Thursday, 26 February 2015

Beauty Review: Thayers Alcohol - Free Rose Petal Witch Hazel with Aloe Vera Toner

Salam to all readers,

Bagaimana anda semua menjaga kulit wajah? Adakah cukup dengan pencuci muka sahaja atau hanya dengan krim pelembab muka? Adakah dengan cara ini anda berpuas hati? Kalau zaman nenek-nenek kita dulu-dulu kala jangan kata pencuci muka, krim pelembab pun belum tentu-tentu ada. Paling cikai dorang pakai pun "tempek bedak sejuk'. Walaupun hanya menempek bedak sejuk dekat muka, mereka tetap kelihatan awek muda. Persoalannya, kenapa zaman sekarang perlu memakai pencuci, krim pelembab siang dan malam? 

Mungkin keadaan cuaca sekarang yang tidak menentu. Terutama apabila cuaca panas, pancaran matahari yang begitu tegak yang secara tidak langsung boleh membakar kulit muka kita. Pancaran UV sangat berbahaya seandainya pancarannya tembus dekat kulit kita. Kulit bukan sahaja boleh menjadi gelap malah kulit kelihatan seperti terbakar. Sekarang, pelbagai alternatif dijalankan untuk menghasilkan produk-produk kecantikan yang kini berada di pasaran bagi membantu kaum-kaum wanita tampil ayu sepanjang hari. Ye ke idak?

Macam tak kena tajuk pula mukadimah aku ini. Sebenarnya, I nak memperkenalkan "Thayers Alcohol - Free Rose Witch Hael with Aloe Vera Toner" pada uolls semua. Toner ini keluaran Natta Cosme dan ini juga kali ke-4 Azwar diberi peluang mencuba produk mereka. Sukanyaaaaa tak dapat digambarkan. Tapi ini produk dah lama kuidamkan untuk mencubanya.

google
Thayers Alcohol - Free Rose Witch Hael with Aloe Vera Toner

Story of Thayers

I do not know whether this is regarded as America's oldest toner, from 1847 American beauty care veteran Thayers, has range of healthy natural ingredients featured Toner. Rather peculiar is that this company is not produced other skin care products, such as facial cleanser, cream and the like, only to 5 Features Toner conquer the world, we can see this has through 120 years of test formulations.

Description - Flower Power

Thayers Rose Petal Alcohol-Free Witch Hazel with Aloe Vera Formula Toner will make your skin bloom. Rose Thayer's remarkably soothing Toner is made with rose-petal water, Vitamen E and our proprietary Witch Hazel extract.

"Rose's secret to looking 10 years yourger... naturally"

Alcohol-Free
Paraben-Free
Pthalate-Free
Hypoallergenic
Fragrance-Free
Moisture
Cleanses

Kandungan yang terkandung dalam menghasilkan Thayers Alcohol - Free Rose Witch Hael with Aloe Vera Toner ini adalah terdiri daripada;

Purified water
Aloe Barbadensis Leaf Juice (Certified Organic Filet Of Aloe Vera)
Glycerin (Vegetable)
Fragrance (Natural Rose)
Hamamelis Virginiana Extract (made from Certified Organic with Hazel) 
Rosa Centifolia (Rose) Flower Water
Citric Acid
Citrus Grandis (Grapefruit) Seed Extract

Cara menggunakannya;

Selepas mencuci muka dan tunggu muka kering. Kemudian, sapukan "Thayers Alcohol - Free Rose Witch Hael with Aloe Vera Toner" menggunakan kapas muka untuk membersihkan, melembutkan, menyegarkan, dan melembapkan kulit. Gunakan pada bila-bila masa sepanjang hari sebelum memakai krim dan selepas mencuci muka untuk kesan terbaik!

Pengalaman menggunakan"Thayers Alcohol - Free Rose Witch Hael with Aloe Vera Toner";


Bagi Azwar yang telah mencuba Thayer Toner Rose Leaf ini perasaannya best sangat. Bila bukak sahaja penutup toner dah dapat hidu bau semerbak bunga rose. Wangi gila, dan ia amat sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif. Azwar kategori kulit sensitif, jadi buat masa ini memakainya tiada apa-apa pun berlaku pada kulit. Kulit muka kekal lembut dan anjal gitueww! Jadi, korang cubalah pakai Thayer toner ini. Yang pasti botolnya besar gila, bolehlah tahan pakai 2 bulan lebih. Yang pasti best gila pakai Thayer toner ini (sejuk sahaja muka ni).

Untuk pengetahuan engkorang semua, terdapat pelbagai pilihan lain untuk Thayer Toner ini. Antaranya adalah dibawah ini; 
google

google

Product Name: Thayers Alcohol - Free Rose Witch Hael with Aloe Vera Toner
Retails Price: RM45.00 (355 ml)
Where to puchase: Natta Cosme Website

Berita baik buat pembaca blog Azwar sendiri, ini ada discount RM10 buat engkorang semua. Gunakan coupon code yang sah dibawah ini untuk membeli product di Natta Cosme!

google

p/s: Nak lagi afdal untuk mencantikkan muka, praktiskan rutin harianmu dengan mengambil air sembahyang. Insyallah cantik luar dan dalaman. Kalau dulu, orang ambil aloe vera yang masih fresh terus sapu dimuka lendirnya, sekarang kaedahnya lagi senang. Pilihan ditangan anda, nak yang mudah ataupun nak yang rumit? Fikirlah sendiri. =D

Read More»

Saturday, 7 February 2015

Finally, Saya Di Sini!!

Salam to all readers,

Syukur Alhamdulillah, akhirnya aku dapat menyambung pelajaran di peringkat ijazah. Akhirnya, dapat juga aku bersaing bersama sepupu-sepupu aku, walaupun terlewat 2 atau 3 sem dari mereka. Pelbagai perasaan yang aku rasa bila melihat sepupu-sepupu dan member-member semua yang sudah melangkah ke hadapan dari aku.

SYUKUR ALHAMDULILLAH....

Sekarang ini zaman milenium, semua benda di hujung jari sahaja. Begitu juga kemasukan ke universiti. Masa aku form 5 dulu, aku didedahkan dengan membeli no pin untuk mendaftar masuk ke universiti. Kebetulan, waktu itu jugalah form 6 mula di upgradekan. Jadi, atas dorongan keluarga tambahan pula tawaran ke ipta di tolak aku masuklah tingkatan 6. Best okay masuk form 6, first time aku tak lulus satu subjek, masih relax lagi. Kalau dulu, tak lulus, nangis bagaikan orang mati laki. Yang tak bestnya, waktu aku tingkatan 6 masih perlu berpakaian sekolah. Tapi sekarang, budak-budaknya dah boleh berpakaian biasa. Susah jugalah kalau dah boleh berpakaian biasa ni, mana taknya kena beli baju lagi, kalau berpakaian sekolah satu baju tu juga yang kita guna.

Zaman pakcik dan makcik aku dulu-dulu, mereka dapat tawaran belajar melalui penghantaran pos. Excited, tunggu posmen datang ke rumah bawa surat ipta katanya. Kini zaman milenium, semua benda di hujung jari sahaja. Dapat tak dapat semua melalui online. Kesian juga, pada orang yang tiada teknologi, tiada penggunaan internet kalau semua benda pakai online. Tapi, masih ada ke orang yang tiada teknologi tu? Orang yang duduk dalam hutan tu pun pakai astro inikan pula internet kan. Nasib baik jugalah, aku ini takdelah bebal sangat menggunakan teknologi. Sekarang, borang-borang tawaran semua kena print sendiri, dari surat penerimaan tawaran, medical check up, lain-lain borang semua kena print sendiri. Kiranya, masuk-masuk nanti semua benda tinggal hantar sahaja. Bagi orang yang tiada printer dekat rumah, memang kena kerja sikitlah untuk ke kedai. Bila dah complete semua, bak kata orang semua benda di hujung jari, jadi hantarkan sahaja borang yang dicomplete melalui online atau fax. Kalau nak hantar melalui pos boleh, tapi makan masalah.

Bercerita mengenai tawaran kemasukan belajar. Kalau kita apply ipta sudah semestinya kita kena terima sahaja kos yang diberi sungguhpun kita pilih kos lain. Nak taknak kena jugalah menerimanya. Berbanding pula masuk ipts, apa yang kau apply itulah yang engkau dapat melainkan kos yang dipilih itu dah terlebih kuota. Sungguhpun begitu, kita tetap diberi tawaran lain dalam bidang yang sama.


Diam tak diam, dah 2 minggu aku dekat sini. Homesick? Off courselah, inilah pertama kali aku keluar rumah, berjauhan dengan mak aku. Sungguhpun tak jauh mana tempat belajar aku, bila melangkah keluar rumah, adalah perasaan sedih tinggalkan rumah.

p/s: Apa-apa pun, aku berharap engkorang semua doakan aku supaya aku dapat tamatkan pengajian dengan sempurna tanpa sebarang gangguan sama ada disengajakan atau tidak disengajakan. Apa kos yang aku dapat? Tunggu entri seterusnya okay!




Read More»

Thursday, 5 February 2015

MIcro Foot File: Melicinkan Tapak Kaki!

Salam to all readers,


Dua tahun lepas, adik saudara aku ada bawa balik pengilat kuku. Aku duk perhatikan sahaja dia mengasah kuku dia dengan benda alah tu. Aku tanya untuk apa? hahaha..Kelakar pula rasanya tanya soalan sebegitu kerana aku lagi dewasa darinya. Seumur hidup aku tak tahu akan kewujudan benda alah tu. Rupanya benda yang dia duk sental dekat kuku dia tu untuk mengilatkan kuku. Ini cerita dua tahun lepas laa..

Bulan sudah pula, sambil membelik katalog AVON berkenan pula dengan satu benda alah ini. Apa bendanya? Benda alah yang aku maksudkan itu adalah alat melicinkan kulit kaki. Sebenarnya dah macam-macam jenis alat untuk melicinkan kulit kaki ini dijualkan di pasaran dan bermacam-macam jenis jenama ada. Bagus dengan tidak sahaja. Teringin juga nak beli satu disebabkan kulit kaki aku keras dan tak licin. Muda lagi kan lebih baik mencegah dari mengubati. Disebabkan aku ini pula terlampau berjimat jadi aku kalau nak membeli barang sangat-sangat menitik beratkan soal harga dan kualiti barang tersebut. hahaha..

google 
PRODUCT INFORMATION:
Name: Micro Foot File
Price: RM24.00
Where to buy?: Cosway!

Jadi, Inilah dia alat melicinkan tapak kaki yang aku maksudkan itu. Sebenarnya, dah lama cari benda alah ini. Rata-rata aku cari semua harga menjangkau RM30 ke atas. Untuk pengetahuan korang ada juga alat melicinkan tapak kaki secara auto "mesin". Kalau yang auto "mesin" ini mahal sikitlah dalam lingkungan RM100 lebih. Jadi daripada membuang duit, baik beli sahaja yang manual sama sahaja fungsinya. 

google

Cara nak guna alat ini pun senang sahaja, hanya gosokkan sahaja alat ini pada tapak kaki yang merekah itu. Gosoklah sampai puas hati! Lenguh tangan kanan, guna tangan kiri. Kalau pakai "mesin" pun kena juga pegang mesin tersebut. Tiada bezakan? Janji hasilnya sama.


Selepas rasa puas sental tapak kaki tersebut, haruslah buang segala daki dalam alat ini. Caranya, hanya tekan button pada belah belakang. Hasilnya, korang akan nampaklah betapa banyak daki dikaki. bagi Azwar, alat mencantikkan kulit kaki yang dibeli dekat Cosway ini bagus sebab hasilnya memuaskan. Kini, masalah kulit kaki merekah tiada lagi! Tapi bukanlah sekali gosok ianya tiada datang lagi. Ianya sekadar memulihkan semula keadaan kaki. Seperti menyental bajulah, kalau tiada buang dakinya ianya still ada. Bagi yang tiada masalah kulit kaki merekah, engkorang orang yang paling bertuahlah. Paling bernasib baik! Arwah nenek aku dulu cakap, siapa yang kaki merekah ini, orang-orang yang dapat jalan jauh. Ye ke? Sekali pandang, macam betul pun ada! -_-

p/s: Nak cantikkan kaki? Cubalah Micro Foot File ini, hasilnya memuaskan! >_<

Read More»

Copyright © Azwar Syuhada Made with ❤ by azhafizah.com