Friday, 11 January 2013

Tugasku , Markahku Untuk Masa DepanKu

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera  =/

Setelah genap dua minggu ke sekolah , barulah harini berkesempatan update blog . Tahun baru , subjek baru , penggal baru . So ?? Tibalah masa kita diberi tugasan yang serba baru . Tention jugalah jawabnya . Bukan satu subjek sahaja , hampir kelima-lima subjek ada tugasan yang diberikan dan yang paling penting tugasan yang diberikan hantar  di bulan yang sama . Yang paling gempak , sem 2 kali ini subjek sejarah perlu buat kerja kursus . Kerja kursus inilah yang paling aku minat , sebab senang nak score ( masa di arus perdana) . Bezanya di pra-u kena buat kerja kursus yang lebih mendalam lagi . Kena ada fakta , sahih , dan yang paling penting tiada tokok tambah , dan bukannya mitos . Ini bukan cobaan , tapi benar-benar berlaku !!


kertas soalan kerja kursus sejarah , punya banyak ..=/

Tu dia !! Ini baru paper sejarah , belum bahasa melayu , pengajian am dan pengajian perniagaan . Macam-macam ada !! Atara banyak-banyak tema yang disediakan , asalnya aku memilih tema tempat . Tapi disebabkan cikgu kata agak rumit , oleh kerana tidak cukup masa dan beberapa faktor lain . Jadi kenalah pilih tema yang lain . Ada lagi tiga tema sahaja iaitu , Tema seni & kebudayaan , tema ekonomi dan perubatan . Jadi dengan rasa rendah dirinya , aku memilih tema perubatan . cewahh , tapi tajuknya belum ada lagi . Jadi masih mencari apa tajuk yang sesuai untuk tema perubatan ini . Any idea ?? Kalau ada , kongsi-kongsilah sama cik . 

Yang paling penting , jangan sesekali merungut dapat banyak kerja . Nak berjaya kenalah rajin sikit , sekali kau dah bersungut tak kemanalah kau . Hanya ingatan untuk diri sendiri . =/

  • p/s : Jangan takut dengan PERUBAHAN . Mungkin kita akan kehilangan sesuati yang baik dengan perubahan itu . Namun di akhirnya , kita akan mendapat sesuatu yang lebih SEMPURNA ... Insya ALLAH  =)




26 comments:

  1. sis amik stpm?saya macam ada terpikir nak amik jgak stpm tp masih tak yakin lagi hehe.

    kertas 4?OMG!SPM kertas 3 STPM kertas 4 kalau kat U kertas 5 kot hahaha

    ReplyDelete
  2. @FarhanahAdzlan > haha..4 paper tu termasuklah pam ,bm ,dan perniagaan .bukan sejarah 4 paper..tak yakin?? takpe , adakanlah keyakinan tu.. >_<

    ReplyDelete
  3. salam... sekarang format STPM dah lain kan... biasa lah pra-u nak latih adik biasa dengan assignment. kalau masuk universiti nanti lagi banyak cabaran yang perlu adik tempuh kalau nak buat assignment. Apa pun mulakan dari sekarang. Tak semua datang bergolek so kena ada usaha yang lebih. Chaiyok!!!!

    ReplyDelete
  4. cara perubatan tradisional penyakit mistik! OK merapuuuu...haish! dah lah tgh2 mlm ni.
    *lariiiiiiiii.....

    ReplyDelete
  5. teringt zaman2 amik dulu hehehe

    ReplyDelete
  6. stpm yer ni ?? wahh memang tuff la kn??mohon sabar dgn tugas2 ni yer azwa..chot doakan baik2 jer..:)

    ReplyDelete
  7. free2 support lah di sini....

    http://www.santaileeza.com/2013/01/hanif-idrus-giveaway-2013-segmen.html

    komen + sertai giveaway ni.. hehehe..

    ReplyDelete
  8. haaa tu lah STPM.
    byk org cakap stpm susah tp kalo x usaha mmg susahlah katanya.
    hikhik.
    good luck tau. :)

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum...tq sbb sudi jengok blog saya...anyway gud luck dlm study...heheh

    ReplyDelete
  10. wahhh ! amek STPM eh ! nanti kalau berjaya senang amek dgree , x yah tunggu lama kan...gud luck!

    ReplyDelete
  11. GUDLUCK dear :)
    wish u all the best :)

    http://noraqilahjohari.blogspot.com/2013/01/angkuhnya-dirimu.html

    ReplyDelete
  12. STPM sekarang dah lain..adik akak pun sebaya azwa..ambil STPM, bagus tau ambil STPM ni, tapi satu je lah..kita belajar tak kira dekat mana, kalau nak berjaya kenalah rajin berusaha. Kalau masuk u sekalipun kalau pemalas, tak ada juga kan. Good Luck dear. ^___^

    ReplyDelete
  13. bljr sungguh2 tau..stpm ni pra u..focus 100percent k..

    ReplyDelete
  14. good luck dear..semoga azwar berjaya dalam pelajaran :)

    ReplyDelete
  15. semoga anda berjaya dlm hidupmu!

    ReplyDelete
  16. wah STP skrg dah lain,utk tema perubatan cuba buat kajian kursus berkenaan khatan sbb byk sejarahnya..pernah terbaca 3 kaedah utama iaitu tradisional, kontemporari, & moden..eh,boleh ke tajuk ni? sorry klu xmembantu.haha

    ReplyDelete
  17. alahai.. susah jugak jadi pra-u kan.. huhu tgk kakak2 at sekolah tu muka happy je.. huhu :')

    ReplyDelete
  18. kak wa, nak follow kak wa macam mane?? :)

    ReplyDelete
  19. STPM sekarang mmg dah lain. Dah tak sama dah dgn zmn kak Hana dulu2. Aiceh~ Rasa tua pulak ai. Hihi~

    Sejarah perubatan? Dah dpt tajuk? Idea kak Hana lebih baik kalau kecilkan skop & fokus terus. Cth: sejarah penggunaan ubat bius.

    Hoho. blh tgk zmn pertengahan, zmn dinasti2 China dulu. Sekadar idea =)

    ReplyDelete
  20. biasalah kan..nak berjaya kena berusaha..gud luck..~

    ReplyDelete
  21. tetap berjuang kak buat tugasnya .. semoga lancar :)

    ReplyDelete
  22. Hello, is wonderful and interesting your blog, congratulations. Kisses from Spain.

    http://redecoratelg.blogspot.com.es/

    ReplyDelete

Assalamualaikum , terima kasih kerana berkongsi pendapat dan juga luahan rasa , moga memberi manfaat buat kepada kita semua .. !!

Copyright © Azwar Syuhada Made with ❤ by azhafizah.com