Wednesday, 9 July 2014

Kad Raya 2014 Eksklusif MissAzwarSyuhada

Salam to all readers,




Unik tak kad raya zaman atok aku sekitar tahun 1960-an? Ini zaman dulu punya kad rayalah, tapi zaman mak aku di bangku sekolah (tahun 1970-an) kad raya dah banyak terjual di kaki lima dan kedai runcit. Zaman dulu manalah ada wujudnya shopping mall lagi, yang ada kedai runcit sahaja. Bila dah masuk zaman milinium ini, zaman moden yang serba canggih kad raya pun dah dilupakan. Sekarang, orang guna mms, whatapps, skype, facebook, twitter dan pelbagai jenis laman sosial untuk hantar kad ucapan hari raya. Walaupun, sekarang kad raya mudah didapati di shopping mall, tapi cara ini orang kata dah kuno ataupun dah ketinggalan zaman main pos-pos surat. Zaman Moden katanya! 

Walaupun zaman sekarang zaman milinium, aku masih menggunakan khidmat pos mengepos. Mak aku kata, kalau hantar kad raya ini ianya lebih syahdu dan penuh bermakna lagi. Kalau dulu-dulu pergi beraya rumah orang, sekitar penghujung 1980-an orang masih mengantung kad raya di ruang tamu ataupun lambakan kad raya di penjuru dinding. Masa itu, untung sape jadi cikgu kerana merekalah yang paling banyak dapat kad hari raya. Kalau pelajar hot pun, dah tentu-tentu banyak dapat kad raya dari secret admire.

Pantun raya yang paling popular sampai sekarang:

Pecah kaca, pecah gelas
sudah baca harap balas

ataupun..

Ada ubi ada batas,
lain hari boleh balas..


Tadaaa! Inilah kad raya dari Azwar untuk korang-korang semua. Kad ini di design oleh kak Azhafizah dan printing by kak Shida. Kalau korang nak design kad ataupun blog bolehlah rujuk pada kakak dua orang ini. Hasilnya? Sangat memuaskan hati. Begitu sempurna sekali! =D





Kad Raya 2014 Eksklusif dari Azwar (http://miss-azwarsyuhada.blogspot.com)

Siapa nak?Angkat kaki sekarang! hahaha.. Macamlah ada orang nak kad raya dari kau Azwar oit! Tahun ini baru berkesempatan buat kad raya dan nak bagi korang-korang semua. If korang nak kad raya dari Azwar, meh la pm dekat facebook kita! Nak berbalas-balas kad raya pun boleh! Kalau sudi cepat-cepat PM kita ya! Nak buat giveaway sempena hari raya, takut orang tak join, yelah tak pernah buat giveaway pun. Jadi, Azwar nak bagi sahaja pada korang!

Kalau korang nak boleh PM Azwar di Facebook ataupun email:
Facebook: AZWAR SYUHADA
Email: gem_azwar94@yahoo.com

Kalau korang tak kisah, jawablah dekat kotak komen itupun kalau korang nak jawablah. SAYA NAK KAD RAYA 2014 EKSKLUSIF DARI AZWAR kerana.....

NOTE: OMG! Aku pula yang excited sangat nak bagi kad raya dekat korang semua! Selewat-lewatnya hantarkan details korang sebelum hari Selasa depan okay!

FACEBOOK: AZWAR SYUHADA
TWITTER: @AZWARSYUHADA
INSTAG: @AZWARSYUHADA

28 comments:

  1. omg!omg!omg!kak niesa nak!!!hehehe...

    SAYA NAK KAD RAYA 2014 EKSKLUSIF DARI AZWAR kerana saya dah lama tak dapat kad raya!jadi tahun ni nak kad raya plsss...heee.. <3

    tapi sedih sbb budaya hantar2 kad raya ni dh semakin dilupakan..kad raya atok tu!wahh!penuh nostalgia tu..

    ReplyDelete
  2. SAYA NAK KAD RAYA 2014 EKSKLUSIF DARI AZWAR kerana blog azwar best dan banyak info untuk di kongsi bersama pembaca blog ini =D

    ReplyDelete
  3. ok nak join lah..rasanya kalau azwar buat GA mesti ramai yg akan join..

    ReplyDelete
  4. salam kenal....dah add anda sebagai follower....nak card raya pasal lama tak terima kad raya.

    ReplyDelete
  5. saya nak kad raya ekskusif dr azwar kerana


    saya rasa tahun ini macam saya takkan dapat kad raya pun. Harapnya dapatlah kak raya drp Azwar satu. haha.

    ni alamat rumah, pos tau !

    1037 B Kg Tok Jiring, 21060 Kuala Terengganu.. Terengganu Darul IMan..

    haha! Thanks Azwar nak bagi kad raya. =P

    ReplyDelete
  6. wahh dah siap ye..nak nak! SAYA NAK KAD RAYA 2014 EKSKLUSIF DARI AZWAR kerana nak simpan buat kenangan dan koleksi haisl kerja sendiri dalam bentuk hard copy :)

    ReplyDelete
  7. Cik Mimie nak jugak :) SAYA NAK KAD RAYA 2014 EKSKLUSIF DARI AZWAR kerana kad raya ini tiada dijual dimana2 dan ianya limited edition. :)

    ReplyDelete
  8. salam singgah, selamat berpuasa. blogwalking dari segmen kak mialiana.
    Jemput join Giveaway Ramadhan by irrayyan.com

    ReplyDelete
  9. Nak kad raya boleh?Nak kumpul kad raya blogger tahun ni...
    Tahun ni mungkin xde rezeki lagi nak tempah kad sendiri...
    In Shaa Allah...thun depn de rezeki nk buat jgk..
    Lagipun dh lama tradisi kad raya ni makin pupus....elok juga lah para blogger berbalas kad ni kan...baru meriah...dan erat silaturrahim - Copy paste emel...ihikss

    ReplyDelete
  10. Hamboi, kaklong tak dapat ke? Hehe

    ReplyDelete
  11. saja mai blogwalking ja..selamat berjaya atas apa sahaja yang anda semua lakukan noo..mai dari blog mia ni dia rajin sungguh kumpul link supaya mudah kita blogwalking ;-)

    ReplyDelete
  12. SAYA NAK KAD RAYA 2014 EKSKLUSIF DARI AZWAR kerana saya fefeeling hensem bila Azwa bagi kad raya kat saya. sat gi anas PM kat Fb k. hehe. Nak satu. :)

    ReplyDelete
  13. nak kad raya..dah lama tak dapat kat raya..

    ReplyDelete
  14. saja mai blogwalking ja..selamat berjaya atas apa sahaja yang anda semua lakukan noo..mai dari blog mia ni dia rajin sungguh kumpul link supaya mudah kita blogwalking ;-)

    ReplyDelete
  15. wah cantiknya
    nak satu
    hahaha

    ReplyDelete
  16. SAYA NAK KAD RAYA 2014 EKSKLUSIF DARI AZWAR kerana kad tu nampak cantik and dah lama dah tak dapat kad raya..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  17. Ehh Df pun nakkkkk !!!! hahaha
    saya nak kad raya dari awak ^^

    ReplyDelete
  18. cantik banget ini kad nya. dear azwa link kak Azhafizah tu error la.

    ReplyDelete
  19. as'salam..
    azwaaaaaaaarrr...yaya nakkkk!! buleh kaa??hehehe
    SAYA NAK KAD RAYA 2014 EKSKLUSIF DARI AZWAR kerana SAYA RINDU NAK DAPAT KAD RAYA....hehe boleh x mcm tu?? ;p almaklumlah,saya bukan retis sapa je la nak bg kad..huhu

    ReplyDelete
  20. wahh, first time ni tengok kad raya yg pattern lama pnye..
    cantikk la design kad tuu.. nak jugak laa, koot ade rezeki..hihi

    SAYA NAK KAD RAYA 2014 EKSKLUSIF DARI AZWAR kerana dengan cara ni insyaAllah akan menjadi satu kenangan dari rakan blogger :)

    ReplyDelete
  21. Dh lama x hntar kad raya pd kwan2.. Last pun msa sekolah f6.. :(

    ReplyDelete
  22. Qila tak sempat....
    Saya nak kad raya tu sebab kak azwar yg bagi!.aci tak? Hihihi

    ReplyDelete

Assalamualaikum , terima kasih kerana berkongsi pendapat dan juga luahan rasa , moga memberi manfaat buat kepada kita semua .. !!

Copyright © Azwar Syuhada Made with ❤ by azhafizah.com