Sunday, 15 October 2017

Majlis Pelancaran Estetika Medispa Shah Alam

Salam to all readers,




2 minggu lepas aku turun Shah Alam memandangkan dah berjanji dengan member nak mengopi. Kalau ikutkan aku memang taknak pergi sebab susah nak dapatkan public transport, kalau ada LRT senang sikitlah. Aku pula memang tak berapa familiar sangat dengan area Shah Alam. Dek kerana dah lama tak berjumpa dan member pula beriya-iya ajak jumpa, ku turutkanlah jua permintaannya.

Nak dijadikan ceritakan, 2 3 hari sebelum nak jumpa tu aku whatsapp mak aku suruh tanya pada abang aku kalau-kalau dia free hujung minggu. Nak minta tolong dia hantarkan je, nanti balik aku pandai-pandailah order grab. Kalau mak aku tanyakan, abang aku okaylah sikit kalau aku tanya sendiri nanti macam-macam kena soal. Aku pula memang sukar dijangka, kalau aku nak aku akan buat sampai aku dapat, kalau aku menyampah, pandang pun aku tak ingin. Ibarat macam tulah.

Bila tiba hari nak jumpa tu, kira-kira pukul 11.00 pagi jugalah aku gerak dari rumah. Memandangkan abang aku pun ada hal waktu tu, terpaksalah dia hantar awal dekat Seksyen 14. Aku first time lepak kawasan tu cantik juga, area restoran Menate. Kebetulan waktu aku sampai tu, member aku tak sampai lagi. Jadi aku pusing-pusinglah area situ. Dalam pada pusing-pusing kawasan kedai tu nampak pula orang berkerumun dekat satu kedai ini. Ada khemah, siap belon lagi, aku pula jenis busybody pergilah mengintai apa benda orang duk berkerumun dekat kedai tu.

Sampai-sampai kedai tu, rupa-rupanya dorang tengah buat "MAJLIS PELANCARAN BUTIK KECANTIKAN ESTETIKA MEDISPA". Aku ada dengar-dengar juga butik kecantikan ini memang awesome, tapi tulah dorang punya cawangan jauh-jauh. Cawangan Shah Alam ini merupakan outlet terbaru dia dan merupakan outlet yang ke-7. 


Inilah dia staf-staf Estetika Medispa cawangan Shah Alam, cantik-cantikkan semua? 

Boleh pula aku lama-lama dekat butik ini, katanya Che Ta datang buat perasmian. Siapa taknak jumpa Che Ta kan? Kira-kira dalam pukul 12.30 tengahari Che Ta dengan suaminya Zain pun tiba, dorang datang bagi merasmikan majlis pembukaan butik kecantikan Estetika Medispa cawangan Shah Alam. Owner butik ini dengan Che Ta rupanya kawan. Dalam majlis tu, pakar-pakar kecantikan Estetika Medispa ada berkongsi serba sedikit cara penjagaan kulit wajah. Aku bab-bab nak cantik ini memang aku suka dengar.

                         
Tak memasal dapat jumpa Che Ta and Zain!

Semuanya berlaku secara kebetulan, kalau aku takde temujanji dengan member aku tu dan kebetulan member aku pula datang lambat rezeki akulah dapat join sekaki dalam majlis pelancara Estetika Medispa ini. Dalam majlis pelancaran ini juga, Che Ta sendiri turut berkongsi rahsia kecantikannya. Kalau nak keluar rumah hampir 15 min jugalah masa yang diambil untuk tacap muka. Kalau nak keluar rumah jangan sesekali lupa tempek sunblock, dan pelembab muka. Semua ini penting, tambah-tambah sekarang kita sering terdedah dengan cahaya matahari. 

Bertambah best lagi, dapat goodies beg dari Estetika Medispa Shah Alam. Lagi best, 20 orang terawal yang datang majlis pelancaran Estetika Medispa Shah Alam haritu berpeluang mendapatkan 1 FREE treatment beb. Akulah salah seorang bertuah tu juga. hahahah... Bagi yang tak dapat datang haritu, ada juga berita baik buat korang tau dimana sepanjang bulan Oktober ini Estetika Medispa Shah Alam ada buat harga promosi. Macam-macam treatment korang boleh dapatkan dengan harga runtuh!

Antara pakej yang ada macam dalam gambar ini. Boleh tengok sendiri! Lepas ini memang keraplah aku turun Shah Alam bila dah ada Estetika Medispa ini. Sungguhpun nak kata dekat tak dekat, bolehlah minta tolong abang aku hantar ke mari, sekali sekala nak manjakan diri. 

Event ini dah nak habis, kawan aku tu pun masih tak kunjung tiba. Dalam pukul 3 baru nampak bayang bakatnya, alasannya terlajak tidur. Nasib baiklah jugalah kawan ini datang lambat, dapat aku peluang menjengah ke pelancaran tersebut dan siap pakej makan tengahari lagi tu. Memang berbaloi! So, orang Shah Alam bolehlah datang serbu Estetika Medispa ini, sekali sekala manjakan diri apa salahnya. Yang nak cantik diri sendiri juga.

Thanks you for reading!

3 comments:

  1. Wah bestnyaa ❤ jemput join yaa tamat 20/10/2017 ni
    http://mellyacrayola.blogspot.my/2017/09/first-beauty-box-giveaway-by-us-with.html

    ReplyDelete
  2. bestttnya dapat jumpa che ta dan zain :D

    ReplyDelete

Assalamualaikum , terima kasih kerana berkongsi pendapat dan juga luahan rasa , moga memberi manfaat buat kepada kita semua .. !!

Copyright © Azwar Syuhada Made with ❤ by azhafizah.com