Saturday, 30 July 2016

Photographer Perkahwinan Berpatutan di sekitar Lembah Klang, Nilai, Seremban: KHATARASTUDIO

Salam to all readers,

| Photographer Perkahwinan Berpatutan di sekitar Lembah Klang, Nilai, Seremban: KHATARASTUDIO | Excited pula tulis entry kali ini, berkongsi tentang photographer perkahwinan berpatutan. Rasa macam aku pula nak kawin, memandangkan ramai kawan aku dah kawin tahun ni. 

Sebelum aku berkongsi, apa kata kita imbas kembali zaman orang dedulu punya gambar kawin, gambar kawin makbapak korang, paling legend kan? Kalau dulu zaman gambar hitam putih sesuatu majlis hanya mereka yang berkemampuan sahaja dapat bergambar kenangan untuk sesuatu majlis itu pun dah dikira grand. Awal tahun 80-an boleh dikatakan dah ramai orang mampu memiliki kamera walaupun waktu tu kamera kodak sahaja ada. Yang penting mereka masih boleh ambil gambar untuk dijadikan kenangan. Tapi, ada pula jurufoto yang terlebih excited tangkap gambar sampai banaklah tak jelas sampaii ada yang takde kepala. Time tu mana boleh, 123 action, terus je tekan button. Awal 90-an pula, kebanyakan majlis suka buat dalam bentuk video, rarelah katakan. 

Now, zaman milinium lagilah advance macam-macam teknologi ada lagilah maju dalam bab ambil gambar, dari majlis tunang, pre-wedding, pernikahan dan macam-macam lagi. Bila scroll fb, instagram, ada sahaja orang berkongsi gambar kawin sekali selitkan perkhidmatan photographer yang digunakan. Bila, kita layari laman web photographer tersebut memang super duper cantik gambar yang mereka tangkap. Sekali pandang, boleh terus jatuh cinta pada hasil gambar di tangkap. 

Untuk engkorang bakal pengantin sudah semestinya photographer tersenarai nama terpenting dalam majlis perkahwinan korang kan? Supaya nanti gambar majlis perkahwinan engkorang akan menjadi kenangan paling terindah dalam hidup. Jadi, dalam memilih photographer apakan ciri-ciri yang engkorang idamkan? Adakah khidmat pengambilan gambar yang cantik semata-mata, cara mereka berunding dengan engkorang ataupun pakej yang ditawarkan jauh lebih murah berbanding photoghrapher lain. 

Bagi aku,ketiga-tiga benda ini perlu dititikberatkan, tambah-tambah aku seorang yang cerewet. Off courselah kita kena berkira, kawin bukan 3 4 kali, sekali seumur hidup Insyallah! Jadi, haruslah cari yang terbaik bukan? Jadi, aku nak share satu service perkhidmatan photoghrapher perkahwinan yang super duper terbaik dan berpatutan serta menepati ciri-ciri yang kita idamkan iaitu service dari KHATARASTUDIO.

google

Apa itu KHATARASTUDIO?

KHATARASTUDIO merupakan sebuah syarikat bumiputera yang melibatkan segala perniagaan dalam bidang Art & Design. Didaftarkan di SSM pada 01 Disember 2010. Photographernya pula merupakan seorang yang profesional dan expert dalam bidang fotografi, merangkap photoghrapher sambilan, bekerja sepenuh masasebagai illustration / Designer. Khatarastudio bertapak di beberapa buah tempat antaranya adalah di Nilai, Negeri Sembilan dan juga Bukit Tinggi, Klang. Coverage service pula, meliputi area Seremban hingga ke Sabak Bernam. Photographer Khatarastudio berpengalaman cover pelbagai majlis pernikahan, pertunangan, pernikahan lebih kurang 70 majlis sejak 2012. Banyak kan? 

Jom lihat, hasil gambar yang tercipta dari hasil seni photographer Khatarastudio. Pasti, ramai yang jatuh cinta dengan hasil gambar yang dicipta. 

google

google

google

google





google

google

Cantik kan, kesemua gambar yang ditangkap oleh jurufoto Khatarastudio. Kalau diikutkan, perkhidmatan photographer perkahwinan bukannnya murah tau, ada tu boleh mencecah RM3,000 hingga RM10,000. Kau rasa? Tapi memang patut pun mahal guys, barang kelengkapan kamera bukannya murah, perkhidmatannya pun bukannya mudah. Kita rasa je pekerjaan dorang nampak remeh, padahal susah wei.

Antara pakej yang ditawarkan oleh KHATARASTUDIO;

1) RM850
- 1 Event: Nikah or Tunang
- 1 pcs Custom Album 8" x 12" (20 pages)
- Unlimited pictures taken
- All image in Pendrive 8GB
- Free Outdoor & Potraiture

2) RM1000
- 1 Event: Sanding
- 1 pcs Custom Album 8" x 12" (20 pages)
- Unlimited pictures taken
- All image in Pendrive 8GB
- Free Outdoor & Potraiture

3) RM1380
- 2 Event: Nikah + Sanding
- 1 pcs Custom Album 8" x 12" (20 pages)
- 1 pcs 16R photo
- Unlimited pictures taken
- All image in Pendrive 8GB
- Free Outdoor & Potraiture

4) RM1550
- 2 Event: Nikah + Sanding
- 1 pcs Custom Album 10" x 12" (20 pages) OR
- 1 pcs PhotoBook 15" x 10" (40 pages) 
- 1 Exclusive Photo Frame 36" x 24"
- Unlimited pictures taken
- All image in Pendrive 8GB
- Free Outdoor & Potraiture

5) RM2400
- 3 Event: Nikah + Sanding + Bertandang
- 1 pcs Large Photobook Album 15" x 10" (40 pages)
- 1 Exclusive Photo Frame 36" x 24"
- Unlimited pictures taken
- All image in Pendrive 8GB
- Free Outdoor & Potraiture

6) RM2650
- 3 Event: Nikah + Sanding + Bertandang
- 1 pcs Large Photobook Album 15" x 10" (40 pages)
- 1 pcs Custom Album 8" x 12" (20 pages)
- 1 Exclusive Photo Frame 36" x 24"
- Unlimited pictures taken
- All image in Pendrive 8GB
- Free Outdoor & Potraiture

*Other charge / Additional Events
  • Malam berinai / persalinan: RM250
  • Nikah & Sanding in differents day: RM50 until RM100 (Milleage / Accomondation)

Menarik kan pakej yang ditawarkan oleh KHATARASTUDIO? Jadi, bagi mereka yang masih tercari-cari jurufoto untuk apa sahaja jenis majlis aku syorkan engkorang guna perkhidmatan Khatarastudio. Siapa yang duduk area Klang, Putrajaya, Nilai, dan Sepang, bolehlah hire photographer Khatarastudio. Jangan risau kerana mereka seorang yang profesional dan mempunyai pengalaman cover 70 majlis perkahwinan, malah perkhidmatan yang ditawarkan cukup berpatutan dari serendah RM600.

More details about KHATARASTUDIO can visit;

Facebook fanpage: Khatarastudio Photography

Thanks you for reading!

14 comments:

  1. wahh, murah nya.. nasib dah kahwin.. hehe

    ReplyDelete
  2. perghhhh gia cantik.. :D

    kalau buat dengan kawan-kawan best gak ni XD ahaha :3

    ReplyDelete
  3. Jalan - jalan sini membalas kunjungan. Wah awak. kalau awak eksited nak tulis entri ni, sata lagi eksited wak tengok semua gamabr2 die. Lawa gila. saya ni dah lah obses dengan hasil kerja org yang pakai dslr. sbb sy ada cita2 kecik nak ada dslr. hehehe. harganya pun tak lah mahal sgt kan? Ada tu sampai 4, 5k. Heee

    ReplyDelete
  4. salam..hi azwar...
    rindu juga kat awk..
    maaf bru ade kesempatan nak BW ke blog kengkawan..
    ngeeee..apa khabar? sihat? ^_^

    anyway, boleh thn semua pic yg KHATARASTUDIO ni amik..kan =D <3

    ReplyDelete
  5. Nice sharing sis! hehehe tq for this entry :D

    http://sarahhijabista.blogspot.my/

    ReplyDelete
  6. salam dear azwar. cantik-cantik gambar diaorg edit nih. kemas & clean

    ReplyDelete
  7. salam...

    lawatan pagi selasa di sini

    ReplyDelete
  8. menarik tu pakej
    nasib dah kahwin.. hahaha

    ReplyDelete
  9. Cantiknya semua gambar! Dah kahwin pulak.. boleh bagitahu yang lain kalau memerlukan photoG :)

    btw. terima kasih singgah blog siqah... Siqah singgah sini juga dan follow :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum , terima kasih kerana berkongsi pendapat dan juga luahan rasa , moga memberi manfaat buat kepada kita semua .. !!

Copyright © Azwar Syuhada Made with ❤ by azhafizah.com