Tuesday, 26 August 2014

Beauty Review: Klairs Gentle Black Sugar Facial Polish 60g

Salam to all readers,

Untuk sekian kalinya, Natta Cosme memberi kepercayaan kepadaku untuk review produk. Thanks u so much! Kali ini, Azwar nak memperkenalkan "Klairs Gentle Black Sugar Facial Polish 60g". Nak tahu lebih lanjut? Sila merajinkan diri membaca entri ini sampai habis.



About Klair Gentle Black Sugar Facial Polish

This sugar scrub for face contains an abundance of black sugar. Black sugar aids in the removal of dead skin cells and blackheads. It exfoliates of dry skin with ease and adds a glossy smooth look to the skin. When the seasons change, the skin tends to become a bit uneven with dry patches. These dry patches and cause makeup to apply unevenly and look “caked”. By using the Klairs Gentle Black Sugar Scrub for Face once a week, you can achieve smooth soft skin that is perfect for makeup application. 

Ingredients

Caprylic/Caprictriglyceride, Black Strap Powder, Cetyl Ethylhexanoate, Petrolatum, Glycerin, Tocopheryl Acetate, Butyrospemum Park II (Shea Butter), Candelila Wax Esters, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Polysorbate 20, Beeswax, Cetyl Alcohol, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Powder, Fragrance Carapa Guaianenses Seed Oil, Vaccinium Macrocarpon (Cranberry) Seed Oil.

Bagaimana cara memakainya?

1) Mula-mula cuci muka bersih-bersih
2) Colek sikit scrub Klairs Gentle Black Sugar tersebut ke atas tapak tangan
3) Titik 2 ke 3 titis air. Kemudian kacau-kacau dengan jari.
4) Pakai dekat muka macam pakai scrub. Gosok secara membulat. 
5) Lepas scrub cuci muka bersih-bersih.
6) Kemudian pakai toner dan juga pelembap.
7) Selesai!
Reviews:
Setelah diberi peluang untuk memakainya, hati ini rasa gembira tak terkata. Ini pertama kali pakai scrub dekat muka sendiri. Scrub ini sesuai dipakai waktu malam disebabkan rasa macam berminyak-minyak sikit. Tapi apabila selesai mencuci scrub dekat muka, kulit mukaku rasa licin semacam, lembut bahkan bersih. Rupanya scrub ini juga mendorong menghilangkan blackhead & whitehead. Seelok-eloknya, scrub 2x dalam seminggu.

Kalau nak rasa scrub tu lagi best dan umm memakainya. Sebelum scrubbing, wap muka dulu dengan air panas. Wap sahaja dan bukan cuci muka dengan air panas. Ini untuk buat pori-pori kita terbuka. Lepas scrub cuci dengan air sejuk untuk tutup balik pori-pori tersebut. (Nasihat dari Kak Momoy). Perasaannya macam pergi spa buat facial. Best sangatt!


Product Name: Klairs Gentle Black Sugar Facial Polish 
Size: 60g
Retail Price: RM79.00
Where to buy: Natta Cosme
If you purchase now you can get it with a price of RM63.20
Hanya layari laman web Natta Cosme

9 comments:

  1. mak aii yunk, mahalnya.... hihi, tapi kalau kesannya cantik, apa salahnya kan... hihi

    ReplyDelete
  2. alamak after picture not very clear... eheheh :) but ingredients look good!

    ReplyDelete
  3. Wah, boleh tahan harganya :) brpe lama ye nk nmpak kesannya :)

    ReplyDelete
  4. Dah lama tak pakai scrub muka.. Tapi bila scrub memang kulit akan rasa lebih smooth kan? Nak cuba tapi macam mahal je.. Huhu..
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  5. waahh bestnya ^_^ akak jrg dah scrub muka huhuu..

    ReplyDelete

Assalamualaikum , terima kasih kerana berkongsi pendapat dan juga luahan rasa , moga memberi manfaat buat kepada kita semua .. !!

Copyright © Azwar Syuhada Made with ❤ by azhafizah.com