Tuesday, 24 March 2015

Eat Shop Go On 2 Wheels In Taiwan

Eat, shop & go on two wheels in Taiwan!
Before that grab the best travel deals at Taiwan Travel Fair
Whether you are considering a first or subsequent visits to Taiwan, there’s never a better time to tour the island than in 2015! Taiwan Tourism Bureau Kuala Lumpur (TTBKL) is organising its first-ever Taiwan Travel Fair in Malaysia. With the theme of “Time to Enjoy Life”, it will be held at 1 Utama Shopping Centre, where the public can get the best deals for Taiwan travel at this one-stop event from 25 to 29 March 2015.

With the first Taiwan Travel Fair, TTBKL hopes to present great value travel deals to Malaysian families. They have tied up with top Taiwanese and Malaysian travel agencies to offer a variety of exciting packages and the most attractive travel deals for all destinations in Taiwan. This also includes customised packages or tours specially-catered for Muslim visitors. 

For visitors of the fair who purchase any tour package from participating agents, they stand a chance to participate in a lucky draw for every RM500 spent. Prizes include Taipei return flight tickets sponsored by China Airlines and Eva Airways; and East Asia cruise on Star Aquarius, Star Virgo and Aquarius liners sponsored by Star Cruises. So do make a date with us and visit the Taiwan Tourism Fair to bring back these fabulous prizes!


The Taiwan Travel Fair will be held at the Oval concourse in 1 Utama Shopping Centre from 25 to 29 March 2015. Opens 10 am daily. For more information, visit https://www.facebook.com/tbrockl !

Based on a survey conducted by Taiwan Tourism in 2012, the top attractions for inbound tourists are sights and sceneries, food and shopping. As such, the Taiwan Travel Fair will also highlight three major experiences under the theme of “Time to Enjoy Life”:

Time to Eat


When it comes to food, Taiwan has it all. Dine like royalty without paying a king’s ransom for it. From juicy seasonal fruits, sumptuous traditional Chinese dishes, healthy vegetarian dishes, icy desserts to creative tea drinks, Taiwanese cuisine makes full use of local ingredients and age-old techniques to surprise and satisfy your palate. Don’t forget the world-famous night markets, filled with the enticing aromas of delicious street food and snacks!


Time to Shop


Taiwan is a shopaholic’s dream come true, with many large shopping centres and chain department stores in all four corners of the island. Shop for anything you want, from high-quality made-in-Taiwan 3C products, to famous highland tea and handmade weavings. For the fashion lover, all kinds of affordable clothing, leather goods and branded products are at your fingertips. In Taiwan, you are sure to find just about everything you want.


Time to go on Two Wheels


These days, the LOHAS (Lifestyles of Health and Sustainability) trend is gaining popularity as people begin to be more health and eco-conscious. Taiwan is well-known for its LOHAS practices, and there is no better way to experience it than to travel along the breath-taking coastal highways by bicycle! Immerse yourself in the beauty of nature and appreciate the simple yet wonderful things in life with your loved ones. 


~end~



Read More»

Monday, 16 March 2015

MAMEE Chef Gold Recipe

Salam to all readers,


Anda suka makan maggi? Kalau suka, brands apa yang anda suka makan? Kalau Azwar, Azwar lebih prefer maggi brands MAMEE. Nak tahu kenapa? Hal ini kerana, perisa maggi jenama MAMEE sesuai dengan selera aku.Tambah-tambah maggi MAMEE ini banyak mengeluarkan pelbagai jenis perisa. Contohnya MAMEE Chef Perisa Laksa Kari. Ahaa!! Aku nak bagitahu engkorang semua, bahawa MAMEE Chef baru sahaja mengeluarkan maggi MAMEE yang terbaru iaitu "MAMEE Chef Gold Recipe". Kebiasaannya, manggi MAMEE dirumuskan dengan tepung gandung sahaja. Tapi, ada sedikit kelainan pada "MAMEE Chef Gold Recipe" kerana ia dirumuskan dari tepung beras untuk dijadikan bihun. Bagi mereka penggemar makan bihun, inilah masanya untuk mencuba. Menarik kan?

google
MAMEE perisa terbaru

google

RAMUAN:
BIHUN: Tepung Beras
PERENCAH SUP: Garam, Mengandungi Mononatrium Glutamat (E621), Dinatrium 5'-Guanilat (E627) Dan Dinatrium 5'- Inosinat (E631) sebagai penambah perisa yang dibenarkan, (mengandungi krustasia), Gula, Rempah, Mengandungi Stabiliser (E415) and Agen Antipengerakan (E551) sebagai Kondisioner makanan yang dibenarkan dan daun bawang kering, aditif makanan yang dibenarkan yang berasaskan tumbuhan and sintesik.
PERENCAH KRIMER: Krimer bukan tenusu.
PES PERENCAH: Minyak Kelapa Sawit (mengandungi antipengoksida E321), Bawang merah, Rempah, Garam, Mengandungi bahan perisa yang dibenarkan (mengandungi moluska, ikan), Cili, Bawang putih, Sukralose.

google

CARA PENYEDIAAN:
1) Masukkan bihun segera ke dalam 44ml air yang mendidih. Masak selama 3 minit.
2) Masukkan perencah sup dan krimer.
3) Masukkan perencah pes mengikuti sukacita anda semua. Kacau perlahan-lahan. SIAP!!

Satu lagi perisa MAMEE keluaran terbaru ialah "MAMEE Chef Gold Recipe: Mi Kari Seribu Rasa" yang pasti dapat menambat selera anda. Untuk pengetahuan engkorang semua, kedua-dua resepi terbaru ini merupakan "Resepi istimewa daripada Mamee Chef & Dato' Chef Ismail"

Mudahkan? Semudah ABC gitueww.. Kalau diikutkan dulu, aku bukanlah peminat tegar makan maggi. Hanya kadangkala sahaja aku makan. Tapi, sejak berjauhan dengan keluarga ini, maggi "MAMEE" la yang menjadi peneman daku dikala aku tak sempat mencari makanan lain. Betapa geniusnya orang yang mencipta maggi ini, kerana hanya dengan mencari semangkuk air panas sahaja kita boleh mengenyangkan perut kita. Tambah-tambah, memberi kekenyangan kepada pelajar-pelajar yang menuntut di IPTA mahupun IPTS. Dulu, masa cousin aku cakap dia hanya makan maggi ketika berada di hostel aku gelakkan sahaja. Tapi, bila tiba giliran aku duduk di hostel, maggi MAMEE jugalah yang aku dokk hadap. Padan muka aku kan?

p/s: Rasa tak percaya pula bila aku duduk di hostel, bila masing-masing buka loker penuh dengan bungkusan maggi "MAMEE". Betapa hebatnya penangan maggi MAMEE ni.

More info:
Faceebook: MYMAMEECHEF
Twitter: MAMEECHEF
Instgram: MAMEECHEF
#MAMEECHEFGOLD

Read More»

Tuesday, 10 March 2015

Pencarian Model Muslimah kini bermula

Salam to all readers,


Guys, how are you today? I hope ualls still follow up my blog. Sekarang memang susah nak cari masa untuk mengupdate blog. Harini, berkesempatan pulang ke rumah dapatlah aku mencuri masa untuk update blog. Ehemm... tajuk kali ini kemain lagi kan? "Pencarian Model Muslimah Kini Bermula".

Anda berminat untuk menjadi seorang model? Tidak tahu untuk memulakannya tapi ingin mencuba? Ahaaa.. inilah peluang untuk anda semua untuk menunjukkan bakat terpendam engkorang sebagai seorang model. Selalu asyik berangan-angan untuk menjadi model, asyik mengadap cermin 24 jam tak henti-henti. Cermin pun tak larat nak tengok muka kita kan? Jadi, kalau anda rasa diri anda layak menceburi bidang ini dan sekarang tiada apa-apa komitmen pada diri anda, apa kata anda cuba mendaftarkan diri pada @alangraphyalangraphy.

Yuran pendaftaran hanya RM50.00 seorang, yang pasti engkorang semua tidak rugi apa-apa. Malah, rasa sangat beruntung sekali kerana mendapat sponsor baju dari beberapa buah butik, tajaan makeup dari akak-akak gorgeous, penempatan shooting di butik Qiswaa yang elegan serta photoshoot dari photographer profesional. Rugi tau kalau tak join!! Azwar sendiri dah join untuk sesi pertama model muslimah baru-baru ini iaitu pada 21/2/2015.

google

google

google

Antara butik yang menjadi sponsor model muslimah (Instagram) ialah:

google

Antara akak-akak gorgeous sponsor makeup MUA (Instagram):
@dha_touch

google

Photographer profesional terdiri daripada:
@awannanno
@alifaiulzainalabidin

Serba sedikit gambar ketika photoshoot model muslimah baru-baru ini. Limit untuk 30 orang sahaja, jadi cepat-cepat daftar okay. Mula mendaftar pada pukul 8.30 pagi. Sesi pengambaran akan dilakukan sebanyak dua sesi iaitu belah pagi dan petang. Siapa yang tak sempat shoot pada waktu pagi, bolehlah shoot pada belah petang. Bila tiba disana seawal 9.00 pagi, tengok-tengok dari ramai yang datang dan mula sesi pengambaran. Tak caya? Tengok ni.

google

Makan pagi pun turut disediakan, jadi kalau terlupa nak breakfast dekat rumah bolehlah sarapan dulu sebelum sesi pengambaran. Kemudian, akan diberi sedikit taklimat mengenai sesi pengambaran mengikut kumpulan. Seterusnya, anda akan dimakeover oleh akak-akak MUA. Nak makeup seorang bukannya mudah, mengambil masa jugalah. haritu tengok seorang peserta makeup dekat 1 jam okay. Susah juga nak mentatarias muka orang. Muka dah cantik, bolehlah pilih baju yang sesuai untuk pengambaran. Inilah peluang engkorang mencuba baju yang korang idamkan. Semua baju cantik-cantik belaka, sampai rambang mata nak pakai yang mana satu.

Bertambah menarik lagi, seandainya engkorang menunjukkan komitmen yang baik dalam pencarian model muslimah ini anda berpeluang memenangi hadiah menarik dari sponsor-sponsor di atas. Jadi, buatlah sebaik mungkin dalam photoshoot nanti!! 


Sebelum Azwar terlupa, akak @makeupbysyamhanna dan akak @cikmudanajiha yang makeup kan Azwar. Mereka sangat ramah orangnya. Hasilnya, Azwar suka sangat!! Jadi bagi mereka yang berminat untuk menggunakan khidmat @makeupbysyamhanna boleh terus hubunginya melalui Whatsapp : 017-2437857

google
Baju yang Azwar pakai masa pengambaran pula ditaja oleh @jaketlabuhmurah. Yang pasti ianya sangat selesa dipakai serta reka bentuk jaketnya juga sangat menarik. Berminat untuk memiliki jaket yang Azwar gayakan? Bolehlah order di sini @jaketlabuhmurah ataupun Whatsapp terus pada nombor ini : +6011 28266233

Nak selfie depan orang malu kemain, dah balik baru nak selfie! bhahaha...

Nak bagitau pada anda-anda semua, dengar cerita ada sesi "Muslimah Model Casting 2.0" yang akan berlangsung pada bulan 3 ini. Jadi bagi mereka yang terlepas pada casting 1.0 haritu, bolehlah cuba yang akan datang ini dan seterusnya. Sebarang pertanyaan dan perkembangan terkini mengenai "Muslimah Model Casting 2.0" boleh terus berhubung pada: 

Email: safra.alhubb@gmail.com
Contact nomber (Whatsapp only): +60122094321

Read More»

Copyright © Azwar Syuhada Made with ❤ by azhafizah.com