Monday, 28 April 2014

Gila Koreaku Datang Balik

Salam to all readers,

Sejak aku bekerja ni, rasa macam sudah jarang aku tengok televisyen. Yelah, mana taknya asal balik sahaja dah malam, aku pula cepat letih. Kalau tak letih pun, aku buat-buat letih. Ingatkan lepas habis form 6 dulu, nak habiskan masa aku bersama cerita-cerita korean yang aku tak sempat nak tengoklah. Memandangkan duit kocek aku selalu bocor, aku teruskanlah juga niat utama aku untuk bekerja. Jadi, harapan untuk menengok cerita korea juga terpaksa aku pendam dahulu. Banyak-banyak customer yang aku cuci, ada pula peminat cerita korea. Masa cuci rambut, pasti aunt yang aku cuci akan tengok cerita korea dekat tab dia. Aku tumpang sekakilah jawabnya, walaupun aku tak faham sepatah haram sebab subtitle China. Untuk pengetahuan korang, dalam pada masa yang sama aku juga dengan gigih balik kerja tengok cerita korean tersebut. Sampaikan blog pun tak sempat nak update, padahal hari-hari on lappy. Kali ini aku review satu drama korean yang baru sahaja aku khatam.  

Emergency Couple

Lakonan

Song Ji Hyo, Choi Jin Hyuk, Lee Pil Mo, Choi Yeo Jin

Sinopsis

Sebuah drama komedi romantis yang berkisarkan tentang pasangan yang berkahwin ketika berada di sekolah perubatan. Disebabkan personaliti dari segi latarbelakang yang berbeza mereka terpaksa bercerai. Selepas beberapa tahun kemudian, mereka bertemu semula di hospital yang sama di mana kedua-dua pasangan ini menjadi doktor pelatih. Persoalannya, adakah mereka akan berbaik semula di akhir episode?

Pandangan Azwar
Jalan ceritanya menarik dan banyak memberi pengajaran tentang pengorbanan. Kalau nak tahu, korang kena tengok sendirilah. Kalau dah jodoh kita dengan si polan ini, sejauh mana kita nak melarikan diri kalau itulah jodoh kita. Tetaplah jodoh kita, walaupun dah bertahun berpisah.

Kalau korang berminat nak tengok cerita ini, boleh klik SINI.


p/s: Malam semalam baru habis tengok Bride of Century!



24 comments:

  1. Cerita ni best gilaaaaaaaaa. Aimi bagi 15/10 markah. Heheh. Sebab ade choi jin hyuk. Hahaaaa <3

    ReplyDelete
  2. Song Jihyo Song Jihyo weh jangan la perngaruh cerita Korea ni dah la berepisod episod. Tak sanggup aku nak tengok. Terbengkalai blog kejap lagi tsk T.T Tapi teringinnn nak tengok hahah

    ReplyDelete
  3. Hahha! Cerita nie best!

    Kalau nak ketawa berdekah-dekah dan tengok balik cerita tahun 2012 K-Movie Runway Cop yang komedi, boleh jenguk blog naa? ;)

    http://syahmizaludin.blogspot.com/2014/04/k-movie-runway-cop-detective-cha.html?m=1

    ReplyDelete
  4. Hahha! Cerita nie best!

    Kalau nak ketawa berdekah-dekah dan tengok balik cerita tahun 2012 K-Movie Runway Cop yang komedi, boleh jenguk blog naa? ;)

    http://syahmizaludin.blogspot.com/2014/04/k-movie-runway-cop-detective-cha.html?m=1

    ReplyDelete
  5. omoo.. bride of the century baru sampai ep 10 yus tengok..
    emergency couple langsung tak tengok lagi.. uhhh.. nak tengok tapi malas.
    macam mana tu??

    ReplyDelete
  6. macam best je.. tapi saya jarang layan korea..
    menabung inti sini.. :)

    ReplyDelete
  7. Cerita ni best eh ? Memang lepas ni queue pulalah! Hahaha. Sekarang kita tengah layan Goddess of Marriage. Pon best gilaaaa. :D

    ReplyDelete
  8. hari tu ada tgk tapi ep ptama ja.. xsempat nak layan ep seterusnya lagi :)

    ReplyDelete
  9. saya tengah tengok drama ni sekarang. hihihi

    ReplyDelete
  10. wah ! best jugak. tp skrg nak habiskan baca novel dulu =D

    ReplyDelete
  11. anne tengah tengok cerita ni.. baru habis download..
    suka jihyo dalam cerita ni, comel sgt!! hehehe..

    ReplyDelete
  12. Salam ukhwah..jalan-jalan blogwalking dari senarai peserta Segmen Nak URL Blog #3 Mialiana.com.. salam perkenalan, salam ceria dari MyCherita

    ReplyDelete
  13. mesti best citer ni sebab ade song ji hyo comel :)

    ReplyDelete
  14. aalaa..kak shida kan kalo bab korea ni cerita dia kak shida memilih skit..huhuu..kalo sja2 tgk mmg xla..mgkin xngam ngn akak kot hehee..

    ReplyDelete
  15. lama dah tak layan korea, cerita apa yg best sekarang? hahaa =D

    ReplyDelete
  16. uish! thanks sharing.. mama bookmark ni.. nak kena tengok... aaah!! kegilaan makin memuncak..

    ReplyDelete
  17. alaaa. best tak ni? df ragu ragu nak layan korea =.= hahahaha

    ReplyDelete
  18. Abis daaa.. datang lagi gila korea dia huhuuu :D
    Cerita ni tak tengok langsung .. dah xde dah zaman gile korea ni ...

    ReplyDelete
  19. tak berapa minat sangat korea..huhuhu..

    husna singgah sini dari blog kak mia..:)

    ReplyDelete
  20. dah habis dah tengok cerita ni. best! hehe

    ReplyDelete
  21. aahh!!.. mama juga seperti kamu.. giler menonton mereka... kikiki

    ReplyDelete
  22. actually saya pun sekarang nie dah kuang tengok tv..rasanya tv kat rumah nie bukak time bola jer kot..hehehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete

Assalamualaikum , terima kasih kerana berkongsi pendapat dan juga luahan rasa , moga memberi manfaat buat kepada kita semua .. !!

Copyright © Azwar Syuhada Made with ❤ by azhafizah.com