Thursday, 29 May 2014

Jom Betukar Ke Whatsapp+

Salam to all readers,


Malam ini aku nak share something dengan korang-korang semua. Pada siapa yang kaki online dan suka mengupgradekan segala software dalam phone. Apa kata, korang cuba  upgradekan WHATSAPP. Aku lebih suka panggil whatsapp ini kepada whatszupp. hehe..Suka suki aku jer, nak mengubahnya. 


Tadaa! Inilah version terbaru whatsapp iaitu WHATSAPP+. Macam mana boleh terjebak nak upgrade? Ini semalam punya ceritalah, sedang asyik chit chat dengan somebody dekat wechat hinggalah ke Whatsapp somebody tu cakap dah guna whatsapp baru ke? Aku manalah tahu, whatsapp baru ke lama. Jadi dia suruhlah aku pergi download version terbaru ini. Manalah aku tahu, last-last aku pergi tanya kak Nurie. Aku whatsapp kak Nurie pukul 11 lebih malam tadi, pukul 6 lebih pagi tadi baru dia reply. Bertuah betol kan? hahaha.. Dengan gigihnya aku upgrade pagi tadi atas tunjuk ajar kak Nurie. Percubaan pertama gagal, percubaan kedua pun gagal disebabkan no internet connection. Percubaan kali ketiga baru menjadi. 


Jadi inilah hasilnya whatsapp bertukar kepada Whatsapp+. Cantik kan? Boleh letak wallpaper sendiri, yang penting icon emojinya banyak yang comel-comel. Geram gila aku tengok. Bila dah berjaya install whatsapp+ ni, aku inform dekat kak Nurie. Ada ke dia reply gambar emoji tayang bontot. Sungguh tak senonoh kan?hahaha..

Whatsapp+ ini banyak gila korang kena setting. Korang boleh download theme juga, tapi buat masa ini aku guna picture sendiri jer. Tak berkenan pula theme yang tersedia tu. hahaha..Bagi aku, best juga whatsapp+ ini. Seronok main emoji!

Cara-cara mendapatkan Whatsapp berwajah baru:

1. Backup siap-siap Whatsapp yang korang pakai sekarang ini.
2. Dekat mana backup? Pergi Setting -- Chat settings -- Backup Conversations.
3. Dah backup? Korang boleh Uninstall Whatsapp yang korang guna sekarang.
4. Seterusnya, tekan link ini : http://whatsapp-plus.net/download.php.
5. Nampak button download? Sila tekan download.
6. Dah selesai download, korang bolehlah install Whatsapp macam biasa.
7. Seterusnya, ikut sahajalah setiap arahan yang diberi. Selesai!

Dah selesai semua, korang bolehlah lihat sendiri whatsapp+ korang yang cun melecun macam whatsapp+ aku. Aku cuba tiga kali baru menjadi. Korang cubalah 10 kali, Insyallah menjadi. hahaha..


35 comments:

  1. Thanks informasi berguna but link tu mcm tak working out.

    ReplyDelete
  2. 10kali? Cisss..tgk jari la..kalau lebih montok sekali je setel..hihihi.
    Ermm..ingt bleh upgrade je..skali kne uninstall le pulak... Intall dlu baru unistall boleh?

    ReplyDelete
  3. nice ! suka guna emoji comel-comel .

    ReplyDelete
  4. owhhh dah upgrade yer...bagus2.kadangkala dia bagi info je nak terus update ker tak via msg

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. Kena carik kat google lah. Kat store mmg takde
      Hehe

      Delete
  6. oh baru tahu ada whatsap baru hehe..
    klik lactacyd 1x

    ReplyDelete
  7. bestnya.. lama dah nak try, nak try tak berani pulak hihi. ek apesal ni. hihi. Singgah sini ^^

    ReplyDelete
  8. kena install lain ke? ingat upgrade je ahaha XDD
    kalau upgrade pun dah brapa kali dia suruh tapi tak buat2 jgak XDD

    woa boleh buh background sndri.. menarik ^__^
    nice sharing :)

    ReplyDelete
  9. Wahhh banyak emoticon baru.. nak instal juga la xD

    ReplyDelete
  10. eh jgn lupa save whasap saya juga haha

    ReplyDelete
  11. Wakakakakakakaakakakakaka ! Emoji tayang bontot tu comel kot. Lol ! Selamat berwasszuppp yow. :P

    ReplyDelete
  12. dari aritu nak tukar, tapi tak tukar2 lagi..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  13. Waaa baru tau. Thanks ahkak! Hahahaha =)

    ReplyDelete
  14. thanksssssssss! Da updated daaa

    ReplyDelete
  15. Saya pun guna whatsapp plus. Siap warna2 lagi. Ramai yg jealous. Hehe

    ReplyDelete
  16. cam best je yang plus ni :) tq share azwar

    ReplyDelete
  17. Hehe belum rasa lagi nak tukar yang baru sebab dah selasa dgn yang lama ni hehe <33

    ReplyDelete
  18. as salam. abe kie selalu gak on9 whatsapp ni. Kdg2 tu jadi asyik berborak. dtg singgah d blog yg cantik ini n jd follower ke 2803. TQ.

    ReplyDelete
  19. Akak dh lama guna whatsapp+ nih....best

    ReplyDelete
  20. mama belum tukar baru lagi ni.. nanti mama godek2..

    ReplyDelete
  21. Tengah download,harap berjaya,hehe

    ReplyDelete
  22. Pyka pon dah buat . Bt kali ke 2 baru jdi .

    ReplyDelete
  23. Cne nk update ea cz da xley nk gne da.. out of time nk update..plz sumbody help me

    ReplyDelete
    Replies
    1. rujuk tuto blog ini:

      http://www.inaainaa.com/2014/11/cara-nak-hide-blue-ticks-whatsapp-plus.html

      Delete
  24. Cane nak tuk r wallpaper wasep plus ni?

    ReplyDelete
  25. Button download yg mne stu ea..

    ReplyDelete
  26. Dh download...tp bile nk install dia kte ad smething block..dia suh g setting..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba tengok tuto blog ini, http://www.inaainaa.com/2014/11/cara-nak-hide-blue-ticks-whatsapp-plus.html

      Delete
  27. Haisshhh...nk download tp nape asek kwa page arab ni...huwaaaaaaa....

    ReplyDelete
  28. whatsapp plus dan kira whatsapp semua dh guna.. last2 jd obsolute temporary. dia soh download whatsapp yg biasa je.. ad lgi x whatsapp yg theme.. mohon share yerrr

    ReplyDelete

Assalamualaikum , terima kasih kerana berkongsi pendapat dan juga luahan rasa , moga memberi manfaat buat kepada kita semua .. !!

Copyright © Azwar Syuhada Made with ❤ by azhafizah.com