Wednesday, 20 July 2016

Happy Birthday! #ALTHEATURNS1

Salam to all readers!

google
| Happy Birthday! ALTHEA.TURN1 | I wanna to share something that today 20 July 2016 is Althea.Turn1! Occasion birthday Althea, I want to sing  Happy Birthday to you, happy birthday to you, Happy Birthday to AltheaTurns1!!!

Bagi mereka yang kaki make-up ala-ala artis korean, sudah pasti mengetahui kewujudan website Althea. Di mana ia menawarkan pelbagai barangan cosmetic seperti lipstik, compact powder, pencuci muka, scrub, shampoo dan macam-macam lagi. Yang bestnya, barang yang diterima fresh dari negara korea. Dari luar negara tu bukan luar daerah tau! Bak kata orang, tak dapat menjejak korea, dapat beli barang dari korea pun jadilah.

google

Baru-baru ini aku sempat shopping barang dari Althea, antaranya BB Cushion Laneige, Lipstick Innisfree dan juga mask. Total ketiga-tiga barang berharga RM148.00. Aku beli barang yang memang aku teringin nak pakai. BB Cushion beli sebab terpengaruh dengan iklan Laneige sendiri. Kononnya pakai boleh jadi macam Song Hye Gyo. Berangan tak sudah aku ni!

Ingatkan nak beli packaging yang baru tu, tapi dah habis stok. Jadi, beli had lama ni pun dah membuat hatiku gembira. Memang glowing habis pakai BB Cushion Laneige ni wei! Pore Control Cushion BB for a refreshing feeling with effects properties, such as "pore care + pore coverage + semi-matt finish + long-lasting + cooling effect + UV protection". Best sangat BB cushion ni, hanya tempek sikit dah memadai.

google
Second barang sudah semestinya Lipstick Innisfree bagi memberi sokongan buat my boyfriends Lee Min Ho sebagai duta produknya. Biasanya, aku suka yang pink2, warna-warna soft. Tapi sekarang, saje mengubah selera nak pakai merah sikit. Tengok orang biasa pakai lipstik merah menyala, tu yang nak merasa. Name of this lipstik is "innisfree: CREAMMELLOW LIPSTICK".

Barang terakhir yang sempat aku borong sudah semestinya mask. Aku memang menggila pakai mask, dalam seminggu boleh dikatakan 3 atau 4 kali aku pakai. Mask ini bagus pakai waktu malam ataupun masa tidur, dapat relax kan sikit minda dan badan. Nama mask yang aku borong dekat Althea ini adalah "DRESS CODE BLACK".

google
Sebelum aku terlupa, aku nak share 1 berita baik buat peminat tegar Althea bermula harini. Bersempenakan ALTHEATURN1, Althea akan menganjurkan "Althea's Birthday Celebration bermula 20th - 31st July, 2016". Excited tak?? Di mana, anda semua berpeluang mendapatkan;

  • Limited Edition Birthday Box + DIY Party Kit
    For orders placed on 20/7 onwards. While stocks last.

  • Free Goodies for first 1,500 shoppers
    Full size beauty products. While stocks last. 

  • Birthday Giveaway. Pick 3 Top Sellers for 100% REBATE! Rebate will be credited into your account. 

*Hanya 1,500 shopper yang terawal sahaja berpeluang mendapatkan goodies gift special dari Althea. Jadi, jangan lengah-lengah masa lagi terus terjah website Althea!


Dalam kotak pink Althea tu nanti ada terselit sekali DIY Party Kit tau! Jadi, jangan lupa join #AltheaTurns1 Instagram Contest dimana anda berpeluang memenangi hadiah menarik seperti Macbook Air, Ipad Air 2, iPhone 6S, Galaxy S6 Edge, Canon EOS M10 Selfie Camera, Althea credits, and beauty hampers from Althea! Total keseluruhan hadiah berjumlah KRW10,000,000 untuk dimenangi. Contest bermula pada hari ini iaitu 20th July until 15th August, 2016. Jangan lupa letak hashtag #altheaturns1 nanti senang pihak Althea nak detect.


Ini cara aku deko dengan muka selebit. Sempena birthday Althea yang pertama ini aku berharap produk Althea akan dapat dipasarkan ke seluruh negara secara meluas dan semoga dapat bersaing dengan mana-mana produk lain dengan secara sihat. Overall, I love Althea product! Happy Birthday Altheaturn1!!! 


p/s: Jadi, jangan lepaskan peluang ini untuk memenangi hadiah terhebat. Dalam pada masa yang sama, doakan aku menang iPhone 6S ataupun Macbook Air pun jadilah! Amin!

More info for Althea can visit;

Facebook: Althea
Instagram: Althea Korea
Website: www.althea.kr

Thanks you for reading!

6 comments:

  1. same with me, i pun ambik laneige bb cushion :)

    ReplyDelete
  2. my little sis mmg gila dgn brg makeup dr korea so mmg bersusun kotak althea...& mmg kotak althea ni cecomels ..

    ReplyDelete
  3. Salam kenal Azwar...
    Akak pakai product biasa je...teringin jugsk nak try BB cushion tu tp sampai sudah tak terbeli lagi

    ReplyDelete
  4. macam best pulak tgk brangan althea nie.. dengar2 gitu je.. nak try jugakkk lah nnt.. hehe

    ReplyDelete

Assalamualaikum , terima kasih kerana berkongsi pendapat dan juga luahan rasa , moga memberi manfaat buat kepada kita semua .. !!

Copyright © Azwar Syuhada Made with ❤ by azhafizah.com