, that's an error? Takpe, don't worry harini aku share tutorial yang aku baca untuk menyelesaikan problem ini.

Cara atasi masalah button "FOLLOW" yang selalu keluar Whoops, that's an error! 

Kalau korang perasan, kalau keluar page "Whoops, that's an error!, bawahnya tu ada tulis clear your browser's cache and cookies ant then try again kan? Problem ini lebih kurang macam nuffnang jugalah yang tak boleh nak log in. Tapi yang ini leceh sikit, dimana bila kita dah clearkan browser's cache and cookies, tetap juga keluar Whoops, that's an error! Engkorang juga mengalami masalah yang sama dengan aku ke? 

Jadi, kalau tak menjadi juga bila clear cache and cookies, mula-mula korang kena CLEAR HISTORY (clear history adik beradik dengan clear cache and cookies)

1) Klik button history (Ctrl+H)

2) Kemudian clear browsing data

google
 Cara atasi masalah button "FOLLOW" yang selalu keluar Whoops, that's an error! 
google
Cara atasi masalah button "FOLLOW" yang selalu keluar Whoops, that's an error! 

3) Pada bahagian clear browsing data just klik pada bahagian browsing history, dowload history, cookies and other site and plug-in data, cached image and files, password and depend nak buang the beginning of time or what, baru klik pada clear browsing data.

4) Kemudian, cuba klik button follow pada blog yang kita nak follow tu, if keluar and error juga. Cuba refresh dan tekan (klik F5)

5) See! Nanti keluar macam ini. Just klik button "FOLLOW". Settle masalah!

Boleh tersenyum girang, bila dah boleh follow blog orang lain. =)


Read More»

Thursday, 20 October 2016

GIVEAWAY AZLINDA ALIN x JAM TANGAN LISA SURIHANI

GIVEAWAY AZLINDA ALIN x JAM TANGAN LISA SURIHANI LISA'S FGHENDS - Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera (dah jawab ke belum tu???), hari ini mummy nak melancarkan satu Giveaway. Dah lama tak buat giveaway,kan. Sampai, ada yang bertanyakan pada mummy. Bila nak buat giveaway lagi?? Haaaa...ni mummy dah buat GIVEAWAY AZLINDA ALIN x JAM TANGAN LISA SURIHANI LISA'S FGHENDS. Jangan tak join, tau !



GIVEAWAY AZLINDA ALIN x JAM TANGAN LISA SURIHANI LISA'S FGHENDS

Tadaaaa.. Ni jam untuk GIVEAWAY AZLINDA ALIN x JAM TANGAN LISA SURIHANI LISA'S FGHENDS. Koleksi jam ini di ilhamkan dari Lisa Surihani. Yang di beri jenama Lisa's Fghends. Boleh refer Facebook Lisa's Fghends


SYARAT MUDAH GIVEAWAY AZLINDA ALIN JAM TANGAN LISA SURIHANI LISA'S FGHENDS


3 pemenang di cari !! Cepattt sertai Giveaway ini. Nak tahu syaratnya?? Mudah saja. Syaratnya seperti berikut :-

1. Buat 1 entri blog "GIVEAWAY AZLINDA ALIN x JAM TANGAN LISA SURIHANI "

2. Follow blog www.azlindaalin.com

3. Follow G+ INI

4. Follow Facebook ini, Facebook Rush Media dan Instagram ini

5. Tinggalkan URL di ruangan komen ini.



KEPUTUSAN PEMENANG GIVEAWAY AZLINDA ALIN JAM TANGAN LISA SURIHANI LISA'S FGHENDS


Giveaway ini bermula dari tarikh 20 Oktober 2016  hingga 25 November 2016

Keputusan pemenang akan di beritahu dalam blog ini pada bila-bila masa selepas tarikh tutup. 

Kesimpulannya, kene rajin terjah  blog ini la ye...kalau nak tahu siapa gerangan yang menang dapat jam tangan Lisa Surihani ni.

Semoga berjaya ! 





Read More»

Friday, 14 October 2016

Mask Herbalife memang deboomm!

Salam to all readers,


Diam tak diam dah masuk tahun kedua aku berada di UniKL. Maigadd, tak sabar rasanya nak habis belajar. Tinggal 3 sem sahaja lagi sebelum aku intern. Ada tak company korang, ambil budak-budak intern ya? Kalau ada, habak mailah bolehlah aku hantar resume. Sem kali ini, aku ambil 7 subjek, tujuh-tujuh subjek ini aku beli buku dekat senior. Kalau tak score juga, memang nak minta kena marah jerlah. 

Anyway, dalam kesibukan belajar jangan lupa penjagaan diri. Yes, kena cari masa menjaga kecantikan bajet ratu in the world gitu. Kau ada? Kali ini, bukan produk review ke apa, ini produk memang aku gunapakai. Buat masa ini, aku tak pernah lagi pakai dekat rumah sewa. Aku biasa pakai bila balik rumah telok. Karang, tak pasal-pasal ada yang pengsan tengok muka aku. Lebih baik, aku pakai dekat rumah sendiri. Nak bergerak ke sana ke mari pun mudah. Paling-paling adik aku gelakkan. 

Mask ini memang bagus buat kulit sensitif, berjerawat macam aku. Aku biasa pakai mask yang tampal buang yang jual dekat Watson itu. Tetapi sejak aku diperkenalkan dengan produk Herbalife lover ini oleh Coach Peeka, memang rasa taknak tukar dah pakai mask lain. Mask ini hanya boleh didapati daripada coach herbalife sendiri. Tak dijual dimana-mana kioks or farmasi. Buat masa ini memang aku pakai mask dan juga consume shake herbalife. Produk skincare dia aku tak pakai. 

*Disclamer: Produk ini tidak bertujuan mengubati mana-mana penyakit. Keputusan individu berbeza.

Okay, yang bestnya mask ini purifying mint clay mask, masque D'argile, purifiant a la methe. Membantu merapatkan kulit yang lubang-lubang kecik dekat muka, menghilangkan bekas jerawat yang hitam-hitam tu, tidak menghakiskan kulit, dan sesuai untuk semua jenis kulit. Seminggu, 2 atau 3 kali bolehlah manjakan diri dengan mask herbalife ini. Pakai memalam memang seronok, lagi-lagi sebelum tidur. Andai kata, korang ada seketul jerawat besar, bolehlah letak mask dekat tang jerawat itu, insyaallah boleh kecutkan jerawat itu dengan kadar segera. Cara pemakaiannya cukup mudah, basuh muka bersih-bersih, keringkan, colet sedikit mask dekat jari then sapu dekat muka dari bawah dagu, pipi, hidung, kemudian dahi. Jangan terlalu nipis dan jangan terlalu tebal. Pakai dalam 15 minit, kemudian cuci dengan air suam. Settle, rasa fresh je wei!

Nah! Kita belanja satu gambar coach kita. Dia lagi kritikal dengan problem skin sejak zaman u. Hampir setahun lebih jugalah dia mengambil masa untuk recover balik kulit dia. Kadang-kadang punca kulit problem bukan setakat hormon, malah dari sudut pemakanan juga boleh mendatangkan masalah jerawat. Kadang-kadang makanan yang kita makan dan rasa sedap tulah yang effect muka berjerawat. Itulah pentingnya berkawan dengan coach kesihatan ini, rajin memantau apa kita makan. Kalau ada masa nanti aku share pula meal plan. Kalau nak tahu kisah coach aku bolehlah baca sini--afeeqazizan.wix.com/beautycoach

*Disclamer: Produk ini tidak bertujuan mengubati mana-mana penyakit. Keputusan individu berbeza.

Setiap kali apply mask ini, rasa nak selfie je. Coach Peeqa yang aku kenal ini dah rasa macam kakak sendiri, banyak tips kecantikan dia share, dari segi pemakanan mahupun luaran. Pada mereka yang tak kenal, memang kata aku ini gedik. Nak makan pun nak tips bagai, but yes you need to do something for get the best result in your healty lifestyle. Masalah skin ini kekadang boleh menyebabkan low confident level, jadi kalau taknak lost confident level berkawanlah dengan orang-orang yang positif. Tawakal + doa, Insyaallah Dia mendengar doa kita. 

p/s: Pada mereka yang berminat nak mencuba mask herbalife ini, bolehlah email dekat I! Sepantas kilat gua, reply =)

Thanks you for reading!

Read More»

Sunday, 9 October 2016

Percutian ke Padang, Indonesia [Part 3]

Salam to all readers,

Aku bukanlah seorang blogger travel yang reti membicara negara orang secara terperinci. Memandangkan, aku diberi peluang ke negara orang rasa excited nak kongsi dalam blog. Nak berborak dengan orang akan keterujaan aku melihat negara orang, memang susahlah lagaknya. Tambah-tambah aku jenis berat mulut. Jadi, kalau aku punya entry ini kurang sikit rencahnya, janganlah dikecam ya. 

Untuk destinasi hari kedua sebelum ini, sebenarnya belum habis lagi perjalanannya. Setelah, berehat-rehat sambil menikmati kopi yang ummm tu, kami terus menyusul ke "Jam Gadang". Jam Gadang  adalah nama untuk menara jam yang terletak di pusat Kota Bukit Tinggi, Sumatera Barat, Indonesia. Untuk pengetahuan korang, menara jam ini memiliki jam dengan ukuran besar di empat sisinya sehingga dinamakan Jam Gadang.


Jam Gadang ini selesai dibangunkan pada tahun 1926 sebagai hadiah dari Ratu Belanda kepada Rook Maker. Sekarang, tempat ini dijadikan tempat rekreasi, orang ramai boleh datang beriadah, mana-mana pelancong yang datang sudah semestinya tidak lepaskan peluang untuk mengabadikan gambar kenangan dihadapan Jam Gadang ini. 

Kalau orang mengunjungi Bukit Tinggi, Indonesia sudah semestinya tempat ini akan dilawatinya terlebih dahulu. Terutamanya kaum wanitalah beb! Kerana, dibahagian Jam Gadang ini wujudnya Pasar Atas lebih kurang macam dekat padang besarlah. Dimana yang nak shopping telekung, kain sulam bolehlah datang sini memborong. Sampai dua kali jugalah kami singgah ke sini sebelum turun ke Padang.


[Day 3]

Hari terakhir di Bukit Tinggi sebelum turun Padang kami dibawa ke kelok 9. Kelok sembilan adalah ruas jalan berkelok yang terletak sekitar 30km sebelah timur dari Kota Payakumbuh, Sumatera Barat menuju provinsi Barat. Jambatan ini pernah runtuh tapi ia dibangunkan semula. Kami sempat berhenti untuk mengambil gambar. Jom tengok !


Di sana ada juga orang menjaja makanan, jadi pada sesiapa yang lapar atau kehausan bolehlah beli sambil menikmati pemandangan kelok 9!

Daripada kelok 9, kami bergerak ke Pusat Dokumentasi dan Informasi Kebudayaan Minangkabau atau lebih dikenali PDIKM yang merupakan salah satu muzium di Sumatera Barat. Ianya terletak di Kelurahan Silaing Bawah, Kecamatan Padang Panjang Barat, Kota Padang Panjang. Di sini, kita akan diberi informasi secara terperinci lagi mengenai kebudayaan Minangkabau tidak kiralah dokumentasi ataupun visual.

Kenapa anak perempuan jadi keutamaan masyarakat Minang, apa beza perpatih dengan temenggung, semua akan diterangkan. Best okay, macam lawatan sejarah pun ya juga! Kami pergi sampai dua kali, yang first ketika baru sampai ke Bukit Tinggi, kami terlewat sikit PDIKM dah tutup. Yang kedua, barulah boleh masuk.


 I and adik I, bila bergambar menyengih sampai ke telinga. Masa suruh pakai, muka tak rela je! Tapi disebabkan nak naik bende (jam gadang) punya pasal, dia kena ikut juga aku pakai. hahaha..

Di PDIKM ini juga, kita boleh menyewa pakaian rasmi mereka. Spoi betul, bila pakai sport shoes. Sewa baju ini kalau ditukarkan duit Malaysia hanya RM10 seorang. Berbaloi x? Okaylah, dapat juga merasa jadi anak gadis minang. Untung siapa dapat kawin dengan anak gadis minang, semua kaya-raya okay! Kalau nak merasa pakai pakaian ini bolehlah singgah PDIKM ataupun Istana Basa Pagaruyung pun ada juga!

Memandangkan keesokkan harininya nak bertolak ke Padang, Abang Dayat bawa kami shopping kain lagi. Kali ini dekat kedai Aswan, banyak koleksi kain sulam yang cantik-cantik dekat sini.



Rambang mata masuk kedai macam ini, mahunya berjam-jam. Rasa nak borong semua sahaja, sebab semuanya lawa-lawa belaka. Kedai Aswan ini ada juga menghantar barang-barang di area KL. Kira popular jugalah kedainya, makin banyak beli dapatlah harga kurang. Best kan? Jadi, aku seru kaum wanita yang tidak sampai ke Bukit Tinggi, cepat heret husband korang ke mari. hahaha...

Lupa pula nak bagitau, waktu jam dekat sini tidak sama dengan Malaysia tapi tak jauh beza. Lambat satu jam dari Malaysia. Kalau Malaysia pukul 7.00 petang, Bukit Tinggi baru pukul 6.00 petang. Bila tulis entry, rasa rindu pula suasana di sana! Selesai shopping, aku turutkanlah permintaan adik aku yang berhasrat nak naik kereta kuda (bende), jadi Abang Dayat dengan rela hati turunkan kami di Jam Gadang, mak dengan makcik aku balik hotel. 


Kemain balik hotel naik kereta kuda, ingat "Cinderella" ke. Seorang kepala naik kereta kuda bersamaan 45 ribu rupiah. Nama kuda ini "Sofea", padahal kuda jantan! hahah.. Balik hotel tak sampai 15 minit keluar semula, untuk menikmati hidangan makan malam. Dah kekenyangan, apa lagi balik tidurlah jawabnya! Pelancong yang paling malas jugalah kiteorang ini. Masuk kereta tidur, terjaga bila dah sampai destinasi dan makan. Mana tak membesar bagaikan Johan!

p/s: Insyallah ada lagi sambungan untuk entry percutian ini. Tengok kerajinan aku nak menaip! hehe..

Read More»

Copyright © Azwar Syuhada Made with ❤ by azhafizah.com