Monday, 10 November 2014

Beauty Review: YOKO Milk Shower Essential Kit

Salam to all readers,


Syukur alhamdulillah, untuk sekian kalinya Natta Cosme bagi peluang kepada aku untuk memperkenalkan produknya. Sejak berblog ini, macam-macam produk dapat kucuba. Nak mengharapkan aku beli sendiri memang taklah, memandangkan sumber kewangan aku ciput. Tambah-tambah aku bukanlah anak hartawan jauh sekali jutawan.

Okay, berbalik kepada produk Natta Cosme yang ingin aku perkenalkan. Produk yang ingin aku memperkenalkan ini adalah "Shower and Body Care Essential Moo Moo Kit, YOKO". Iaitu produk penjagaan badan, ala-ala buat spa di rumah gitu.

google

INSIDE THE PARCEL

1. Hair Spa Milky Rich
2. Spa Milk Salt Shower Bath
3. Milky Body Lotion
4. Body Butter Cream Milk Protein
5. Information Card

Jom, ikuti satu persatu produk YOKO Milk Shower Essential Kit ini;

HAIR SPA MILKY RICH


| Hair Spa Milky Rich | Pertama kali mencubanya, terus jatuh hati disebabkan baunya wangi dan baunya seakan-akan perfume dahulu kala. Ianya tidak terlalu melekit, cara memakainya selepas cuci rambut letakkan Hair Spa Milky rich dekat permukaan rambut, hujung rambut (jangan sesekali letak di atas kepala / kulit kepala). Caranya sama seperti memakai perapi rambut. Tapi fungsi sahaja berbeza. Kalau perapi lebih kepada melembutkan rambut sahaja. Sebaliknya kalau memakai Hair Spa Milky Rich lebih kepada rawatan rambut. Ianya kaya dengan Milk Protein, Coconut oil, and Argan oil yang membantu melembutkan rambut, menguatkan akar rambut, merawat rambut agar nampak bersinar sepanjang masa. Hanya 10 minutes lalu dibilas dengan air, rambut kembali bersinar. Suka tak? Off course aku suka, rambut pun sentiasa wangi sahaja.

SPA MILK SALT SHOWER BATH


| Spa Milk Salt Shower Bath | Kalau tadi kita sudah rapikan rambut, kini kita beralih pula untuk mencantikkan kulit badan. Spa Milk Salt Shower Bath merupakan scrub badan yang sesuai digunakan untuk semua orang. Hanya ratakan di seluruh badan dan biarkan ia selama 3 minit lalu dibilas dengan air bersih. SPA Milk Salt Shower Bath ini kaya dengan Vitamin E, Milk Protein dan natural salt benefits. Yang paling seronok, baunya seperti kuih muih (makanan). Bila dah bau seperti makanan, rasa nak telan sahaja masuk mulut. Untuk pengetahuan korang semua, Spa Milk Salt Shower Bath ini membantu menghilangkan kotoran dan juga sel-sel kulit mati pada tubuh badan kita dan secara tidak langsung ia memberi kita kulit baru lagi berseri selepas mandi. Suka tak? Yang penting badan kita sentiasa fresh! Bagi orang yang ada masalah ruam pada badan, rasanya Spa Milk Salt Shower Bath ini dapat membantu anda! Jadi, cubalah!

MILKY BODY LOTION


| Milky Body Lotion | Yang ini pula body lotion, sesudah mandi, bersiap semua barulah sapu lotion ini di seluruh badan. Pakai lotion bukan pakai sental sahaja, pakailah lotion ini sambil membuat urutan perlahan-lahan supaya senang diserap di seluruh badan. Milky Body Lotion ini kaya dengan Milk Protein and Vitamin B3 yang sedikit sebanyak dapat membantu menyuburkan serta melembapkan kulit kita semua. Tambah-tambah Milky Body Lotion ini tidak melekit dan tidak berminyak apabila disapu pada badan. Malah. Milky Body Lotion ini juga terkandung dengan Vitamin E dan Licorice extract yang membantu kulit kita tampak lebih lembut, halus, dan sihat sepanjang hari. Bestnya, bila kulit kita sentiasa terlindung dengan Vitamin E.

YOKO BODY BUTTER CREAM MILK PROTEIN


| YOKO Body Butter Cream Milk Protein | Kalau Yoko Milky Body Lotion kita guna selepas mandi, kini YOKO Body Butter Cream Milk Protein kita guna sebelum tidur. Nak cantik, kena rajin sikit. Tapi benda nilah yang payah benor aku nak praktis. Kalau rajin, barulah buat. Jangan jadi macam aku okay! Caranya pemakaian sama sahaja seperti memakai lotion badan. YOKO Body Butter Cream Milk Protein ini boleh mengekalkan kelembapan kulit dan mencerahkan kulit anda semua. Jika korang rajin menggunakannya maka korang boleh mendapatkan kulit yang lebih lembut dan halus. Di samping ia turut mengurangkan dan melambatkan kedutan. Untuk pengetahuan engkorang semua, YOKO Body Butter Cream Milk Protein ini dihasilkan daripada Milk Protein, Aloe Vera extract and Chamomile extract. Menarik kan? Macam-macam vitamin melekat dekat badan kita untuk tampil cantik dan menawan. Kelas gitu...

Ada satu berita gembira buat engkorang semua yang ingin memiliki mana-mana produk YOKO Milk Showe Essential Kit. Ni haaa... Natta Cosme memberikan diskaun sebanyak 10% untuk mana-mana pembelian produk jenama YOKO. Suka tak? Dengan syarat, engkorang perlu menggunakan code "LOVEYOKO". Expired pada 31/12/2014.

google


Apa tunggu lagi, jangan lepaskan peluang keemasan ini untuk memiliki produk YOKO. Banyak lagi produk yang menarik di Natta Cosme dan yang pastinya murah dan menarik!

Faceboook:

Website:

p/s: Terima kasih Natta Cosme!

21 comments:

  1. :)
    salam
    singgah pagi
    sory hr nie bz skit

    ReplyDelete
  2. Salam ukhuwah dan salam singgah dari bunda....

    ReplyDelete
  3. Menarik ni..nanti akak terjah...

    ReplyDelete
  4. Salam kenal! Saya dari team Kumpulbagi.
    Jika Anda mau share dan download files dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
    Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya.
    Coba servis kami tanpa registrasi:)

    ReplyDelete
  5. terima kasih kerana datang di 'rumah' sis JM...salam singgah kembali.

    boleh lah terjah website tu for more detail kan..ok..ok

    ReplyDelete
  6. moo moo.. berseri muka dengan produk susu ye

    ReplyDelete
  7. packaging dia menarik..hehe..best nye dapat cuba produk ni..
    harap lepas ni makin gebu mulus la hehe

    ReplyDelete
  8. bau susu tu sedap..tp kalau produk tu kan ada unsur2 makanan mcm koko ka coklat ka,nafsu makan mesti membuak2..sekian..

    ReplyDelete
  9. macam best jer... macam best jer :)

    ReplyDelete
  10. mesti sedap je bau nie kan. .menarikk.. :D

    ReplyDelete
  11. Terimakasih atas informasinya, saya harap tulisan ini bermanfaat buat siapa saja yang membacanya.

    ReplyDelete
  12. terimakasih atas informasinya gan, saya mencari informasi tetang jerawat yang selalu mengganggu penampilan wajah.
    .

    ReplyDelete

Assalamualaikum , terima kasih kerana berkongsi pendapat dan juga luahan rasa , moga memberi manfaat buat kepada kita semua .. !!

Copyright © Azwar Syuhada Made with ❤ by azhafizah.com