Sunday, 17 May 2015

Jom, Cuba Keenakan Monster's Crazy Crunchy (MCC) Versi Rainbow

Salam to all readers,


Kalau kita scroll timeline instagram sudah pasti penuh muka orang berselfie bersama chocolate jar. Trend sekarang, sebelum makan mahupun sesudah makan, tak sah kalau tak berselfie. Nasib baik time membuang tak berselfie. Sekarang ini kalau diperhatikan pula, mana-mana laman sosiaal baik facebook, mahupun instagram sudah pasti mereka berkongsi gambar makanan yang boleh dijadikan doorgift dalam bentuk bekas botol. Pelbagai jenis dan juga saiz botol, pilih sahaja yang mana berkenan dihati. Pada mereka yang bukan kaki makan tapi mahu mencuba baiklah membeli tapi bagi mereka yang sudah berkeluarga, mempunyai anak dan kaki makan lebih baik membuat sendiri.

Di pendekkan cerita, aku nak memperkenalkan satu produk yang super duper awesome iaitu "Monster's Crazy Crunchy (MCC)". Kalau aku tunjukkan gambar pasti ramai kata dah pernah makan punya. Cuma terdapat sedikit kelainan yang terdapat pada "Monster's Crazy Crunchy (MCC)" dengan jenama-jenama lain. Nak tahu apa kelainannya, cubalah rasa dulu. Monster's ini member aku yang perkenalkan pada aku. Masa aku form 6 dulu, aku pernah jugak mencuba spesis makanan seperti ini, cuma bapanya lainlah, yang itu aku rasa biasa-biasa sahajalah. Tapi, ketika ini memang sudah menjadi satu trend "food in the jar" di mana apa-apa jenis makanan dimasukkan ke dalam botol kecuali botol sos. Banyak-banyak coklat in the jar, yang pernah aku cuba, aku rasa "Monster's Cray Crunchy wwith rainbow bubble rice!" ini super awesome sekali! Ianya menepati citara aku sendiri kerana coklatnya tidak berlebihan, bertihnya pun cukup digaul bersama coklat tersebut. Seperti secukup rasa gitu. Awesome and just nice!

google


Kelainan dan keunikan Monster's Crazy Crunchy (MCC) adalah versi rainbow. Sekali suap ke dalam mulut, terasa kesedapan, kerangupan dan yang pasti mudah digaul untuk dimakan. Cara penyediaannya pun cukup mudah. Hanya rendam dengan air panas pada bahagian penutup supaya coklat lebih cair dan lebih sedap dinikmati.



Apa yang menarik tentang Monster's Crazy Crunchy (MCC) versi Rainbow ini? Ia sangat-sangat sedap untuk dinikmati. Amat sesuai dimakan ketika membuat assignment dan ketika melayan movie. Rasa stress pun makin berkurangan apabila menikmati Monster's Crazy Crunchy (MCC) versi rainbow ini. Kepekatan coklatnya, bertambah-tambah selera untuk memakannya. Bukan Azwar seorang sahaja yang telah berpuas hati menikmati Monster's Crazy Crunchy (MCC) ini, malah sudah ramai yang membuat testimoni akan kesedapan Monster's Crazy Crunchy (MCC). Boleh layari instagram.com/crazycrunchyofficial untuk melihat sendiri hasil testimoni.



Berminat untuk mencuba Monster's Crazy Crunchy (MCC) versi rainbow? Boleh order melalui;
Hotline: MCC 013 889 0044 [whatsapp]



Read More»

Friday, 15 May 2015

Raysha Perfume, wangian keperibadian anda tersendiri

Salam to all readers,


Minyak wangi? Satu haruman yang menjadi kemestian buat kaum hawa yang bekerjaya. Bagi mereka, minyak wangi mampu memberi keyakinan untuk kekal segar dan tampil berkeyakinan sepanjang hari. Ada beberapa kategori orang yang addicted dengan perfume. Pertama, ada setengah orang yang suka beli pelbagai jenis perfume untuk dijadikan koleksi. Kedua, ada setengah orang memilih untuk menggunakan perfume paling mahal untuk kegunaan harian. Baginya, lagi mahal harga perfume tersebut, lagi tahan lama wangian melekat pada kita. Manakala, perfume murah pula dikatakan hanya beberapa jam sahaja boleh bertahan.

Aku sebenarnya baru belajar mengenal minyak wangi. Awalnya, aku tidaklah berapa minat sangat menggunakan perfume. Disebabkan dah duduk di asrama, bercampur pula dengan rakan-rakan yang suka menjaga penampilan diri. Secara tidak langsung, mendatangkan minat untuk aku mencubanya. Tambah-tambah, perfume kali ini baunya sangat lembut aromanya, sehingga dapat menarik minat aku mencubanya. Yang paling penting wangiannya kekal sepanjang hari (tahan lama). Jadi, tiadalah istillah bau tengit pada badan kita. Nak tahu perfume apa yang mampu membuatkan aku jatuh hati?

Inilah dia perfumenya, iaitu RAYSHA PERFUME!

google

RAYSHA PERFUMES™ merupakan wangian yang semestinya amat sesuai digunakan oleh kaum lelaki dan juga perempuam. Ianya bebas daripada alkohol. Tambah-tambah, ia merupakan perfume yang menggunakan sentuhan bahan-bahan semulajadi seperti bunga-bungaan, buah-buahan dari herbal terpilih. RAYSHA PERFUMES™ menjadi pilihan ramai kerana wangiannya yang tahan lama!

Yang menariknya, bagi minyak wangi perempuan terdapat 5 jenis bau untuk spray 15ml dan 12 jenis bau untuk roll on. Manakala, bagi minyak wangi lelaki, ada 3 jenis bau untuk spray 15ml dan 8 jenis bau untuk roll on. Jadi engkorang semua, bolehlah pilih bau mana yang berkenan dihati.


Jujur nak cakap, bau perfume ini sangat-sangat wangi. Tak perlu risau kerananya boleh buat sembahyang. Jadi, apa kata engkorang semua pulak cuba Rasya perfume ini. Mana tahu, berkenan di hati!

google

More info mengenai RAYSHA PERFUMES™ boleh layari:

Instagram: @officialraysha


Read More»

Sunday, 10 May 2015

Beauty Review: SNAILWHITE CLEANSING Mampu Menanggalkan Kesan Makeup

Salam to all readers,

Kali ini punya entry kalau boleh nak kongsikan entry yang paling ringkas sahaja tetapi padat untuk tatapan engkorang semua. Sungguh-sungguh aku nak update blog malam ini, walaupun gigi aku sakit baru lepas kena cabut. Jadi, hargailah kesungguhan aku menaip pada waktu malam yang hening ini.

Seperti yang kita lihat zaman yang serba moden ini, saban hari setiap saat ada sahaja brand terbaru yang keluar di pasaran. Baik produk makanan mahupun produk kecantikan. Nak tahu produk apa pula kali ini untuk dikongsikan? Tak lain, dan tak bukan pasti produk kecantikan iaitu "Cleansing SNAILWHITE". Rata-ratanya, pasti ramai yang sudah mengenali akan kewujudan produk ini. Dan kebanyakan yang menggunakan produk ini juga sudah menunjukkan hasil yang memuaskan termasuklah diri aku sendiri. 

google

google

google

google

Apa yang menarik mengenai produk "Cleansing SNAILWHITE"? Haruman Cleansing Snailwhite ini seperti sabun mandian dan ia amat sesuai digunakan oleh semuanya jenis kulit termasuk kulit sensitif. Dan yang paling penting sabunnya kurang buih. Mengikut apa yang aku tahu, pencuci muka yang kurang berbuihlah yang paling elok digunakan. Mencuci sampai ke dalam. Tapi bagi aku, kalau gunakan produk apa pun, kalau jerawat nak timbul, tetap timbul juga. Yang menariknya, produk cleansing Snailwhite ini juga mampu membersihkan makeup dengan sekali cucian sahaja. Jadi tak payah susah-susah, beli produk lain untuk menanggalkan kesan makeup.

Cara menggunakannya dan berapa harga "Cleansing SNAILWHITE"? Sama seperti menggunakan pencuci-pencuci muka lain. Langkah mencuci muka dengan betul, bermula dari mencuci dagu kemudian ke pipi, seterusnya hidung dan dahi. Seelok-eloknya, gunakan tiga jari hujung kanan dan kiri bawa naik ke atas. Kalau rasa tak berapa nak faham boleh search youtube ataupun google.

Cara untuk mendapatkannya, boleh terus layari laman web ini;

Laman web: SnailwhiteMalaysia
Fanpage facebook: SNAILWHITE Malaysia
Instagram: @snailwhitemsia
Phone number: 018-3682203

Read More»

Copyright © Azwar Syuhada Made with ❤ by azhafizah.com