Tuesday, 10 March 2015

Pencarian Model Muslimah kini bermula

Salam to all readers,


Guys, how are you today? I hope ualls still follow up my blog. Sekarang memang susah nak cari masa untuk mengupdate blog. Harini, berkesempatan pulang ke rumah dapatlah aku mencuri masa untuk update blog. Ehemm... tajuk kali ini kemain lagi kan? "Pencarian Model Muslimah Kini Bermula".

Anda berminat untuk menjadi seorang model? Tidak tahu untuk memulakannya tapi ingin mencuba? Ahaaa.. inilah peluang untuk anda semua untuk menunjukkan bakat terpendam engkorang sebagai seorang model. Selalu asyik berangan-angan untuk menjadi model, asyik mengadap cermin 24 jam tak henti-henti. Cermin pun tak larat nak tengok muka kita kan? Jadi, kalau anda rasa diri anda layak menceburi bidang ini dan sekarang tiada apa-apa komitmen pada diri anda, apa kata anda cuba mendaftarkan diri pada @alangraphyalangraphy.

Yuran pendaftaran hanya RM50.00 seorang, yang pasti engkorang semua tidak rugi apa-apa. Malah, rasa sangat beruntung sekali kerana mendapat sponsor baju dari beberapa buah butik, tajaan makeup dari akak-akak gorgeous, penempatan shooting di butik Qiswaa yang elegan serta photoshoot dari photographer profesional. Rugi tau kalau tak join!! Azwar sendiri dah join untuk sesi pertama model muslimah baru-baru ini iaitu pada 21/2/2015.

google

google

google

Antara butik yang menjadi sponsor model muslimah (Instagram) ialah:

google

Antara akak-akak gorgeous sponsor makeup MUA (Instagram):
@dha_touch

google

Photographer profesional terdiri daripada:
@awannanno
@alifaiulzainalabidin

Serba sedikit gambar ketika photoshoot model muslimah baru-baru ini. Limit untuk 30 orang sahaja, jadi cepat-cepat daftar okay. Mula mendaftar pada pukul 8.30 pagi. Sesi pengambaran akan dilakukan sebanyak dua sesi iaitu belah pagi dan petang. Siapa yang tak sempat shoot pada waktu pagi, bolehlah shoot pada belah petang. Bila tiba disana seawal 9.00 pagi, tengok-tengok dari ramai yang datang dan mula sesi pengambaran. Tak caya? Tengok ni.

google

Makan pagi pun turut disediakan, jadi kalau terlupa nak breakfast dekat rumah bolehlah sarapan dulu sebelum sesi pengambaran. Kemudian, akan diberi sedikit taklimat mengenai sesi pengambaran mengikut kumpulan. Seterusnya, anda akan dimakeover oleh akak-akak MUA. Nak makeup seorang bukannya mudah, mengambil masa jugalah. haritu tengok seorang peserta makeup dekat 1 jam okay. Susah juga nak mentatarias muka orang. Muka dah cantik, bolehlah pilih baju yang sesuai untuk pengambaran. Inilah peluang engkorang mencuba baju yang korang idamkan. Semua baju cantik-cantik belaka, sampai rambang mata nak pakai yang mana satu.

Bertambah menarik lagi, seandainya engkorang menunjukkan komitmen yang baik dalam pencarian model muslimah ini anda berpeluang memenangi hadiah menarik dari sponsor-sponsor di atas. Jadi, buatlah sebaik mungkin dalam photoshoot nanti!! 


Sebelum Azwar terlupa, akak @makeupbysyamhanna dan akak @cikmudanajiha yang makeup kan Azwar. Mereka sangat ramah orangnya. Hasilnya, Azwar suka sangat!! Jadi bagi mereka yang berminat untuk menggunakan khidmat @makeupbysyamhanna boleh terus hubunginya melalui Whatsapp : 017-2437857

google
Baju yang Azwar pakai masa pengambaran pula ditaja oleh @jaketlabuhmurah. Yang pasti ianya sangat selesa dipakai serta reka bentuk jaketnya juga sangat menarik. Berminat untuk memiliki jaket yang Azwar gayakan? Bolehlah order di sini @jaketlabuhmurah ataupun Whatsapp terus pada nombor ini : +6011 28266233

Nak selfie depan orang malu kemain, dah balik baru nak selfie! bhahaha...

Nak bagitau pada anda-anda semua, dengar cerita ada sesi "Muslimah Model Casting 2.0" yang akan berlangsung pada bulan 3 ini. Jadi bagi mereka yang terlepas pada casting 1.0 haritu, bolehlah cuba yang akan datang ini dan seterusnya. Sebarang pertanyaan dan perkembangan terkini mengenai "Muslimah Model Casting 2.0" boleh terus berhubung pada: 

Email: safra.alhubb@gmail.com
Contact nomber (Whatsapp only): +60122094321

33 comments:

  1. Lainnya muka Azwar lepas make up.

    ReplyDelete
  2. fuyoo. cunnya awak bila make up...

    ReplyDelete
  3. muslimah jer ke?utk lelaki ade tak?ehehe

    ReplyDelete
  4. omgeee!! cantiknya azwar :)
    serius 100% berubah wajah azwar tau. cantik sgt.
    sob~ dekat sabah ni, payah nak join pencarian model-model macam ni :D

    ReplyDelete
  5. aaaaaaaa bestnyaaaaaaaaaaaaaa <333
    hihih
    tapi qila plussize hm hm takpe lah hihuhi.
    chaiyuk kak azwar peh peh cun gila eeeee nak gakk makeup hikhik

    ReplyDelete
  6. perghhh...bertambah cantik!

    ReplyDelete
  7. amboiii tu diaaa...hahahaha...kalau ada muslimah saiz besar baru la boleh nak join :D

    ReplyDelete
  8. Wah bestnyaaa. All the best! Wuuu jadi retis la lepas ni yer

    ReplyDelete
  9. Akak, next session takde ke ? Yg ni terlepas

    ReplyDelete
  10. Wah..bestnya .. Saya minat sgt nk jdi model . Ada lg tak lepas ni ??

    ReplyDelete
  11. please let me know if there's any session after this. please

    ReplyDelete
  12. still available? call me 01117759612 , queen, for freelance model, or dm me on instagram @quyienca,

    ReplyDelete
  13. Salam..sis. skrg bukak lagi x penyertaan ? Boleh x kalau sy nk cuba? Sy mmg minat dari kecik lagi ... tapi xtau lah kalau sy sesuai ke x? 😃

    ReplyDelete
  14. Salam sis...still ade lagi x penyertaan? Kalau ada, bila ye? Sy nk cuba boleh? Sbb sy mmg dh lama minat n try usha kat mane2 yg mk cari model ni. Hehee.. 😊 In Sya Allah, kalau ade rezeki sy dlm bidang ni. 😉

    ReplyDelete
  15. Salam sis ? Still ada penyertaan lg ? Kalau ada , saya nak mencuba boleh ? Saya berminat sgt nak jadi model ni hmm In Shaa Allah hope ada . Tq

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum sis..sy sngt berminat mnjdi seorng model muslimah. .sy tiada pengalaman tetapi sy akn buat yg terbaik..harap di beri peluang ...sekira ada kekosgn lagi bolh hungi or whatsapp saya dira 0182554295

    ReplyDelete
  17. assalamualaikum sis, still ada peluang tak nak jadi model muslimah ? saya tiada pengalaman dan pernah ditawar jadi modeling muslimah sebelum ni tapi saya tak pergi sebab masalah transpot. kali ni saya berharap dapat peluang mnjadi modeling muslimah kerana saya memang berminat. insyaAllah saya akan cuba yg terbaik. aamiin :) if ada peluang untunk saya atau peluang utk jadi modeling muslimah call atau whatssp di nom ni 0104110776 . terima kasih ye :)

    ReplyDelete
  18. assalamualaikum sis. still ada peluang utk saya jadi model muslimah ? sya tiada pengalaman dansebelum ini saya pernah ditawar menjadi model muslimah dan majalah remaja utk " be youtself" tetapi saya tidak dapat hadir kerana tiada transpot. kali ini insyaAllah kalau ada peluang untuk saya jadi mode muslimah boleh hubungi atau whatpss di nom ni 0104110776

    ReplyDelete
  19. assalamualaikum sis. still ada peluang utk saya jadi model muslimah ? sya tiada pengalaman dan pernah ditawar menjadi model muslimah dan majalah remaja utk " be youtself" sbelum ini tetapi saya tidak dapat hadir kerana tiada transpot. kali ini insyaAllah kalau ada peluang untuk saya jadi mode muslimah boleh hubungi atau whatpss di nom ni 0104110776

    ReplyDelete
  20. assalamualaikum sis. still ada peluang utk saya jadi model muslimah ? sya tiada pengalaman dan pernah ditawar menjadi model muslimah dan majalah remaja utk " be youtself" sbelum ini tetapi saya tidak dapat hadir kerana tiada transpot. kali ini insyaAllah kalau ada peluang untuk saya jadi mode muslimah boleh hubungi atau whatpss di nom ni 0104110776

    ReplyDelete
  21. Assalamualaikum sis, sya berminat nk jdi model muslimah. Saya tinggl di area sabah. Jika masih ada penyertaan sis bleh pm saya di insta: iffahsyaza / iffahnabilahsyaza95@gmail.com

    ReplyDelete
  22. asslmmulaikum sis..nk tnya ada lagi x pegambilan model muslimah..klo ada saya brminat..sis bole pm saya di insta : msdylahaleeda or email : haleeda_dyla@yahoo.com..tq :)

    ReplyDelete
  23. asslmmulaikum sis..nk tnya ada lagi x pegambilan model muslimah..kalau ada saya brminat.. Sya pernah sekali je casting. Kalau ada rezeki Dan peluang utk says jdi model muslimah.. Sis blh whtssap sya 01136665316 . Email; wahida_febery@yahoo.Com
    Tq sis.. 😃

    ReplyDelete
  24. Assalamualaikum sis.. nk tnya legambilan model muslimah open lg x? klau ada saya sgt brminat.. sya prnh jd model before this but just tlong my uncle.. model biasa jaa, kecil-kecilan.. if anything can u inform me ? Dm me on ig @_ftnhfz / email me @fatinahfauzi7@gmail.com tq.. 😊

    ReplyDelete
  25. assalamualaikum, hi sis. if ada lagi pencarian model muslimah can you please inform me cause im very intrested. i have an experience be a model and extra talent. but model biase biase je, not under any production or what. and i pernah jd extra talent for MIG for filem kolestrol vs cinta yg akn ditayangkn di pwgm pda 2017. so if have a space for me to be your model im so glad :)
    you can follow my fb - nadjamal
    instagram - nadjamal
    thankyou sis :)
    whatsapp me : 01116449854
    NAME : NURUL NADIA BT MOHD JAMAL ABIDN
    AGE : 20 tahun
    HEIGHT : 163cm
    WEIGHT : 45kg

    ReplyDelete
  26. Asallammualaikum,sis still Ade lg ke if Ade I nak join boleh contact sy
    Nama:Flora Suhana
    Umur:17
    Tinggi:168
    Berat:57
    Email:flornha16@gmail.com
    Fb:Flornha Johnny

    ReplyDelete

Assalamualaikum , terima kasih kerana berkongsi pendapat dan juga luahan rasa , moga memberi manfaat buat kepada kita semua .. !!

Copyright © Azwar Syuhada Made with ❤ by azhafizah.com