Thursday, 31 January 2013

Entry mengarut di malam hari

Assalamualaikum ,..

Rasa macam dah terlalu lama tak berupdate . Sekarang  kerja pun makin belambak , tambah-tambah lagi ada PBS ini . Lagilah tak menang tangan . Entry malam ini , hanya sekadar hiburan semata-mata . Disebabkan tengah tention (kononnyalah kan ??) . Sekadar untuk menghiburkan hati . Bacalah kalau nak baca !!

Mak : Lesen !! Tolong beli kan santan !

Lesen : Lesen tengah main PSP la mak !

Mak : Otak ! Tolong mak beli santan !

Otak : Otak tengah bertweet la , mak !

Mak : Kad pengenalan , tolong beli santan !

Kad pengenalan : Kad pengenalan tengah main facebook la mak !

Mak : Gila , tolong beli santan !

Gila : Okay , mak !

Dalam perjalanan , Gila ditahan polis kerana memandu melebihi had laju !

Gila : Ada apa , encik ?

Polis : Mana lesen ?

Gila : Lesen tak ada dengan saya , dia tengah main PSP .

Polis : Kad pengenalan kamu mana ?

Gila : Kad pengenalan tengah main facebook .

Polis : Kamu tak ada otak ke ?

Gila : Otak tengah bertweet , Polis kenal keluarga saya ke ? Semua nama adik-beradik saya encik tahu .

Polis : Awak ni gila , ya ?

Gila : Ya nama saya GILA ...

Polis : &@!%$&*?



  •  p/s : Benda ini , entah siapa text aku aritu melalui phone . Seronok juga , baca benda mengarut . Baru aku perasan  masa dok belek phone , banyak gila aku simpan text yang agak merapu ini ! Dah rasa macam kebudak-budakkan la pula . Adakala , benda mengarut macam inilah yang dapat menghiburkan diri kita !

Selamat malam n Assalamualaikum =)


48 comments:

  1. bila tengah tension memang best juga baca benda-benda cam ni..hehe

    ReplyDelete
  2. Lain dari yang lain.. hehe..

    ReplyDelete
  3. alahai. mak mak kenapa letak nama cmtu.hehe

    ReplyDelete
  4. hahhahahahaa,. xD best.. best,. hahah xD

    ReplyDelete
  5. haha :) lawak tul..tgh stress klu bce ni msti senyum sorg2 :D

    http://noraqilahjohari.blogspot.com/2013/01/la-tahzan-innallaha-maana.html

    ReplyDelete
  6. terlalu serious pun kadangkala buat kita tertekan..kita perlukan sedikit hiburan untuk ceriakan hari2 yg dilalui..asalkan tidak melebihi batasan..

    ReplyDelete
  7. kadang-kadang nak jugak hiburkan hati kan.. baca benda2 cenggini lah hihi ;)

    ReplyDelete
  8. hahaha... mak dia nama ape lak lah kann ~ ahhaha

    ReplyDelete
  9. err lawak mcm ni dh byk kali aku baca tp versi lain la. cuma ubah2 ayat jer..PBS tu mnatang apa? persatuan bulan sabit?

    ReplyDelete
  10. @kopi pasta PBS tu bukan bulan sabit merahhh.. Itu singkatan bagi Pentafsiran berasaskan sekolah . folio yang kena mengarang bagaiii apa da.......hahahaah...

    ReplyDelete
  11. memang lawak , sampai boleh gelak sensorang kan.. :)

    ReplyDelete
  12. haha betul tu.. nak serius 24h pn xlarat jgk. eh haha mengong jap polis tu..

    ReplyDelete
  13. hahaha .. bende nih walau dh bace byk kali tetap lawak . hahaha xD

    ReplyDelete
  14. lisa selalu simpan msg msg cegetu dalam draft , hehe

    ReplyDelete
  15. hihihi . memang lawak lah . kalo tengah tensen . baca benda nie . hilang sikit rasa tensen tu . hihih :)

    ReplyDelete
  16. aik, ade jugk nama mcm tu...hahaha

    ReplyDelete
  17. aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
    http://slapmestore.blogspot.com/

    ReplyDelete
  18. hee... klu interrogate camtu ngan polis mahu dia lepas je kot.. huhu

    ReplyDelete
  19. Hahaha! First tyme baca, memang lawak la. Pelik lak nama adek beradek dea camtu :D

    ReplyDelete
  20. heheheh lawak! hurm rasanya lepas tuh polis tuh yang meroyan nanti. hihihi

    ReplyDelete
  21. hee, betul3..kalau dulu, msg yg kiut2 pon byk jgk dlm phone tp skrg? ape pon xde..hik3,

    ReplyDelete
  22. kannn.. dulu2 sebelum guna fb ni selalu dapat mesej macam ni lepas tu save kat draft.. bila baca balik, senyum je memanjang.. :D

    ReplyDelete
  23. saya pun kekadang 3 hari sekali update..stress ngan pbs form 1 n 2..adoiii..mansuh je la..hahah

    ReplyDelete
  24. ok azwa..akak dah singgah sini n follow back :)

    ReplyDelete
  25. haha...memang kelakar..boleh pulak susun nama camtu erk
    follow sini

    ReplyDelete
  26. hahahaha panas je polis tu.. XD hahahaha lawak la.... kesian polis tu... XD

    ReplyDelete
  27. sbb problem nie azwa..haha

    http://www.facebook.com/nur.i.ismail.71?fref=ts

    ReplyDelete
  28. hehehe..sekali sekal baca mcm ni hilang juga stress..
    yg sterssnya si polis tu hehehe

    ReplyDelete
  29. kah3.. pertama kali baca.. melawak lah. awesome sungguh nama adik beradik dia. hahaha

    ReplyDelete
  30. Sumpah lawak! Tak pernah lagi jumpa msg macam ni.. Hahaha

    ReplyDelete
  31. waalaikumussalam :D


    memg bes giler ! hahahaha ~ tak pernah bace lagik nih , CP dah lame dah tak dapat mesej2 gini, mungkin sebab dah makin tua kowt , tett !! hehehe

    ReplyDelete
  32. aduhhh...pndai jer yg bagi idea cerita tuh kan hehe

    ReplyDelete
  33. Salam..Membalas kunjungan ..Tq.. Saya dah Follow awak balik :-)

    ReplyDelete
  34. hi3.. kelakar leaa.

    dear, done follow u.. if sudi follow lea kita lik yea.. =)

    http://tengkubutang.blogspot.com/

    ReplyDelete
  35. apa yang di simpulkan, mak diorang ni semua lah yg gila! haha! style gile bg nama anak gitu.. kena tahan polis kompem lepas! :D

    ReplyDelete
  36. so funny.. hehehe
    akk dulu pun rajin juga simpan msg2 camni..sekarang dah bukan zaman tu dah..hehehe..nak msg2 pun tak sempat.. :p

    ReplyDelete

Assalamualaikum , terima kasih kerana berkongsi pendapat dan juga luahan rasa , moga memberi manfaat buat kepada kita semua .. !!

Copyright © Azwar Syuhada Made with ❤ by azhafizah.com