Sunday, 6 April 2014

Lenovo S650

Salam to all readers,


Akhirnya dapat jua aku membeli hadiah untuk diri aku sendiri bersempenakan Hari Jadi aku walaupun terlewat sikit. Sememangnya, sudah lama aku berniat untuk membeli handphone tapi pencetus utama dalam jenama ini adalah dari instagram kawan. Kebetulan pula, notebook yang aku pakai sekarang ini pun jenama LENOVO. Macam seronok pula, menggunakan jenama yang sama. Dalam sibuk-sibuk merancang untuk membeli handphone, tiba-tiba Pak Itam aku dah beli phone baru jenama LENOVO. Tapi bukan model yang aku naklah sebab phone dia besar gedabak. Mula-mula berkira-kira jugalah nak beli ke tak. Sebab aku ini kedekut sikit orangnya. 

Gaji pertama memang aku dah merancang untuk membeli kabinet dapur. Gaji kedua, aku pula yang beriya-iya sangat untuk menukar kabinet di ruang tengah. Kebetulan phone BB aku pula hang. Sebab itulah, gaji ketiga baru baru berniat untuk membeli phone baru. Sampai aku minta cuti daripada Boss semalam (5/4/2013) semata-mata nak membeli phone baru dekat KL. Dekat area tempat aku ni mahal sangat. Nasib baik semalam ada promotion. Seronok tak terkata!



Tadaa! This my new phone, S650..


Specifications:

Model : S650
Processor : MTK 6582M 1.3GHz Quad-Core
Body : 138 x 69.8 x 8.7 (mm)
Weight : 126g (0.27 1bs)
Display : 4.7" qHD capactive touchscreen with 960 x 540 pixels
Colour : Silver and white
SIM : Two SIM
Memory : RAM : 1GB Storage : 8GB+ Micro SD up to 32GB
Connectivity/Radios : 3G Network : WCDMA 900/2100MHz
                                     2G Network : GSM 900/1800/1900MHz
                                     Speed : HSUPA + 5.76 Mbps/ HSDPA+ 21.1Mbps
                                     WLAN : Wi-Fi 802.11 b/g/n
                                     Bluetooth : Bluetooth 3.0 HS
                                     Data : GPRS, EDGE
Sound : 1 x Speaker, 3.55mm Jack
Camera : Rear: 8MP auto focus, LED flash
               Front: 0.3MP fixed focus
Sensors : Graviation sensor, Proximity sensor, Light sensor
OS : Android Jelly Bean (4.2)
Battery : Type: Li-polymer 2000mAh (removable)
                Talktime: Up to 12 hours (2G), Up to 8 hours (3G)
                Standby time: Up to 14 days


p/s: Betapa lajunya duit aku bertukar tangan untuk membeli phone. Ini betul-betul, titik peluh aku. Phone lama semua aku simpan jadikan koleksi. =D


55 comments:

  1. Wahh . Saya pun ingat nak beli Lenovo sebab kualiti dia pun bagus juga . HIHI .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang bagus sebab dia window computer. Cantiklah!

      Delete
  2. untung larr hp baru... :D ramai da yg guna brand lenovo kn? MB pun nak tukar hp jg nnt... hihiii...

    ReplyDelete
  3. makin ramai pengguna hp lenovo nmpaknya...sy masih setia dgn nexus sy. tgu patah 2 dulu baru cari baru.haha

    ReplyDelete
  4. ramai sekarang ni yang pakai hp lenovo..

    ReplyDelete
  5. bestnya dah dapat hp yang dia nak . kita masih lagi dalam wishlist . . sedang berusaha tahap tinggi ni nak mengumpul nak memiliki hp yang kita nak . . ><''

    ReplyDelete
  6. tahniah dapat handphone baru ya

    ReplyDelete
  7. hg berapa kak???


    kalau ckup bajet, nak beli jugak ah .. !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harga asal RM699, promotion aritu RM599.. Phone ni lebih kurang Iphone semua boleh. =D

      Delete
  8. wahh how much kakk qila pun nak gak ahh T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. RM599! Belilah jenama lenovo, yang cikai2 pun lawa-lawa. =D

      Delete
  9. 8gb? besar ke? nak fon yg 32 gb tapi jenama lain T_T huhu untung2 tahniah

    ReplyDelete
  10. wah cantik jugak model lenovo nie.. ramai dh bertukar pada lenovo.. nak jugak try nt kalau dh kje..heheh.. btw. eppy bfday.. :)

    ReplyDelete
  11. Wah! Kita pun cadang cadang nak beli Lenovo. Azwar beli dekat KL dekat mana ? ^^

    ReplyDelete
  12. anak saudara akak beli model ni juga azwa.. untuk blogging ok tak azwa? menabung 2kali digi.. :D

    ReplyDelete
  13. ramai pakai lenovo skrg kan . . muni pakai samsung . . kalao dh rosak nanti samsung tu , rsa nak amik lenovo tapi rsanya makan tahun jugak la nak tukar pon . . hahahahaha :p

    ReplyDelete
  14. wahhhhh dah lah murah pastu besar kan???? Ish promotion lagi tak? Qila nak belikan untuk umi sbb kesian lah dkt umi. Dia rabun :(((
    Nak sangat yg besar tapi murah hmmm hihihi
    thanks kak <333333333333333333333

    ReplyDelete
  15. Lenovo??? Heee, samaaaa. Treat utk diri sendirim tahniahh!
    And, happy belated besday to u. May Allah bless :)

    ReplyDelete
  16. tahniah dapat beli Lenovo smartphone ni :D
    Semakin semangat berblogging la lepas ni kan...
    Congrats again.. :D

    ReplyDelete
  17. Tahniah azwar..dan happy belated birthday! :)

    ReplyDelete
  18. Seronoknya dapat beli phone pakai duit sendiri! Bagus ya brand lenovo? :)

    ReplyDelete
  19. saya pun rasa macam nak beli je Lenovo..makin ramai yang pakai..mesti bagus..

    ReplyDelete
  20. sekarang dah trend lenovo sebab murah drpd samsung... untung lerr.. hee :D

    ReplyDelete
  21. tahniah dan selamat harijadi

    ReplyDelete
  22. Waahhh... selonoknya ada fon baru! kite baru mengumpul nih. jealousnya! :D

    ReplyDelete
  23. tahniah, mudahan dengan smartphone baru dapat memudahkan urusan harian...

    ReplyDelete
  24. wahh syoknya beli handphone baru , mmg hot sekarang lenovo

    ReplyDelete
  25. Wah... syoknya pakai HP baru... Teringin jugak nak pakai Lenovo ni. Sekarang semakin top jenama Lenovo ni kan?

    ReplyDelete
  26. cantik laaaa..untung la hp baruu..hee

    ReplyDelete
  27. ehh sama la kita..baru ble baru..tapi model A516 je..murah la skit dri dia punya hehe..btw phone tu harga berapa ea?

    ReplyDelete
  28. Suka jugak dgn lenovo.. Mcm nak belikan hadiah utk org je. Lenovo hang x mcm samsung??

    ReplyDelete
  29. wahhh...besornya phone...ahahaha...anggaran harga dia brapa ea???

    ReplyDelete
  30. Fuyooo... Lenovo tu. Untung la beli handphone baru. =)

    ZH Blogger

    ReplyDelete
  31. Hehe tak pernah pakai brand Lenovo. Eh serious lah Azwar, gaji first and secong buat tukar kabinet? Baik gila kau :') Wehh malu aku takpernah terfikir nak buat camtuu

    ReplyDelete
  32. Dah lama aku peghatii lenovo ni. lepas ni nak grab satu :D

    ReplyDelete
  33. seronok dapat beli dengan gaji sendiri kan..btw, handphone lenovo makin maju skang.

    ReplyDelete
  34. wow. sangat mengujakan dan buatkan mama tertarik untuk memilikinya.. bestnyaaaa..

    ReplyDelete
  35. ramai yg gune brand lenovo nie.. betui mmg berkualiti..

    ReplyDelete
  36. usah dikenang duit yang dah terbang..fokus je pada phone baru yg cantik yg kita dah beli tue..hihihi...

    ReplyDelete
  37. salam,kalau pasal lenovo ni sya pun nak join jap,,,huhu sya pun pakai lenovo,,awal thun ni sya beli lenovo antara yang termurah a369 hehehe harga rm230 n kalau a369i harga 340 termasuk pos,sebab sya beli online,,tapi ntah knapa tempat sya ni kalau pakai line celcom,,3g dia nda kuat,,then baru2 ni sya beli model S650 tapi yang silver n depan hitam,,sama la ngan yang kat post ni,,harga online rrm415,then pos rm430,,persoalanya line 3g celcom tetap nda kuat,kalau digi huuu memang puas hati,,sedangkan kalau pakai hf lain,celcom kuat juga,,,dan untuk pengetahuan,hf ni dah boleh update ke (original) kit kat 4.4.2,,update paki internet lh,,dalam 700mb je mau download,huuu salam tq

    ReplyDelete
  38. Salam..sy pun pkai lenovo s650 jgk..nk tnye,mcmne nk connect wifi kt umah ek?sbb klau kt luar bleh je connect..tapi,yg kt umah punye xleh pun..huhu..dh puas sy try..harap dpt mmbntu..terima kasih

    ReplyDelete
  39. Salam..sy pun pkai lenovo s650 jgk..nk tnye,mcmne nk connect wifi kt umah ek?sbb klau kt luar bleh je connect..tapi,yg kt umah punye xleh pun..huhu..dh puas sy try..harap dpt mmbntu..terima kasih

    ReplyDelete
  40. Salam..sy pkai lenovo s650 jgk..nk tnye,mcmne nk connect wifi kat umah ye?sbb kat luar bleh je connect..tapi,kat umah,xleh connect..dh bnyk kali try,xleh jgk..huhu..harap dpt mmbntu..terima kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang phone model ni kureng sikit dlm signal Wifi ni. Tapi kalau x boleh connect lansung tu, ada setting kat Router rumah tu kena tukar sikit

      Delete
  41. ats tu gambo lenovo s650 ke? mcm lain jek? Sy tanya sbb sy pengguna lenovo s650

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup, memang S650,, :) Maybe tangkap gambar ala2 pegang ihpone je..hahaah :)

      Delete
  42. Salam...bateri dia camne ek? Cepat abis x? Hp cepat panas x? Berminat ngan hp ni...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam, bateri dia macam fon lain juga, hahaha.. Okaylah, mula-mula pakai bila cas cepat panas. Lama-lama takde. Takkk, kadang2 cas sehari boleh tahan 2-3 hari gitu kalau tak on data. Better beli lenovo S850 rasanya.. depan blakang kamera cantik. S650 ni, belakang je ok.. Depan KO sikit.. :)

      Delete
  43. Lenovo murah sbb tu ramai org beli. Kalau tengok kualiti mmg tak boleh lawan samsung. Lenovo banyak kekurangan dan kelemahannya. Kalau nak beli juga ambik s850, a806 atau vibe z pro.

    ReplyDelete
  44. Hello I m using lenevo s650 BT I m unable to get connected to 3g network however I can use 2g network so plz help me with dis plz suggest me the solution.. ty

    ReplyDelete

Assalamualaikum , terima kasih kerana berkongsi pendapat dan juga luahan rasa , moga memberi manfaat buat kepada kita semua .. !!

Copyright © Azwar Syuhada Made with ❤ by azhafizah.com