Friday, 23 September 2016

8 Sebab untuk Dapatkan Honor 8

Salam to all readers,

| 8 Sebab untuk Dapatkan Honor 8 | Sekarang pelbagai jenis dan jenama telefon pintar di pasaran, sebut sahaja nak jenis yang macam mana, pasti ada punya! Kini, jenama telefon keluaran buatan dari negara China tidak asing lagi malah ianya menjadi kegilaan orang ramai! Tambah-tambah, dengan adanya keluaran terbaru di pasaran iaitu  Honor 8! Aku tidak terkecuali antara golongan yang meminati telefon pintar Honor 8 ini. Jadi, harini aku nak kongsi "8 sebab kenapa kita perlu dapatkan Honor 8!"


8 sebab kenapa kita perlu dapatkan Honor 8!

google
1) Rekabentuk yang menawan

Yes! Inilah adalah salah satu sebab yang membuat hatiku berkenan dengan Honor 8. Honor 8 memanfaatkan kekuatan dan keindahan kaca untuk menghasilkan reka bentuk yang licin, elegan, dan ergonomik. Dicipta dengan 15 lapisan ketukangan, ia memberikan telefon pintar kemasan yang bergaya, membuat ia hanya tekstur yang tepat yang akan diadakan di telapak tangan anda dengan selesa. Direka dengan Dual kaca 2.5 D dengan tepi bulat, ia akan berasa sempurna selesa untuk dibawa ke mana sahaja sepanjang hari. Cantik kan?

2) Camera

Selain daripada rekabentuk yang menarik, camera juga penting pada aku. Seandainya ada diantara korang yang berkeinginan mempunyai smartphone yang boleh menghasilkan gambar selfie yang cantik macam camera Iphone, smartphone Honor 8 pilihan terbaik. Di mana, Honor 8 didatangkan dengan 12MP dual camera, menguasai lebih banyak cahaya untuk menghasilkan gambar berwarna yang menakjubkan dengan butiran crisper. Wide aperture modes membolehkan kita semua menetapkan bukaan antara F0.95 untuk F16 untuk kedalaman indah tembakan lapangan. Anda juga boleh menetapkan semula fokus anda selepas mengambil gambar. Bagi kamera bahagian hadapan pula, Honor 8 memiliki 8 megapixels beserta flash and mode yang cukup sempurna bagi menghasilkan gambar selfie walaupun dalam keadaan cahaya yang rendah. Suka tak? Jadi, siapa yang rajin selfie guna smartphone, aku syorkan korang beli Honor 8 ini!

3) Bateri tahan lama


Frust? Dah syok-syok main phone, alih-alih bateri phone habis? Usah risau, smartphone Honor 8 pilihan terbaik bagi penggemar yang rajin bersosial 24 jam. Oleh kerana, Honor 8 dilengkapi dengan bateri 3000Ah kapasiti bateri turut disokong oleh Smart Power 4,0 bagi memaksimumkan stand-by masa slema 1.77 hari bagi penggunaan biasa dan 1.22 hri bagi penggunaan berat. Kapasiti tinggi dan bateri tahan lama membolehkan anda semua bermain selama 10 jam di luar talian video. Honor 8 turut memiliki teknologi mengecas 9V/2A memberikan anda 47% bagi meningkatkan kuasa dalam masa 30 minit. Jadi, lepas ini tak perlu bimbanglah kalau bateri habis, Honor 8 kan ada!

4) Unlock Honor 8 sepantas 0.4saat je!

Bagi penggemar telefon bimbit, setiap perincian telefon itu dia akan ambil tahu salah satunya berapa masa yang diambil untuk unlock smartphone. Kalau aku memang taklah, asal cantik design, camera cun terus beli. Kalau nak tahu, dengan memiliki Honor 8 membolehkan anda semua unlock smartphone sepantas 0.4saat je dengan fingerprint scanner. Bertambah menarik apabila mengetahui kedudukan fingerprint scanner tu terletak pada bahagian belakang smartphone, betul-betul bawah camera!

google

5) Display yang menakjubkan

Pada mereka yang rajin layan movie melalui smartphone sudah pasti inginkan kepuasan dengan melihat video yang jelas seperti screen HD kan? Jadi, Honor 8 ini pilihan terbaik kalau korang suka layan movie, video dan sebagainya kerana ianya memaparkan screen yang sangat jelas. Pekdek kata, puas gila layan movie menggunakan Honor 8 ini.

Oleh kerana, Honor 8 ini didatangkan dengan paparan FHD 5.2inci turut dilengkapi dengan 96% warna yang tinggi "gamut" (NTSC). Teknologi khas ini dapat memberi kepuasan dan pengalaman berbeza kepada pengguna smartphone. Bertambah menarik lagi, dengan adanya "Eye_care modes filters out blue black" yang dapat menegawal ketengangan mata supaya kita boleh menikmati semua video, games ataupun e-buku pada smartphone dalam tempoh yang lama. Puas hati bak hang!

6) Audio

Want clearer hands-free conversations? Honor 8 pilihan terbaik, kerana ia didatangkan dengan mikrofon tambahan untuk penindasan bunyi dan mengeluarkan suara yang jelas dan kuat apabila dimainkan pada phone pembesar suara. Jadi apabila kita tengah buat panggilan ataupun bercakap melalui phone kita rasa puas hatilah beb apabila perbualan yang diterima dapat difahami dengan baik, sungguhpun mikrofon tersembunyi di sebalik grill.

7) Kelajuan sepantas kilat apabila connect WIFI!

Siapa yang rajin connect smartphone dengan wifi seperti aku, bolehlah memiliki Honor 8 ini! Oleh kerana, Honor 8 mempunyai antena double yang lancar memilih isyarat komunikasi kuat, memastikan anda sentiasa mempunyai penerimaan yang sebaik mungkin. Huawei's International carrier databases helps you connect to locals networks quicker during roaming. Smart dual-band Wi-Fi switching: Supports 2.4/5 GHz bands. Defaults to faster 5 GHz bands unless 2.4GHz signal is stronger. Laju tak terkata kau, onlinelah sampai lebam.

8) Harga yang berpatutan!

Yes! Korang semua boleh dapatkan Honor 8 dengan harga yang berpatutan di Lazada! Honor 8 didatangkan daripada 2 variasi, iaitu:

  • Dengan pembelian Honor 8- Gold (4GB RAM + 64GB ROM) Percuma Honor Band SS +  Protective Cover (berjumlah RM498.00). Harga yang ditawarkan bagi model ini hanya serendah RM1,899.00 sahaja!
  • Dengan pembelian Honor 8- White (4GB RAM + 32GB ROM) Percuma Selfie Stick + 5000mAh Powerbank + Protective Cover (berjumlah RM294.00). Harga yang ditawarkan bagi model ini hanya serendah RM1,699.00 sahaja!
Berbaloi kan? Jadi apa tunggu lagi dapatkan Huawei Honor 8 ini dengan kadar segera!


Honor 8 is available in Lazada now! Click here <HONOR 8> to shop!


Lazada's My Cybersale is happening on 26 - 30 Sept. Check it out!


Thanks you for reading!

3 comments:

Assalamualaikum , terima kasih kerana berkongsi pendapat dan juga luahan rasa , moga memberi manfaat buat kepada kita semua .. !!

Copyright © Azwar Syuhada Made with ❤ by azhafizah.com