Monday, 26 May 2014

Pakej Murah Korean Selatan 2015 (7 Hari 6 Malam - SEOUL & JEJU ISLAND)

Salam to all readers,

Hai uoall! Harini aku nak kongsi cerita mengenai pakej percutian ke korean! Bagi uoall, yang rajin melancong tentu rasa teruja kan? Walaupun aku tak pernah pergi melancong ke luar negara, tetapi aku rasa excited tengok orang yang dah pergi melancong. Bagi korang yang rajin melancong, apa kata korang cuba pakej percutian murah Korean Selatan 2015 yang dijual oleh UzairOthman, yang merupakan seorang blogger yang kerap travel.

Pakej selama 7 hari 6 malam bakal memberikan anda percutian idaman dengan cost yang rendah serta menjimatkan. Konsep percutian adalah backpacker concept dan sesuai untuk semua peringkat umur.

Travel Date : 17 – 23 April 2015 (7 hari 6 malam)
  • musim spring
  • Tempahan terkini : 11 orang
  • Kekosongan : 9 orang



Travel Itinerary JEJU ISLAND + SEOUL (7 Hari 6 malam)

Day 1 (No meals)

Setibanya di Incheon Airport, anda akan meneruskan perjalanan ke Gimpo Airport seoul untuk transit ke Jeju Airport. Check in di Guest house setelah tiba di Jeju. Free & easy atau boleh berehat di Guest House.

  • Optional/pilihan : Boleh melawat Jeju city dengan Transport taxi (Optional/cost sendiri).
  • Antara tempat lawatan di Jeju City : Dongmun market, Dragon Headrock, mystery road & LoveLand Jeju.

Day 2 (Breakfast/lunch)

Sarapan pagi disediakan di Guest House. Memulakan lawatan ke Jeju island dengan Jeju Bus tour. Antara lokasi lawatan adalah :-
  • Trick Art Museum
  • Seongeup folk village
  • Woman Divershow
  • Seongsan ilchulbong park
  • Via Jongdairi shore road
  • Manjang cave (Longest cave in Asia)

setelah tamat lawatan bus tour, meneruskan perjalanan ke Jeju airport untuk Flight ke Gimpo Airport seoul. Setelah tiba di seoul, check in guest house di Iteawon.

Day 3 (Lunch/Dinner)

Lawatan pertama di seoul adalah  melawat Namsangol Hanok Village yang cukup terkenal dengan rumah tradisional Korea. Anda boleh melawat beberapa lokasi menarik di dalam Hanok village ini dan boleh mencuba pakaian Tradisional korea iaitu Hanbook. Meneruskan lawatan ke Insadong culture road yang merupakan lokasi shopping barangan tradisional korea sehinggalah ke souvenir. Lokasi terakhir di hari pertama di Seoul adalah di Nandaemun market yang cukup terkenal dengan barangan Souvenir korea dan Brooch.

Day 4 (Lunch/Dinner)

Melawat Deuksugung Palace (Korean Palace) di City Hall. Meneruskan lawatan ke Namsan Tower (Seoul tower) dengan menaiki cable car. Menikmati permandangan menarik bandara seoul di Namsan Tower (Not include observatory). Berhampiran Namsan tower terdapat Teddy Bear shop dan Padlock love untuk anda lawati. Shopping di Myeongdong market yang terkenal dengan barangan kosmetik, souvenir korea serta pakaian trend terkini di korea. Di myeongdong market anda dapat membeli-belah barangan terkini korea dan bagi peminat kpop disini merupakan lokasi utama untuk mendapat merchandise artis kesayangan mereka.

Day 5 (Lunch/Dinner)

Melawat Nami Island dengan menaiki shuttle bus. Menikmati beberapa lokasi menarik di Nami island seperti tugu winter sonata dan winter sonata statue. Disini juga anda boleh menikmati suasana segar dan nyaman dengan menyewa basikal. Menikmati Nasi goncang di Nami island (lunch) yang cukup terkenal pada masa kini. Pulang semula ke seoul dan shopping di Doota mall (souvenir shop)

Day 6 (Lunch/Dinner)

Melawat Gyeongbukgung Palace yang terkenal menerusi beberapa drama korea. Sebuah istana terkenal di tengah-tengah bandaraya seoul dan sangat cantik lokasi nya untuk ambil gambar kenangan. Melawat Gwanghamun square dan cheonggyecheon stream yang merupakan sungai terbersih di seoul dan hiasan di jalanannya yang menarik. seterusnya akan melawat Hello kitty café atau Tom’s Café (Not include meals/drinks) dan shopping di sekitar Hongdae shopping area.

Day 7

Airport Transfer ke Incheon Airport.




PAKEJ TERMASUK

  • Tiket penerbangan pergi & balik (Airasia KL – SEOUL / Not include Luggage)
  • Tiket penerbangan pergi & balik (Seoul- Jeju island with 15 kg luggage)
  • Penginapan di Jeju island & Seoul (Hostel/Dorm Concept)
  • Transport (subway/shuttle bus)
  • Airport transfer ke Incheon Airport
  • Makan seperti dalam Itinerary (Halal/Pork Free)
  • Tiket masuk tempat lawatan (seperti tertulis di Itinerary)
  • Tour guide (Malay/english)

TAMBAHAN PAKEJ JIKA MAHU (Tidak wajib)

  • Luggage 20 kg = RM 140 per person (Flight KL-SEOUL pergi balik)
  • makan dalam flight KL – SEOUL = RM 35 (pergi balik)
  • Flight Insurance = RM 50

PENTING ( MESTI BACA )
  • Jadual itinerary boleh diubah mengikut kesesuaian masa dan tempat serta keadaan.
  • pakej ini diuruskan oleh saya atau tour guide under saya.
  • saya bukan travel agency, pakej ini berkonsepkan pakej murah dan backpacker.
  • harga mengikut kadar semasa tiket kapal terbang.
  • Makan halal dan pork free.
  • Deposit bayaran RM 2000 dan bayaran penuh satu bulan sebelum travel.
  • Pakej berkonsepkan backpacker dan banyak guna subway/jalan kaki.
  • Penginapan adalah hostel/dorm (Bilik lelaki & perempuan asing melainkan family)
  • Boleh bawa beg tarik, tak ada masalah.
  • Jika beli flight sendiri, mesti sama tarikh dan waktu group ini.


KELEBIHAN PAKEJ INI
  • Airport transfer disediakan untuk pulang ke airport incheon
  • Shuttle bus dari Seoul ke Nami Island.
  • Laundry, Iron, Dapur dan water dispenser (heater) di sediakan di hostel
  • tour guide berbahasa melayu/english
  • masa fleksible mengikut keinginan pelancong.
  • semestinya ada WIFI yang pantas !!!
  • Tidak akan bawa ke kedai ginseng atau barang kemas.
  • Tempah awal untuk dapat harga semurah ini.


HARGA PAKEJ (SEOUL + JEJU ISLAND)

  • RM 3750 per person (Penginapan dorm/hostel)
  • RM 4250 per person (Penginapan family room)

*Diskaun RM 100 dari total harga jika tempah pakej 4 orang keatas.

*Deposit bayaran RM 2000 Per person dan bayaran penuh sebelum 30 November 2014



Selain itu, korang juga boleh melawat tempat-tempat yang menarik seperti:

 Melawat masjid antarabangsa Iteawon

 Dapat juga menikmati Aiskrim Turki Dondurma

 Upacara pertukaran pengawal istana

 menikmati makanan korea (Bulgogi set)

 Shopping pun boleh.. =)

 lawatan ke Hello Kitty Cafe atau lepak di Toms Cafe yang merupakan salah satu cafe yang dipenuhi dengan kucing-kucing yang cute.


upacara pertukaran pengawal secara besar-besaran di Gyeongbukgung palace


Ingin sambung lawatan ke Everland Theme Park?

  • Pakej termasuk tambahan sehari penginapan, Lunch & Dinner, Tiket Everland dan Transport.
  • Tarikh lawatan anda akan menjadi seperti ini 17-24 April 2015 (8 hari 7 malam)

(TAMBAHAN SEHARI)
8 HARI 7 MALAM (JEJU + SEOUL + EVERLAND)

  • Penginapan Hostel : RM 4100 per person
  • Penginapan Family Room : RM 4570 per person

Untuk tempahan dan sebarang pertanyaan

Email : uzairblog90@gmail.com
Facebook : Uzairothman



Giveaway Running Man T-shirt Original Made in Korea ini

dianjurkan oleh
Uzairothman.com

24 comments:

  1. seronoknya kalau dapat pergi korea

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ke Korea Ke Kita !!

      5D4N Korea Muslim Pakej 2015

      Confirmed Departure:
      03 - 07 Jun 2015: RM 3299/pax
      18 -23 Sep 2015: RM 3000/pax
      28 Nov - 03 Dec 2015: RM 3000/pax
      14 - 19 Dec 2015: RM 3000/pax

      LIMITED SEAT AVAILABLE !! 😎

      Contact Us:
      Tel: 017 7047591 (Khairil)
      Email: khairil@selamatbercuti.com

      Delete
  2. ni GA ke ape? hehehe...2015...lama sangat tu :P

    ReplyDelete
  3. aduhh bestnyaa. nak pergi jugakkkk T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ke Korea Ke Kita !!

      5D4N Korea Muslim Pakej 2015

      Confirmed Departure:
      03 - 07 Jun 2015: RM 3299/pax
      18 -23 Sep 2015: RM 3000/pax
      28 Nov - 03 Dec 2015: RM 3000/pax
      14 - 19 Dec 2015: RM 3000/pax

      LIMITED SEAT AVAILABLE !! 😎

      Contact Us:
      Tel: 017 7047591 (Khairil)
      Email: khairil@selamatbercuti.com

      Delete
  4. seronoknya dapat travel :)

    duit tade nak travel nanti2 aje lah tak berkesempatan lagi :)

    hehe
    yg aktiviti lain boleh je, tapi kalau bab makan surrender sbb kbnyakannya ada sayur :D

    tapi daging dyaorg mmg nampak yum3 tgok dlm drama/gameshow.. terliur je tgok diaorg makan even sayur XDD

    ReplyDelete
  5. Kalu diposit tu dlm rm800, still boleh ke? ;) Then baki byr 2 bln sblm bertolak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ke Korea Ke Kita !!

      5D4N Korea Muslim Pakej 2015

      Confirmed Departure:
      03 - 07 Jun 2015: RM 3299/pax
      18 -23 Sep 2015: RM 3000/pax
      28 Nov - 03 Dec 2015: RM 3000/pax
      14 - 19 Dec 2015: RM 3000/pax

      LIMITED SEAT AVAILABLE !! 😎

      Contact Us:
      Tel: 017 7047591 (Khairil)
      Email: khairil@selamatbercuti.com

      Delete
  6. sangat sangat menarik.. tapi nak tunggu habis belajar dulu.. hoho.. setahun je lagi.. boleh kumpul duit lagi ni.. hhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ke Korea Ke Kita !!

      5D4N Korea Muslim Pakej 2015

      Confirmed Departure:
      03 - 07 Jun 2015: RM 3299/pax
      18 -23 Sep 2015: RM 3000/pax
      28 Nov - 03 Dec 2015: RM 3000/pax
      14 - 19 Dec 2015: RM 3000/pax

      LIMITED SEAT AVAILABLE !! 😎

      Contact Us:
      Tel: 017 7047591 (Khairil)
      Email: khairil@selamatbercuti.com

      Delete
  7. hai...ika datang singgah sini... anyway ika nak minta bantu ika menang rm500 bole? pergi kat entry ika yg ni ye.... http://www.atikahnorbaki.com/2014/05/jom-like-penyertaan-lavender-di-tumix.html

    ReplyDelete
  8. menarik sungguh..nak nangis je tgk..haha

    ReplyDelete
  9. seronoknya klu dapat pegi sini... :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ke Korea Ke Kita !!

      5D4N Korea Muslim Pakej 2015

      Confirmed Departure:
      03 - 07 Jun 2015: RM 3299/pax
      18 -23 Sep 2015: RM 3000/pax
      28 Nov - 03 Dec 2015: RM 3000/pax
      14 - 19 Dec 2015: RM 3000/pax

      LIMITED SEAT AVAILABLE !! 😎

      Contact Us:
      Tel: 017 7047591 (Khairil)
      Email: khairil@selamatbercuti.com

      Delete
  10. fuyooo...best tu kalau dapat jalan2 gi sana..hehehe..

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  11. wahh mcm best je g korea. tunggu df berduit lah baru boleh huhuhu8u

    ReplyDelete
  12. Alaaa, bestnya kalau dpt pergi. Tapi, uwanggnye enggak adaa. Haha :D

    ReplyDelete
  13. Hahaha, bestnya kalau dapat pergi sana ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ke Korea Ke Kita !!

      5D4N Korea Muslim Pakej 2015

      Confirmed Departure:
      03 - 07 Jun 2015: RM 3299/pax
      18 -23 Sep 2015: RM 3000/pax
      28 Nov - 03 Dec 2015: RM 3000/pax
      14 - 19 Dec 2015: RM 3000/pax

      LIMITED SEAT AVAILABLE !! 😎

      Contact Us:
      Tel: 017 7047591 (Khairil)
      Email: khairil@selamatbercuti.com

      Delete
  14. Replies
    1. Ke Korea Ke Kita !!

      5D4N Korea Muslim Pakej 2015

      Confirmed Departure:
      03 - 07 Jun 2015: RM 3299/pax
      18 -23 Sep 2015: RM 3000/pax
      28 Nov - 03 Dec 2015: RM 3000/pax
      14 - 19 Dec 2015: RM 3000/pax

      LIMITED SEAT AVAILABLE !! 😎

      Contact Us:
      Tel: 017 7047591 (Khairil)
      Email: khairil@selamatbercuti.com

      Delete
  15. Salam. Hi..nk tye kalau rm3750 tu termsuk flight kan..klu flight dri KL -seoul - KL beli sndri..brp harga u ground pakej shj? Tq

    ReplyDelete
  16. Bestnya kalu dpt g, tp.. cam angan2 je kita ni,payah dh kot,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ke Korea Ke Kita !!

      5D4N Korea Muslim Pakej 2015

      Confirmed Departure:
      03 - 07 Jun 2015: RM 3299/pax
      18 -23 Sep 2015: RM 3000/pax
      28 Nov - 03 Dec 2015: RM 3000/pax
      14 - 19 Dec 2015: RM 3000/pax

      LIMITED SEAT AVAILABLE !! 😎

      Contact Us:
      Tel: 017 7047591 (Khairil)
      Email: khairil@selamatbercuti.com

      Delete

Assalamualaikum , terima kasih kerana berkongsi pendapat dan juga luahan rasa , moga memberi manfaat buat kepada kita semua .. !!

Copyright © Azwar Syuhada Made with ❤ by azhafizah.com