Friday, 3 October 2014

Food Review : Dubu Dubu Urban Korean Food

Salam to all readers,


Ingat lagi tak event yang Azwar join lunch date with Syarif di Johnny Rockets? Dekat entri INI. Selepas lunch date with Syarif, Azwar jenjalan dalam Sunway Piramid dengan member yang datang temankan Azwar pada haritu. Memandangkan kawan tak makan lagi, kiteorang pun terus pergi cari tempat makan. Masa ini terasa nak makan korean food, memandangkan kawan yang tak makan lagi tu pernah makan korean food jadi dia suggest makan dekat Dubu Dubu. 

Ini kali pertama makan makanan korean, boleh tahan jugalah makanannya. Yang penting restoran Dubu Dubu ini halal ya, dan pelanggannya kebanyakannya orang Melayu dan juga Cina. Kakitangannya juga kebanyakannya orang Melayu. Kalau makan dekat sini, terasa korang makan di restoran korean lagaknya kerana kita menikmati hidangan sambil melayani lagu kpop. Nak korean food sangat kan? hahaha...

Dubu Dubu Urban Korean Food, Sunway Pyramid
Address: Lot No. LG 2.92, Lower Ground 2, Sunway Pyramid Shopping Mall, No 3 Jalan PJS 11/15, Sunway Pyramid, Bandar Sunway, 46150 Petaling Jaya.
Phone: 03-5622 1679

 Cheese Bibimbap 
Rated: 4.5/5

 Ini makanan set, namanya Honey Garlic Bulgogi
Rated: 5/5

Masa untuk menikmati hidangan! Lepas dah makan burger, makan korean food pula.
Hari menternak badan! >_<

p/s: Ada lagi tak tempat makan yang best-best? Sharelah sikit.. =)

31 comments:

  1. Bolatnya mata awak Azwar hahaha...

    ReplyDelete
  2. sedap nyaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  3. gulp! ape rasanye? cxblh mkn sushi je. lain tk try lg. huhu

    ReplyDelete
  4. search jela dalam blog kak sally kalau nak tempat makanan korea...hahaha...yg lain x tau sangat...dubu-dubu akak suka makan Sundubu Jjigae :)

    ReplyDelete
  5. Dubu2 ni ada kat NuSentral tapi sayangnya asyik fullhouse...

    ReplyDelete
  6. Mesti sedapppppp T_T
    Teringin nak makan makanan korea. hee

    ReplyDelete
  7. wahh, banyaknya makanan terhidang depan mata...seronok tengok... :D

    jangan lupa join giveaway kita ye, kalau belum join... ada souvenirs dari Paris untuk dimenangi... bukan sikit2 tau, keychain sahaja ada 20 untuk peserta bertuah... :D goodluck!

    ReplyDelete
  8. Sdappppppp nyaaa >< nak try jugak nnti

    ReplyDelete
  9. nampak sedap sangat korean food dlm gmbr u! I never tried korean food before!!!

    ReplyDelete
  10. Nak makan Dubu Dubu juga! Bilalah boleh pergi ni.

    Tak pernah tahu pun adda chesse bibimbap

    ReplyDelete
  11. Kita suka korean food... Cheese Bibimbap tu memang sedap...Nway Azwar dah pernah cuba The street cafe kat Subang? Sedapa makanan dia..

    ReplyDelete
  12. Teringin lak nak makan Korean food ^_^

    ReplyDelete
  13. haritu baru makan korean food dekat sunway. nnti scha update. hehe

    ReplyDelete
  14. mesti sedap kan...sis lom pernah try lagi makanan korea ..hehe

    ReplyDelete
  15. Selalu lalu je Dubu Dubu ni..ok lepas ni boleh cuba cheese bibimbap

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum Azwar! Sedapnya makan makanan Korea! Lama dah tak makan bibimbap.. Hari tu pernah gak nak cuba try makan kat Dubu2 Restoran ni.. Tapi hubby tak nak sebab tak yakin halal ke tak.. Huhu.. Ada logo halal ea kat dlm restoran ni? camtu leh la try pasni.. ^_^
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam..tempat ini halal, kalau free pergilah datang makan, sedap juga makanannya.. :)

      Delete
  17. Kita dah pegi tempat ni...selalu fullhouse le...kena booking atleast seminggu katanye...ishk3...ngeliur tengok makanannye sedap2 belaka...

    ReplyDelete
  18. http://madey09.blogspot.com/ selamat hari raya ..done follow ya

    ReplyDelete
  19. sedapnya tengok gambar makanan. mesti sedap :)

    ReplyDelete
  20. menyelerakan :D hahaha.
    df semalam baru makan kat restoran taiwan :D

    ReplyDelete
  21. Salam singgah.. :)

    saya dah follow blog awak..harap sudi follow blog saya balik

    http://seronoknyermelukis.blogspot.com/

    ReplyDelete
  22. wahh, nampak menarik makanan ni :)

    ReplyDelete
  23. sedap yer. lapar lak tengok makanan tu

    ReplyDelete
  24. ulaaaaa dapnye nampk...
    teringin jugak nak prgi
    tapi xjmp geng lak yang boleh makan..
    nak bawak asben takott tak kene dgn tekak melayu dia tuu

    ReplyDelete
  25. ulaaaaa dapnye nampk...
    teringin jugak nak prgi
    tapi xjmp geng lak yang boleh makan..
    nak bawak asben takott tak kene dgn tekak melayu dia tuu

    ReplyDelete
  26. wahhh.. sedapnya.. ok teringingile tyme skrg nie. hehe

    jemput lawat http://goo.gl/rHbK7R

    ReplyDelete
  27. seriusly teringin nak makan dubu2. aaaaaaaaa

    ReplyDelete

Assalamualaikum , terima kasih kerana berkongsi pendapat dan juga luahan rasa , moga memberi manfaat buat kepada kita semua .. !!

Copyright © Azwar Syuhada Made with ❤ by azhafizah.com