Monday, 4 February 2013

Merentas Desa 2013 & Beautiful Malaysia

Assalamualaikum ..

Di malam nan hening ni  tanganku laju menaip walaupun mata di kuyu ..(*penulisan aku semakin teruk sejak kebelakangan ini weiiiii)

Wehh!! nantilah dulu , baru prolog aku taip ni belum sampai cerita puncaknya lagi !! ngeh..ngehh...

Bulan pertama persekolahan , sudah semestinya acara utama yang di jalankan adalah merentas desa . Baik sekolah menengah mahupun sekolah rendah . Ia merupakan acara yang wajib di sertai dan ia juga salah satu markah yang di kira untuk kokurikulum . Tidak terkecuali sekolah aku juga menjalankan acara merentas desa .

Sebelum acara kejohanan merentas desa , mesti kena buat latihan kan ?? Mana boleh main redah sahaja , nanti ada yang tak cukup kaki dan tangah . Latihannya ada 3 kali sahaja , tapi aku skip satu hari . Sebab penat gila la weiii.. Aku ingat budak pra-u di kecualikan . Rupa-rupanya tiada pengecualian langsung . Nak taknak , kena lari juga !!

Semalamlah , hari kejohanan merentas desa ( Sabtu , 1/2/2013) . Walaupun budaknya pra-u tapi sudah tempatnya di sekolah , kenalah ikut peraturan sekolah juga !! Tapi takpelah , terasa muda sikitlah aku . I'm still young ! ngeh..ngehh...Dalam ramai-ramai budak yang merentas desa , ada juga yang terpaksa di usung naik ambulance .

Selepas tamat acara merentas desa , keesokkan harininya pula menyusuri acara BEAUTIFUL MALAYSIA yang diadakan di sekolah aku (Ahad , 2/2/2013) . Perdana Menteri merasmikan acara ini secara langsung di Petaling jaya . Manakala sekolah aku terpilih untuk daerah Kuala Langat untuk sama-sama menjayakannya Beautiful Malaysia ini , ramai pelajar institut lain turut serta untuk memeriahkan lagi acara Beautiful Malaysia .  Acara ini serentak di jalankan di beberapa kawasan lagi . Ia-ia aku ingat perdana menteri datang , rupa-rupanya dia datang melalui LCD sahaja . Ada juga ikon remaja datang , iaitu Iqwal dan juga Lan Kristal .

Acara kemuncak cerita ini adalah , jeng..jeng..jeng.. !!! Sudah semestinya acara bergambar . Bukan nama perempuanlah kan , kalau tak bergambar . Setiap gambar ada cerita dan kenangannya tersendiri . layan gambarlah ye !!

muka kepenatan setelah penat berlari



hari Beautiful Malaysia (3/2/2013)

bergabar dengan Iqwal (mulanya tak kenal disebabkan aku bukan peminat tegar dia) hahaah..

Klon Lee Min Ho versi Melayu .. >_<
  • p/s : Esok  dapat cuti peristiwa (Isnin 4/2/2013) . Sebab minggu ini sekolah seminggu , dari Isnin sampailah hari Ahad !! Kiranya minggu ini sekolah empat hari sahaja . Next week , cuti lagi seminggu . Memang bestlah kan , asyik bercuti je aku tahun ini .


Tolong jangan letak emel dekat kotak cbox !! Hanya link blog sahaja boleh , Thanks You !!
Add me on Facebook : Azwar Syuhada




51 comments:

  1. Azwa ambil form 6 eh ? ALiran apa ? hee :)

    ReplyDelete
  2. anna pon join juga beautiful daya semalam.. besttt...

    ReplyDelete
  3. @Aireyn Ashra ツ : Yup , azwa amek form 6 . Aliran sastera . :)

    ReplyDelete
  4. @normi nieza : Aktif ?? takde aktif sangat pon . hehe.. >_<

    ReplyDelete
  5. letih tapi seronokkan..esok2 bila dah hbis sekolah always rindukan moment mcm ni..kenangan yang tetap dikenang..

    ReplyDelete
  6. terasa nak jadi budak sekolah balik.. tak tension pun.. seronok je dpt merentas desa.. hakak dulu pun merentas desa jugak! pastu usha senior comel2.. lol kelaut pikiran :p

    ReplyDelete
  7. Iqwal tu sapa...huhuhu...awalnya merentas desa!chaiyok2!!

    ReplyDelete
  8. siap ade artis lagi. untungnye.. huhu

    ReplyDelete
  9. dia tu retis ke ? kenapa ta kenal ? hihi

    ReplyDelete
  10. weeee... Lari2.. rindu nk merentas desa lg... :)

    ReplyDelete
  11. rindunya zaman sekolah dulu..hukkk

    ReplyDelete
  12. dah lain sikit muka iqwal tu. hihi

    ReplyDelete
  13. aktiviti paling malas time sekolah dulu adalah merentas desa.. haha. tak pergi kedatangan diambil pulak kan.. Oh sambut jugak ea beautiful malaysia.. orang bekerja pun disuruh join semalam. hehe. sape eh iqmal tu aida pun tak kenal. haha. Comel je semua bergambar. :)

    ReplyDelete
  14. waa...bestnyer... hehe...
    dh lme x merentas desa..

    ReplyDelete
  15. assalamualaikum azwar...seronoknya dia...:)

    ReplyDelete
  16. akk nana dulu selalu eskep merentas desa hihihihi :)

    ReplyDelete
  17. Tak suka merentas desa! Semput! Hehehe

    ReplyDelete
  18. haha . hana kalo merentas desa, awl2 lgi cabut lari ;)

    ReplyDelete
  19. ooohh!student pra-u skrg nih ek ?sistem modular kan?eman pon baru habis stpm sistem lama.....good luck ek ?sistem modular seng kot nak skor coz belajar sikit2 jer terus exam..haahaa..kalo eman dulu , pra-u dikecualikan dr program2 sebegini ..just tolong cg jer..wauu!daebak..retis dtg skul dia...kalo sekolah eman dulu lngsung ta sporting..main music ajk band dtg sekolah adalah cg2 yg merungut ..aisshhh =="
    nampak sekali mmg betul retis tuh cam lee min ho..style rambut hampir2 sama masa LMH dalam BOYS OVER FLOWER ... :0

    ReplyDelete
  20. muahahha..
    mst sakit bdan2..
    penat kut merentas desa..
    merentas bandar x dew ke??

    ReplyDelete
  21. untunglaa dapt bgmbr dgn retis :p

    ReplyDelete
  22. Dah follow azwa dah , salam kenal. :)

    Jangan lupe singgah/follownblog kite ye.

    nadiaradzif.blogspot.com.

    ReplyDelete
  23. wow! best aktiviti mencabar ni. bagus utk kesihatan badan. Sudi2kan joint segmen julung kali akak http://www.ieta.my/2013/02/segmen-komen-cadang-blog-ieta.html tqvm :)

    ReplyDelete
  24. lee min hoo la sangat kn??hahahah comel3.. trgt zaman sekolah mngh sya dlu..hehe

    ReplyDelete
  25. muka nampak mcm terbakar jer =.=' kuat berjemur bawah matahari

    ReplyDelete
  26. wahhh dah lame x merentas desa :)

    ReplyDelete
  27. bila dah habis sekolah ni rindu nak merentas desa pulak...heheh

    ReplyDelete
  28. aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
    http://slapmestore.blogspot.com/

    ReplyDelete
  29. twin awak datang! azwa in the house :D hehe. nanti lawat lawat blog saya ye. ajak kawan kawan tinggalkan jejak sekali ^^

    ReplyDelete
  30. wahh ! form 6 pon kena ikut latihan merentas desa ? dasyat la sekolah sys . hehe .

    ReplyDelete
  31. waaa...dpt jupe iqwallllll....pnjg da rmbutnya..adeh

    ReplyDelete
  32. salam . hai blogger ! cantik blog . done follow here . jom singgah blog saya pulak :D

    ReplyDelete
  33. akk dulu pun kalau merentas desa sungguh cintan..hehehe..jenuh jgk lari sana sini..hehe.. tp semua tu kenangan..tingin pula nak join balik..hehehehe

    ReplyDelete
  34. Wilma paling tak suka merentas desa :-)
    Penat bah (Padahal mula2 jak berlari...Tidak sampai 5 minit, berjalan sudah...Hehehe)

    ReplyDelete
  35. paling last merentas desa time sekolah2 dulu.. waa.. rindunya...

    ReplyDelete
  36. awak di tag
    http://koala-zeeqa.blogspot.com/2013/02/topup-giveaway-by-capitalm.html

    ReplyDelete
  37. dari mula sekolah menengah sampailah aku habis form 5..aku paling tak suke merentas desaaa...bapak berkilo2 meter...pasal koku aku sanggup datang berlari poyo poyoan..hailaaa...tetibe rindu pulak dengan sekolahhhhh

    ReplyDelete
  38. suka nyer dia dapat bergambar kan...

    mselim3

    ReplyDelete

Assalamualaikum , terima kasih kerana berkongsi pendapat dan juga luahan rasa , moga memberi manfaat buat kepada kita semua .. !!

Copyright © Azwar Syuhada Made with ❤ by azhafizah.com