Friday, 17 October 2014

Testing Menjahit

Salam to all readers,


Sememangnya aku tak minat sangat nak menjahit. Disebabkan banyak sangat mesin jahit dekat rumah ini rasa tergerak hatilah pula nak mencuba menjahit. Jadi, suatu haritu mak aku pun ajarlah menggunakan mesin. Banyak sangat pantang larang nak guna mesin jahitnya, ialah kita buat kerjakan kasar sikit. Tengok orang menjahit ini, kerjanya macam leceh sahaja. Ialah mana taknya, kena masukkan benang dalam jarumnya lagi. Buat pertama kalinya menjahit, alahai senang rupanya menjahit. Sekali belajar, dah dapat buat.  Takdelah leceh mana, nak lihat hasilnya? 


Google

Inilah proses menjahitnya, mana tak senangkan? Hanya masukkan benang, klik apa yang patut dekat mesin jahit, dan tunggulah sampai siap. Mesin automatik katakan. hahahaah...


p/s: Bagi sesiapa yang berminat nak membuat tempahan jahit sulam pada baju, tuala, bolehlah email Azwar: azwa_gem94@yahoo.com

28 comments:

  1. Amboii. Terus amek tempahan tau. Cantek ! ^^

    ReplyDelete
  2. Wah..bestnya kakau boleh menjahit..akak niapa pun tak bleh...x reti....hihihi....dh boleh buat biz dh tu

    ReplyDelete
  3. Untungnya pandai menjahit ni. Saya ni tak pandai sangat buat kerja-kerja perempuan ni. Sedih je.

    ReplyDelete
  4. wahh belajar sekali dah pandai.. huhu.. kalau akak, jangan haraplah.. tangan masih kayu..hihi

    ReplyDelete
  5. Azwar seriously boleh jahit huruf-huruf tu ? wow kagum haha...

    ReplyDelete
  6. wah bestnya.sy pun baru berjinak dengan mesin jahit.

    ReplyDelete
  7. amboi...terus buat tempahan...hahaha...cantik je...cuma kena kemaskan sikit je lagi :)

    ReplyDelete
  8. sy suka jugak..tp xde mase nk buat tu smua...huhu

    ReplyDelete
  9. nak gak belajar menjahit sulaman.. tapi, yg basic pun xlepas haih.. :(

    ReplyDelete
  10. ooo mesin automatik..senang tu

    ReplyDelete
  11. cantik la.. nak kena tangan seni jugak ni baru pass menjahit.. hehehe

    ReplyDelete
  12. guna mesin time zaman form 3 dulu je.. lepas tu tak sentuh dah.. hehe..
    ok lah tu azwar untuk 1st timer. hehe

    ReplyDelete
  13. berapa banyak mesin jahit ada kat rumah? hahaha.. bestnya kalau pandai menjahit..!

    ReplyDelete
  14. fuyohhh dahsyat dahsyatt hahaha :D

    cantikk. boleh buatkan untuk df free of charge hahaha

    ReplyDelete
  15. dulu pernah nak belajar guna mesin manual. lepas tu give up. sebab syira rasa leceh. hehehe

    ReplyDelete
  16. cantik cantik!!! boleh buat business dah ni. heeee

    ReplyDelete
  17. skg tgh cuti menjahit..
    nnt nak maen mesin jahit mesti kekok lak

    ReplyDelete
  18. cntik la...ok la tu kan..
    yaya ni minat jgk mjhit tp xde msin kt uma..
    jait guna manual kang nth bila nk siap..hhaa

    ReplyDelete
  19. mak bella salu suruh belajar menjahit tapi bella tak minat! tapi bila dapat tahu ade kwn yg dah leh jahit baju kurung sendiri rase cam jeles lak -..-

    ReplyDelete
  20. wah wah wah
    terus buka order
    hehehe
    apapun semoga dear sukses

    ReplyDelete
  21. Kalau terror menjahit boleh buat banyak duit tu...

    ReplyDelete
  22. Rajin Azwa menjahit yer... Boleh tempah baju gini. Hehe :)

    ReplyDelete
  23. bravo for the first timer. dah terer menjahit ni boleh buat pendapatan sampingan. ^_^

    ReplyDelete

Assalamualaikum , terima kasih kerana berkongsi pendapat dan juga luahan rasa , moga memberi manfaat buat kepada kita semua .. !!

Copyright © Azwar Syuhada Made with ❤ by azhafizah.com