Friday, 21 October 2016

Cara atasi masalah button "FOLLOW" yang selalu keluar Whoops, that's an error!

Salam to all readers,

Arghhh, problem betul bila tak dapat follow blog orang ini. Bila mood rajin blogwalking datang, automatik nak follow sekali blog orang kan? Nak dijadikan cerita, setiap kali aku tekan button follow, setiap kali tu jugalah keluar 'WHOOPS, THAN'S AN ERROR! Langsung mood blogwalking ke laut. Pagi ini, tiba-tiba mood kerajinan aku datang jumpalah satu entry yang boleh selesaikan masalah besar aku ini yang tak dapat follow blog orang. Ada yang mengalami masalah yang sama dengan aku ke? Setiap kali tekan button follow, nanti naik "Whoops, that's an error? Takpe, don't worry harini aku share tutorial yang aku baca untuk menyelesaikan problem ini.

Cara atasi masalah button "FOLLOW" yang selalu keluar Whoops, that's an error! 

Kalau korang perasan, kalau keluar page "Whoops, that's an error!, bawahnya tu ada tulis clear your browser's cache and cookies ant then try again kan? Problem ini lebih kurang macam nuffnang jugalah yang tak boleh nak log in. Tapi yang ini leceh sikit, dimana bila kita dah clearkan browser's cache and cookies, tetap juga keluar Whoops, that's an error! Engkorang juga mengalami masalah yang sama dengan aku ke? 

Jadi, kalau tak menjadi juga bila clear cache and cookies, mula-mula korang kena CLEAR HISTORY (clear history adik beradik dengan clear cache and cookies)

1) Klik button history (Ctrl+H)

2) Kemudian clear browsing data

google
 Cara atasi masalah button "FOLLOW" yang selalu keluar Whoops, that's an error! 
google
Cara atasi masalah button "FOLLOW" yang selalu keluar Whoops, that's an error! 

3) Pada bahagian clear browsing data just klik pada bahagian browsing history, dowload history, cookies and other site and plug-in data, cached image and files, password and depend nak buang the beginning of time or what, baru klik pada clear browsing data.

4) Kemudian, cuba klik button follow pada blog yang kita nak follow tu, if keluar and error juga. Cuba refresh dan tekan (klik F5)

5) See! Nanti keluar macam ini. Just klik button "FOLLOW". Settle masalah!

Boleh tersenyum girang, bila dah boleh follow blog orang lain. =)

3 comments:

  1. Yeap, I always experience this kind of issue bila nak follow blog orang. Thanks for the tips & solution. It helps! :)

    ReplyDelete
  2. Selalu jadi camni. Tak larat nak clear cache cookies. Kalo pakai chrome cuma buka icognito tab.

    ReplyDelete
  3. Weehhhh ni blog aku lah ni yang ada masalah camni! Ugh geram betul. Nak follow orang pun susah tau.

    ReplyDelete

Assalamualaikum , terima kasih kerana berkongsi pendapat dan juga luahan rasa , moga memberi manfaat buat kepada kita semua .. !!

Copyright © Azwar Syuhada Made with ❤ by azhafizah.com