Monday, 3 November 2014

Food Review: Seoul Garden

Salam to all readers,

Memandangkan dah lama tak hangout dengan kengkawan, jadi baru-baru ini berkesempatanlah keluar dengan kengkawan ke Sunway Pyramid. Kalau dah pergi ke Sunway Pyramid, tak lain dan tak bukan mencari tempat makan. Memandangkan ada dua orang geng yang kuat sangat kpopnya, jadi kiteorang mencuba makan makanan korean di "SEOUL GARDEN".

google

Ini kali pertama jugalah, makan dekat Seoul Garden. Harga? Boleh tahanlah, kira-kira satu kepala dalam RM30.88, kalau nak kurang kena guna "students card" nanti dapat RM27.88 macam tu. Tapi berbaloi jugalah, satu kepala dalam RM30, kerana kalau dah duduk dalam tu nak tambah berulang kali pun tak mengapa. Memang puas hati makan dekat seoul garden ini, sebab kenyang betul perut. Nak tambah pun dah tak boleh disebabkan terlalu kekenyangan. 

google
Juadah yang ada di Seoul Garden, nak makan kena ambil sendiri (layan diri). Yang penting semuanya sedap-sedap. Punya sedap, kiteorang pergi ambil banyak-banyak sudahnya tak habis pun disebabkan terlalu kekenyangan.

Sejujurnya, aku memang tak suka langsung makan shushi. Tapi jujur aku cakap shushi dekat Seoul Garden ini memang sedap gila! 
Rated: 5/5

Inilah juadah yang kiteorang makan di Seoul Garden. 
Rated: 4.5/5


Masa untuk menjamu selera! Nyumm2.. Untuk pengetahuan korang restoran Seoul Garden ini HALAL dan kebanyakan kakitangan dan pelanggannya pun orang Melayu. Jadi jangan rasa was-was okay! Selamat mencuba! 

Seoul Garden, Sunway Pyramid
Address: Sunway Pyramid Mall (Klang Valley) Lot LG2, 126
Website: Seoul Garden
Phone: 603- 5631 7385

38 comments:

  1. wah....wah....sedap nyer.....blom ade rezeki lg nk merase..

    ReplyDelete
  2. omg!menyelerakan!nak mkn jugak..wuaaaa!

    ReplyDelete
  3. bestnya ade sushi.. kat melaka punya takde sushi.. sadisnyaaa

    ReplyDelete
  4. haritu makan seoul garden tu masa dia dah nak tutup. so mmg tak puas.. staff diorg pun pandang2 je maybe dia ckp " bila la nak balik, aku nak kemas meja pulak nie" hahaha... so makan pun sedikit, x puas, n cepat2.. rugi betul bayar mahal-mahal.. huhu... sedih kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..Sape suruh datang time orang tu dah nak tutup kedai lol. Tapi bagi kita, mahal sikit kot. hahaha..Makan memang kenyang, tapi baru nak tambah kali kedua dah xboleh, kenyang benor. hahaha

      Delete
  5. amboiii... pergi SG tak ajak orang pun *majuk*
    hehe...

    ReplyDelete
  6. wahhh , seoul garden kat situ ada sushi eh? anis baru je makan kat ipoh last weekend, xde sushi tapi pergi time lunch , stay sampai dinner , rm40 punya pasal sebab xde student kad plus tax ;(

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah, sushinya sedap gila wei..rm40? mahalnya..

      Delete
  7. Aishhhh nk dtg sini asyik trtgguh je... tak tahan btl.godaan...
    Lepas pantang kene trjah jugak.nnt ni

    ReplyDelete
  8. serius mmg sedap mkn kat sini ,,tapi seoulgarden kat penang ni xda sushi pun huhu..nk kn trn kl cari sini la hehe..

    ReplyDelete
  9. Ya Allah, sedapnya! Teringin nak makan dekat Seoul Garden ni juga.

    ReplyDelete
  10. x pernah try lagi makan sushi...hihihi...tekak melayu betul kan kak yong...

    ReplyDelete
  11. sedapnya,, farra lalu depan ja tak pernah masuk,, bila tengok gambar ni,, mcm gatai tekak pulak,, yam yam yam

    ReplyDelete
  12. wah banyaknya makanan sedap2.. :)

    ReplyDelete
  13. Seoul Garden dappp nya.... lama dah nak pi makan tak ter pi lagi hihi

    ReplyDelete
  14. Serius ke sushi dye sedap, tringin nk try sebab penah try mkn sushi tp xdpt telan...smpai la ni xpernah lg mkn sushi..

    ReplyDelete
  15. Sedapnya sushi, lama tak makan

    ReplyDelete
  16. Sedapnya.. Suka gak makan makanan korea ni.. Fefeeling korean gitu.. Hehe..
    RosmizaAliDotCom

    ReplyDelete
  17. selalu g kat KL Festival City je.. Sunway mcm dah penah masuk kot.. tapi Seoul Garden OU tak best.. tapi tu dulu lah, skrg tak tau la cmne. hehe

    ReplyDelete
  18. Seoul Garden memang best weh! Tapi aku tengah pantang makan ayam plak. Sedih je ayam pun takleh makan T_T

    ReplyDelete
  19. wahh meriah makanan.. nyum nyum

    ReplyDelete
  20. JOM JOIN SEGMEN SY

    http://faridaredbellas.blogspot.com/2014/11/blog-walking-bersama-redbellas-dream.html

    ReplyDelete
  21. wow sedapppnya! aisehhh terasa lapar.huhu

    ReplyDelete
  22. ohhhhh tidak!!!!! tgah demam running man ni...dok usha je tempat makan korea,,,,emmmm cam best je...bile dpt g ni...adoyai

    ReplyDelete
  23. korean food ni pedas2 ke? macam mana.. huhu..tak pernah merasa.. sushi pernah sekali rasa,seketul..tak kena tekak sangat.. tp ada rezeki nak la bedal berketul2

    ReplyDelete
  24. kat sini pun ada sushi ya. belum pernah lagi pi sg ni. nak pi la nanti. hehee

    ReplyDelete
  25. sis pernah makan di Seoul Garden IOI MAll Puchong mmg sgt puas hati...boleh pilih apa yg kita nk pastu mkn puas2..ishh dah lama x terjah sana...nanti mak dan adik datang rumah nk bawak dorang ke sana lah hiksss

    ReplyDelete
  26. wahhh...baru nak pegi weekend ni..nampak macam dah sangat xsabau dah ni..hehehe

    ReplyDelete
  27. Tak pernah lagi makan tapi semuanya nampak sedap.ja.

    ReplyDelete
  28. I keep hearing that SEO is
    dead or business is dying, what's your opinion about the future of search engine optimisation?

    Added this on my Facebook, very useful

    ReplyDelete
  29. kat seoul garden sunway ni ada kambing x? hahah

    ReplyDelete
  30. kat sunway ni ada kambing x? hahaha

    ReplyDelete

Assalamualaikum , terima kasih kerana berkongsi pendapat dan juga luahan rasa , moga memberi manfaat buat kepada kita semua .. !!

Copyright © Azwar Syuhada Made with ❤ by azhafizah.com