Friday, 30 January 2015

Percutian ke USS Singapore

Salam to all readers,


Guys, how are you today? Harini baru, aku berkesempatan untuk update blog. Balik-balik rumah, pandang muka mak aku barulah idea datang mencurah-curah. Kali ini aku nak bercerita mengenai percutian aku ke USS Singapore. Percutian ini adalah seminggu sebelum aku masuk belajar dan seminggu selepas adik aku masuk sekolah. Tarikh yang begitu cantik pada aku (17/12015) kerana adik aku tiada apa-apa aktiviti di sekolah dan aku masih belum ada apa-apa komitmen. Jadi percutiannya berjalan dengan begitu lancar sekali.

google

Ini merupakan percutian pertama aku sekeluarga ke luar negara. Teruja bakk hang!! Bermula dari pukul 4.00 pagi aku sekeluarga bersiap dan 12.00 malam aku sekeluarga kembali ke rumah. Percutian sehari suntuk ke USS Singapore sahaja. Kira-kira pukul 9.00 pagi baru kami tiba di Changi Airport Singapore, lalu teruskan perjalanan dengan menaiki MRT dari satu MRT ke satu MRT. Bila tiba di Singapore, tengok orang-orang dekat sini, aku rasa cukup kagum kerana mereka semua mengikut peraturan. Nak masuk MRT siap beratur tiada langsung aktiviti tolak menolak. Kalau korang nak ke Singapore, aku syorkan dekat korang semua pergi praktis berjalan kaki kerana dekat sini kebanyakkannya berjalan kaki. Naik lenguh kaki aku untuk sampai ke USS Singapore. Tiba sahaja USS Singapore terus pergi cari tempat makan, barulah main permainan yang ada di situ.

Tiket naik MRT

USS Singapore ini merupakan taman tema permainan bagi kanak-kanak, orang muda remaja termasuklah orang tua pun boleh bermain (tu pun kalau tak sakit jantung). Taman tema yang pertama aku kunjungi di USS Singapore adalah "LIGHT CAMERA ACTION!" Pertunjukkan video ke New York, nampak real gila! Kemudian terus ke "THE MUMMY", permainan ini memang menyeramkan, tambah-tambah aku duduk depan lagilah takut. Orang lain naik terjerit-jerit, aku naik pejam mata disebabkan takut punya pasal. hahaah.. Banyak permainan dekat sini, tapi aku naik berapa kerat sangatlah. Apa-apa pun tempat ini memang sesuai dijadikan tempat bercuti bersama family.



google

google
Ini tempat pertunjukkan movie "THE SHREK", yang paling penting menyeronokkan.

 Cantikkan pemandangan di USS Singapore, susun atur kedai pun cukup cantik. Yang paling penting, Singapore memang bersih. Naik MRT, pandang tepi dan sekeliling keadaan tak nampak pun sampah dekat kawasan Singapore. Betapa bersihnya kawasan Singapore sedangkan kawasannya pun turut ada kawasan perindustrian. Beza gila dengan tempat aku. Malu pula rasanya!

Sempat bergambar dengan patung Minion.


Akhir sekali, memang takkan lepaskan peluang bergambar di hadapan pintu utama USS Singapore. Kira siapa yang tak ambil gambar dekat sini memang rugilah katanya. Selagi tak tangkap gambar dekat sini, takdenya orang nak percaya kita dah sampai. Jadi, kini kutempekkan gambar di USS Singapore di sini sebagai kenangan. Kalau nak pergi bercuti ke Singapore, jangan lupa bawa topi, cermin mata hitam, pakai sport shoes, t-shirt, bawa beg sekolah. Mudah dan selamat perjalanan anda! 


Gambar kenangan bersama keluarga.

p/s: Bukan senang nak pergi bercuti, tambah-tambah percutian yang ditaja oleh orang. Makin teruja dan makin semangatlah nak menghabiskan duit makcik aku. >_<

Read More»

Thursday, 22 January 2015

Food Review: The Best Steamboat BBQ Buffet D'Kayangan in Shah Alam

Salam to all readers,

Minggu ini, memang aku betul-betul penat dari dalam negeri sampai luar negara. Itu pasal nak update blog pun ke laut. Tapi memandangkan waktu lapang aku semakin kurang, jadi harini kugigihkan jua untuk update! Kali ini bercerita mengenai tempat makan yang begitu special iaitu Steamboat BBQ Buffet D'Kayangan. Kira ini kali kedua aku menikmati hidangan steamboat.

Kalau sebelum ini apa-apa event aku ikut member aku sahaja. Tapi kali ini aku bawa family bestfriends aku TAPI bukan keluarga aku. Aku dengan keluarga dia kira kamceng jugalah, mana-mana pergi kadang-kadang angkut aku juga tak pun kalau datang rumah pasti maknya masakkan macam-macam untuk aku. Nikmat orang kata. Kalau nak bawa family sendiri memang tak cukup korumlah jawabnya. Tambah-tambah, keluarga kawan yang aku bawa ini memang penggemar makan steamboat. Cakap sahaja restoran steamboat yang mana, pasti mereka tahu. 

Jadi pada hari Isnin malam Selasa baru ini, aku berkesempatan mengunjungi tempat makan di Steamboat BBQ Buffet D'Kayangan, Shah Alam. Ini kali pertama aku makan disini, memandangkan aku memang jarang turun Shah Alam. Nasib baik, keluarga kawan tu tahu selok belok nak ke sini.

google

Pelbagai jenis makanan yang menarik yang terdapat di sini, dan harus dicuba. Bak kata orang, macam-macam ada. Sebelum memilih makanan untuk di grill, haruslah memilih soup dahulu. Ada dua soup iaitu TOMYAM SOUP dan juga CHICKEN SOUP. Jadi, kiteorang memilih kedua-dua soup memandangkan tempat grillnya ada dua. Jadi, kita cuba kedua-duanya sekali. Yang pasti, kedua-dua soup ini sedap belaka!

google

Dah selesai pemilihan soup, barulah kami semua mengambil bahan-bahan untuk di grill. Nak tahu, ruang makan dan tempat mengambil makanan di asingkan. Kira ada satu bahagian ruang yang khas untuk mengambil makanan. Susun atur yang cukup sempurna, memudahkan kita sebagai pelanggan mengambil makanan. Yang pasti, korang semua akan ulang alik kemari untuk mengambil makanan kerana ianya memang sedap!

google

google
Untuk pengetahuan anda semua, konsep restoran ini grill, stim, BBQ dan masakan panas yang disediakan secara buffet. Pelbagai pilihan makanan laut dan bebola seperti ketam, udang segar, potongan ikan, filet, ayam, kupang, tiram, kerang, kepah, dan banyak lagi. Pencuci mulut tidak kurang hebatnya dengan buah-buahan, aneka kek, bubur, aiskrim dan ais batu campur (ABC).

google
 Pelbagai jenis kerang dan juga sotong yang engkorang boleh pilih.

google
Macam-macam ikan dan juga ayam berperencah untuk di grill. Pilih sahaja yang mana nak dicuba. Yang pasti semuanya sedap!

Sayur-sayuran pun ada.

google
Homemade D'Kayangan Steamboat Signature Sauce.

google
Ini bahagian buffet, makanan berat. Macam-macam ada, seperti nasi lemak, nasi goreng, mee goreng dan lain-lain lagi. Senduk sahaja, yang mana nak dimakan.

Macam-macam jenis mee turut disediakan. Sebut je nak yang mana, semua dah tersedia. =)

google
 Aha! Yang ini paling special dekat Restoran D'Kayangan ini iaitu kambing panggang. Jadi, kalau engkorang nak makan, minta sahaja pada stafnya. Nanti mereka tolong ambilkan. =)

google
Pelbagai jenis minuman turut disediakan, takut-takut tercekik waktu makan. Boleh ambil air disini. Nak yang sejuk ataupun yang panas, semua sudah tersedia.

 Aiskrim juga turut disedikan, pelbagi jenis perisa ada. Dekat sini pun ada menyediakan air ABC. Lupa nak snap gambar, laju sangat masuk mulut. 

google
Kek pun disediakan, kek coklat tu paling sedap =)


google
Sebahagian makanan yang dipilih untuk dinikmati.

Restoran Steamboat BBQ Buffet D'Kayangan mempunyai ruang yang agak besar dan boleh menempatkan seramai 100 lebih orang dalam pada satu masa. Tambah-tambah ia mempunyai ciri-ciri restoran yang mewah, elegan, selesa, bersih, yang pasti amat berpuas hati serta ia amat sesuai untuk mengadakan sebarang event, seperti jamuan keluarga, company dinner, birthday party, seminar, media event atau apa sahaja jenis event amat sesuai dibuat di sini. Yang pasti engkorang kena booking awal-awal, takut penuh pula. Kalau weekday takde sesak sangat, cuma weekend agak crowded. Jadi, booking awal-awal kalau nak selesa makan. =)

google
D'Kayangan Steamboat pilihan terbaik untuk mengadakan event.

google
Ruang makan di luar, yang pasti selesa sambil melihat kemeriahan lampu warna warni di luar. Untuk pengetahuan anda semua, restoran ini juga turut menyediakan kemudahan lain seperti tempat solat bagi kaum wanita dan juga lelaki. Jadi bagi mereka yang datang awal tak sempat nak solat magrib di rumah, bolehlah solat di ruangan disediakan.

Restoran ini akan melalui transformasi dengan pengubahsuaian restoran dengan menambah ruang yang lebih luas dan juga tempat untuk mengabadikan kenangan bersama rakan dan keluarga pada tahun baru akan datang. Masih lagi berkonsepkan steamboat BBQ & Grill tetapi ada kejutan untuk para peminat BBQ Arang. Beberapa item juga akan ditambah dalam hidangan buffet dan hanya  yang terbaik akan disajikan kepada pelanggan.

Pakej-pakej yang ditawarkan:-
(ALL YOU CAN EAT SET 1)
Sizziling Grill + Steamboat + Kambing Panggang + Masakan Panas + Buah + Dessert +Air Sejuk + Teh Tarik 

Harga:
RM33.00 bagi orang dewasa
RM17.00 bagi kanak-kanak (5-12 tahun)

Jadi bagi mereka yang berminat untuk menikmati keenakkan Steamboat BBQ Buffet D'Kayangan ini bolehlah mengunjunginya di sini;

Restoran Steamboat BBQ Buffet D'Kayangan, Shah Alam
D'Kayangan Steamboat BBQ and Buffet,
Sri Acapella Service Apartment,
Jalan Lompat Tinggi13/33M,
Seksyen 13, 40100 Shah Alam, Selangor.
No. Tel: 03-5523 4979

Facebook;
Steamboat BBQ Buffet D'Kayangan

Instagram: @dkayangansteamboat
Twitter: @dkygnsteamboat

Waktu operasi: 5pm - 2am


Apa-apa pun terima kasih banyak-banyak kuucapkan pada Encik Arif merangkap manager restoran ini sendiri kerana sudi jemput Azwar datang ke restoran ini. Lihat? Muda-muda lagi dah ada restoran sendiri dan untuk pengetahuan engkorang semua restoran ini sudah hampir 5 tahun diusahakan. Moga perniagaan Steamboat BBQ Buffet D'Kayangan ini akan terus maju dan dikenali ramai. Good luck! =)

Muka happy masing-masing dapat makan dekat sini, yang pasti mereka semua kata D'Kayangan memang terbaik! 

p/s: Jadi apa tunggu lagi, ajaklah keluarga, jiran tertangga, suami isteri memasing, member-member engkorang semua pakat serbu Steamboat BBQ Buffet D'Kayangan, Shah Alam ini. Yang pasti berpuas hati! Kalau ada rezeki dan kelapangan waktu, nak datang lagi... =)

Read More»

Saturday, 17 January 2015

Beauty Review: BEAUTYOAT Collagen Plus + Oat Drink Formula

Salam to all readers,


google

google

google
Olla! Sihat semua? Hope semua sihat sejahtera. Buat pertama kali, aku kehabisan idea untuk menaip. Tapi kugagahkan jua untuk perah otak mencari idea mengupdate blog. Pernah dengar tentang Beautyoat? Rasanya dah ramai yang tahu akan kewujudan produk BeautyOat ini. Sana sini orang memberikan feedback yang positif. Jadi, aku pun taknaklah ketinggalan untuk mencubanya. Apa yang menarik mengenai BeautyOat ini adalah kerana ia mengandungi 4 kandungan istimewa.

4 kandungan istimewa dalam Beautyoat;
  • OATS - Oats ialah bijirin yang mengandungi serat laut dikenali "beta glucan" yang terbukti merendahkan tahap kolestrol mereka yang mengamalkan pemakanannya.
  • MARIN KOLAGEN - Kolagen marin ikan merupakan sumber kolagen terbaik. Ia mampu menganjalkan kulit dan bertindak sebagai anti penuaan.
  • SAKURA - Sakura lebih dikenali dengan nama "Cherry Blossom". Selain keharumannya, ianya berkhasiat untuk menjadikan kulit lebih cerah dan mencegah radikal bebas.
  • BUAH DELIMA - Delima dianggap sebagai "superfood" kerana kandungan antioksidannya yang tinggi. Ia melancarkan peredaran darah dalam badan dan melindungi diri daripada penyakit jantung.
Dengan adanya kandungan istimewa ini dalam Beautyoat, secara tidak langsung membantu

Memperbaiki Ketegasan, Keanjalan dan Tona Kulit

Mengurangkan Kolesterol, Garis Halus, Pigmentasi, dan Liang Roma

Meningkatkan Sistem Imunisasi, Tekstur Kulit, Tisu Kulit dan Tenaga

Mencegah Penyakit Jantung dan berat berlebihan

Sebenarnya product BeautyOut ini dah lama dapat, tapi baru sekarang berkesempatan untuk mencubanya. Thank you Jane kerana memberi peluang kepada Azwar untuk mencubanya. Bila buka parcel terus jatuh cinta dengan BeautyOut ini kerana packagingnya cantik sangat. Tengok? Belum cuba lagi dah jatuh cinta inikan pula bila meminumnya.

Untuk pengetahuan anda semua, BeautyOat ini diformulasikan dari Korea. Bila sebut korea sahaja, pasti semua orang buka mata besar-besar nak tahu apa kebenda BeautyOat ni kan? BeautyOat ini sejenis oat, ia lebih kurang macam QuakerOat jika nak dibandingkan dengan Nestum. Tapi banyak kebaikan yang kita boleh peroleh jika mengamalkan BeautyOat dalam kehidupan seharian. Jadi, bagi yang nak muka glowing seperti artis korea bolehlah cuba BeautyOat Collagen Plus + Oat Drink Formula ini.

Secawan BeautyOat merupakan cara yang baik untuk memulakan hari anda di waktu pagi dan sebelum tidur. Ia dapat mengembalikan keremajaan kulit, dan memberi kesan terhadap kulit muka dan badan. See? Bukan hanya mampu mencantikkan kulit muka, kecantikan dalaman turut dilancarkan.

google
Cara penyediaannya pun cukup mudah, hanya koyakkan 1 sachet beautyoat lalu masukkan ia ke dalam cawan. Kemudian, tuangkan 180ml air suam. Kacau sehingga rata dan minum! (Jangan campur dengan air panas!). Mudah kan? Jangan letak terlalu banyak air nanti rasa tak berapa sedap. =D

Perubahan yang dapat dilihat setelah mengamalkan BeautyOat?

Kebiasaannya, waktu pagi Azwar akan bersarapan roti sapu planta, nasi lemak, ataupun roti canai. Jarang makan Nestum mahupun Oat, kalau dibeli barulah makan. Nama pun duduk dirumah, ada mak dekat rumah, jadi hari-hari mak masak sarapan pagi. Kita suap sahajalah. Jadi, bila dah ada BeautyOat ini, Azwar tukar rutin harian waktu pagi dengan bersarapankan BeautyOat Collagen Plus + Oat Drink Formula. Boleh dikatakan Azwar rasa beruntung dapat mencubanya kerana rasanya sangat best! Menepati citarasa Azwar sendiri. Bagi sesiapa yang suka minum susu, apa kata korang cuba BeautyOat ini kerana ia rasa seperti minum susu DutchLady. Sangat mengenyangkan! Kalau dulu tak berapa jam dah masuk dapur cari makanan yang boleh dimakan. Now, sejak mengamalkan BeautyOat ini, selera makan pun kurang. Kalau kita minum BeautyOat ini waktu pagi, boleh dikatakan perut ini boleh tahan sampai petang. Kadang-kadang, makan malam pun kita dapat skip.

Sejak mengamalkan BeautyOat ini dalam kehidupan seharian iaitu waktu pagi dan sebelum tidur, ia juga mampu memberi Azwar tenaga. Bila bangun tidur sahaja, rasa terus bertenaga nak buat kerja. Bila masuk tengahari sahaja, mata ini tak rasa mengantuk langsung jika nak dibandingkan dulu bila masuk tengahari sahaja mata rasa berat (rasa nak tidur sahaja). Sekarang rileks bila masuk tengahari, malah makin bertenaga sampai waktu petang. Tak ngantuk langsung, tapi malam kenalah tidur (walau apa pun tidur mesti cukup tau). Lagi-lagi, gambar dekat atas bersama produk BeautyOat tu ada jerawat besar gila dekat pipi, masuk hari kelima minum BeautyOat jerawat tersebut makin pemalu kemudian terus lenyap hari demi hari. Cewahh, ayat aku memang tak boleh bla..

Apa-apa pun, BeautyOat ini memang bagus untuk diamalkan. Bukan sahaja baik untuk kulit malahan baik untuk kesihatan. Jadi apa tunggu lagi jom sihat bersama BeautyOat!

Seandainya engkorang berminat untuk mendapatkan BeautyOat (Collagen Plus + Oat Drink Formula) ini bolehlah berhubung di sini;

Address: 12-C, Jalan BS 9, Taman Bukit Segar, 43200, Cheras Selangor.
Hotline: 012-2444014 / 012-2444041 / 03-91002265
Email: Babeskin365@gmail.com
Instagram: BeautyOatOfficial
Website: BeautyOat

Read More»

Wednesday, 14 January 2015

Pinocchio

Salam to all readers,


Aku minat juga dengan KPOP dan juga drama korean. Tapi aku taklah obses sangat. Bukan obesiti ya . Kawan aku juga minat KPOP, tapi dek kerana minatnya terlalu mendalam sampai biliknya dihiasi dengan wajah-wajah artis KPOP? Kalau aku buat? Mesti dah kena pelangkung dengan mak aku. Jadi aku hanya mampu tersenyum, takut ditegur sentap pula. Minat masing-masing.

Konsert? Aku pernah pergi konsert dekat tempat makcik aku kerja (bukan konsert kpop), tapi entah kenapa tak kena dengan jiwa aku tempat sebegitu. Mungkin, aku tak suka suasana bising, bersesak-sesak. Baik bertudung mahupun tidak bertudung, tergoyang-goyang kepalanya mengikut rentak lagu. Aku tahu, mana-mana konsert yang kita nak pergi lebih-lebih lagi konsert kpop harga tiketnya bukanlah murah, paling murah pun 100 lebih. Nasib baik, aku tak minat nak pergi ke konsert semua ini. Sayang, RM100 lebih tu boleh simpan takpun boleh beli barang yang lebih berfaedah.

Bukan KPOP sahaja, apa-apa rancangan berbentuk hiburan pasti orang terpukau menontonnya (bak kata nabil raja lawak). Bukan orang menyanyi itu pakai ilmu, tapi disebabkan suaranya yang merdu, penonton jadi terpukau. Tak payah pergi mana-mana konsertlah, tengok sahaja di kaca televisyen yang menyiarkan rancangan Akademi Fantasia dan juga Gegar Vaganza. Orang kata tempat sebegini tak elok pergi, tapi bila tengok di kaca televisyen penuh juga orang menontonnya. Bila jurukamera menghalakan kamera pada penonton, baik yang muda mahupun orang tua, terhenjut-henjut kepalanya sambil menyanyi. Alangkah baiknya, kalau awak-awak tergoyang-goyang kepala sambil menonton rancangan "Cintai Rasul". Lebih manis gitu. Jadi, siapa nak dipersalahkan kalau yang berusia pun sama naik dengan yang muda remaja?

Itulah, kadang-kadang bila kita rasa terlalu teruja dan seronok, kita kealpaan sampai kita terlupa ada maruah yang perlu dijaga, ada air muka yang patut dipertahankan (ibubapa kita sendiri). Mungkin, disaat kealpaan tersebut kita tidak sedar kita berada di khalayak ramai (kita masih diawang-awangan). Macam kejutan elektrik gitu, disentuh sikit sampai menusuk kalbu penangannya. Tambah-tambah musibah yang melanda negara sekarang, jadi kita perlu beringat-ingat akan kesengsaraaan mereka. Bagi penulis pula, janganlah sewenang-wenangnya meletakkan kesalahan pada pihak penganjur. Nak menyalahkan penganjur 100% tak boleh juga, sepatutnya pengunjung itu sendiri yang harus diingatkan. Tak salah nak berseronok, tapi ada batas. 

Opps!! Sebenarnya, tujuan asal aku menaip adalah nak berkongsi satu drama korea yang tengah hot ini! Mukadimahnya pula, terlampau panjang berjela. Nak tahu cerita apa yang tengah hot & spicy sekarang? Drama korea yang aku maksudkan ini adalah cerita "Pinocchio".


google

Watak utama:

Lee Jong-Suk sebagai Choi Dal-Po
Park Shin-Hye sebagai Choi In-Ha
Kim Young-Kwang sebagai Seo Bum-Jo
Lee Yoo-Bi sebagai Yoo Yo0-Rae

Sinopsis:

Drama Pinocchio ini mengisahkan tentang para wartawan yang bekerja untuk sebuah perusahaan penyiaran, yang mencari kebenaran. Park Shin-Hye yang memegang watak sebagai Choi In-Ha mempunyai "sindrom Pinocchio". Dimana dia tidak boleh sesekali membohong, seandainya dia bercakap bohong maka dia akan tersedu. Dia mempunyai cita-cita untuk menjadi wartawan seperti jejak langkah emaknya, maka dia hanya boleh menyampaikan maklumat yang benar sahaja. Sedangkan mak Choi In-Ha ini sangat sombong dan merupakan wartawan yang suka tokok tambah sahaja.

Bagus juga, kalau ada "sindrom Pinocchio" ini pada semua orang. Negara pasti aman tanpa sebarang jenayah kerana pembongkaran dari sumber "Pinocchio". Manakala, Lee Jong-Suk yang memegang watak Choi-Dal Po wartawan baru di sebuah perusahaan penyiaran. Dia dibesarkan bersama-sama Choi In-Ha setelah satu kejadiaan ngeri berlaku pada dia. Dalam pada membesar bersama-sama, Choi Dal-Po telah menyukai Choi In-Ha. Sewaktu zaman sekolah, Choi-Dal Po berpenampilan selekeh, selalu dapat nombor corot dalam kelas, orang kata dia budak "KOSONG". Satu hari, dia menyertai satu rancangan kuiz di kaca televisyen, masa itulah orang tahu dia sangat-sangat genius. Dia bercita-cita menjadi wartawan pun disebabkan, ingin membukti kepada seseorang itu bahawa wartawan hanya boleh mengeluarkan kenyataan yang benar sahaja. Disebabkan satu kejadian menimpa Choi Dal-Po sekeluarga, dia menjadi trauma. Nak tahu kisah selanjutnya? Kenalah tengok drama ini sendiri. Tapi cerita ini memang best gila!!

google

p/s: Cerita ini hanya 20 episode sahaja. Kalau ada astro channel 393 boleh tengok dekat situ setiap Rabu dan Khamis pada pukul 9.00 malam. Kalau agak-agak tak sempat tengok, boleh tengok dekat laman web bawah ini;


Selamat menonton!

Read More»

Sunday, 11 January 2015

GiveAway Ole-ole dari Japan by Ayue Idris


Assalamualaikum~

google
(Klik banner di atas untuk join)


facebook link : Azwar Syuhada
instagram id : @azwarsyuhada


Jom ramai-ramai meriahkan GA Ayue Idris!! 

Read More»

Friday, 9 January 2015

Ephyra Skin Bar Pilihan Terbaik Menghilangkan Parut Jerawat

Salam to all readers,

google

google

google

google

Tentang Ephyra Skin Bar

Ephyra nama yang tidak asing lagi di kalangan kita semua. Bila sebut Ephyra mesti orang terpandangkan pasangan suami isteri iaitu Norman Hakim dan juga Memey Suhaiza merangkap duta Ephyra. Puan Amiza Amiruddin pula merupakan pengasas Ephyra, sangat cantik orangnya. Untuk pengetahuan korang semua, kalau dulu Ephyra hanya dalam bentuk minuman supplemen, tapi sekarang Ephyra ada keluaran terbaru iaitu Ephyra Skin Bar. Fresh lagi produk terbaru Ephyra Skin Bar ini kerana masih belum dipasarkan lagi. Ephyra Skin Bar ini kaya dengan kandungan Glutathione, Kolagen ikan, Ekstrak Carrot, Bearberry Alpha Arbutin A Extract, Banana Enzyme, Rice Bran Oil, Glycerin & Aromatherapy. Bearberry Alpha Arbutin A Extract sangat berkesan, cepat dan selamat untuk mencerahkan kulit. Bersama-sama dengan Glutathione ia membantu menjadikan tona kulit lebih sekata dan bersih dari bintik-bintik hitam. Glutathione, kaya antioksida yang melindungi protein enzim dan mencegah kerosakan kulit yang boleh menyebabkan kedutan dan parut. Glutathione boleh melambatkan proses penuaan dan memperbaiki kulit mati. Secara tidak langsung dapat mengawal kesan-kesan bahaya radikal bebas dan mengelakkan pembentukan parut tebal. Kolagen pula, dan menyokong ketahanan fizikal dan keanjalan kulit serta menggantikan sel-sel kulit dengan lebih cepat untuk menjadikannya lebih tegang dan anjal.

Nak tahu lebih terperinci lagi mengenai Ephyra Skin Bar ini boleh rujuk entry ini, EPHYRA SKIN BAR.

Siapa dan mengapa nak guna produk Ephyra Skin Bar?

Seperti mana yang Azwar nyatakan pada sebelum ini;

Siapakah akan mencuba Ephyra Skin Bar? Azwar sendiri akan mencuba Ephyra Skin Bar

Umur pengguna? 20 tahun

Jantina pengguna? Perempuan

Jenis kulit? Berminyak, dan sensitif

Masalah kulit yang dihadapi. Jelaskan kenapa anda perlu dapatkan Ephyra Skin Bar.

Saya mempunyai kulit yang berminyak dan sensitif. Saya mula sedar yang kulit saya makin teruk sejak saya tingkatan 4 lagi. Pelbagai produk saya cuba untuk mengatasi masalah ini. Namun, hasilnya tetap sama dimana jerawat makin menjadi-jadi berkeliaran di muka. Selepas tamat pengajian di peringkat menengah, saya mengambil langkah untuk ke farmasi. Walaupun ada sedikit perubahan di wajah, namun bintik hitam iaitu bekas jerawat tetap kelihatan.

Justeru, saya harus mendapatkan Ephyra Skin Bar ini untuk menghilangkan bekas jerawat, bebas minyak, mendapatkan kulit yang sekata, katakan tidak pada jerawat agar kulit muka saya kelihatan lebih cantik dan berkeyakinan. Bagi, melihat Ephyra Skin Bar ini berkesan pada saya haruslah bagi saya mencubanya! 


Pengguna Ephyra? Tidak

Pengalaman menggunakan Ephyra Skin Bar

Apa-apa pun Azwar nak ucapkan terima kasih kepada kak Mialiana dan juga pihak Ephyra kerana memilih Azwar salah seorang untuk mencuba produk Ephyra Skin Bar ini. Setelah hampir sebulan mencuba produk Ephyra Skin Bar ini hasilnya positif. Apa yang Azwar dapati setelah menggunakan produk Ephyra Skin Bar ini kulit muka Azwar makin cerah sekali gus parut jerawat pun semakin pudar. Sungguhpun belum dapat menghilangkan 100% parut jerawat, sedikit sebanyak membantu memulihkan kulit muka. Tona kulit muka Azwar pun semakin sekata sekarang ini. Semenjak menggunakan Ephyra Skin Bar ini, jerawat baru pun jarang datang bertandang. Yang pasti kulit muka Azwar pun dah kurang minyak. Syok tak terkata!

Apa yang Azwar suka mengenai Ephyra Skin Bar ini adalah kerana sabunnya mengeluarkan buih yang banyak bila mencuci muka. Boleh dijadikan seperti scrub muka, biarkan beberapa minit kemudian dibilas. Bukan hanya boleh mencuci muka malah boleh digunakan untuk seluruh badan. Jimat dekat situ kan? Tak payah beli sabun badan, guna sahaja Ephyra Skin Bar. Ephyra skin bar yang memiliki 50g ini mampu bertahan selama sebulan. Dan paling best, kesannya boleh dilihat seawal 7 hari. Azwar dah mencubanya!

Apa yang Azwar kurang suka mengenai Ephyra Skin Bar ini pula adalah lepas sahaja mencuci muka, muka akan jadi tegang semacam. Rasa sakit sikitlah lepas mencuci muka pada permulaan menggunakannya. Alhamdulillah, hari-hari berikutnya dah kurang rasa sakit.

Secara keseluruhan, Azwar suka dengan Ephyra Skin Bar. Jadi, bagi sesiapa yang ada masalah kulit muka seperti jerawat, jeragat, tona kulit tidak sekata Azwar syorkan engkorang semua gunalah Ephyra Skin Bar ini. Insyaallah, dapat membantu masalah kulit engkorang semua! >_<

Testimoni sebelum dan selepas menggunakan produk Ephyra Skin Bar

Inilah hasil eksperimen yang telah dibuat ke atas diri sendiri selepas menggunakan Ephyra Skin Bar. No edit or effect camera. Nak tau best ke tidak Ephyra Skin Bar ini, kenalah cuba sendiri! Misi berjaya, kini tiada lagi kulit berminyak mahupun bintik hitam di wajah.


Dapatkan Ephyra Skin Bar daripada agent-agent yang sah:

Official Facebook : https://www.facebook.com/oceanlife2u
Official Instagram : @ephyra2u
Hotline : 019 3999 238 / 03 41417889 (office hours only)



Giveaway Ephyra Skin Bar Di Mialiana.com ini dianjurkan oleh blogger Mia Liana dan ditaja sepenuhnya oleh Oceanlife Marketing Sdn Bhd. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.

** Ejen/dealer Ephyra lain dilarang membuat promosi di ruangan komen entri review peserta giveaway ini. Harap maklum.

Read More»

Saturday, 3 January 2015

Enam Variasi Terbaru Biskut Julie's Hershey's

Salam to all readers,

Adakah anda semua penggemar makan biskut? Kalau korang nak tahu, Azwar salah seorang peminat tegar makan biskut, lagi-lagi kalau biskut tu perisa coklat. Tak kiralah biskut jenama apa sekalipun, asalkan ianya berperisa coklat pasti Azwar akan ngapp punya! Tapi kali ini, Azwar nak kongsikan pada engkorang semua, 1 biskut yang baru sahaja dilancarkan iaitu biskut Julie's Hershey's. Pengusaha biskut terkemuka Malaysia Julie's peroleh kolaborasi bersama Hershey's.


Pada minggu lalu, Azwar ada menghadiri majlis pelancaran & pengenalan biskut baru iaitu kombinasi antara Julie's dan Hershey's yang turut disertai oleh para blogger dan rakan media di Malaysia. Nama pun pergi pelancaran biskut, sudah semestinya kami semua diberi peluang untuk mencuba sendiri untuk menikmati biskut Julie's Hershey's yang baru sahaja dilancarkan. Ini pertama kali Azwar makan biskut Julie's Hershey's, rasanya memang sedap!

Dari kiri: Ms. Rigel Oye, Mr. Martin Ang, and Mr. Benny Chia

Mr. Martin Ang, Pengarah Perfect Food Manufacturing.

"Selepas beberapa bulan percubaan dan persediaan, kami amat antusias untuk mendedahkan produk daripada hasil kerja keras kami - biskut Julie's Hershey's terbaru. Terdapat dalam 6 variasi terbaru, setiap biskut membawa rasa yang tersendiri dan pasti dapat menambat hati peminat tegar biskut. - Menurut kata Mr. Martin Ang. (Pengarah Perfect Food Manufacturing)"



Perfect Food Manufacturing merupakan pengeskport biskut terbesar di Malaysia. Di bawah jenamanya Julie's, syarikat ini telah berkembang lebih daripada 70 buah Negara di seluruh Asia Tenggara, Asia Pasifik, Afrika Amerika dan Timur Tengah. Ia ditubuhkan pada tahun 1981. Tahu tak, biskut Julie's Hershey's ini diperbuat di kilang Malaysia yang berada di Melaka. Akan datang, ada lagi satu cawangan dibuka di Johor bagi memperluaskan lagi produk biskut Julie's Hershey's.
google

Enam variasi biskut Julie's Hershey's

Inilah dia keenam-enam variasi biskut Julie's Hershey's. Setiap jenis biskut mempunyai keunikan yang tersendiri. Banyak-banyak biskut di atas ini, Azwar paling suka biskut Julie's Hershey's 3 dari kanan iaitu Julie's Hershey's Chocolate Waffles, Julie's Hershey's Chocolate Fudge Cookies, dan juga Julie's Hershey's Chocolate Fudge Vanilla Flavored.







Lihat, setiap jenis biskut Julie's Hershey's mempunyai kandungan dan keunikan yang tersendiri. Teringin nak cuba, tapi tak tahu nak dapatkannya di mana? Jangan risau, engkorang semua boleh dapatkannya di mana-mana pusat membeli belah dengan harga yang berpatutan. Mampu beli, sekotak hanya RM7.90.

google

Jadi, apa tunggu lagi dapatkan Julie's Hershey's di mana-mana pusat membeli belah yang berdekatan dengan segera untuk merasai sendiri kenikmatan biskut Julie's Hershey's. Dah tahu ini, bolehlah borong banyak-banyak kan? Selamat menikmati biskut Julie's Hershey's! =)

Layari: www.julies.com.my

Read More»

Copyright © Azwar Syuhada Made with ❤ by azhafizah.com