Friday, 31 May 2013

Samsung Digital Camera Giveaway By Nabeel Fikree

Assalamualaikum..

Kali ini aku join Giveaway yang dianjurkan oleh Nabeel Fikree, disebabkan hadiah yang ditawarkan adalah Samsung Digital Camera. Giveaway yang dianjurkan Nabeel Fikree pon simple dan mudah. Marilah beramai-ramai join yaw!!




Korang tau ke Nabeel Fikree sekarang tengah mencari pemenang untuk Samsung Camera Digital Giveaway dia tu? Kalau korang tak tau, haaa mari sini saya kasi tau. Sebelum tu, saya nak bagitau korang syarat nak join giveaway ni pun senang je.


Giveaway ni dibuat sebagai tanda terima kasih kepada pembaca blog nabeelstories katanye. Saya malas nak cakap panjang lagi, terus je bagi korang baca syaratnya :

  1. Follow blog NabeelStories.com
  2. Buat satu entri bertajuk Samsung Digital Camera Giveaway by Nabeel Fikree
  3. Sila copy code yang telah disediakan dan paste pada ruangan HTML entry
  4. Tinggalkan link penyertaan pada ENTRY INI sahaja

Macam mana? Senang je kan? Saya join ni pun sekadar ingin mencuba nasib. Manalah tau kot2 terpilih dapat jugak posing depan kamera baru hari2. Hehee..


TARIKH TAMAT PENYERTAAN : 20 Jun 2013






Read More»

Friday, 24 May 2013

Bebaskah, Aku di Sem 2 Ini?

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Jadual peperiksaan Sem 2

Tepat jam 12.30 tengahari tadi kertas sem 2 aku pun berakhir. Berasa lega, selega-leganya. Kali ini soalan bertulis, takdelah berasa tention sangat hendak menjawabnya. Rasanya aku masih mampu mencapai sasaran, tetapi tidak tahulah apabila tangan aku menulis dibuatnya otak aku blur sikit, lain yang aku ingat, tetapi lain pula tanganku mencipta ayat. Aku pun tak tahulah bagaimana, Insyaallah, moga-moga ada restu daripada Allah mungkin aku dapatlah apa yang aku hajat. 

Inilah slip periksa aku, kalau tak bawa memang kau jawab dekat luarlah

Perbandingan sem 1 dan sem 2, aku rasa amat perit apabila menjawab kertas sem 1. Disebabkan aku masih terpengaruh dengan budaya dan cara belajar form 1 hinggalah form 5 yang banyak dibantu dan disuap oleh guru-guru (masing-masingkan manja). Tapi apabila melangkah ke form 6, segala-galanya ada challenges. Apa ke tidaknya, kita kena cabar diri kita sendiri. Sebagai contohnya, sekiranya kita membuat sesuatu hasil kerja dengan sambil lewa, maka kita akan dapat markah yang sambil lewa sahaja. Tetapi sebaliknya, apabila kita lakukan sesuatu dengan bersungguh-sungguh, maka kita pasti peroleh kejayaan. Dan dari situ kita dapat rasakan kepuasan dimana segala usaha, penat jerih yang kita usahakan itu berbaloi dan tidak sia-sia.

Sekarang tiba masanya untuk menghabiskan cuti pula. Kalau dah stay dekat sekolah, maka cuti kiteorang still budak sekolah lagilah (alaa kanak-kanak ribena lagilah kiteorang ini). Budak IPTA dapatlah cuti berbulan-bulan. Aku 2 minggu sahaja. Seperti biasalah, cutiku dihabiskan di rumah sahaja. Terutamanya mengadap Blog, Twitter, dan juga Facebook. Kira sepanjang cuti ini, aku menghabeskan masa di depan laptop sahaja dan sambil itu bolehlah membuat HIkayat Seribu Satu Malam. =)

p/s : Seronoknya dapat bercuti. Sepanjang cuti ini juga, akan mengadap laptop. Mood blogging semakin membuak-buak kali ini. -_-




Read More»

May Giveaway By Amer Corner!

Assalamualaikum..

Walaupun agak frust, disebabkan giveaway yang sebelum ini aku join, aku tak menang!! Melepas aku t-shirt Running Man. Tapi tak mengapalah, tiada rezeki nak buat macam mana. Kali ini aku merajinkan diri join giveaway sekali lagi. Seperti biasalah, giveaway yang aku join pastinya syaratnya mesti simple sahaja. Ini kali pertama aku join giveaway yang Ameer Corner anjurkan. sebelum ini asyik dok tengok sahaja dia buat giveaway. Kali ini nak join pula!!


*Klik Banner Untuk Join

Start 8/5/2013. Tamat pada 8/6/2013 (12 midnight)

p/s: Jomlah ramai-ramai join. Lagi ramai yang join, lagi meriah!! Kali ini, bagi aku menang ye! hahaha.. =)

                                                                  

Read More»

Thursday, 16 May 2013

Segmen Menang Blouse Tribal!

Assalamualaikum..



*Klik Gambar di atas untuk join =)

Seorang pemenang sahaja akan dipilih melalui random.org
Tarikh luput : 20/5/2013

p/s: Next week aku dah nak exam, itu pasal blog tak berupdate. Apa-apapun, lepas exam, aku akan rajin update k!! Join segmen ni pon, disebabkan hadiahnya ialah baju yang aku idamkan. Hope, aku dapat yaw!! =)



Read More»

Sunday, 5 May 2013

Simple Giveaway by Nina & Hani

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.. :)

Disebabkan tiada cerita untuk diupdate, aku merajinkan diri untuk join satu segmen yang hadiahnya mencuit hatiku. Cewahhh....Yup, kali ini aku join segmen, di mana hadiahnya aku suka! Apa dia?? Banyak-banyak hadiah, yang paling aku tertarik adalah T-shirt Running Man. Disebabkan aku sekarang tengah menggila layan Running Man, jadi aku naklah satu t-shirt running man. Kira untuk menampakkan aku ini, peminat tegar Running Man gitu.. Seperti biasalah, syarat giveaway yang aku join ini pun mudah disebabkan tiada banyak sponsor sangat.


Assalamualaikum , Alhamdulillah akhirnya terlaksana juga nak adakan Giveaway yang simple tetapi hadiah yang lumayan . Semoga GA ini berjalan dengan lancar dan semua dijemput untuk join . GA kali ini 2 blogger berkolabrasi bersama . Diyana Hani dan Mazelina Zaini .
Syarat-syarat :
  1. Follow Blog Mazelina , Diyana Hani  &  Sponsor (diperiksa)
  2. Buat Entry bertajuk Simple Giveaway By Nina dan Hani
  3. Copy coding entry yang telah disediakan dan pastekan di ruangan HTML & publish
  4. Like -->
  5. Like page INI dan like INI jugak!
  6. Letakkan URL Entry GA di ruangan komen Diyana Hani sahaja*

credit: Kak Mia Liana

Hadiah yang bakal dimenangi ialah :
  1. 3 Top Referral daripada blog MAZELINA & 3 Top Referral dari blog Diyana Hani - TSHIRT Running Man
  2. Seorang Pemenang bertuah dengan blog yang Cantik , Kemas , Menarik akan memenangi 1 Blouse Tribal & 1 Button
  3. 24 Orang Pemenang Cabutan Bertuah akan memenangi Tshirt Running Man
  4. Hadiah Saguhati kepada 4 orang blogger 

Jumlah hadiah : 34 Hadiah ^^

Syarat yang senang kan ? Jom Promote dan menjadi Top Referral . Hadiah tentu akan menjadi milik anda !
Pastekan URL GA hanya di entry Diyana Hani !



Read More»

Copyright © Azwar Syuhada Made with ❤ by azhafizah.com