Monday, 29 September 2014

Aplikasi mudah untuk Ping Entri

Salam to all readers,

Harini Azwar nak memperkenalkan aplikasi baru untuk ping entri dengan cepat. Mana tahu, korang dah siap auto publish post tapi tak sempat nak share dekat group facebook. Nak ping entri dari satu ke satu group rasa leceh kan? Jadi, bagi memudahkan kerja dan nak jimat masa apa kata korang semua download apps 'EDISI BLOG'. Macam mana download? Sat nak, sebelum nak buat tutorial off course kena ada ayat mukadimahnya.

Buat masa ini aplikasi ini hanya untuk pengguna telefon android sahaja. Untuk iphone kita tak pasti. Cara-cara nak mendownload "EDISI BLOG":

1) Pergi ke "PLAY STORE" dan search "EDISI BLOG". Pastikan korang install "EDISI BLOG" yang ada gambar kartun berkaca mata seperti di bawah. Dah jumpa? Tekanlah install.


2) Selepas download, bolehlah mula mendaftar sebagai ahli "EDISI BLOG". Pandaikan nak daftar? Ikut sahaja steps yang diberi.


 3) Sesudah mendaftar korang bolehlah tengok update terkini dari blogger-blogger lain. Korang juga tidak terkecuali, boleh juga ping entri blog korang. Bagaimana nak ping entri? Begini caranya:


Mudah kan? Jadi korang tak perlu risau lagi bila nak share entri blog. Hanya menggunakan telefon sahaja kita blog share pelbagai cerita menarik. Tak perlu bersusah-susah lagi ping entri dekat group facebook. Selamat mencuba!

7 comments:

  1. Saya ke sini pun guna apss edisi blog juga :-)

    ReplyDelete
  2. dah buat account. Tp belum sempat guna, ada masalah sikit,huhu

    ReplyDelete
  3. Tak pernah dengar pun pasal app ni bselum ni. Thanks for sharing :)

    ReplyDelete
  4. belum sempat nak download lagi...bole la download jap lagi ni...^_^

    ReplyDelete

Assalamualaikum , terima kasih kerana berkongsi pendapat dan juga luahan rasa , moga memberi manfaat buat kepada kita semua .. !!

Copyright © Azwar Syuhada Made with ❤ by azhafizah.com