Monday, 6 June 2016

Ciri-ciri Smartphone ZTE BLADE V7 Lite Mampu Menawan Hati Pengguna

Salam to all readers,

ZTE BLADE V7 Lite mampu menawan hati pengguna. Bila dittanya perihal GADGET seperti telefon pintar, baik budak kecik sampailah kenenek-nenek pasti mereka mengetahuinya yang pastinya juga mereka memilikinya. Mana tidaknya, sana sini aku pergi masing-masing sibuk dengan telefon pintar, aku pun tidak terkecuali.  Aku start menggunakan telefon pintar, masa tingkatan 2 kalau tak silap aku time tu telefon pintar jenis boleh call dan hantar mesej sahaja. Now, teknologi semakin canggih banyak perubahan yang dilakukan pada telefon pintar dari hanya boleh buat panggilan dan mesej, sekarang dah ada video call, kamera untuk berselfie, whatsapp, library, music dan banyak lagi kecanggihan telefon pintar. Masa aku beli phone dedulu, benda utama yang aku check adalah kamera depan belakangnya memandangkan aku suka bergambar baik selfie mahupun gambar pemandangan. 

Baru-baru ini aku ada terjumpa satu jenis telefon pintar terbaru yang mampu dimiliki oleh semua orang dan yang paling best ianya mempunyai ciri-ciri yang unik. Mungkin ramai yang tak sabar nak tahu apa nama dan juga keunikan telefon bimbit ni kan? Telefon yang telah menawan hati aku ini adalah telefon pintar ZTE Blade V7 Lite. Ianya merupakan model terbaru keluaran ZTE.

google
The ZTE Blade V7 Lite 16GB (Silver) is one of the best smartphones with an affordable price in the market. Even at a competitive price, the ZTE Blade V7 Lite 16GB (Silver) comes with amazing features such as the Quad Core 1.0GHz and also with a 2 GB RAM. The phone comes with a special hardware as well as a 5 inches screen with a HD IPS resolution which will give you an impressive viewing experience. The smartphone made from selective aluminium alloy also comes with the latest fingerprint sensor technology.

Antara keunikan yang mampu menawan hatiku mengenai smartphone ZTE BLADE V7 LITE inilah adalah dengan bercirikan Multifunction Fingerpirnt Sensor. Di mana kita boleh unlock telefon pintar kita dengan serta merta walaupun telah dimatikan. Dengan adanya smartphone ZTE BLADE V7 LITE ini juga kita boleh membuat Apps Lock. Apps Lock ini mampu membolehkan kita sendiri mengunci aplikasi kegemaran dan juga kandungan peribadi seperti gambar, fail, mahupun teks. ZTE Blade V7 Lite ini juga turut menyediakan Apps Shortcut dimana dengan hanya 5 jari kita ini boleh terus ke 5 aplikasi. Menarik kan?

google

google

Sesiapa yang rajin selfie atau bergambar smartphone ZTE Blade V7 Lite ini amat sesuai oleh kerana kualiti gambarnya sama macam Iphone beb. Di mana kamera depan smartphone ZTE Blade V7 Lite ini didatangkan dengan 8MP dengan flash. Dengan adanya sokongan pencahayaan secara tidak langsung kita dapat hasilkan gambar yang menarik begitu juga dengan gambar selfie. Ianya turut menyediakan ciri-ciri seperti Beautify, V Gesture, Selfie, Smile Capture, Face Detection and Panorama. Macam-macam ada,clik sahaja mana yang berkenan. Manakala kamera belakang pula bercirikan 13MP AF Auto Mode & Pro Mode.

google
Dengan hanya bersaiz 5inci sekaligus beresolusi HD mudahlah untuk kita simpan dalam poket mahupun handbag. ZTE BLADE V7 LITE ini memiliki ketebalan 7.9mm dan menggunakan sistem operasi Android 6.0. Smartphone ini juga turut menyokong 4G LTE dengan dua sim, dimana membolehkan kita mengakses internet dengan pantas. Best kan? 

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai ZTE Blade V7 Lite ini boleh rujuk websote zte device.


HARGA ZTE BLADE V7 LITE?

Hanya serendah RM699 sahaja! Murah tak?

Nak lagi murah, dapatkan dalam tempoh promosi ini..

hanya RM499 sahaja!

Apa tunggu lagi, dapatkan ZTE Blade V7 Lite ini dengan kadar segera!

Untuk membuat tempahan dan pembelian boleh terus ke laman web Lazada.

LAZADA

Bagi mereka yang sedang tercari-cari jenis telefon pintar yang berkualiti dan berpatutan, aku memang syorkan engkorang pertimbangkan smartphone ZTE BLADE V7 LITE ini kerana ianya sangat unik, function yang menarik malah harganya pun sangat berpatutan jika nak dibandingkan dengan brand lain. 


This post is an entry for the InvolveAsia x Lazada MY blogger contest. ZTE Blade V7 Lite and Lazada voucher sponsored by Lazada Malaysia and shopcoupons.

3 comments:

  1. Murah yer...mmg tengah cari hp sebab hp julia sekarang note 2 semakin menunjukkan perangai negatif...huhhhhh selalu hang...RM500 je..murahhhh...nanti nak carik...TQ dear

    ReplyDelete
  2. Thanks for posting a very sweet article. Click Here for StyleTread Coupon Codes http://www.voucherfollow.com/coupons/styletread/.

    ReplyDelete

Assalamualaikum , terima kasih kerana berkongsi pendapat dan juga luahan rasa , moga memberi manfaat buat kepada kita semua .. !!

Copyright © Azwar Syuhada Made with ❤ by azhafizah.com