Thursday, 4 September 2014

Tips : Cara Mudah Mendapatkan CPUV dari Nuffnang

Salam to all readers,


Alhamdulillah dan sekali lagi terima kasih pada Nuffnang kerana masih sudi bagi CPUV padaku. Sampai 3 CPUV yang masih dalam mood "ON GOING". Alhamdulillah!


Nuffnang merupakan laman web yang tidak asing lagi di kalangan blogger. Baik blogger lama mahupun blogger baru, pasti rata-rata blogger dah mendaftarnya. Disebabkan 4 bulan berturut-turut, CPUV datang menyapa di blogku, rasanya bolehlah kita berkongsi sedikit tips untuk mendapatkan CUPV. Okay tak? Padahal, Azwar tak pernah cashout lagi dalam Nuffnang. Azwar pun banyak google macam mana nak dapatkan CPUV jadi tak salahkan kalau berkongsi. 

Antara tips untuk mendapatkan CUPV di blog korang adalah :

1) Hantar tiket ke Nuffnang

Sememangnya Azwar jarang amalkan tips ini, tapi bagi yang ingin mendapatkan CPUV dengan cepat. Cubalah hantar tiket pada pihak Nuffnang. Tanyalah apa-apa yang korang rasa ingin bertanya. Sebagai contoh, "Apakah ciri-ciri blog untuk peroleh CPUV?". Tanya dalam bahasa melayu pun boleh. Dengan cara menghantar tiket inilah pihak Nuffnang boleh tahu kewujudan blog kita. Jangan risau, setiap pertanyaan korang pasti mendapat respond dari pihak Nuffnang. Jadi, peluang nak dapat CPUV pun makin cerah. Tak tahu macam mana nak hantar tiket? Korang boleh ikut step di bawah ini;




2) Update survey

Kalau dengan cara hantar tiket tak jalan, cuba merajinkan diri korang update survey. Update survey ini ada di bahagian 'MANAGE BLOG' yang ada bio kita. Setiap kali, sign in Nuffnang, rajin-rajinkanlah diri update survey. Hal ini, sedikit sebanyak dapat membantu pihak Nuffnang mengetahui kewujudan blog kita. Kalau korang rajin update survey ini, nampaklah sikit yang korang masih active. Takdelah bersarang akaun Nuffnang korang.

3) Letak iklan dengan betul

Kedudukan iklan Nuffnang sedikit sebanyak mempengaruhi earning CPUV. Kalau boleh letaklah iklan Nuffnang di tempat yang sepatutnya. Janganlah tersorok sampai orang lain tak nampak. Kalau tak tahu nak letak iklan Nuffnang macam mana, just google sahaja. Berlambak tutorial cara pemasangan iklan Nuffnang.

4) Rajinkan diri update blog

Update blog bermaksud update cerita. Bahagian ini Azwar tak reti nak amalkan disebabkan tak tahulah nak update cerita apa. Ada sesetengah blogger dalam sehari sampai 5 entri dia update, ada sesetengah lagi update hari-hari. Perghh banyak buah fikiran depa naa. Keadaan ini sedikit sebanyak dapat meningkat earning dan peluang nak dapatkan CPUV pun cerah. Kalau dah hari-hari update entri. Kalau sama sahaja entri, orang pun malas nak singgah.

5) Rajin click iklan-iklan

Kalau rasa nak orang click iklan-iklan dekat blog korang, ringan-ringanlah juga tangan tu untuk click iklan-iklan di blog kawan-kawan. Jangan gatal click iklan sendiri sudah sebab Nuffnang boleh tahu siapa yang click. hehehe.. Yang tak click janganlah memandai kata click. Tak baik menipu kan?

6) Traffic tinggi dan maintain

Kalau bahagian ini pasti rata-rata dah tahu kan? Sebenarnya, susah juga nak capai traffic tinggi dan maintain. Kalau bahagian ini pasti akan dikaitkan dengan pageview & unique visitor. Kalau pageview itu mudah sahaja nak dapat, makin korang rajin blogwalking makin tinggilah pageview blog korang. Yang susah nak capai unique visitor padahal benda inilah yang dipandang oleh company pengiklanan. Nak capai 120++ pun payah inikan pula unique visitor yang mencapai angka ribu-ribu tu. Manalah tahu akan datang dapat capai ribu-ribu macam blog Cik Epal.

p/s: Ini sahajalah tips yang dapat Azwar kongsi pada korang. Buat masa ini, tips-tips ini juga Azwar amalkan untuk mendapatkan CPUV. Tapi Azwar perasan CPUV ini galak dapat after Azwar join pergi Kilang Mamee. Agaknya, korang kena join salah satu event Nuffnang baru dapat CPUV kot. hahaah.. =D

61 comments:

  1. bestnya dpt cpuv..dayah da lma xdpt T_T

    ReplyDelete
  2. Betul , nk cari unique visitor tu susah laaaa .. Lama jugak la Dayah dok menunggu cpuv . Tetiba nak try tips para blogger tentang cara dapatkan Cpuv , alhamdulillah sampai sekarang dok melekat .. heheheee .. Dayah klik jacob's eh ^_^

    ReplyDelete
  3. nice sharing. salu rajin update survey je. hantar ticket bru sekali..haha

    #klik HP Pavilion ^^

    ReplyDelete
  4. tips yg berguna. boleh cuba jugak nanti :)

    ReplyDelete
  5. good sharing dear.. mama cpuv pun macam lemau je sekarang..

    ReplyDelete
  6. Nice sharing yunk.. ena dah lama tak hantar tiket kat nuffnang..

    ReplyDelete
  7. Saya setelah 3 tahun lebih blogging, baru merasa cpuv ini... berkat kesabaran kot.haha. event nuffnang sy x pernah join pun. Ada sekali join screening movie.


    Yg update survey tu mmg selalu jugak sy buat. Kalau malas,sy update 2 3 mggu sekali je.


    Pasal traffik, saya geram sbnarnya dgn nuff nie, time x ramai user online tu la yg iklan cpuv ni btenggek. Haha


    Mmg dh jd tabiat sy jgak kalau p bw , mmg akan klik iklan dkt blog diorg.. lagi2 bila kluar iklan yg sy x pernh nmpk..


    Blog sy tak kerap sgt berupdate. Kkdg smggu skali j update hehe... idea tak de, malas update pun ada, bila mood dtg bru rasa nak update..


    Eh terlebih panjang pulak saya komen.. kakakakaka

    ReplyDelete
  8. Semoga cpuv maintain melekat dlm blog ni. :))

    ReplyDelete
  9. thanks share tips ni.
    Betul salah satu cara kena rajin update blog. Satu hari satu entry pun kira ok. Tapi kadang - kadang blog huda ada ter - miss juga nak update blog, hehe =D

    ReplyDelete
  10. Setuju dengan entri ni. memang semua adalah cara terbaik untuk menadapat CPUV.
    Anw, tahniahhh atas CPUV2 yang awak dapat, semuaa bertambah rezeki berblog. :)
    *Klik Bloggerati satu :D

    ReplyDelete
  11. tips berguna, tq for sharing, sha da lama xdpt BE huuuu

    ReplyDelete
  12. Tak pernah dapat CPUV daripada Nuffnang ni... Tip ini paling senang.. moga perkongsian ini boleh membuat CPUV blog kita orang. he..he.. TQ Miss Azwar Syuhada...

    ReplyDelete
  13. nice tips!nice sharing!sepanjang 3 tahun berblog dpt rm4 je..heeheeheeee :D
    LPAS TUH buang..lpas tuh pasang balik..dulu ta tahu plak apa cpuv and cpc nih..sekrg bila dpt tahu mender nih smngt plak nak berblog.....


    #klik dia punya iklan..kalau sudi jom klik iklan kita plak..haahaha

    ReplyDelete
  14. Tips sangat2 berguna dan membantu nih...boleh cuba salah satu tips tu kan mana tau rezeki ..tq2 cik Azwar

    ReplyDelete
  15. thanks for info..meh singgah blog saya ;)

    ReplyDelete
  16. Tips berguna..done bookmark, nnt ak buat, kene refer sini ni..tqqqq dik

    ReplyDelete
  17. rajin azwar kongsi tips.. :)

    tahniah juga sbb dpt cpuv bru..

    ReplyDelete
  18. nice info dear...

    p/s : Salam. Terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #8. (^_^). Blog ini telah tersenarai di http://www.mialiana.com/2014/09/senarai-url-blog-8.html

    ReplyDelete
  19. Alhamdulillah.. yelah memang bila kita selalu update blog baru cpuv rajin nak bertandang..

    ReplyDelete
  20. salam.. saya balas kunjungan dari segmen mamaniza...

    nice sharing.. baru berjaya dapat cpuv tahun ni..

    ReplyDelete
  21. Glad..Nice Sharing.
    InshaAllah...semua di atas memang TIPS berguna

    ReplyDelete
  22. nice sharing..boleh amalkan nie.. TQ dear...

    ReplyDelete
  23. Wah! good sharing..Tips yg sgt berguna :)

    ReplyDelete
  24. nice sharing kak azwa !! dah lama ina cari benda ni :)

    ReplyDelete
  25. salam... jom singgah ke blog saya..

    saya ade jual produk kesihatan dan kecantikan murah2...

    http://produkkesihatandankecantikanmurah.blogspot.com/..

    follow sy juga deh..

    ReplyDelete
  26. mohon singgah blog saya

    saya ada jual pelbagai produk kesihatan dan kecantikann

    http://produkkesihatandankecantikanmurah.blogspot.com/

    mohon follow jugak ye

    ReplyDelete
  27. round round terjumpa blog ni.hehe.mmg berkesan tips yg diberikan..harap smua disin dpt support satu sama lain..jemputlah dtg ke blog http://blogyangkosong.blogspot.com.. moga2 earnings kite smua bertambah..huuhuh..jgn lupe klik ads nuffnang juge ye..hehe

    ReplyDelete
  28. bestnya dapat CPUV. saya dah setahun lebih blogging belum pernah dapat lagi. sobss T.T

    ReplyDelete
  29. THANKS BAGI INFO..BACA BLOG SAYA http://surahelmee.blogspot.com/

    ReplyDelete
  30. terima kasih bagi info berguna cenggini.. ^_^

    ReplyDelete
  31. Thanks atas infonya...berguna sangat..lagi2 part hantar ticket dekat nuffnang. Best..=)

    ReplyDelete
  32. terima kasih ...Share tips dan info ..baru je belajar blogging ni :)

    ReplyDelete
  33. Thank You Azwar, saya budak baru belajar dan tips2 ni sangat membantu, hope to improve myself.. Harap2 sudi lah follow saya di http://qalbu82.blogspot.com
    terima kasih ^_~

    ReplyDelete
  34. Thanks tips yg sgt best.bru je join nuffnang.boleh la try.hehe.kalau sudi jom la ke blog sy bnyk resepi ada.
    http://rotikarya.blogspot.com/

    ReplyDelete
  35. Okei, tq awok..tips yang nie jelasss (^_^) setelah bergoogle byk kali..

    ReplyDelete
  36. nice sharing.tq..sudi2 singgah blo saye

    ReplyDelete
  37. tq for the tips..my blog http://syisziee.blogspot.com

    ReplyDelete
  38. Tq for sharing.saya baru sebulan dua aktif berbloging hehe..oh xboleh ye click iklan sendiri.kdg2 iklan tu menarik saya nk tgk gak.ok saya click iklan awak sekarang hihi
    syureinadiaries.blogspot.my

    ReplyDelete
  39. Patut la kalau try click kat ads sendiri jadi page not found eh ? hihi

    ReplyDelete
  40. tq 4 sharing.. tips yang berguna.. akan cuba amalkan..

    ReplyDelete
  41. Wahhhh... bagusnya tips awak bagi... terima kasih ya... i klik iklan awak juga.. jom layari blog sy juga di http://blogleopluto.blogspot.my/ .. hihi.. :D

    ReplyDelete
  42. Waaah. Baru dpt cpuv. Tpi tatau nak buat apa. Hahahha
    http://albistro22.blogspot.my/?m=1
    Singgah n click² laaa okaay. Hihi.. Klau bkn blogger mcm kita ni sapa lagi nk click kan. Huhu

    ReplyDelete
  43. sebenarnya saya tak faham pun nak guna nuffnang ni sangat T_T tq for sharing this useful infos sis :) malu nk jemput, tp jemput2 lah singgah blog kita hihi tq! http://hidayahsharin.blogspot.my/

    ReplyDelete
  44. TERIMA KASIH...SAYA SUDAH SUBMIT TICKET KEPADA NUFFNANG

    ReplyDelete
  45. TQ. Info yg berguna. Saya tak pernah dapat lagi CPUV. Harap lepas ni dapat la. Teringin sangat nak merasa CPUV ni.

    ReplyDelete

Assalamualaikum , terima kasih kerana berkongsi pendapat dan juga luahan rasa , moga memberi manfaat buat kepada kita semua .. !!

Copyright © Azwar Syuhada Made with ❤ by azhafizah.com